Väärän jäljillä, hitaasti edeten

alvari.raappavaara

Leena Lehtolaisen kymmenes Maria Kallio-dekkari oli tahmea lukuelämys. Mie en millään jaksa ymmärtää miksi ihmeessä jokainen kahvikupillinen, mustarouskumakaroonilaatikko ja sienipiirakka pitää erikseen esitellä, Ja kertoa, onko tukka auki vai kiinni ja mitä rytkyjä kelläkin on millonkin päällä. Sekä kertoa mitä kakarat on tänään puuhannu ja piirrelly. Jos tämä epäolennainen olisi karsittu pois teos olisi mahtunut sataa pienempään sivumäärään ja ollut näppivoimille parahultainen, kuten jo Lauri Viita tiesi.
Olihan siinä juoni ja tarina, toisin kuin nykytanssissa. Samalla selviää Ursulankin salaisuus, joka lie vaivannut Lehtolaisfaneja jo sukupolven. Viimeiset 50 sivua oli tiivistä ja toiminnallista tarinaa, ja valvottivat yli iltauutisten. Sitä ei usein tapahdu.
Jokatapauksessa tämä jää viimeiseksi lukemakseni Lehtolaiseksi, niin sieniin ja vihreään teehen kyllästynyt olen. Kiitos ja hyvästi.

4

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..Päivi1

      että viimoinen Lehtolaisen kirja tuo mainitsemasi, lukaisin kuitenkin eilen uusimpansa. Nyt voin sanoa että jatkossa en enää kys.kirjailijan kirjoja lue.
      Makuasioita toki, mutta......

      • just hänen uusimpansa. Liian erilainen ja jotenkin meno siinä ei ole selkeetä. Aiemmat luin niin etten olisi halunnut keskeyttää, mutta tää jotenkin takkuilee.


      • booky

        Luin Lehtolaisen Henkivartijan loppuun. Kyllä täytyy perua nuo "erilainen alku" kommentit. Kunnioitettavaa on se, että uudistuu, kokeilee ja vaihtaa kirjoitustyyliä, mutta lopputulos saa suorastaan ärtyneeksi. Dekkarit ja harlekiinit pitäisi kuitenkin kirjoittaa erikseen. Mitä tämä kirja pitää ja kirjailija on ajatellut kohde- tai lukijaryhmänä? Naisen sukuelimistä alkaa ja niihin päättyy. Väliin on haaroväliä ja glockia aivan kyllästymiseen asti. En tiedä, jotenkin jopa tuntuu, että kirjailija halveksii lukijakuntaansa tällä hörhellyksellä. Tosin on aina ja liiankin helppo arvostella lopputulosta, mutta höpöksi luokittelen.


    • booky

      Älähän ny Raappavaara liian hätäiseen. Aloitin Henkivartijan ja siellä on jo alussa mukana hymyilyttävää itseironiaa ja satiiria. Ensiksikin Lehtolainen toteaa uusimman ensilehdillä, että "ruoka on poliittista". Mitä siitä pitäisi päätellä :)?

      Toiseksi itsellle naisena siellä oli hymyilyttävän hätkähdyttäviä kielikuvia heti alussa. Niinkuin "kylmä kouraisi kierukkaan asti." Se on ihan umpiterveellinen kielikuva monelle ja jos vielä jos käännöstä ajattelee :). Katsotaanpa mitä tästä tulee...

      Nyt on juotu vasta venäläistä votkaa ja rommia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe