Aihe

Kysymyksiä Vedensuosikista +

Miekalehdestä:

-Eli kun miekkalehdessä menee lehti huonoksi, miten se ois paras poistaa? Oon saksilla katkassut sen lehden aina juuresta... Onko parempia vaihtoehtoja?

- Ottaako miekkalehti juurilla ravinteet? Olen laittanu sellasen lannoite kuulan niille nimittäin...

- Voikohan noita miekkalehtiä itse kasvattaa? Siis ottaa jonkun lehden tosta vanhasta ja istuttaa sen? Ei taida juurtua, vai??

- Vedensuosikki: kärsi sinilevästä, mutta levä katosi. Nyt kasvi on ruskea, mutta latvoihin alkoi tulla hienoa kirkasta uutta vihreää... Mietin että miten saan ruskeat osat pois, ja uutta tilalle? Tämä kai ottaa ravinteet muuten kuin juurilla? Olen käyttänyt JBL:n lannoitetta (nestemäinen) vedenvaihtojen yhteydessä. Kasvi voikin hyvin - ennen levää... Vedensuosikkia voisi kai itsekin istuttaa tuonne, mutta miten: näppäänkö vain jonkun oksan ja se sitten juurtuu.. vai? (en ymmärrä mitä tarkoittaa "latvapistokkaista" (PISTOKAS=?) ) Sellaiseen olen joskus törmännyt... eli selvennys on...????

2

361

  Vastaukset

  • Miekat ottaa juurilla ravinteet, lannoitteet kannattaa kuitenkin laittaa siten ettei ihan juurilla ole. Juuret kasvavat kovaa vauhtia ja on pitkät, miekkoja kannattaa välillä nostaa altaasta ja lyhentää juuria, vanhat lehdet nypitään tarpeen vaatiessa pois, kerran/pari vuodessa kannattaa karsia rankalla kädellä, eli jättää vain keskelle uusia lehtiä.

   Vedensuosikkia voi uudistaa siten, että laittaa latvat pohjalle kasvamaan, eli huonot alalehdet pois. Leviää kyllä kiitettävästi, ottaa nokkiinsa siirroista jne. mutta alkaa kasvamaan jonkun ajan päästä.

   • Kokeillaan noin. Katsotaan lähteekö kasvamaan. Kävin tosin tänään kattoon ni eipä nuo kasvit kovin kalliita oo vaik joutus "uutenakin" ostamaan :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   357
   17274
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   640
   9748
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   5910
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2384