Verenpaine alas ruualla

pysyvasti

Millaisella ruokavaliolla saisi verenpaineen laskemaan mahdollisimman normaaliksi. Runsas kasvisten kaytto, taysjyvailja ja vaharasvaiset maitotuotteet tunnetusti tehoavat mutta mita erikseen mainittavia ruokia on jotka auttavat verenpaineeseen. Kaurasta olen kuullut, mutta auttaako esim. runsas marjojen syominen, esim. mustikka, mustaherukka. Myos tumman suklaan kayton kerrotaan laskevan painetta suonissa. Samoin kalan ja tai omega3 kalaoljyjen kayton. Suolaamattomat pahkinat ovat myos hyvia, tosin ei ilmeisesti maapahkina. Soija ja soijalesitiini, merisuola, pehmeat rasvat mm. neitsytoliivioljy. Eli kaytannossa valimeren ruokavalion tai perinteisen Kreetalaisen ruokavalion noudattaminen. Mahdollisimman vahan tulehdus ja kipulaakkeita.

Tietenkin myos liikunta ja laihduttaminen normaalipainoon auttavat, stressin vahentaminen. tupakoimattomuus ja vahainen alkoholin seka suolan kautto.

Laittakaapa lisaa.

8

2431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pysyvasti

      DASH ruokavalio auttaa mutta mita tuotteita erityisesti siina pitaisi kayttaa. Valkosipulin ja sipulien yleensakin kayton on todettu auttavan verenpaineen laskussa, punaisen riisin kaytto auttanee myos.

      DASH dieetti tehostuu kun energiasta tulee 27 rasvasta, hiilihydraateista 45 ja proteiineista 28 prosenttia. Hiilihydraatit siis taysjyvasta, ja rasva kylmapuristetuista oljyista erityisesti neitsytoliivioljysta seka kalasta tai omega3 kalaoljysta seka suolaamattomista pahkinoista. Proteiini vaharasvaisesista tai rasvattomista maitotaloustuotteista, kalasta, siipikarjasta eli broilerista ja kalkkunasta, palkokasveista, soijasta.

      • painnett

        vaikka ei olisi tarvinnut 120/70...kun vähensin hiilihydraatteja. Ihmettelin kun oli välillä hassu olo. Nykyään tasoittunut paineet noin 95/60.

        Monilla muillakin on hiilarien vähentäminen laskenut verenpainetta. Ihan vaan tiedoksi.


    • Normipaino ja terve

      Itse olen yrittänyt kaikkeni saada verenpainetta laskemaan hyvillä elämäntavoilla ja tarkalla ruokavaliolla.

      Eli olen kasvis-kalansyöjä, liikun 4-6 krt vkossa, olen normaalipainoinen (160/53) ja kaikin puolin tunnen itseni fyysisesti terveeksi ja keskivertoa hyväkuntoisemmaksi.
      En ole koskaan tupakoinut, mutta sukurasitetta riittää (vanhemmat, veli, setä,täti, kaikilla verenpainetta ja osalla lisäksi diabetes).

      Henkinen paine ja stressi lienee itselleni se ratkaiseva tekijä, mutta sitä on vaikea poistaa, vaikka sen rasittavuuden tiedostaa (ja yrittää esim levätä, käydä lenkillä jne).
      Painetta ja huolta aiheuttavia ongelmia (sairaita läheisiä, iäkkäiden vanhempien hoito jne) en pysyty itse poistamaan, ja mietin missä menee oikeasti se raja, jossa lääkehoito olisi aloitettava.

      Ikää kuitenkin "vasta" 42v, nainen, mutta vajaat 3v paineet ovat silti heiluneet siellä kriittisten lukemien rajoissa. Erityisesti diastolinen paine tahtoo olla siellä 100 lukemissa, systolinen heittelee 120-160 välillä.
      Viimeksi ollut keskimäärin 150/98.
      Työterveyshoitajien mielestä tilannetta pitää "tarkkailla" , mutta lievästi koholla olleet arvot eivät ole laskeneet vajaan 3v aikana.
      Mutta, onko lääkkeistä minulle todellisuudessa hyötyä, sopivan lääkkeen ja oikean annostuksen löytäminen vie aikansa, eivätkä sivuoireet itse lääkkeistäkään houkuttele. Saatikka ajatus pitkäiaikaisen/loppuelämän kestävään lääkitykseen.
      Elämäntavoilla en vain enää voi tilannetta korjata.

      Mielipiteet hoitajien ja lääkärien kesken menevät ristiin, pitääkö antaa korkean alapaineen rasittaa elimistöä edelleen, vai vaatia lääkehoitoa, kenties väliaikaista tai kausittaista kunnes pahimmat "stressivuodet" ovat ohitse.

      Muita samassa tilanteessa?

      • Tyttö Turusta

        Hei Normipaino ja Terve! Täällä tyttö Turusta samassa jamassa. Olen nyt kokeillut kahta eri lääkettä huonoin seurauksin, kumpainenkaan ei sopinut minulle. Sain nyt 3. reseptin, hain lääkkeen ja luin jälleen sivuvaikutuksista, enkä ole ottanut pilleriäkään. Verenpaine heittelee mainitsemissasi lukemissa ja olen nyt stressilomalla töistäni. Tuntuu kuin olisin umpikujassa asioiden kanssa käydessäni työterveylääkärin vastaanotolla. Mitään ei tutkita, annetaan vain uusi resepti. Johtuukohan väkisin normilukemiin ajettu kilpirauhasarvot kohonneeseen verenpaineeseen? Jos taloudellinen tilanteeni olisi parempi, menisin homeopaatin vastaanotolle ja koettaisin etsiä apua sieltä. Ehkä myös yks.lääkärin vastaanotto voisi tuoda vastauksia kysymyksiini. Nyt koetan vain rentoutua, enkä ajatella edes koko asiaa.


      • pave2

        Kaurapuuro kauranleseet mukana keittäen on kokeilemisen arvoinen. Pari kolme päivää, niin varmaan tunnet jo olon kevyeksi.


    • toimii.
    • HYVÄKSIKOETTU

      Ruokavaliosta pois margariinit, sokerit ja jauhot samoin peruna, tilalle kasviksia, kalaa, lihaa, kohtuullisesti voita, oliiviöljyä, kermaa.

    • elintasosairaus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe