Voiko MAKSALLE

olla allerginen

Tietääkö kukaan, onko mahdollista? Söin maksamakkaraa ja turposi kurkku, kieli ja huuli.

7

2942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeilemalla

      kun ostat pelkkää maksaa, kypsennät ja syöt, niin tiedät oletko maksalle allerginen

      maksamakkarassa on ruhtinaallisesti lisä- ja säilöntäaineita
      niille voi myös allergisoitua
      myös makkaroissa käytettäville mausteille

      minä voin käyttää kaikenlaisia kokonaisia pippureita, yrttejä mutta en E621:stä sisältäviä mausteseoksia.
      saan allergisia sairauksia elintarviketeollisuuden tuottamista lisä- ja säilöntäaineita sisältävistä makkaroista
      en omatekoisista, koska en ole makkaroissa käytettäville lihoille allerginen
      saan allergisia sairauksia myös lisä- ja säilöntäaineita sisältävistä voiteista
      minulle tyypillisiä lisä- ja säilöntäainesairauksia ovat jomman kumman silmän tai huulten turpoaminen
      myös koko alapää saattaa turvota

      (minulla urpoaminen alkaa muutaman tunnin kuluttua allergeenin joutumisesta elimistöön ja turpoamisaika kestää 6-7 tuntia ja vasta sitten turvotus on maksimissaan)

      nukkumassa olevan psorin ja/tai Palmoplantaari pustuloosin (PPP) aktivoituminen, erityyppiset nokkosrokot ja pitkäkestoiset ihottumat

      tsemppiä kokeiluusi

      • ^^^^^^

        Joskus olen saanut maksaa syötyäni samanlaisen reaktion mutta en tiedä, johtuiko siitä, koska syön maksaa harvoin ja noita turvotuksia on todella usein.

        Paljon on allergioita testattu mutta mitään pujoa lukuunottamatta ei ole löytynyt.

        Itse epäilen vahvasti myös lisä- ja säilöntäaineita. Joitakin on testattu ja mutta ei mitään löytynyt.

        Tiedätkö, onko mahdollista Allergiasairaalassa testata useimpia lisä- ja säilöntäaineita? (muistaakseni jotain 10-15 lisäainetta on testattu)

        Ja tiedätkö, voiko mikään muu sairaus kuin allergia aiheuttaa turpoamista? HANE/HAE kokeet on otettu ja niitä ei pitäisi olla.

        Glutamaatti on myös vahvasti epäilyksen aiheena mutta olin 1 kk syömättä glutamaattia sisältäviä ruokia ja sinäkin aikana turvotuksia tuli, tosin harvakseltaan kun niitä on esim. tällä viikolla ollut jo 4 kertaa! Ja samaan aikaan olin syömättä kaikkea mikä sisälsi E330:a (tai siis sitruunahappo, onkohan koodi oikein)

        Sitten olen huomaavinani että juuston syömisen jälkeen saattaa tulla mutta en tiedä onko sattumaa vain. Vaikea jäljittää mikä aiheuttaa, kun reaktio ei tule välittömästi jonkin tietyn ruuan syömisen jälkeen. Voikohan juustossa olla jotain lisäainetta mikä aiheuttaisi? Tällä viikolla kun on ollut tosiaan 4 kertaa turvotusta olen syönyt joka päivä Lidlistä ostettua saksalaista Edam juustoa jossa ei aineluettelossa ole merkitty mitään E-koodillista, on kyllä sellaisia kuin pastöroitu maito, hapate, suola, juoksute, natrium-nitraatti, betakaroteeni, natamysiini lueteltu.

        Mulla myös ollut 2 kertaa alapään turpoamista. Ja PPP alkoi samaan aikaan (tai hieman aiemmin) kuin nämä turvotuskohtaukset, joita on kestänyt nyt yli 1,5 vuotta. PPP menee välillä melkein kokonaan pois ja sitten taas pahenee.


      • kovasti,
        ^^^^^^ kirjoitti:

        Joskus olen saanut maksaa syötyäni samanlaisen reaktion mutta en tiedä, johtuiko siitä, koska syön maksaa harvoin ja noita turvotuksia on todella usein.

        Paljon on allergioita testattu mutta mitään pujoa lukuunottamatta ei ole löytynyt.

        Itse epäilen vahvasti myös lisä- ja säilöntäaineita. Joitakin on testattu ja mutta ei mitään löytynyt.

        Tiedätkö, onko mahdollista Allergiasairaalassa testata useimpia lisä- ja säilöntäaineita? (muistaakseni jotain 10-15 lisäainetta on testattu)

        Ja tiedätkö, voiko mikään muu sairaus kuin allergia aiheuttaa turpoamista? HANE/HAE kokeet on otettu ja niitä ei pitäisi olla.

        Glutamaatti on myös vahvasti epäilyksen aiheena mutta olin 1 kk syömättä glutamaattia sisältäviä ruokia ja sinäkin aikana turvotuksia tuli, tosin harvakseltaan kun niitä on esim. tällä viikolla ollut jo 4 kertaa! Ja samaan aikaan olin syömättä kaikkea mikä sisälsi E330:a (tai siis sitruunahappo, onkohan koodi oikein)

        Sitten olen huomaavinani että juuston syömisen jälkeen saattaa tulla mutta en tiedä onko sattumaa vain. Vaikea jäljittää mikä aiheuttaa, kun reaktio ei tule välittömästi jonkin tietyn ruuan syömisen jälkeen. Voikohan juustossa olla jotain lisäainetta mikä aiheuttaisi? Tällä viikolla kun on ollut tosiaan 4 kertaa turvotusta olen syönyt joka päivä Lidlistä ostettua saksalaista Edam juustoa jossa ei aineluettelossa ole merkitty mitään E-koodillista, on kyllä sellaisia kuin pastöroitu maito, hapate, suola, juoksute, natrium-nitraatti, betakaroteeni, natamysiini lueteltu.

        Mulla myös ollut 2 kertaa alapään turpoamista. Ja PPP alkoi samaan aikaan (tai hieman aiemmin) kuin nämä turvotuskohtaukset, joita on kestänyt nyt yli 1,5 vuotta. PPP menee välillä melkein kokonaan pois ja sitten taas pahenee.

        koska painin itsekin samanlaisen ongelman kanssa. Oma ratkaisuni elimistön olotilan helppottamiseksi on mahdollisimman lisäaineeton ja lähellä kasvatettu luomumainen ruoka ja hiivaton sekä kohtuullisin sokerein (ei keinotekoisia makeutusaineita lainkaan, vain puhdas sokeri). Oletko kokeillut jotakin toista juustoa? Omasta kaapista löytyy se ihan tavallinen alkuperäinen oltermanni, jonka kanssa ei ole ollut ongelmia, kuten toisten juustojen. Tuossa luettelemassasi E-koodilistassa pisti silmään natamysiini. Googletin ja löysin Skånemejerier-sivut ja heidän ravintoainesanastonsa. Sieltä löytyi muutakin kiinnostavaa:

        "Natamysiini valmistetaan synteettisesti, sallittu makkaroiden ja juustojen pintakäsittelyyn. Natamysiiniä käytetään myös lääkkeenä hiivasienen, homeen ja alkueläinten häätämiseen."

        "Sitruunahappo valmistetaan bioteknisesti siten, että esim. melassin ja glukoosin annetaan käydä homesienien kanssa."

        "Juoksute on perinteisesti eristetty vasikan/naudan sisältämistä entsyymeistä, mutta nykyään sitä voidaan valmistaa myös mikrobiperäisesti."

        Maksamakkarasta vielä lopuksi, ethän ole kalalle allerginen, sillä joissakin maksamakkaroissa on anjovista vähän mausteena.

        Ei ole helppoa elää kemikaalikaaoksen keskellä....


      • ccccccccccccc
        kovasti, kirjoitti:

        koska painin itsekin samanlaisen ongelman kanssa. Oma ratkaisuni elimistön olotilan helppottamiseksi on mahdollisimman lisäaineeton ja lähellä kasvatettu luomumainen ruoka ja hiivaton sekä kohtuullisin sokerein (ei keinotekoisia makeutusaineita lainkaan, vain puhdas sokeri). Oletko kokeillut jotakin toista juustoa? Omasta kaapista löytyy se ihan tavallinen alkuperäinen oltermanni, jonka kanssa ei ole ollut ongelmia, kuten toisten juustojen. Tuossa luettelemassasi E-koodilistassa pisti silmään natamysiini. Googletin ja löysin Skånemejerier-sivut ja heidän ravintoainesanastonsa. Sieltä löytyi muutakin kiinnostavaa:

        "Natamysiini valmistetaan synteettisesti, sallittu makkaroiden ja juustojen pintakäsittelyyn. Natamysiiniä käytetään myös lääkkeenä hiivasienen, homeen ja alkueläinten häätämiseen."

        "Sitruunahappo valmistetaan bioteknisesti siten, että esim. melassin ja glukoosin annetaan käydä homesienien kanssa."

        "Juoksute on perinteisesti eristetty vasikan/naudan sisältämistä entsyymeistä, mutta nykyään sitä voidaan valmistaa myös mikrobiperäisesti."

        Maksamakkarasta vielä lopuksi, ethän ole kalalle allerginen, sillä joissakin maksamakkaroissa on anjovista vähän mausteena.

        Ei ole helppoa elää kemikaalikaaoksen keskellä....

        Ei ole todellakaan helppoa välttää kaikkea p...aa, mitä valmisruokaan nykyisin työnnetään.

        Yritän taas välttää lisäaineita, tässä menee kyllä hermot kohta! Tilasin ajan omalääkärille ja toivottavasti saan lähetteen taas Allergiasairaalaan mutta enpä tiedä sitten, kun on jo otettu lukematon määrä prick-testejä ja epikutaanitestejäkin....

        Kalasta - yhdessä prick-testissä kala näytti 3, sitten pari kuukautta sen jälkeen otetussa 0.

        En syönyt kalaa vuoteen ja nyt olen muutaman kuukauden ajan syönyt paljonkin kirjolohta sekä kalapuikkoja. Vaikka olin syömättä kalaa niin turvotukset eivät hävinneet ja nyt kun olen syönyt kirjolohta niin en ainakaan osaa yhdistää että turvotukset tulisivat kalasta, ei ainakaan 1-2 päivän viiveelläkään.

        Ai niin sama oli prick-testeissä vaniljan kohdalla, ekalla kerralla oli tulos 3 ja seuraavalla kerralla 0.


      • sellaista taustatietoa,
        ccccccccccccc kirjoitti:

        Ei ole todellakaan helppoa välttää kaikkea p...aa, mitä valmisruokaan nykyisin työnnetään.

        Yritän taas välttää lisäaineita, tässä menee kyllä hermot kohta! Tilasin ajan omalääkärille ja toivottavasti saan lähetteen taas Allergiasairaalaan mutta enpä tiedä sitten, kun on jo otettu lukematon määrä prick-testejä ja epikutaanitestejäkin....

        Kalasta - yhdessä prick-testissä kala näytti 3, sitten pari kuukautta sen jälkeen otetussa 0.

        En syönyt kalaa vuoteen ja nyt olen muutaman kuukauden ajan syönyt paljonkin kirjolohta sekä kalapuikkoja. Vaikka olin syömättä kalaa niin turvotukset eivät hävinneet ja nyt kun olen syönyt kirjolohta niin en ainakaan osaa yhdistää että turvotukset tulisivat kalasta, ei ainakaan 1-2 päivän viiveelläkään.

        Ai niin sama oli prick-testeissä vaniljan kohdalla, ekalla kerralla oli tulos 3 ja seuraavalla kerralla 0.

        että niitä kuulemma lääkitään niissä kasvatusaltaissa. On aika selvää, että kai siitä lääkityksestä jää siihen "lihaankin" jäämiä. En siis enää pysty syömään kirjolohta, mutta norjanlohta kyllä. Oikeastaan jo paistohajusta tunnistaa, kumpi kala on kyseessä.
        Prickit taitaa olla kuitenkin vain suuntaa antavia, ainakin siitepölyjen kohdalla. Lepälle ei nouse ja koivulle nousee, mutta silti oireet molemmille samanlaiset.


    • mallimolli

      Mitähän maksamakkaraa söit? Itse syön vain lisä- ja säilöntäaineettomia tuotteita, koska saan oireita kaikista lisäaineista, jopa toisista luomutuotteista. Niihinkin kun laitetaan vaikka mitä. Varo myös jauhoparanteita! Hammastahnaksi kannattaa valita vain Oral tai Sensodyne. Punaisessa lihassa on väriaineita.

      • jklöhuio

        mistä saa lisä-ja säilöntäaineetonta maksamakkaraa jossa ei ole muskottipähkinää?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      100
      3467
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      62
      3127
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      434
      2634
    4. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      80
      2423
    5. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      84
      2406
    6. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      96
      2086
    7. Toiselle puolikkaalleni

      Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j
      Ikävä
      41
      2083
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      22
      1700
    9. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1686
    10. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      41
      1667
    Aihe