Täällä sitä haukutaan ja mollataan U2:sta...

tulinpahan kertomaan

Tai lähinnä näitä heidän levyjään.

Täytyy sanoa, että U2 on bändinä ykkönen, minun listallani. Silti yksikään levy, sitten Joshua Tree-albumin jälkeen, ei ole ekalla kuuntelukerralla sytyttänyt minua. Ei edes tämä paljon puhuttu ja kehuttu Achtung Baby. Ei vielä toisellakaan kuuntelukerralla. Mutta joka helvetin kerta, kun kuulen bändin livenä, se vaan saa mut ihastumaan. Uudelleen ja uudelleen. Ja konsertin jälkeen nuo levyt on kulutettu lähes puhki.

Jokaisen, joka täällä puhuu paskaa pitäisi käydä katsastamassa se bändi livenä. Se vaan on niin loistava ja yleisökin on aina satasella mukana. Se bändi ottaa yleisönsä huomioon, ja varsinkin tämä 360Tour on tehty nimenomaan faneja varten. En malttaisi millään odottaa, että näkisin bändin jälleen kerran Suomessa. Tuon konsertin olen kyllä jo kerran nähnyt ja kuullut, mutta siihen live-showhun vaan ei kyllästy koskaan.Tuo bändi osaa viihdyttää fanejaan jopa omalla kustannuksellaan, sillä tuo konserttirekvisiitta tulee bändille itelle niin kalliiksi, että ovat jopa melkein ajautuneet konkkaankin mahtipontisten keikkojen takiakin.

4

321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja tuhoa

      Ehkä kerran neljässä vuodessa tehdään studioalbumi, jossa kopioidaan omia vanhoja klisheitä ja lisätään tuottajan avulla joitain muodinmukaisia ajankohtaisia uutuuksia keitokseen. Lahjotut arvostelijat kirjoittavat että "tämä on heidän paras levynsä Joshua Treen jälkeen" tai jotain muuta skeidaa. Rahvas ostaa, fanit ostavat. Sitten lähdetään massiiviselle maailmankiertueelle miljoonien ihmisten eteen. Rahasampo jauhaa lisää mammonaa. Lehdistötilaisuuksissa Bono ottaa kantaa maailman ongelmiin jollain ympäripyöreällä tavalla ja on empaattinen. Kiertueen päätyttyä ja oltua "valtava menestys" on aikaa turhanaikaisille sooloprojekteille, joita kuitenkin ostaa sen verran suuri fanien joukko ympäri maailmaa, että rahaa kertyy mukavasti taskuun. Sama juttu on kaikilla saman luokan yhtyeillä. Kun soolokiertueellakin on kenties käyty (heh, Depeche Moden Gahan), on bändin keski-ikäisten poikien aika kerääntyä yhteen tekemään seuraavaa studiolevyä, ja rosvokapitalistinen sykli alkaa uudestaan.

      Joshua Tree oli ehkä vuoden 1987 paras levy (vaan ei edes U2:n paras, joka oli War), mutta sehän kuvastaa vain populaarimusiikin silloista alennustilaa. Eikä parempaan suuntaan olla menty. Jo 1990-luvun lopulla populaarimusiikin huipulla tehtiin enää pelkkää triviaalia sontaa ja nykyisin ei enää edes viitsi seurata mitä kansalle yritetään kaupata. U2, Radiohead, Depeche Mode, Oasis, Coldplay ja muut isot bändit, HÄIPYISITTE JO!!! Kiinnostavaa musiikkia on enää ainoastaan äärimmäisissä vaihtoehtoilmiöissä, levyissä jotka myyvät alle tuhat kappaletta, artisteissa jotka esiintyvät pienissä klubeissa ja v**** välittävät. Mainstream on kuollut, vain underground on jäljellä.

      • UToo

        Bonon puhuvan köyhien maiden puolesta vain lämpimikseen. Olet myös väärässä jos luulet U2:n keikkailevan tai tekevän levyjä rahan takia. Siinä olet oikeassa että musiikkiarvostelijat eivät nykyisin osaa muuta kuin nuolla artistien persettä. U2 on monelle arvostelijalle liian symppis, jotta sen uutta levyä viitsisi kovalla kädellä arvostella.


      • tsäk

        "Kiertueen päätyttyä ja oltua "valtava menestys" on aikaa turhanaikaisille sooloprojekteille, joita kuitenkin ostaa sen verran suuri fanien joukko ympäri maailmaa, että rahaa kertyy mukavasti taskuun."

        Mitäs kaikkia sooloprojekteja heillä olikaan, oon varmaan missannut?

        "nykyisin ei enää edes viitsi seurata mitä kansalle yritetään kaupata", sitten haukut mm. Radioheadin ja ylistät vaihtoehtoilmiöitä. Unohdahan ne myyntiluvut ja kuuntele musiikkia. Radiohead on nykyajan innovatiivisin rockbändi. U2 oli sitä ehkä 90-luvulla. Eipä ne viimeisimmät U2-levyt ole mielestäni entisten veroisia, mutta on siellä hyvää matskua ja on se livenä hiton kova bändi. Osta sinä niitä alle tuhannen kappaleen levyjä, se on oma juttunsa ja kuuntelen kyllä undergroundiakin. Mutta relaa vähän.


    • UToo

      mutta kaksi vikaa levyä on ollu uskomatonta paskaa. Vaikka U2 onkin loistava livenä, ei se tee kyseisistä levyistä tippaakaan parempia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      76
      4948
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      40
      1650
    3. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      66
      1557
    4. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      53
      1243
    5. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      66
      1179
    6. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      74
      1000
    7. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      115
      997
    8. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      91
      914
    9. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      50
      810
    10. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      59
      778
    Aihe