Avioon Virossa

Tuleva aviomies

Olen suomalainen mies ja menossa naimisiin virolaisen naisen kanssa. Asumme yhdessä Suomessa, mutta häät pidetään Virossa. Rekisteröimme liiton Suomessa häiden jälkeen ja teemme ennen vihkimistä avioehdon Suomessa. Olen kuullut kauhutarinoita, että avioehto voidaan "ohittaa" jos avioero pannaan toimeen muualla kun (meidän tapauksessa) Suomessa. Pitäisikö meidän tehdä avioehto jollain konstilla myös Virossa?

Toisaalta olen ymmärtänyt että avioeron tullessa noudatetaan sen maan lakeja missä ollaan yhdessä asuttu, tämä viittaisi että riittää kunhan avioehto on Suomessa olemassa. Onko kokemuksia ja neuvoja?

Etukäteen kiitoksia!!

6

1011

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • yksi kysymys vain

   Etpä vaikuta kovinkaan vakuuttuneelta tulevasta liitostasi, kun täällä kyselet moisia. Nämä Suomi24- palstathan ovat ainoa ja oikea palsta kysellä avioehdosta, voi voi. Niin ja sitten toisessa kappaleessa sanot jo, että avioeron tullessa noudatetaan tietyn maan lakeja...jne.

   Kuulostaa pahalta, oletko oikeasti rakastunut vai vain menossa naimisiin jonkun kanssa, joka ei vain ole suomalainen?

   Luulisi kuitenkin tuollaisella asialla ei olevan kiirettä ja aikaa todellakin ottaa selville muista luotettavemmilta tahoilta kuin s24.

   • --

    Paljon kiitoksia ajankäytöstäsi ja siitä seuranneesta analyysistä. Ehkä sinunkin kannattaisi miettiä mitä vapaa- tai työajallasi teet, elämän hankkiminen on vain yksi vaihtoehto, lähimpään petäjään voi myös rakentaa kiikun helposti.


   • typewriter
    -- kirjoitti:

    Paljon kiitoksia ajankäytöstäsi ja siitä seuranneesta analyysistä. Ehkä sinunkin kannattaisi miettiä mitä vapaa- tai työajallasi teet, elämän hankkiminen on vain yksi vaihtoehto, lähimpään petäjään voi myös rakentaa kiikun helposti.

    Pelataan hiukka bingoa ja sanotaan, että jos avioehtoon kirjataan... tuota noin... "prorogaatiolauseke" jonka mukaan vain suomalainen tuomioistuin on toimivaltainen mahdollisen avioeron käsittelyssä, niin asia on pihvi. Silloin sovelletaan vain ja ainoastaan Suomen lainsäädäntöä.

    Tai sitten ei. Kysy nix naxilta.


   • yksi kysymys vain
    -- kirjoitti:

    Paljon kiitoksia ajankäytöstäsi ja siitä seuranneesta analyysistä. Ehkä sinunkin kannattaisi miettiä mitä vapaa- tai työajallasi teet, elämän hankkiminen on vain yksi vaihtoehto, lähimpään petäjään voi myös rakentaa kiikun helposti.

    Sorry nyt vaan, mutta ei tossa paljoa aikaa mennyt kun lukasi ton typerän kyselysi ja siihen oli helppo vastata. Älä ole huolissasi mitä teen työ- ja vapaapäivillä, mulla riittää tekemistä ja nyt vain satuin koneelle enkä voinut olla vastaamatta. Jos tollasesta vetää herneet nenäänsä, niin kyllä se avioehto kannaattaa tehdä joka tapauksessa. ja toisaalta taas virolaisenkin emännän olisi hyvä tietää minkälaisen hepun kanssa on menossa yksiin.


  • nix nax

   Kansainvälisen yksityisoikeuden alaan kuuluvia avioliittoon liittyviä kysymyksiä olen selvitellyt muutamaan otteeseen aikaisemmin. Tässä linkki kommenttiini, josta oleellinen Suomessa noudatettavasta menettelystä selvinnee.

   http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/5296825/28217105

   Jos sen sijaan avioero käsitellään Virossa tai muussa Suomen ulkopuolisessa valtiossa, niin noudatetaan tietysti ko. main omaa lainsäädäntöä. Se, voidaanko sopia esim. avioeroon tai avioehtosopimukseen sovellettavasta (muun maan) laista, riippuu ko. maan omasta lainsäädännöstä. Jos omaisuuskin on Suomen ulkopuolella, Suomessa annetulla oikeuden päätöksellä ei ilman muuta ole merkitystä ko. maassa.

   Mutta se, voidaanko asia käsitellä suomalaisessa tuomioistuimessa ja minkä maan lakia täällä sovelletaan, käynee ilmi em. linkin takaa.

  • lakimiekkonen

   Miksi ette ota aviomuodoksenne AVOLIITTOA. Kummallakin omat rahat, se on selvä peli, ja jos jotakin haluat siirtää hänelle tee se lahjoituksena. Asutte yhdessä. Talo on sinun tai ostatte sen yhdessä ihan miten haluatte. Testamentit voitte tehdä, ja huoltajuudesta sopia avoliitossakin.

   Eli onko kyse naisen haluamasta avioliitto-roolileikistä, vai mitä etua uskot saavuttavasi avioliittolla?

   PS
   Avioero pannaan mielestäni toimeen sielä missä se on solmittukkin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   5240
  2. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   27
   1554
  3. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   104
   1442
  4. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   62
   1368
  5. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   78
   1214
  6. Voitko nainen kertoa

   Miksi rakkaus sinua kohtaan ei vain lopu vaikka kuinka yrittää :(
   Ikävä
   59
   962
  7. Edellinen alotukseni poistui joten

   Uusiksi sama. Hyvää viikonloppua ystävä ja anteeksi kaikesta.
   Ystävyys
   129
   932
  8. Olet tosi ihana

   Ja rakas.
   Ikävä
   53
   900
  9. Professori ministeri Rantasen turvapaikkakirjeestä: Tyrmistyttävä

   Nyt persut haluaa koko Euroopan hylkäävän laillisuuden ja kansainväliset sopimukset. Kansainvälisen oikeuden emerituspr
   Maailman menoa
   215
   810
  10. Mitä olet hankkinut

   kaivatullesi joululahjaksi?
   Ikävä
   47
   717
  Aihe