denaturoitu alkoholi

???????????????????????!

Ovatko denaturoidut alkoholit jotain tappavan vaarallista? tai voiko esim. puhdistusainetta jossa 80% alkoholia lantrata johonkin, vai kuoleeko siihen jos juo? no jos sitä pystyy juomaan niin kuis paljon kantsis?

51

9006

  Vastaukset

  • jotta sitä ei kannata edes yrittää juoda koska laattaisit kumminki sen jälkeen:D

  • Voi vittu! Etkö oo edes yläasteen kemian kurssia käynyt? Vähästäkin denaturoidusta etanolista voi sokeutua/kuolla. Älä kokeile!

   • Osa niistä saattaisivat viedä. Mutta siis lähestulkoon kaikki puhdistusaineet EIVÄT sisällä metanolia, joka on se tappava, näön vievä. Niissä tosin on muita myrkkyjä jotka toisaalta ovat lievempiä yleensä. Kuitenkin jos juot denaturoitua alkoholia, niin lentää laatta niihin lisättyjen ainesosien vuoksi.

    Miksi sitten ei-myrkyllisiin etanolipohjaisiin liuottimiin lisätään denaturointiaineita?
    Ensinnäkin suurin osa ( joskus lähes kokonaan) alkoholijuomien hinta koostuu erilaisista veroista jotka menee valtiolle. Pesuaineista ei makseta viinaveroa eikä valtio saisi tuloja. Toinen syy on yleinen hyvinvointi, miten kävisi jos puoli suomea kittais pesuaineta? Sekä sehän menisi siihen että pesuaineisiin tarvittaisiin 21 vuoden ikäraja.


   • chillaa hän vain kysyy!


  • Ne ovat denaturoituja juuri siksi että niitä ei juotaisi. Niissä on mm. metyylialkoholia, joka nautittuna voi aiheuttaa sokeutumisen tai kuoleman.

  • Denaturointi tarkoittaa sitä, että aine tehdään juomiskelvottomaksi. Siis myrkylliseksi.

   Kuten edellinen vastaaja jo kertoikin, voi pienikin määrä denaturoitua alkoholia olla vaarallista. Yleisin haittavaikutus on sokeutuminen tai ainakin jonkinasteinen näkövamma. Myös sisäelimet saattavat vaurioitua.

   Puhdistusaineita juovatkin yleensä vain rappioalkoholistit, joilla ei enää ole varaa ostaa "oikeaa" alkoholia ja joille siinä äärimmäisessä viinanhimossa kelpaa mikä myrkky tahansa, sokeutumisenkin uhalla.

   Denaturointia "harrastetaankin" luullakseni juuri siksi, etteivät ihmiset joisi viinaa halvempia pesuaineita, koska ne eivät vissiin muutenkaan ole mitään terveysjuomia.

   • No jos siitä ehkä saattaa näkö heikentyä niin kyllä mää sitten ajattelin kotibileisiin siitä tehdä keitokset, kun ei ole hakijaa ja kuulin että jos sitä valuttaa eka junaraiteen läpi niin se on sitten ihan hyvää ja vaaratonta niin teen niin ja kiitos varotuksesta


   • VItun idiootit. denaturoitu alkoholi on täysin juotavaa, se vaan maistuu aika paskalta. siihen on vaan lisätty paha maku, ei oo myrkyllistä, juo vaan.


  • Juu, ei tosiaan kannata tenua paljon mennä juomaan.

   Jos ei ole rahaa oikeisiin juomisiin tai alaikäisenä hakija puuttuu (tai joku muu yhtä "fiksu" syy, koska tuskin kenelläkään löytyy mitään oikeasti pätevää syytä juoda puhdistusainetta)?, niin ole mieluummin juomatta kokonaan, ihan noin alas tuskin kannattaa kännin takia vajota.

  • Toivottavasti kysyt ihan huumorimielessä? Älä helvetissä mene vaan juomaan tuollaista ainetta. Aine on tehty juomakelvottomaksi, lievimmillään vie näön mutta voi johtaa jopa kuolemaan. Denaturoitua alkoholia käytetään yleensä puhdistukseen ja desinfiointiin. Mikäli olet niin pa, mutta haluat dokata niin olet hyvää vauhtia matkalla pohjalle spurgujen seuraan. :(

  • Nyt influenssaepidemian varalta kouluissa on otettu käyttöön laajamittaisesti käsien desinfioimiseen tarkoitettu käsidesi. Sitä kelpaa kyllä nautiskella!

   Tai sitten ei, sekin on denaturoitua!

   • Ei niihin enää nykyään laiteta metanolia kun joskus aikoinaan spurguja menehtyi. Nykyään alkoholi denaturoidaan laittamalla siihen jotain pahanmakuista ainetta niin ettei normaali ihminen vain yksinkertaisesti kykene nielemään, saati edes laittamaan sitä suuhunsa.


   • isad kirjoitti:

    Ei niihin enää nykyään laiteta metanolia kun joskus aikoinaan spurguja menehtyi. Nykyään alkoholi denaturoidaan laittamalla siihen jotain pahanmakuista ainetta niin ettei normaali ihminen vain yksinkertaisesti kykene nielemään, saati edes laittamaan sitä suuhunsa.

    Esim. käsidesipullossa ei ole mitään varoitusmerkkiä ja amiseptipullossakin vaan se rasti, eli siihen ei kuole. Pahanmakuista se kylläkin on eikä edes halvempaa kuin viina.


   • ... kirjoitti:

    Esim. käsidesipullossa ei ole mitään varoitusmerkkiä ja amiseptipullossakin vaan se rasti, eli siihen ei kuole. Pahanmakuista se kylläkin on eikä edes halvempaa kuin viina.

    Rasti tarkoittaa ärsyttävää.
    Ja jos ruokatorven liha ärtyy niin voin sanoa että ajan kanssa voi olla isokin leikkaus edessä.

    Edes vedessä poreilevia tabletteja ei saa ottaa kuivana suuhun vaan ne on laimennettava vedessä.
    Muuten ne rikkovat ruokatorven.

    Tunnen ihmisen, jonka ruokatorvi piti vaihtaa elimistön toiseen putkeen.
    Melkein 6kk sairaalassa.


  • Eli se on tehty vaaralliseksi ja täysin juomakelvottomaksi.

  • Älä todellakaan juo, sillä denatorioitu tarkoittaa juomakelvottomaksi tehtyä

  • Alkoholin denaturointi tarkoittaa alkoholipitoisen aineen juomakelvottomaksi tekemistä. Nielemisen jälkeen siis tulee välittömästi takaisin ylös. Sitä ei voi siis juoda ja on ihan perusteltua denaturoida alkoholit, jotka eivät ole juotavaksi tarkoitettuja.

   • vammasii vai vitun tyhmiä ku postaatte samaa paskaa viesti viestin jälkeen. Vittu mitä peeloja.


   • Vagiman kirjoitti:

    vammasii vai vitun tyhmiä ku postaatte samaa paskaa viesti viestin jälkeen. Vittu mitä peeloja.

    peelo?


   • Tuo EI ole totta just äsken otin käsidesi paukun ILMAN MITÄÄN MUUTA ku kaveri haasto ja sen jälkeenyks toinen sano että on myrkyllistä kävin googlaa eikä oo myrkyllistä denarointi laittaa alkoholiin vain pahan maun

    Join muuten tällästä käsi desiä: fennocare purkissa lukee: fenno care käsihuuhde hygieeniseen ja kirurgiseen käsidesinfektioon. Sitten olis jotain käyttö ohjeita mutta en jaksa kirjottaa joten mennään suoraan aines osien pariin

    Etanoli (denat.) 73,5 p-% 80 t-%, Glyseriini. Tuote vastaa EN 1500, EN 12791 vaatimuksia


  • mun mielest denaturointi tarkoittaa juomakelvottomaksi tekemistä, joten älä missään nimessä juo

  • Mun mielestä denaturointi tarkoittaa sitä, että on tehty juomakelvottomaksi.

  • kannattaa jättäää juomatta koska denaturoidut alkoholit ovat juomakelvottomia

   • Hei kyl denaturoituja alkoholi juomia voi välillä ottaa, pitää muistaa voin poistaa niistä se denaturointi. Esim valuttaa hiilen/ vaalean ranskanleivän läpi ( lisä ohjeita löydät netistä ;) ) Ite ainaki otan tota halpaa viinaa ku on amiksel raha vähis..


   • Voiko hajuvettä missä on denaturoitua alkoholia nii voiks sitä juoda


   • Ok112 kirjoitti:

    Voiko hajuvettä missä on denaturoitua alkoholia nii voiks sitä juoda

    jos haluat haista loppuelämäsi huoralta niin siitä vaan


  • Eihän täällä mitään osata, kaikki selitykset ihan puista ! MENKÄÄ OPPIMAAN.

   Denaturoitu alkoholi on myrkyllistä, mutta ei sen takia, koska ne ovat denaturoitu ! Myrkyllisiä alkoholeja denaturoidaan, ettei vahinkoja tapahtuisi kun ihmiset sattuu olemaan urpoja. Niitä muokataan lisäämällä esimerkiksi varoittavia väriaineita (vihreä ja sininen ovat yleisiä) ja siihen laitetaan aineita, jotka aiheuttavat OKSENNUSREAKTION. Että joo ei oikein juominen onnistu. Ja yleensä haju ja makukin tehdään epähoukutteleviksi. Ja ei mitä tahansa alkoholeja denaturoida, vaan jos se on denaturoitu niin se on aika vaarallista.

   P.S. Se on METANOLI joka sokeuttaa, ei mikään metyyli, sillä sepäs ei olekaan alkoholia.


   • käsi deseis ei oo väri aineita ... vedä tumppuu jannu en oo vielkää kuollu


  • Kokeile Lasolia, helppo laimentaa. maistuu paskalle, mutta känni tulee halvalla.

  • Nykyään alkoholit (tarkoitan nyt siis pääasiassa käsien desinfiointiaineita ym.) denaturoidaan käyttämällä ei-myrkyllisiä, mutta pahanmakuisia- ja hajuisia aineita. Nykyiset käsidesit ovat sitä samaa alkoholia kuin viinassakin, mutta sekaan on lisätty kaikkea mahdollista mikä saisi ihmisen oksentamaan / olematta nielemättä kyseistä nestettä.

   Kuten mainittu, jotkut teollisuusalkoholit voivat sisältää metanolia, joka on hengenvaarallista. Aineiden pakkauksissa kuitenkin mainitaa mitä ne sisältävät. Etanoli on juuri "sitä" alkoholia josta tulee humalaan ja jota ihminen voi kohtuudella nauttia. Metanolikin on alkoholia, joskin vain erittäin myrkyllistä. Mutta kuten mainittu, aineiden pakkausselosteessa mainitaan jos ne sisältävät metanolia.

   Tällä tiedolla ei tietenkään ole tarkoitus kannustaa ketään juomaan näitä ns. "korvikealkoholeja". Jos känniin on pakko päästä, niin nuorelle paras vaihtoehto on miedot alkoholijuomat (siideri,olut). Omasta nuoruuden kokemuksesta voin sanoa, että hakija löytyy kyllä ihan kadulta jos ei muuten ole. Lähes kaikki aikuiset ovat valmiita pientä korvausta vastaan hakemaan alkoholia kaupasta.

   Mutta kuten sanottu, juominen ei ole viisasta, suosittelen kaikille aikuisilleekkin alkoholin satunnaista kohtuukäyttöä. Over and out.

  • No jos siinä lukee että denaturoitua etanolia nii ainoo haitta siinä on se että oksu lentää aika vauhdilla ku juot. mut sekin kuulemma vaan parilla ekalla huikalla.

   Armeijassa keitellään ruokaa Hyvällä tulella joka on juurikin denaturoitua etanolia. Denaturoinnin kuulemma saa pois suodattamalla näkkileivän läpi tai valuttamalla jäistä teräsputkea pitkin (teltan kulmakeppi / keskisalko)

   Voit myös kokeilla kastaa tampoonin alkoholissa ja laittaa sen pyllyyn. Känniin pitäis tulla ja takapuolesta ei paljon oksennella tai denaturointeja maistella.

   • kyllä alkoholi imeytyy peräsuolen limakalvoiltakin. Saa vain olla aika kova hinku päästä känniin, jos on valmis kestämään kirvelyä takapuolessa. Toisaalta menetelmän hyviin puoliin voidaan lisätä se, ettei hengitys haise puolison tai vanhempien nenään.


   • möykkä kirjoitti:

    kyllä alkoholi imeytyy peräsuolen limakalvoiltakin. Saa vain olla aika kova hinku päästä känniin, jos on valmis kestämään kirvelyä takapuolessa. Toisaalta menetelmän hyviin puoliin voidaan lisätä se, ettei hengitys haise puolison tai vanhempien nenään.

    Eräs vanha kemianopettajani kertoi, että oli tarjonnut metsästys seuransa vuosijuhlassa jostain pesuaineesta puhdistettua alkoholia boolin seassa. Oli vaan pitänyt ainetta jonkin aikaa pakastimessa ja termostaatti niin kylmällä kun sai ja kukaan ei aavistanukkaan mitään eli maun oli saanut hyvin pois. Ja eräs vanha kyläjuoppo päästi aina tuulilasinpesunesteen ranskanleivän läpi ja joi suodatetun juoman ja kun oli riittävästi pöhnässä niin söi leivän :D


   • yksvaaaan kirjoitti:

    Eräs vanha kemianopettajani kertoi, että oli tarjonnut metsästys seuransa vuosijuhlassa jostain pesuaineesta puhdistettua alkoholia boolin seassa. Oli vaan pitänyt ainetta jonkin aikaa pakastimessa ja termostaatti niin kylmällä kun sai ja kukaan ei aavistanukkaan mitään eli maun oli saanut hyvin pois. Ja eräs vanha kyläjuoppo päästi aina tuulilasinpesunesteen ranskanleivän läpi ja joi suodatetun juoman ja kun oli riittävästi pöhnässä niin söi leivän :D

    MÄ juon lasolia, mä osaan suodattaa sitä! Join kerran koko pullon ja tuli vaan höpö fiilis! Ihanaa!


  • Jos bileisii on pakko saada juomista nii menkää vaa lobbaa johoki alkolle et anteeks voitko hakee ei oo vaikeet

  • Denaturointi ei tee siitä tappavaa tai sokeuttavaa, sillee siitä tehdään vaan paskan makusta ja laatta lentää. Litkut missä on sitä denaturoitua alkoholia on, on muuten myrkyllisiä/tappavia.

  • teen esitelmää denaturoinnista ja kyllä voi kuolla

  • Jos haluat olla niin säälittävä otus, että juot pesuainetta päästäksesi känniin, niin se on täysin oma asiasi.

  • VITTU OOT SÄKKI JÄTKÄ SÄ SAA SIIT EES YHTÄ HUOKKAA ALAS -.-' osta ny suosiol kunno juomat

  • hahahaha etanoli denaturoidaan just sen takia, et se tehää juomakelvottomaksi.. eli sitä ei voi siis juoda :D mut ei siihe ny sentää kuole jos juo eikä sokeudukkaan, metanoli on se, joka sokeuttaa ja aiheuttaa kuoleman xD

  • Ei siit mitää käy, pahan makusta vaa mut kaikkeen tottuu...

  • sisää vaa! ranskanleivän läpi tai pakastimeen! jos pakkauksessa lukee että aine sisältää metanolia älä helvetissä juo. ihan hyvää litkua se on jos on todella vittumainen paikka ja pitää saada vähä alkomahoolia verenkiertoon. suosittelen mielummin kannabista. luonto antaa minkä ihminen tarvitsee. alkoholi on paskamainen piru jokaa piinaa suomen kansaa loputtomasti. ja kannabis laitonta koska päättäjät eivät ymmärrä. se ei tee pahaa kellekkään ja sen sisällä ei asu piru vaan enkeli.

  • Käsidesi on halpaa ja turvallista korvikealkoholia!

   • Kuoleeko jos juo paljon pyykinpesuainetta?


  • Mitenhäm pyykinpesuaineet ja lasoli mahtavat liittyä bilettämiseen.Joskus muinoin täällä puhuttiin bilettämisestä eikä mistään korvikealkoholeista ja hakijoiden etsimisestä.
   Tässä esimerkki aika ennen jonneilua http://keskustelu.suomi24.fi/t/75850/tampere-haloo!!

  • Mikä ihme aloittelevien spurgujen paikka tää oikein on? Pyykinpesuainetta ei voi juoda, aine on voimaakkasti emäksistä, ja polttaa ruokatorven rikki. Denaturointia ei voi poistaa etanolista tislaamalla, mikäli se on kerran sellaiseksi tehty. Aineet millä denturointi tehdään valitaan sellaisiksi, että niiden kiehumispiste on lähellä etanolin kiehumispistettä. Etanolin kiehumispiste on suht alhainen noin 74 astetta. Aineita, mitä käytetään denaturointiin ovat 2-propanoli, metyylietyyliketoni, metyyli-isobutyyliketoni, asetoni ja denatonium. Lasolia tai mitään muutakaan tuulilasinpesunestettä ei kannata kokeilla juovansa. Niissä on muutakin joukossa, kuin vain etanolia, mm. hajusteita, väriaineita ja muita peseviä aineita.

  • Noniiin asiantuntija on paikalla. Käsidesi turvallista, melkeen mikä tahansa "denaturoitu" on. Denaturoitu alko on pahanmakuiseksi tehty. Ei sillä saatana haluta tappaa epätoivoisia teinejä :D

   Isopropyyli (isopropyylialkoholi) kuulemma vaarallista edellisen mielestä. Se on samaa kuin etanoli, mutta vahvempaa ja metabolisoituu asetoniksi. Metanolia ei ole missään(tarkistakaa silti). Kattokaa, ettei mitää vaarallisia aineita oo.

   • Isopropyylialkoholi on jo aineena aika tykin hajuista. Itellä on aerosolipullossa tuollaista, kun on satunnaisesti tarve puhdistaa elektroniikkaa, pääasiassa piirilevyjä. Haju on niin voimakas, että puhdistushommat on pakko tehdä parvekkeella, parvekelasit auki.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Isopropyylialkoholi on jo aineena aika tykin hajuista. Itellä on aerosolipullossa tuollaista, kun on satunnaisesti tarve puhdistaa elektroniikkaa, pääasiassa piirilevyjä. Haju on niin voimakas, että puhdistushommat on pakko tehdä parvekkeella, parvekelasit auki.

    Juu se on kuin etanoli v2. Kerran koitin manioissa injektoida tota, polttaa kuin helvetintuli, eikä mitään mahdollisuutta. Kuulostaa jälkikäteen aika typerältä, mutta ei haasteesta voi perääntyä. En kyl juo koskaan, en pidä mausta ja tulee itsetuhoinen olo.


   • andrukela- kirjoitti:

    Juu se on kuin etanoli v2. Kerran koitin manioissa injektoida tota, polttaa kuin helvetintuli, eikä mitään mahdollisuutta. Kuulostaa jälkikäteen aika typerältä, mutta ei haasteesta voi perääntyä. En kyl juo koskaan, en pidä mausta ja tulee itsetuhoinen olo.

    Hullu pitää olla, jos tuota haluaa edes kokeilla käyttää juomana tai muuten sisäisesti. Puhdistamiseen sen sijaan on ihan parasta. Ei jätä rasvaa jälkeensä, eikä myöskään hajua, haihtuu nopeasti. Aineen tehosta kertoo sekin, että sillä poistaa jopa hapettumia piirilevyiltä ja liittimistä.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   160
   8267
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   84
   3181