kookospalmun

hoidosta

Ostin noin 1.5m korkean kookospalmun. Mukana ei ollut hoitoohjeita. Onko kellään hyviä vinkkejä sen kasvattamiseen? Millaisessa paikassa viihtyy ja pitäisikö purkki vaihtaa isompaan? Ostopurkki on aika ahtaan näköinen. entäs kastelu ym. Kiitos jos viitsit vastata.

7

3043

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Helmituuli
  • Tiyee

   Kookospalmu tulisi heti oston jälkeen vaihtaa isompaan ruukkuun, joka tulisi salaojittaa hyvin. (Puuhiiltä 1/3 ruukun pohjalle ja hiekkapohjainen multa). Kookosta ei saa koskaan peittää multaan tai kastella suoraan, ettei se homehdu. Kasvi imee veden juuren päätyosalla, joten kasvin on oltava "ilmavassa" mullassa ja tilavassa ruukussa. (Isoin ruukku, jonka voit löytää). Kasvi ei kuitenkaan saa lillua vedessä, joten saviruukku tai altakasteluastia ovat hyviä.
   Puun lehtiä tulisi suihkutella pari kertaa päivässä ja multa pitää tasaisen kosteana ympärivuoden (työnnä vain etusormesi multaan niin selviää onko kasvi tarpeeksi kosteassa). Tarvitsee valoisan ympäristön. Talvisin mielellään myös lisävaloa, eikä saa olla vetoisan ikkunan vieressä. Kesäkausina voidaan myös lannoittaa.
   Jos lehdet alkavat ruskistua kärjistä kasvia on suihkuteltava useammin ja enemmän tai muuten se kuolee hyvinkin nopeasti.
   Suosittelen hommaamaan kerralla tarpeeksi suuren altakasteluruukun ja kunnon salaojituksen niin kasvi tulee siinä viihtymään useita vuosia, eikä tarvitse vuosittain vaihtaa uuteen ruukkuun,koska tämä myös stressaa kasvia.

   Oikein hoidettuna kasvaa erittäin suureksi (huoneen korkuiseksi) ja elää vuosikymmeniä.
   Itse olen ollut tyytyväinen, enkä pidä kasvia vaikea hoitoisena.

   Ystävälläni on ollut sama kookospalmu noin 15 vuotta. =)

   • Anonyymi

    Hei, ostin kookospalmun. Kerroit, että ystävälläsi kookospalmu viihtynyt 15v niin saisinko hänen hoito-ohjeensa tälle kookokselle??


  • Kasva Kookos jookos?

   Jos se ei siedä vetoa, niin tarkoittaako se nimenomaan kylmää ilmaa (mitä vetoisista ikkuista yleensä tulee) vaiko kaikkea "tuulta"?

   Itselläni ainoa soveltuva paikka on olohuoneessa parin metrin päässä ilmalämpöpumpun vastapäätä. Ilma mitä se puhaltaa on siis lämmintä.

   Ostin kasvin tänään ja siirsin isompaan ruukkuun. Sumuttelin sitä ja laitoin vettä aluslautaselle. Multa oli kyllä jo valmiiksi kosteaa, joten olivat saaneet kaupassakin oikeanlaista hoitoa, ainakin kosteuden suhteen.

  • sitroen.

   Asian sivusta.
   Halvimmalla saat palmun kun tökkäät taatelin kiven kukkapurkkiin. Siitä se lähtee! Kasvatus tapahtunee samalla tavalla kuin kookospalmunkin?

   • Palmuen

    Hei sitroen, minkälainen ja ikäinen taatelipalmu sinulla on?
    Omalla vastaavanlaisella on ikää jo 25 vuotta.


  • Kentia

   Meillä oli umpinaiseen 90 litran laastisaaviin v. 1990 istutettu kookospalmu. Hoito oli samanlaista kuin kentiapalmulla, jota se isompana muutenkin muistutti. Kasvu on paljon nopeampaa kuin kentiapalmulla, eli n. 10 mm/vrk. Kannattaa istuttaa heti lopullisen kokoiseen saaviin. Kookospalmun lehdet olivat jo v. 1998 kiinni katossa (huonekorkeus 3,5 m.). Leveyttä oli n. 4 m. Palmu kuoli muutossa v. 2015. Oli liian suuri siirrettäväksi. Kookospalmu ei ole arka liikakastelulle.
   Saman näköisen palmun saat kentiapalmusta, mutta se kasvaa tosi hitaasti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. RIP. Tyksin sairaanhoitaja menehtyi.

   36 v perusterve Tyksin sairaanhoitaja menehtyi vähän toisen koronarokotteen saatuaan. Ruumiinavausraportti aika karsea. Sisko kertoo asiasta. Ilkkujil
   Maailman menoa
   496
   12051
  2. Pääministerin edustussänky?

   Helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty, tammesta tehty sänky, sängynpäädyt ja senkki ilman patjaa maksoivat 6 553 euroa. Kansliasta oli kerrott
   Maailman menoa
   415
   1704
  3. Millaisen siivun Stefun rahasta Sofia saa laukkuina ja vaatteina?

   Pitihän se arvata, että Stefu on saanut lisää rahaa kun on ”rakkautta” ilmassa ollut viime päivinä😄 https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-therman-nost
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   1552
  4. Stefun ilme, kun Sofia huomaa Burberryn liikkeen

   Ihanasti Sofia ottanut instastoryynsa mukaan Stefun pelästyneen ilmeen. Taitaa miettiä, kuinka pitkään osingot riittävät…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   1048
  5. Sormus ostettu Tallinnasta?

   Tallinnassa käyty korukaupoilla (S&S). Jokohan sormus ostettu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   939
  6. Nikokin nauraa Sofian ikävälle

   https://www.seiska.fi/kotimaa/niko-ranta-aho-sai-kuulla-sofia-belorfin-rajusta-piikittelysta-tvssa-paljonkertova-reaktio Mutta nainen ei vaan älyä hä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   906
  7. Mikä voisi olla todennäköisin paikka

   Missä kohtaisimme sattumalta tällä viikolla? Milloin, päivällä, illalla?
   Ikävä
   79
   881
  8. Onko Maralla rahat loppu

   Elkö ole varaa ottaa remppamiestä vaan Pikkarainen joutuu maalaamaan. Vitsi mikä teatteri video taas. Vaimo katsoo kun mä maalaan. En kestä, mut ei mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   866
  9. Nyt lahoilla korona kun piti tammerfesteille änkeä

   Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Lahot ei välitä mistään mitään...
   Parkano
   12
   737
  Aihe