Aihe

Pintakasvit

Käytännössä?

Ajattelin ottaa pintakasveja... Mikä ois hyvänlainen? mulla pieni akva (90l). Miten vaikuttaa ruokintaan: eikö ruoka jää kasveihin kiinni kun käytän kelluvaa hiutaletta??

3

693

  Vastaukset

  • Kasvin lajivalinta riippuu veden lämmöstä ja valaistuksesta.
   Hiutaleruuat eivät jää pinnalle kuin hetkeksi ja painuvat pohjaan,
   elleivät jää kasvin päälle.

  • Jos tarkoitat pintakasveilla ainoastaan pinnalla kelluvia kasveja, niistä helppoja esim: pistia (leviää tehokkaasti, mutta helppo pitää kurissa kauhaisemalla välillä roskiin jos on liiaksi), riccia (sammalmainen, tekee lauttamaista kasvustoa, muttei tykkää kovin virtaavasta vedestä jolloin hajoaa kappaleiksi eikä oikeen kasvakaan silloin), salvinia (vähän kuin pistia).

   Sitten on pintaa myöden kasvavia lajeja, köynnöstäviä kasveja. Rusolehti yksi helpoimmista (punertavat lehdet alapuolelta). Konnanputki hiukan vaativampi jos haluaa sen näyttäväksi. Vedensuosikki, karttulehti, kriinuminkin pitkät leveät ruohomaiset sipulista kasvava lehdet menee pintaa pitkin. Ne nyt tuli ensimmäisinä mieleen.

   Nopeasti leviävät pintakasvit, kuten salvinia ja pistia ja limaska, voivat ahistaa alempia kasveja, mikäli ei niitä karsi säännöllisesti. Valo kun ei pääse niin hyvin läpi. Kannattaa tutustua akvaariokasvien kiehtovaan maailmaan. Kirjastosta voi löytyä sellainen kirja kun 100 Akvaariokasvia (Markku Varjo). Muita akvaariokasveihin perehtyneitä opuksia tuskin Suomesta löytyy. Netti onkin oiva apuväline. Täällä myös kasvisivusto :

   http://www.tropica.com/default.asp

   Kasvien viihtyvyys akvaariossasi riippuu tosiaan myös veden ja valon laadusta, sekä lannoituskin on tärkeää. Kasveilla on myös lajikohtaisia tarpeita lannoituksen ja lämpötilan suhteen.

   Itse olen kokeillut monenlaisia kasveja ja löytänyt takuuvarmat menestyjät omissa akvoissani. Ilmajuuria tekevät kasvit (sanotaanhan niitä ilmajuuriksi myös akvassa.. ?) ottavat vedestä ravinteita, jolloin nestemäinen lannoitus on tärkeää.
   Jotkut kasvit ovat myös erittäin herkkiä lääkeaineille. Mulla kuoli mahtavat vanhat vitamelalehdet taannoin lääkekuurin jälkeen.. Kyllä potutti.

  • Kannattaa pudottaa hiutaleet siitä kohtaa jossa ei ole pintakasvia.

   Ei kannata siis kasvattaa koko pintaa täyteen pintakasvia, koska alemmat kasvit jäävät silloin vähälle valolle. Varsinkin enemmän valoa tarvitsevat kasvit kärsivät siitä ja alkavat tehdä honteloita varsia ja hailakoita lehtiä. Tietenkin varjossa viihtyviä se ei juuri haittaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   410
   21942
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14539
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14355
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10255
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5836