Verenpaine alas ruualla

pysyvasti

Millaisella ruokavaliolla saisi verenpaineen laskemaan mahdollisimman normaaliksi. Runsas kasvisten kaytto, taysjyvailja ja vaharasvaiset maitotuotteet tunnetusti tehoavat mutta mita erikseen mainittavia ruokia on jotka auttavat verenpaineeseen. Kaurasta olen kuullut, mutta auttaako esim. runsas marjojen syominen, esim. mustikka, mustaherukka. Myos tumman suklaan kayton kerrotaan laskevan painetta suonissa. Samoin kalan ja tai omega3 kalaoljyjen kayton. Suolaamattomat pahkinat ovat myos hyvia, tosin ei ilmeisesti maapahkina. Soija ja soijalesitiini, merisuola, pehmeat rasvat mm. neitsytoliivioljy. Eli kaytannossa valimeren ruokavalion tai perinteisen Kreetalaisen ruokavalion noudattaminen. Mahdollisimman vahan tulehdus ja kipulaakkeita.

Tietenkin myos liikunta ja laihduttaminen normaalipainoon auttavat, stressin vahentaminen. tupakoimattomuus ja vahainen alkoholin seka suolan kautto.

Laittakaapa lisaa.

8

2476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pysyvasti

      DASH ruokavalio auttaa mutta mita tuotteita erityisesti siina pitaisi kayttaa. Valkosipulin ja sipulien yleensakin kayton on todettu auttavan verenpaineen laskussa, punaisen riisin kaytto auttanee myos.

      DASH dieetti tehostuu kun energiasta tulee 27 rasvasta, hiilihydraateista 45 ja proteiineista 28 prosenttia. Hiilihydraatit siis taysjyvasta, ja rasva kylmapuristetuista oljyista erityisesti neitsytoliivioljysta seka kalasta tai omega3 kalaoljysta seka suolaamattomista pahkinoista. Proteiini vaharasvaisesista tai rasvattomista maitotaloustuotteista, kalasta, siipikarjasta eli broilerista ja kalkkunasta, palkokasveista, soijasta.

      • painnett

        vaikka ei olisi tarvinnut 120/70...kun vähensin hiilihydraatteja. Ihmettelin kun oli välillä hassu olo. Nykyään tasoittunut paineet noin 95/60.

        Monilla muillakin on hiilarien vähentäminen laskenut verenpainetta. Ihan vaan tiedoksi.


    • Normipaino ja terve

      Itse olen yrittänyt kaikkeni saada verenpainetta laskemaan hyvillä elämäntavoilla ja tarkalla ruokavaliolla.

      Eli olen kasvis-kalansyöjä, liikun 4-6 krt vkossa, olen normaalipainoinen (160/53) ja kaikin puolin tunnen itseni fyysisesti terveeksi ja keskivertoa hyväkuntoisemmaksi.
      En ole koskaan tupakoinut, mutta sukurasitetta riittää (vanhemmat, veli, setä,täti, kaikilla verenpainetta ja osalla lisäksi diabetes).

      Henkinen paine ja stressi lienee itselleni se ratkaiseva tekijä, mutta sitä on vaikea poistaa, vaikka sen rasittavuuden tiedostaa (ja yrittää esim levätä, käydä lenkillä jne).
      Painetta ja huolta aiheuttavia ongelmia (sairaita läheisiä, iäkkäiden vanhempien hoito jne) en pysyty itse poistamaan, ja mietin missä menee oikeasti se raja, jossa lääkehoito olisi aloitettava.

      Ikää kuitenkin "vasta" 42v, nainen, mutta vajaat 3v paineet ovat silti heiluneet siellä kriittisten lukemien rajoissa. Erityisesti diastolinen paine tahtoo olla siellä 100 lukemissa, systolinen heittelee 120-160 välillä.
      Viimeksi ollut keskimäärin 150/98.
      Työterveyshoitajien mielestä tilannetta pitää "tarkkailla" , mutta lievästi koholla olleet arvot eivät ole laskeneet vajaan 3v aikana.
      Mutta, onko lääkkeistä minulle todellisuudessa hyötyä, sopivan lääkkeen ja oikean annostuksen löytäminen vie aikansa, eivätkä sivuoireet itse lääkkeistäkään houkuttele. Saatikka ajatus pitkäiaikaisen/loppuelämän kestävään lääkitykseen.
      Elämäntavoilla en vain enää voi tilannetta korjata.

      Mielipiteet hoitajien ja lääkärien kesken menevät ristiin, pitääkö antaa korkean alapaineen rasittaa elimistöä edelleen, vai vaatia lääkehoitoa, kenties väliaikaista tai kausittaista kunnes pahimmat "stressivuodet" ovat ohitse.

      Muita samassa tilanteessa?

      • Tyttö Turusta

        Hei Normipaino ja Terve! Täällä tyttö Turusta samassa jamassa. Olen nyt kokeillut kahta eri lääkettä huonoin seurauksin, kumpainenkaan ei sopinut minulle. Sain nyt 3. reseptin, hain lääkkeen ja luin jälleen sivuvaikutuksista, enkä ole ottanut pilleriäkään. Verenpaine heittelee mainitsemissasi lukemissa ja olen nyt stressilomalla töistäni. Tuntuu kuin olisin umpikujassa asioiden kanssa käydessäni työterveylääkärin vastaanotolla. Mitään ei tutkita, annetaan vain uusi resepti. Johtuukohan väkisin normilukemiin ajettu kilpirauhasarvot kohonneeseen verenpaineeseen? Jos taloudellinen tilanteeni olisi parempi, menisin homeopaatin vastaanotolle ja koettaisin etsiä apua sieltä. Ehkä myös yks.lääkärin vastaanotto voisi tuoda vastauksia kysymyksiini. Nyt koetan vain rentoutua, enkä ajatella edes koko asiaa.


      • pave2

        Kaurapuuro kauranleseet mukana keittäen on kokeilemisen arvoinen. Pari kolme päivää, niin varmaan tunnet jo olon kevyeksi.


    • toimii.
    • HYVÄKSIKOETTU

      Ruokavaliosta pois margariinit, sokerit ja jauhot samoin peruna, tilalle kasviksia, kalaa, lihaa, kohtuullisesti voita, oliiviöljyä, kermaa.

    • elintasosairaus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe