golffin viritys

1,3

onko kellään vinkkejä 1,3 golffin viritykseen
kannattako laittaa nokka akselit kireemmät
auto vm 89 ja tavote 120hv
onko linkkejä mistä löytyis suorakytkentä loota
ja tupla weberit

4

2772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mmmmmmmm

      Eli ota venttiilikoppa auki, se irtoaa helposti muutamalla mutterilla, kiristä sitten nokka-akselin päällä olevia muttereita kunnes ne naksahtavat. Muttereita täytyy vääntää lujaa mutta lopulta ne naksahtavat. Näin saat nokan ajoitusta muutettua tehokkaammaksi.
      Suorakytkentäloodan voit tehdä helposti myös itse irroittamalla vaihdelaatikon siirtäjiin menevät vivut pois, jumittamalla siirtäjät paikoilleen ja nyt vain kiinnität toisen siirtäjän takaisin paikalleen. Tallöin molemmat siirtäjät toimivat mutta keppiä ei tarvitse enää liikutella sivuttain.
      Tuplaweberit on hyvä idea mutta kaasarit vanhetessa väljistyy joten on parempi idea porata ilmanputsariin reikiä joihin liimaat ruiskusuuttimia kiinni ja kytket ne sitten öljynpaineanturiin.
      Nyt kaasua painaessa öljynpaine nousee ja suuttimet antavat lisää ruokaa.
      Sanoisin noin 130-140hp irtoavan näillä vireillä.

      • HAHHAA

        NAUROIN ITSENI TÄRVIÖLLE.


    • Rällääjä

      Esim. Laaksosen Eero tekee virinokka-akseleita. Joko hiomalla suoraan alk. aihioista tai sitten hitsaamalla lisää alk. aihioihin ja sen jälkeen hiomalla. Golffeissa on todettu toimivaksi suuri nostoiset ja hieman pienempi asteiset nokat, esim. nosto 14mm ja nokkienvälinen kulma luokkaa 280 astetta. Laaksonen kyllä tietää kun soittelet sille. Tällaisen nokan laittaminen vaatii sitten sen, että vaihdat esim. Pösöstä nostajakupit vakioiden tilalle. Vaatii pientä työstöä, sillä kys. kuppi tais olla 2mm suurempi halkaisijaltaa. Tämä mahdollistaa myös sen, että voit käyttää lähes mitä tahansa virijousia, sillä alkuperäiset ovat liian lyhyet ja heikot. Kun kuppi on suurempi, saatavilla on mm. edullisesti VW Kuplan virijouset. Tietysti sinun täytyy vaihtaa myös pidemmät venttiilit ja samalla laitat vaikka hieman suuremmatkin. 1-1,5mm voit suurentaa venttiiliä ilman, että tarvitsee vaihtaa istukoita. Istukoiden uudelleen koneistus riittää. Samalla voit ajaa seetipinnat kilpailuhenkisesti 3:een kulmaan kuten myös venttiilit. Pitempää venttiiliä löytyy esim. Volvosta tai Pösöstä. Nämä lyhennetään sitten oikeaan mittaan ja ajetaan varteen lukkokynnenurat oikealle korkeudelle, jotta jousipaineet ovat venttili suljettuna oikeat ja muutenkin, huomoida, että urat tulevat järkevälle korkeudelle venttililautanen huomioituna ja jousen maks. painauma ennen putkelle menoa. Pösöstä löytyy mm. 40mm imuventtiili, joka käytännössä menee vielä 38mm golfin imuvenan paikalle, ilman istukan vaihtoa. HUOM. tärkeää myös porttailla hieman kanavia, erityisesti imukanavaa. Kannattaa nostaa kanavaa hieman ja ajaa se älytön venttiilinohjurin möllykkä pois sieltä kanavasta, estämästä virtausta. KAikista parhaan saat kun ajat sen lähes kokonaan pois ja laitat samalla uudet ohjurit. Pako ei ole niin kriittinen, mutta kannattaa sitäkin sivaltaa hieman. Kannattaa myös kairata hieman sieltä ohjurin ja seetin väliltä ulkokurvista, niin että sinne rupeaa syntymään ns. pussi. Varoivainen sitten sen kanssa, ettei mene puhki. Lähistöllä on mahdollisuus puhkaista mm. vesikanava tai jos on käytössä hydr. nostimilla oleva kansi, niin venttiilijousien pohja-aluset kannessa ovat melko matalalla, ja näihin voi kansi myös puhjeta. Se ei haittaa mitään, jos kansi puhkeaa kannenpultinreikään, sillä sieltä ei imuvuotoa pääse syntymään.

      Heps, nämä asiat kun olet tehnyt niin olet jo saanut melko huippu kannen, joka vaikuttaa paljon koneen tehoihin. Lisäksi kun pukkaat tuplat kiinni ja penkität kunnolla, niin eiköhän rupee potkua löytyyn.

      Lisäksi myös tämä:
      Nosta puristussuhdetta. Laskemalla kannesta esim. 1mm, sorvaamlla mäntien laet tasaiseksi ja laskemalla lohko mäntien lakien tasalle saat melko optimaalisen puristussuhteen lähempänä 13:1. Alakerta ei vaadi mitään muutoksia, lukuun ottamatta em. lohkon ja mäntien työstöä. Tärkeää olisi myös vaihtaa orkkispakosarjan tilalle jokin parempi, mikä ei ahdista pakokaasujen virtausta/sekoita sykettä huonolla virtauksella.

      Suorakytkentälaatikkoja valmistetaan mm. Virossa ("Vironsuorakytky") tai esim. Lampola ja SSF pyörä taitavat valmistaa vaihteistoja kuten myös periä/lukkoja. Sitten löytyy myös edullisia vaihtoehtoja, mutta ne eivät ole kovin pitkäikäisiä.

      Mutta pelkkää nokka-akselia tai tuplia vaihtamalla ei moottorisi parane juuri ollenkaan, päinvastoin väärät komponentit ja säädöt valittuna, se vain menee huonommaksi. Aina joutuu tekemään suurempiakin muutoksia, jotta muista osista saa sen antaman hyödyn.

      Jaah, huomasimpa, että on jo aika vanha ketju. No tässä asiaa muillekin kiinnostuneille :D

    • JMGOLF

      On se hyvä että täältäkin löytyy vielä asiallisia kommentteja (Rällääjä).
      t. JM Golffilaisia monta vuotta rakennellut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2610
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1640
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1055
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe