Hillitön kutina

mistä voisi johtua..

Kutittaa hirveästi joka paikasta, siis ihan ympäri kehoa..korvakäytäviä myöten! Ihoni ei kärsi kuivuudesta, käytän vain hellävaraisia hajusteettomia ja väriaineettomia pesuaineita.. Mistä voisi johtua? Kehoni alkoi kutiseen vähitellen jo useampia kuukausia sitten, mutta silloin se ei vielä ollut niin haittaavaa. Allergian aiheuttaja on kai joku ruoka-aine tai vaatekuitu..mutta ei kai joku vaate voi aiheuttaa kutinaa ihan kauttaaltaan? Huolehdin myös vitamiini- ja hivenaine- täydennyksestä lähes päivittäin, rippuen siitä miten olen syönyt.

4

1463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuin allergiasta

      eli lääkäriin

    • voi olla

      ns.neurologinen kutina. Siinä ihon tuntoaisti välittää hermoja pitkin väärä tietoa aivoille eli ihoa kutittaa, vaikka ei aiheuttajaa olisikaan ulkopuolelta käsin. Hyvin epämiellyttävää se on; itellä nimittäin on kyseinen vaiva. Olen oppinut elämään sen kanssa. Välillä laitan viileitä kääreitä; se auttaa pahimpaan kutinaan. Niin ja yritän olla välittämättä kutinasta.

    • Formaldehydi

      Minulla oli joskus kutinaa ja myöhemmin pienenpieniä vesirakkuloita varpaanvälestä päänahkaan saakka. Kuukausien tutkimusten ja eri lääkäreillä ramppaamisten jälkeen kutinan aiheuttajaksi varmistui altistuminen formaldehydille. Minulla se oli uusi päiväpeitto, jota en siis ollut pessyt ennen käyttöönottoa. Tosin pesukaan ei enää altistuksen jälkeen helpottanut tilannetta. Roskiin meni. Mieti onko sinulla jotain uutta? Viime aikoina myrkyllisiä kemikaaleja on löydetty jopa nojatuolien päällisistä. En usko, että kutina on kuviteltua, vaikka lääkärit eivät osaisi aiheuttajaa löytääkään. Voi tietysti olla, että kutina tulee jopa noista mainitsemistasi vitamiini- ja hivenainelisistä... Voimia kutinan kestämiseen, minulta se vei yöunet..

    • Manta 2

      Meikäläisellä kutisivat korvakäytävät aivan hirveästi muutama kuukausi sitten.Labrakokeissa löytyi hiivasientä ja stafylokokkia.Sain lääkäriltä Kefexin kuurin,josta sain jonkinlaisen avun.Tosin viimeisen tabletin oton jälkeen sain kämmeniin aivan hirveän poltteen keskellä yötä.Helpotuksen toi 2 tunnin jälkeen kortisonivoide.
      Kyseisen tapauksen jälkeen unohdin koko asian kun ei kutinaa enää esiintynyt.
      Pari viikkoa sitten olin leikkauksessa,joka muuten meni hyvin,mutta jouduin muutaman päivän päästä käymään lääkärissä lämmönnousun ja tulehdusarvojen nousun takia.
      Lääkäri määräsi antibiootiksi Kefexiniä.
      Tässä tilanteessa on hyvä mainita,etten koskaan ole ollut allerginen millekään aineelle.
      Kun olin ottanut ensimmäisen Kefexinin niin n.20 min siitä alkoi ensin näköhäiriöt, sitten polte kämmenissä joka levisi käsivarsiin ,jalkoihin,koko ruumiiseen.Sormet turposivat,iho muuttui aivan punaiseksi ja turvonneeksi.Viimeiseksi nuo oireet tuntuivat päässä,huulet turposivat nakeiksi ja pää oli kuin potkupallo.Tässä vaiheessa pelästyin toden teolla kun tunsin kitalaen,kielen ja kurkunpään turpoavan enkä saanut kunnolla henkeä.Tämä kaikki tapahtui 5-10 minuutissa.
      Mieheni sai minut 5 minuutissa terkkarin päivystykseen,jossa jouduin saman tien tiputukseen.Verenpaine oli 80/40 ja sain takykardian.Adrenaliiniä ja kortisonia suoneen ja tunsin kuolevani.Ambulanssin kyydissä vielä läheiseen sairaalaan,jossa tarkkailua 1 vuorokausi.
      Että vielä kirjoitan tässä,siitä on kiittäminen terveydenhoitohenkilökuntaa,joka heti tiesi miten toimia.
      Tuosta tapauksesta on siis viikko aikaa,enkä vieläkään ole palautunut fyysisesti enkä henkisesti tapahtuneesta.
      Minulla on tunne kuin olisin käynyt rajan toisella puolella ja myös pelko siitä josko joudun kokemaan tuon kaiken kauheuden uudestaan.
      Epipen laukussa vähän lohduttaa,mutta tieto siitä,että jos kyseinen tapahtuma olisi tapahtunut vaikka mökillä tai kaukana sairaanhoidosta,olisin kuollut.
      Kiinnostaisi tietää miten yleisiä tälläiset pahat reaktiot/shokit oikein ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6620
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3948
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1979
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1515
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe