Syksyllä juureksia halvalla

säästelen

Kannattaa muistaa, että syksyllä saa juureksia, perunoita, porkkanoita, lanttuja, punajuuria ja muita juureksia edullisesti. Isommissa erissä pakattuna. Jos on kylmätilaa, kannattaa hyödyntää.

4

593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Butternut

      ... ja kaaliakaan unohtamatta, iso borssikattila vain hellalle porisemaan.

    • hengailia

      olen niin laiska etten viitti käydä kaupas, joten kasvatan mm. porkkanat, perunat ja sipulit ite. Selviää vahemmällä vaivalla kun kaupassa käynti.

      Selvennetäämpä vähän. Ensin pitää olla kulkuväline millä menee kauppaan auto, polkupyörä bussilippu tms. Jonkun kun näistä hankkii niin tulee kallista ja joutuu töihin ja se on niin harmittavaista ja rasittavaa. Sit pitää saada vaihdon väline millä kustantaa ostokset, ja taas tulee kallista ja toitä pitää tehdä senkin eteen.

      Itse työntekokin on aika KALLISTA työntekijälle nimittäin. Ensin pitää kouluttautua kallista siitäkin tuppaa tulemaan nykyään, sitte on työmatkat kallista tulee ja ruokailu työpaikalla kallista sekin.

      Siis tää nyt on mun tapaus, monilla on asiat toisin.

      Siis enhän minä mistään valita, vaikka onkin kallista ja työnteko rasittavaa kun ei se minua pätkääkaan haittaa, nimittäin toisten tekemiset.

      ps. Poikkesiko tää nyt jo täysin asiasta

      haitanneeko tuo.

    • Uusiomartta

      Ja kylmätilasta käy sen perinteisen kellarin asemasta myös esim parveke tai kuisti!Kunhan saa juurekset elukoilta suojaan,esim meillä perinteinen,kannellinen puulaatikko kuistilla jossa säilytän isommat erät liki pakkasiin asti.Yleensä siihen mennessä ne 10 kg säkit on jo hyödynnetty laatikoihin,patoihin ja keittoihin ja lopulta pakastettu.

      Energiasäästöä syntyy myös,kun valmistaa suuria eriä kerralla.Itse vien lisäksi ulos yöksi kuistille suuret padat,laatikot ja keitot jäähtymään (tietty kannellisissa astioissa...) ennen pakastamista.Jääkaappia tai pakastinta on turha lämmittää lämpimillä ruoilla.

    • Syksyn sato talteen

      itse oeln yhden aikuisen työssä käyvän taloutta pyörittävä. Rahaa ei jää juuri mihinkään liikaa, siksi kaikki normijärjellä keksittävät keinot on sallittuja.
      Joka syksy marjat, sienet, omenat, juurekset talteen. Vaikka asun kaupungissa, kyllä parin ystävän kanssa tehdyt keruureissut metsään auttaa.
      Pakastin on täynnä marjoja talveksi ja sieniä jalostan eteenpäin. Omenia on tullut tänä vuonna loistava sato, samoin kotimaisia juureksia.
      Minullakaan ei ole kellaria, mutta mitä en saa muuten jalostettua eteenpäin, säilön parvekkeelle vuorattuun styrokrilaatikkoon. Eli olen tehnyt itselleni sinne kylmävaraston. Tärkeintä, ettei pakkanen pääse sinne talvella ja nyt lämpiminä iltapäivinä ei ole liian kuuma.

      Kyllä se investointi maksaa itsensä sitten takaisin, kun vertaa kaupan hintoja talvella. Pieni pussi vaikkapa marjoja, vispipuuroa, porkkanaraastetta, kurkkusäilykettä jne jne.

      Ja tärkeintä, jos vaan jaksaa jalostaa itse, tietää mitä syö ja välttää turhat E-koodit.
      Mikään loistava kokki tai emäntä en ole, mutta moniin ystäviini verrattuna ilmeisesti. Kukaan ystävistäni ei säilö marjoja edes (olen 38v turkulainen), ja sitten ihmettelevät, miten joka aamu talvellakin syön marjoja puuron kera tai otan töihin itse tehdyn herkkusmoothin eväiksi. heistä kun se on niiiiiiiin kamalan kallista :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3852
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      119
      1514
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      272
      1358
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1319
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1204
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      57
      1001
    Aihe