APUA!!!

patukka90

Hei.Mulla iso,iso ongelma!Mulla on kolme koiraa.Yorkki narttu,uros pk collie (soopeli) ja 5kk trikki pk collien narttu pentu.Vauvasta ei millään meinaa sisäsiistiä saada EI SITTEN MILLÄÄN!Ollaan kaikkemme tehty.Aamulla kun herään 7-9 aikaan jotta lähtisin koiria kuskaamaan niin astun ensimmäisenä koiran kuseen.Kun kävelen keittiöön näen edessäni 3-5kpl kakka läjöjä,sekä 3-7kusta.Miten mahdollista?Syötänkin normaalista ohjeiden mukaan.
Illalla tai oikeastaan yöllä klo:12.00-2.00 ennen kuin menen nukkumaan vien pennun ulos jotta se tekisi pissat ja kakat.Kakkaa harvoin tekee silloin,mutta pissan kyllä.Päivisin sama homma,mutta hätiään tekee vähämmän.Sanotaanko näin että päivisin on noin 4kpl pissaa lattialla ja kakkoja korkeintaan 3kpl.Kokoajan kuitenkin olen mopin kanssa perässä ja wc papria kuluu paskojen keräämiseen hirvittävästi.En Ymmärrä.Vien kuitenkin kolme kertaa päivässä koirat ulos ja sen lisäksi viälä otan joka tupakalle mukaan pihaan.Ja joka kerta ruuan jälkeen saman tien ulos.Ei auta.Tekee ulos kyllä hätänsä,mutta silti sitä riittää myös sisällekkin.Ja monesti käy niin että käytän koirat ulkona,ei tee pentu mitään ja kun tullaan sisälle se tekee saman tien läjät ja minä saan taas olla keräilemässä.
Pennulla oli pissatulehdus jokunen aika sitten,mutta se on parantunut.AJattelisin että voisi ollut tulla uudestaan,mutta kun tuntuu että sitä kakkaakin tulee enemmän kun pissaa.Läjät ihan normaalin näköisiä ja kokoisia.Mutta olen huomannut toisenkin huolestuttavan asian.Yorkki narttuni on alkanut pissaamaan yhteen samaan kohtaan sisälle.Tiädän että se on sen pissa,koska on sen verran pienempi ja sellaisessa paikassa mihin collien pentu ei mahdu.Epäilen siis että sekin on alkanut merkkailemaan.Uros collie sisäsiisti.Eräs pv tulin kotiin niin keittiön pöydällä oli pissa!!!!
Ja se oli yorkkini,koosta tiädän ja siitä kun olen yllättänyt sen pöydällä noukkimassa murusia.Tätä pahentaa viälä se että ne levittävät ne kuset ympäri kämppää tassuillaan.
TÄMÄ ON JÄRKKYÄ!!!Olen niin loppu.Välillä tekisi mieli luopua pennusta,mutta olen siihen niin kiintynyt jo ja rakastan sitä.Muutenkin olen sellainen että jos jonkun eläimen otan en siitä pysty luopumaan.Eräs päivä oli pentu hoidossa naapurilla ja yorkki ja uros kotona.Kun tulimme kotiin ei ollut yhtäkään pissaa lattialla ja naapuri sanoi että pentu oli tehnyt vain yhden kusen sisälle!!!Joten missä vika?minussa vai ovatko tytöt alkaneet keskenään merkkailemaan?

Muitakin ongelmia:Pentu on kova komentamaan,haukkuu kovasti ruokaa antaessa,vetää narusta,hyppii,näykkii,tuhoaa roskikset ja käy syömässä kissan paskaa laatikolta.Kun vieraita tulee se haukkuu kovaa,hyppii vasten ja näykkii.Kun kakkaa syö puolet ja levittää ympäri lattioita ne.Hyppii ruokapöytää vasten ja yrittää varastaa ruuat,ei saada edes ruoka rauhaa!!

Uros collie:Vähänkin kun nauraa tai huutaa esm paljon kello on,tai avaa tölkin niin haukkuu!!!Ulvoo kotona yksin jäädessään.Haastaa riitaa uros collieden kanssa,jahtaa autoja (yrittää) jne,jne....listaa voi jatkaa loputtomiin.Jahtaa muita eläimiämme.Suoraan sanottuna on hermo heikko!


Yorkki:Kusee sisälle jopa keittiönpöydälle,käy kissan hiakka laatikolla syömässä kakkaa ja tuo ne eteiseen (opetti sen pennulle)...


Onko kellään mitään apua tai keinoja kertoa minulle!Miten selvitä tästä ilman että alan kohta vihaamaan koiriani tai harkitsemaan jonkun luopumista?Olen aivan väsynyt.En päivässä muuta ehdi tekemäänkään kuin siivoamaan paskoja.Kaikki olisi okei,jos saisi edes pennun sisäsiistiksi ja yorkin myös.Muut ongelmat tuntuvat todella pieniltä tämän rinnalla.

Auttakaa mua...);

29

784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asioita...

      Olen pennun tässä hankkinut ja juuri käytin ulkona... En ole koskaan omistanut kolmea koiraa kerralla, mutta koetampa antaa jotain neuvoja.. En kyllä usko, että on hyötyä, paitsi tästä: Ota yhteyttä koirakouluttajaan. Tuosta tulee iso ongelma, jos mietit jo sitä, että tunnet vihaa koiriasi kohtaan...

      Ensiksi tuo pentu:
      Kuinka monesti siis käytät sitä ulkona? Itsellä tuo on oppinut ja sen verran, että alkaa itkemään, kun pissattaa, ihan hyvä :) Mutta sitä ennen käytin sitä koiraa ulkona joka aterian jälkeen (viisi kertaa päivässä pennulle, nyt on neljä kun alkaa kasvaa jo). ja illalla mahdollisimman myöhään ja aamulla mahdollisimman aikaisin. illalla silleen 23 ja aamulla klo 5. Kannattaa myös kysyä eläinlääkäriltä neuvoja, jos huolestuttaa terveys. Kai sinä nyt sentään kehyt sitä koiraa, kun kakki ja pissi tulee? Ei se riitä että seisoskelet siellä pihalla tupakka suussa. JOKA IKINEN KERTA positiivista palautetta. Luulisi kuitenkin, että tiedät tämän kun on kaksi edellistäkin ollut... Joten ahkäpä turhaan höpöttelen :)
      Ruoka: annat sen ruoan sille vasta silloin, kun koira on hiljaa. Mielummin vielä niin, että olet komantanut istumaan! Tuollaista riehumista ei pidä hyväksyä.
      Laita talutushihnaan jotain pahan makuista.. Tai perinteisesta kiljahat ja kun pentu lopettaa puremisen, kehu.
      Jos koira on tuollainen keittiössä, ei pitäisi sallia koiraa tulemaan ollenkaan keittiöön. Mutta jos se ei ole mahdollista, älä missään tapauksessa anna saada mitään. Tönäiset aina alas, kun hypähtää pöytää vasten. pöydässä et kylläkään pysty palkitsemaan koiraa, koska se saattaa oppia kerjäämään... Ole kylmä!
      Jos naapurisi sai sen koiran olemaan kusematta taloonsa muuten kuin yhdesti, kysyitkö niiltä, kuinka usein kävivät pihalla ja miten käyttäytyi? Vanhemmat kaksi saattavat vaikuttaa pentuun...

      Yorkki:
      Siis se ei tehnyt tuota ennenkuin pentu tuli taloon? Jos mikään muu asia ei ole muuttunut, se johtuu pennusta. Pitäisiköhän sinun eristää koirasi alueeseen, jossa ei saa tuhoja aikaan niin pahasti? Koira pöydällä.. Hm.. en ikinä ole kuullut collien hyppivän pöydälle, paitsi agilitykentillä. Pidä se pöytä puhtaana. Ei ne muruset niin vaikea ole pyyhkäistä.. Ja käytä puhdistusaineena jotain sitruuna-aromia omaavaa pesuainetta.

      Uros:
      Haukkuherkkyyteen olisi pitänyt jo kiinnittää pentuna huomiota.. Älä ala karjumaan sille, kun haukkuu. Sillä tavalla provosoit haukkumista. Mielummin et edes katso koiraan. Vasta silloin, kun on hiljaa, huomioit koiran.

      Ja nyt minusta tuntuu että teksti on provo.. Ei asiat voi olla noin päin helkkaria mennä... Ja paras neuvoni on: OTA YHTEYTTA KOIRAKOULUTTAJAAN!!!

      Ja vielä. Kuinka paljon koirat saavat liikuntaa? Nehän voivat olla turhautuneita elämäänsä, kun eivät saa mitään mihin purkaa energiaa. Agility, TOKO? Juoksetko?

      Sinulla on kyllä ehkä liikaa koiria, jos yksikään ei ole kurissa...

      • :'DD

        Tuli kirjoitettua pari kirjoitusvirhettä, mutta sen kai voi antaa anteeksi tähän aikaan...

        Miksi muuten hankit edes pennun?


      • patukka90

        Hei.Vaikka en mainunnutkaan kaikkea tota mitä tuossa kirjoitit niin vastaukset nyt tähän:
        Ei pidä niin kirjaimellisesti ottaa tuota (että tunnen vihaa koiriani kohtaan)ei se nyt ihan niinkään ole.Olen vain hemputin kyllästynyt ja veikkaan että kuka tahansa olisi,koska tämä on RASKASTA!
        Niin kuin viestissä sanoin käytän pentua kokoajan ulkona.Lenkeillä 3-4 kertaa päivässä,siis ihan kunnon lenkeillä.Sen lisäksi otan sitä kauppaankin mukaan,eli sellaisia kertoja mitä menen pihastani pidemmälle ulos viemään on noin 5-6kertaa päivässä,koska käyn kerran päivässä aina kaupassa ostamassa jotain ja sitten käyn roskat viemässä,postilaatikolla jotka on aika kaukana omasta talostani ja teen sen viälä niin että kierran viäläkin kauempaa paikoista missä isoja nurmikko tiloja jotta voi tehdä hätänsä.Näiden lisäksi aina kun astun ovesta ulos esim tupakalle mentäessä,pyykkitupaan mentäessä,takapihalle mentäessä aurinkoa ottamaan,naapuria moikkaamaan yms,yms niin otan sen mukaan.Joten pissalle se pääsee päivässä erittäin usein.Ja JOKA KERTA kehun sitä erittäin paljon ja lenkilläkin annan aina namupalan kun tekee hätänsä.Ja niin kuin viestissäni myös mainisin kello saattaa olla jopa 2 yöllä välillä enemmänkin kun vien sen viälä ilta pissalle,sekä aamulla 7-9aikaan päästän aamu pissalle.

        Ruoka:Juuri niin teenkin.Annan ruuan vasta kuin koira on hiljaa,mutta siihen menee aina todella kauan aikaa että se hiljenee.Pyydän pentua myös istumaan ennen kuin ruuan sille maahan laitan ja loppujen lopuksi se on hiljaa ja istuu,mutta sekin on kovan työn takana.

        Narun pureminen:EI ole mitään,mikä tämän pennun mielestä maistuisi pahalta,ainakaan en viälä ole keksinyt sellaista.Olen tehnyt niin että nykäsen sen suusta pois ja kehun,tai jos irrottaa itse kun sanon irti kehun mutta joka kerta se kuitenkin ottaa sen sekunnin päästä uudestaan suuhun.Se myös repii muiden koirien naruja jolloin taluttaminen on todella hankalaa.Tästä syystä vienkin niitä erikseen usein ulos,mutta siihenkin se aika menee sitten kun aamu pissalle kaikki erikseen,päivä pissalle kaikki erikseen ja ilta ja pitäähän ne kuitenkin ihan lenkille viedä.Tästä syystä vien yleensä vain päivä pissalle erikseen ulos kun siihenkin menee jo noin1.5h aikaa jos jokaisella tekee esim puolen tunnin lenkin ja mielestäni ne ansaitsivat paljon pidempiä lenkkejä joten helpointa olisi jos saisi pennun opetettua käyttäytymään hihnassa.

        Keittiö:Koirat saavat olla keitiössä,koska mielestäni niillä pitää kuitenkin olla tilaa temmeltää.Usko tai älä niin kaikki nuo tavat käytän päivittäin.Joka kerta kun hyppii pöytää vasten otan niskasta kiinni ja sanon alas.IHAN JOKA IKINEN KERTA KUN NÄEN SEN TEKEVÄN NIIN.Mutta se on niin luupää että se ei lopeta sitä!Se hyppäsee saman tien takaisin siihen pöytää vasten ja sen kanssa saisi tapella vaikka koko loppuelämän siitä asiasta.Enkä todellakaan palkitse sitä siitä,ei siis ole saanut minkäänlaista ruokaa pöydästä sen jälkeen kun aloitti hyppimisen.Mieheni teki sen virheen että erehtyi kerran antamaan sille pöydästä ruokaa ja sitten se aloitti tuon.Mutta missään nimessä emme ole antaneet sen jälkeen,joka kerta komennamme...mutta ei auta huoh...);Naapuri viä jopa harvemmin ulos kuin minä.Se vie tasan sen 3kertaa päivässä,koska on kiireinen nainen.Sillä ennestäänkin jo narttu koira ja vaativa työ joka vie häneltä paljon aikaa.Jostain syystä pentu huutaa ilosta kun näkee tämän tekee viälä ilo pissatkin.Minut nähdessään ei koskaan tee niin,eikä innostu sillä tavalla kenestäkään muustakaan.Se harmittaa minua,en tiädä millä tavalla se on sitä lahjonut mutta sen olen huomannut että pentu pitää naapuristamme enemmän kuin minusta.Jopa naapuri on huomannut saman.Enkä keksi tähän mitään syytä.Nainen on yksinhuoltaja äiti jolla 9vuotias lapsi ja australian paimenkoira narttu.Minua pentu ei näytä kunnioittavan ja rakastavan yhtään.Ette uskokkaan kuinka viiltää sydämmestä kun näen kuinka innostuu tämän naisen kohdalla.Ainahan se innostuu kun vieraita tulee yms,mutta hänen kohdallaan innostuminen on viisi kertaa vilkkaampaa.Naapurin täti jo sanoikin että haluaisinko pennun myydä hänelle.Luulen että pentu olisi onnellisempi siellä,mutta itse rakastan tätä pentua vaikka se onkin riiviö..)=
        Yorkki oli täysin sisäsiisti ennen kuin pentu tuli taloon.Ja EI SE COLLIE ollu joka pöydän päälle hyppii vaan pöytää vasten.Yorkkimme hyppii pöydän päälle,ja sillä vasta hyvä ponnistus voima.

        Koira kouluttajat ovat kalliita,jonka takia en niitä ole tosissani viälä harkinnut.Kolmannen koiran ostin koska olin aina toivonut toistakin collieta.Eikä kaduta,sainhan tutustua tuohon riiviömäiseen mutta silti upeaan pentuun.Uroksen haukkumiseen olen reagoinut välinpitämättömästi,mutta myös komentaen.Kumpikaan ei tepsi.Monilla on paljon enemmän koiria ja ovat saaneet ne kuriin.Ei se määrä ole ongelma.Koirat saavat liikuntaa niin että käyn juoksu lenkillä,myös äitini hakee koiria 10km juoksu lenkeille,saavat myös juosta metsässä vapaana.Agilityä alan harrastamaan pennun kanssa.


      • lk collie
        patukka90 kirjoitti:

        Hei.Vaikka en mainunnutkaan kaikkea tota mitä tuossa kirjoitit niin vastaukset nyt tähän:
        Ei pidä niin kirjaimellisesti ottaa tuota (että tunnen vihaa koiriani kohtaan)ei se nyt ihan niinkään ole.Olen vain hemputin kyllästynyt ja veikkaan että kuka tahansa olisi,koska tämä on RASKASTA!
        Niin kuin viestissä sanoin käytän pentua kokoajan ulkona.Lenkeillä 3-4 kertaa päivässä,siis ihan kunnon lenkeillä.Sen lisäksi otan sitä kauppaankin mukaan,eli sellaisia kertoja mitä menen pihastani pidemmälle ulos viemään on noin 5-6kertaa päivässä,koska käyn kerran päivässä aina kaupassa ostamassa jotain ja sitten käyn roskat viemässä,postilaatikolla jotka on aika kaukana omasta talostani ja teen sen viälä niin että kierran viäläkin kauempaa paikoista missä isoja nurmikko tiloja jotta voi tehdä hätänsä.Näiden lisäksi aina kun astun ovesta ulos esim tupakalle mentäessä,pyykkitupaan mentäessä,takapihalle mentäessä aurinkoa ottamaan,naapuria moikkaamaan yms,yms niin otan sen mukaan.Joten pissalle se pääsee päivässä erittäin usein.Ja JOKA KERTA kehun sitä erittäin paljon ja lenkilläkin annan aina namupalan kun tekee hätänsä.Ja niin kuin viestissäni myös mainisin kello saattaa olla jopa 2 yöllä välillä enemmänkin kun vien sen viälä ilta pissalle,sekä aamulla 7-9aikaan päästän aamu pissalle.

        Ruoka:Juuri niin teenkin.Annan ruuan vasta kuin koira on hiljaa,mutta siihen menee aina todella kauan aikaa että se hiljenee.Pyydän pentua myös istumaan ennen kuin ruuan sille maahan laitan ja loppujen lopuksi se on hiljaa ja istuu,mutta sekin on kovan työn takana.

        Narun pureminen:EI ole mitään,mikä tämän pennun mielestä maistuisi pahalta,ainakaan en viälä ole keksinyt sellaista.Olen tehnyt niin että nykäsen sen suusta pois ja kehun,tai jos irrottaa itse kun sanon irti kehun mutta joka kerta se kuitenkin ottaa sen sekunnin päästä uudestaan suuhun.Se myös repii muiden koirien naruja jolloin taluttaminen on todella hankalaa.Tästä syystä vienkin niitä erikseen usein ulos,mutta siihenkin se aika menee sitten kun aamu pissalle kaikki erikseen,päivä pissalle kaikki erikseen ja ilta ja pitäähän ne kuitenkin ihan lenkille viedä.Tästä syystä vien yleensä vain päivä pissalle erikseen ulos kun siihenkin menee jo noin1.5h aikaa jos jokaisella tekee esim puolen tunnin lenkin ja mielestäni ne ansaitsivat paljon pidempiä lenkkejä joten helpointa olisi jos saisi pennun opetettua käyttäytymään hihnassa.

        Keittiö:Koirat saavat olla keitiössä,koska mielestäni niillä pitää kuitenkin olla tilaa temmeltää.Usko tai älä niin kaikki nuo tavat käytän päivittäin.Joka kerta kun hyppii pöytää vasten otan niskasta kiinni ja sanon alas.IHAN JOKA IKINEN KERTA KUN NÄEN SEN TEKEVÄN NIIN.Mutta se on niin luupää että se ei lopeta sitä!Se hyppäsee saman tien takaisin siihen pöytää vasten ja sen kanssa saisi tapella vaikka koko loppuelämän siitä asiasta.Enkä todellakaan palkitse sitä siitä,ei siis ole saanut minkäänlaista ruokaa pöydästä sen jälkeen kun aloitti hyppimisen.Mieheni teki sen virheen että erehtyi kerran antamaan sille pöydästä ruokaa ja sitten se aloitti tuon.Mutta missään nimessä emme ole antaneet sen jälkeen,joka kerta komennamme...mutta ei auta huoh...);Naapuri viä jopa harvemmin ulos kuin minä.Se vie tasan sen 3kertaa päivässä,koska on kiireinen nainen.Sillä ennestäänkin jo narttu koira ja vaativa työ joka vie häneltä paljon aikaa.Jostain syystä pentu huutaa ilosta kun näkee tämän tekee viälä ilo pissatkin.Minut nähdessään ei koskaan tee niin,eikä innostu sillä tavalla kenestäkään muustakaan.Se harmittaa minua,en tiädä millä tavalla se on sitä lahjonut mutta sen olen huomannut että pentu pitää naapuristamme enemmän kuin minusta.Jopa naapuri on huomannut saman.Enkä keksi tähän mitään syytä.Nainen on yksinhuoltaja äiti jolla 9vuotias lapsi ja australian paimenkoira narttu.Minua pentu ei näytä kunnioittavan ja rakastavan yhtään.Ette uskokkaan kuinka viiltää sydämmestä kun näen kuinka innostuu tämän naisen kohdalla.Ainahan se innostuu kun vieraita tulee yms,mutta hänen kohdallaan innostuminen on viisi kertaa vilkkaampaa.Naapurin täti jo sanoikin että haluaisinko pennun myydä hänelle.Luulen että pentu olisi onnellisempi siellä,mutta itse rakastan tätä pentua vaikka se onkin riiviö..)=
        Yorkki oli täysin sisäsiisti ennen kuin pentu tuli taloon.Ja EI SE COLLIE ollu joka pöydän päälle hyppii vaan pöytää vasten.Yorkkimme hyppii pöydän päälle,ja sillä vasta hyvä ponnistus voima.

        Koira kouluttajat ovat kalliita,jonka takia en niitä ole tosissani viälä harkinnut.Kolmannen koiran ostin koska olin aina toivonut toistakin collieta.Eikä kaduta,sainhan tutustua tuohon riiviömäiseen mutta silti upeaan pentuun.Uroksen haukkumiseen olen reagoinut välinpitämättömästi,mutta myös komentaen.Kumpikaan ei tepsi.Monilla on paljon enemmän koiria ja ovat saaneet ne kuriin.Ei se määrä ole ongelma.Koirat saavat liikuntaa niin että käyn juoksu lenkillä,myös äitini hakee koiria 10km juoksu lenkeille,saavat myös juosta metsässä vapaana.Agilityä alan harrastamaan pennun kanssa.

        Kuullostaapa tutulta tuo sisäsiistiksi opettaminen, mutta meillä ei ihan noin paha tilanne ole. Enkä tuohon ongelmaan oikeen osaa neuvoja antaa.. =(

        Mutta tuo pöytää vasten hyppiminen. Oletko ajatellut että pentu pitää sitä kivana leikkinä jolla saa huomiota. Voisit kokeilla sitä ettet komenna / huomioi ollenkaan kun alkaa hyppimään. Tai annat pennulle muuta tekemistä esim. lelun/puruluun. Meillä kaikki tuollaiset "pahat tavat" saadaan kuriin sillä ettei huomioida ollenkaan ja kun tehdään jotain oikeen nii kehuja paljon.. =)

        Oletko ajatellut kokeilla haukkupantaa urokselle? Olen kuullut että niitä saa vuokrata eläintarvikeliikkeistä. Ei varmaan haittaakaan tästä kokeilusta ole.. ?

        Mitäs jos laittaisit tuolit nojaamaan keittiöpöytään niin ettei tämä Yorkki pääsisi hyppimään pöydälle..?

        Oletko valjaita kokeillut pennulle? Tietty niissäkin on hihna mutta jos se ei olisi niin kiinnostava ku ei ole ns. tyrkyllä.. =)

        Toivottavasti näistä olisi edes jotain apua tai saisit apua jostain muualta ettei tarvitsisi luopua pennusta. =)


    • hirveästi

      ulostetta päivässä. Jos tämä viesti on ihan oikeista tapahtumista, ymmärrän hyvin väsymyksesi.
      Itse tässä opetan myöskin pennulle sisäsiisteyttä, joskin paljon nuorempi, kuin omasi. Jos menisin postaille seisoskelemaan niin pissan pentu tekisi, mutta kakka asian jättäisi tekemättä, eli käveleskelen sen kanssa pihalla jonkin aikaa, jotta kaikki asiat on tehty ja kehuja kun tehtävät tehdään. Itsellä myös muita koiria ja jos pennun päästää yhtäaikaa muiden kanssa tarpeilleen, saattaa tarpeet unohtua muun mesoamisen keskellä. Eli vie yksistään pihalle.
      Yöksi kannattaa kokeilla yhtä huonetta tai tilaa, harvemmin makuuhuoneeseen asioita tekee.
      Kuulostaa siltä, että asut hullunmyllyn keskellä, jossa koirat päättävät mitä tehdään ja milloin, neuvoni on myöskin, että pyydä ammattilaista avuksi, elämäsi helpottuu..

    • pkcu

      Miksi olet ottanut lisää koiria jos on tuollaisia "pitovaikeuksia" jo yhdenkin kanssa. Vika on peilissä, nyt otat itseäsi niskasta kiinni.

      • patukka90

        EI ollut ongemia ennen kuin pentu tuli.Yorkki oli sisäsiisti eikä hyppinyt pöydälle kuseskelemaan.Sen nyt sanain viälä pidettyä wc:stä pois ja kävi siellä vain harvoin kun minä käänsin selkäni.Ja uros collie ei ole ennen haukkunut tällä tavoin.Oikei no kyllä se rullaluistimille haukkui ja silloin kun korotin ääntäni (nauraen yms)niin saattoi haukahtaa.Mutta nyt haukkuu ihan joka asiasta.Toisin sanoen ongelmia silloin oli todella vähän,jos noita nyt ongelmiksi edes voi kutsua koska jokaisessa koirassahan on jotain vikaa.Yorkin pissaileminen alkoi kun pentu tuli,enkä osannut kuvitellakkaan että se opettaa pennun käymään kissan hiakkalaatikolla kakka varkaissa.miten mulle olis voinu tollanen tulla mieleen?Uros haukkui vain tietyille asioille,ei se ollut viälä ongelma.Nyt haukkuu kaikelle...toisin sanoen nämä ongelmat tulivat kun pentu tuli ja pennun sisäsiisteyshän tässä nyt edelleen on se suurin ongelma.Eikä myöskään jahdannut yorkkia takaa niin kuin nyt tekee kummallekkin koiralle.Pennulle,että yorkille.

        Joten kuten sanoin "pitovaikeuksia"ei ollut ennen pentua.JA nytkin suurimpana vaikeutena pidän sen pissailuja ja kaikkailuja.Eikä nekään oli ongelma jos pikku koirakin ei olisi alkanut kuseskelemaan ja pennulta tulisi normaalit määrät ulostetta.MUTTA mielestäni se ei ole normaali määrä jos aamulla 5kpl kakkoja ja 6kpl pissoja lattialla.Siitä huolimatta että käytän yöllä viälä ulkona ja herään suht aikaisin.Olen miettinyt sitäkin että mitä jos kaikki hädät eivät olekkaan pennun,mitä jos myös uros collie on saanut päähänsä että koska toi saa kakkia sisälle saan minäkin.
        Mielestäni vika ei nyt ole minussa.Teen kaiken niin kuin pitääkin..käytän usein ulkona,syötän normaalisti,koulutan parhaani mukaan jne..saavat huomiota mutta myös rajoja.Aluksi katsoin peiliin,mutta tajusin että eihän vika voi olla minussa,koska teen kaiken oikein...??
        Tuleppas itse asumaan asuntooni näiden kolmen koirani kanssa ja katsotaanpa sitten miten sinä pärjäät.Joten turha alkaa sanelemaan että "katsoppa peiliin",ellet itse tule katsomaan millaista tämä on.Jopa äitini ja muu perheeni ovat huolissaan,koska olen todella väsynyt fyysisesti jo tähän.He ovat katsoneet vierestä mitä teen ja äitinikin sanoi jo että:Miten ihmeessä jaksat tätä?olet kokoajan mopin perässä ei ihme että väsyt ja masennut.Sinulla ei ole omaa aikaa yhtään edes että voisit käydä vähäksi aikaa pitkäksesi.

        Eli kun otin kolmannen koiran ja harkitsin sitä kauan en osannut aavistaan että tästä tulee tälläistä.Tottakai tiesin ettei pentu ole sisäsiisti,mutta en tiennyt että yorkkinikin alkaa merkkailemaan yms.En ole mikään selvännäkijä.

        Ja kyllä tämä pentu oli ison harkinnan takana ja suuri haaveeni.
        Jonka onneksi sain,väsymyksestä huolimatta.

        Toivoin että löytäisin täältä neuvoja ja vinkkejä enkä kato peiliin kommentteja.
        Taisin olla väärässä.)=


      • pkcu
        patukka90 kirjoitti:

        EI ollut ongemia ennen kuin pentu tuli.Yorkki oli sisäsiisti eikä hyppinyt pöydälle kuseskelemaan.Sen nyt sanain viälä pidettyä wc:stä pois ja kävi siellä vain harvoin kun minä käänsin selkäni.Ja uros collie ei ole ennen haukkunut tällä tavoin.Oikei no kyllä se rullaluistimille haukkui ja silloin kun korotin ääntäni (nauraen yms)niin saattoi haukahtaa.Mutta nyt haukkuu ihan joka asiasta.Toisin sanoen ongelmia silloin oli todella vähän,jos noita nyt ongelmiksi edes voi kutsua koska jokaisessa koirassahan on jotain vikaa.Yorkin pissaileminen alkoi kun pentu tuli,enkä osannut kuvitellakkaan että se opettaa pennun käymään kissan hiakkalaatikolla kakka varkaissa.miten mulle olis voinu tollanen tulla mieleen?Uros haukkui vain tietyille asioille,ei se ollut viälä ongelma.Nyt haukkuu kaikelle...toisin sanoen nämä ongelmat tulivat kun pentu tuli ja pennun sisäsiisteyshän tässä nyt edelleen on se suurin ongelma.Eikä myöskään jahdannut yorkkia takaa niin kuin nyt tekee kummallekkin koiralle.Pennulle,että yorkille.

        Joten kuten sanoin "pitovaikeuksia"ei ollut ennen pentua.JA nytkin suurimpana vaikeutena pidän sen pissailuja ja kaikkailuja.Eikä nekään oli ongelma jos pikku koirakin ei olisi alkanut kuseskelemaan ja pennulta tulisi normaalit määrät ulostetta.MUTTA mielestäni se ei ole normaali määrä jos aamulla 5kpl kakkoja ja 6kpl pissoja lattialla.Siitä huolimatta että käytän yöllä viälä ulkona ja herään suht aikaisin.Olen miettinyt sitäkin että mitä jos kaikki hädät eivät olekkaan pennun,mitä jos myös uros collie on saanut päähänsä että koska toi saa kakkia sisälle saan minäkin.
        Mielestäni vika ei nyt ole minussa.Teen kaiken niin kuin pitääkin..käytän usein ulkona,syötän normaalisti,koulutan parhaani mukaan jne..saavat huomiota mutta myös rajoja.Aluksi katsoin peiliin,mutta tajusin että eihän vika voi olla minussa,koska teen kaiken oikein...??
        Tuleppas itse asumaan asuntooni näiden kolmen koirani kanssa ja katsotaanpa sitten miten sinä pärjäät.Joten turha alkaa sanelemaan että "katsoppa peiliin",ellet itse tule katsomaan millaista tämä on.Jopa äitini ja muu perheeni ovat huolissaan,koska olen todella väsynyt fyysisesti jo tähän.He ovat katsoneet vierestä mitä teen ja äitinikin sanoi jo että:Miten ihmeessä jaksat tätä?olet kokoajan mopin perässä ei ihme että väsyt ja masennut.Sinulla ei ole omaa aikaa yhtään edes että voisit käydä vähäksi aikaa pitkäksesi.

        Eli kun otin kolmannen koiran ja harkitsin sitä kauan en osannut aavistaan että tästä tulee tälläistä.Tottakai tiesin ettei pentu ole sisäsiisti,mutta en tiennyt että yorkkinikin alkaa merkkailemaan yms.En ole mikään selvännäkijä.

        Ja kyllä tämä pentu oli ison harkinnan takana ja suuri haaveeni.
        Jonka onneksi sain,väsymyksestä huolimatta.

        Toivoin että löytäisin täältä neuvoja ja vinkkejä enkä kato peiliin kommentteja.
        Taisin olla väärässä.)=

        Vaikuttaa siltä että muut koirat ovat jääneet joko huomiotta tai rajoja vaille ja ovat alkaneet toteuttaa pennun käyttäytymismallia. Pistä nyt ne koirat eristyksiin, niin pääset yleensä selville kuka on tällähetkellä sisäsiisti ja kuka ei.

        Sitten häkkiin yöksi, tuskin ulostavat sinne. Aamulla häkistä viet yksitellen erikseen koirat lenkille ja kehut hulluna oikeaan paikkaan tarpeiden teosta. Tuon ikäinen collien pentu kyllä kestää ilman yöllisiä lenkityksiä.

        Todennäköisesti tuo on myös koirille stressaava tilanne ja jonkun päänuppi ei sitä kestä ja maha alkaa reistailla tuottaen tuollaisia lähiä.

        Aikuisen collieni haukkumiselle täyskielto asunnossa.


      • pkcu
        pkcu kirjoitti:

        Vaikuttaa siltä että muut koirat ovat jääneet joko huomiotta tai rajoja vaille ja ovat alkaneet toteuttaa pennun käyttäytymismallia. Pistä nyt ne koirat eristyksiin, niin pääset yleensä selville kuka on tällähetkellä sisäsiisti ja kuka ei.

        Sitten häkkiin yöksi, tuskin ulostavat sinne. Aamulla häkistä viet yksitellen erikseen koirat lenkille ja kehut hulluna oikeaan paikkaan tarpeiden teosta. Tuon ikäinen collien pentu kyllä kestää ilman yöllisiä lenkityksiä.

        Todennäköisesti tuo on myös koirille stressaava tilanne ja jonkun päänuppi ei sitä kestä ja maha alkaa reistailla tuottaen tuollaisia lähiä.

        Aikuisen collieni haukkumiselle täyskielto asunnossa.

        Lisäksi tässä on selvä auktoriteettiongelma. Enkä nyt tarkoita koirien kurittamista tai niille karjumista.

        Missä vaiheessa olet sallinut yorkin hyppivän pöydille? Miksi? Entä kusemisen? Miksi et puutu siihen selkeästi, johdonmukaisesti ja tee selväksi, että tällainen peli ei vetele.

        Samat kysymykset oikeastaan kaikkiin kohtiin jotka koskevat aikuisten koirien ongelmia, kuten jahtaaminen.

        Mopin varressa heiluminen kuulostaa palokuntatoiminnalta, jossa vain sammutetaan samaa paloa, puuttumatta palon aiheuttajaan vaikkapa rikkinäiseen hellaan.

        Edelleen eristäisin yöt omiin häkkeihin - omat lenkit, kirjoittaisin kaikki ongelmat vaikka paperille ja puuttuisin niihin yksitellen ja johdonmukaisesti. Yliampuvat kehut oikeasta toiminnasta, väärästä negatiivinen rankaisu.

        http://www.pipap.net/oppiminen/rankaisu.htm
        http://www.pipap.net/oppiminen/

        Entä onko mahdollista että veisit jomman kumman aikuisista koirista muutamaksi päiväksi hoitoon vaikka vanhemmillesi, jotta tilanne saataisiin rauhoitettua.


      • varmaankin
        pkcu kirjoitti:

        Lisäksi tässä on selvä auktoriteettiongelma. Enkä nyt tarkoita koirien kurittamista tai niille karjumista.

        Missä vaiheessa olet sallinut yorkin hyppivän pöydille? Miksi? Entä kusemisen? Miksi et puutu siihen selkeästi, johdonmukaisesti ja tee selväksi, että tällainen peli ei vetele.

        Samat kysymykset oikeastaan kaikkiin kohtiin jotka koskevat aikuisten koirien ongelmia, kuten jahtaaminen.

        Mopin varressa heiluminen kuulostaa palokuntatoiminnalta, jossa vain sammutetaan samaa paloa, puuttumatta palon aiheuttajaan vaikkapa rikkinäiseen hellaan.

        Edelleen eristäisin yöt omiin häkkeihin - omat lenkit, kirjoittaisin kaikki ongelmat vaikka paperille ja puuttuisin niihin yksitellen ja johdonmukaisesti. Yliampuvat kehut oikeasta toiminnasta, väärästä negatiivinen rankaisu.

        http://www.pipap.net/oppiminen/rankaisu.htm
        http://www.pipap.net/oppiminen/

        Entä onko mahdollista että veisit jomman kumman aikuisista koirista muutamaksi päiväksi hoitoon vaikka vanhemmillesi, jotta tilanne saataisiin rauhoitettua.

        Minusta vaikuttaa että koirasi protestoivat joko sinun tekemisiä tai sitten protestoivat toisiaan kohtaan ja se ilmenee pissailuna. Nyt olisi varmaan tärkeää tietää kummasta se johtuu (vai johtuuko jostain ihan muusta).

        Ainakin täältä löytyy yhteystiedot koirakouluttajista jotka osaavat tulkita mitä koirasi tuolla käytöksellä tarkoittavat (tekevät myös kotikäyntejä eivätkä ole älyttömän kalliita, olen itse käynyt kouluttajalla koiran hihnassa vedon takia ja avun sain)

        http://www.koiraneuvola.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=2&t=5658


      • kirjoittajalta
        varmaankin kirjoitti:

        Minusta vaikuttaa että koirasi protestoivat joko sinun tekemisiä tai sitten protestoivat toisiaan kohtaan ja se ilmenee pissailuna. Nyt olisi varmaan tärkeää tietää kummasta se johtuu (vai johtuuko jostain ihan muusta).

        Ainakin täältä löytyy yhteystiedot koirakouluttajista jotka osaavat tulkita mitä koirasi tuolla käytöksellä tarkoittavat (tekevät myös kotikäyntejä eivätkä ole älyttömän kalliita, olen itse käynyt kouluttajalla koiran hihnassa vedon takia ja avun sain)

        http://www.koiraneuvola.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=2&t=5658

        Kyllä 5 kk pentu pystyy jo pidättämään melko pitkiä aikoija (meillä ei ainakaan pentu tehnyt enää sen ikäisenä sisälle) ja myös tuo, että naapurisi luona koira ei tehnyt kuin kerran viittaa siihen, että syynä ei ole pidätysongelmat vaan naapurin luona pennun ei tarvinnut esim protestoida vanhempia koiriasi vastaan (tai sinua). Koira saattaa myös hakea paikkaansa laumassa ja tulevaisuus riippuu myös siitä minkäluoteisia vanhemmat koirasi ovat (laittavatko pennun kuriiin..) joten suosittelen kouluttajaa joka pystyy tulkitsemaan koiriasi!


      • tutustumassa
        patukka90 kirjoitti:

        EI ollut ongemia ennen kuin pentu tuli.Yorkki oli sisäsiisti eikä hyppinyt pöydälle kuseskelemaan.Sen nyt sanain viälä pidettyä wc:stä pois ja kävi siellä vain harvoin kun minä käänsin selkäni.Ja uros collie ei ole ennen haukkunut tällä tavoin.Oikei no kyllä se rullaluistimille haukkui ja silloin kun korotin ääntäni (nauraen yms)niin saattoi haukahtaa.Mutta nyt haukkuu ihan joka asiasta.Toisin sanoen ongelmia silloin oli todella vähän,jos noita nyt ongelmiksi edes voi kutsua koska jokaisessa koirassahan on jotain vikaa.Yorkin pissaileminen alkoi kun pentu tuli,enkä osannut kuvitellakkaan että se opettaa pennun käymään kissan hiakkalaatikolla kakka varkaissa.miten mulle olis voinu tollanen tulla mieleen?Uros haukkui vain tietyille asioille,ei se ollut viälä ongelma.Nyt haukkuu kaikelle...toisin sanoen nämä ongelmat tulivat kun pentu tuli ja pennun sisäsiisteyshän tässä nyt edelleen on se suurin ongelma.Eikä myöskään jahdannut yorkkia takaa niin kuin nyt tekee kummallekkin koiralle.Pennulle,että yorkille.

        Joten kuten sanoin "pitovaikeuksia"ei ollut ennen pentua.JA nytkin suurimpana vaikeutena pidän sen pissailuja ja kaikkailuja.Eikä nekään oli ongelma jos pikku koirakin ei olisi alkanut kuseskelemaan ja pennulta tulisi normaalit määrät ulostetta.MUTTA mielestäni se ei ole normaali määrä jos aamulla 5kpl kakkoja ja 6kpl pissoja lattialla.Siitä huolimatta että käytän yöllä viälä ulkona ja herään suht aikaisin.Olen miettinyt sitäkin että mitä jos kaikki hädät eivät olekkaan pennun,mitä jos myös uros collie on saanut päähänsä että koska toi saa kakkia sisälle saan minäkin.
        Mielestäni vika ei nyt ole minussa.Teen kaiken niin kuin pitääkin..käytän usein ulkona,syötän normaalisti,koulutan parhaani mukaan jne..saavat huomiota mutta myös rajoja.Aluksi katsoin peiliin,mutta tajusin että eihän vika voi olla minussa,koska teen kaiken oikein...??
        Tuleppas itse asumaan asuntooni näiden kolmen koirani kanssa ja katsotaanpa sitten miten sinä pärjäät.Joten turha alkaa sanelemaan että "katsoppa peiliin",ellet itse tule katsomaan millaista tämä on.Jopa äitini ja muu perheeni ovat huolissaan,koska olen todella väsynyt fyysisesti jo tähän.He ovat katsoneet vierestä mitä teen ja äitinikin sanoi jo että:Miten ihmeessä jaksat tätä?olet kokoajan mopin perässä ei ihme että väsyt ja masennut.Sinulla ei ole omaa aikaa yhtään edes että voisit käydä vähäksi aikaa pitkäksesi.

        Eli kun otin kolmannen koiran ja harkitsin sitä kauan en osannut aavistaan että tästä tulee tälläistä.Tottakai tiesin ettei pentu ole sisäsiisti,mutta en tiennyt että yorkkinikin alkaa merkkailemaan yms.En ole mikään selvännäkijä.

        Ja kyllä tämä pentu oli ison harkinnan takana ja suuri haaveeni.
        Jonka onneksi sain,väsymyksestä huolimatta.

        Toivoin että löytäisin täältä neuvoja ja vinkkejä enkä kato peiliin kommentteja.
        Taisin olla väärässä.)=

        http://www.koiraneuvola.fi/ sieltä voisit saada neuvoja.


      • ratkaisu ja eikä fiksun
        pkcu kirjoitti:

        Vaikuttaa siltä että muut koirat ovat jääneet joko huomiotta tai rajoja vaille ja ovat alkaneet toteuttaa pennun käyttäytymismallia. Pistä nyt ne koirat eristyksiin, niin pääset yleensä selville kuka on tällähetkellä sisäsiisti ja kuka ei.

        Sitten häkkiin yöksi, tuskin ulostavat sinne. Aamulla häkistä viet yksitellen erikseen koirat lenkille ja kehut hulluna oikeaan paikkaan tarpeiden teosta. Tuon ikäinen collien pentu kyllä kestää ilman yöllisiä lenkityksiä.

        Todennäköisesti tuo on myös koirille stressaava tilanne ja jonkun päänuppi ei sitä kestä ja maha alkaa reistailla tuottaen tuollaisia lähiä.

        Aikuisen collieni haukkumiselle täyskielto asunnossa.

        koiranomistajan keino. Koiraparka, miltä luulet tuntuvan kun yhtäkkiä häkitetään. Ei pysty liikkumaan, yksi kerrallaan ulos, hoh-hoijaa, on siinä taas neuvoja. Älä missään nimessä häkitä!

        Aloita sisäsiisteys kasvatus alusta. Se vaatii aikaa, mutta jos olet kolme koiraa päätttänyt hankkia, niin sitä on oltava. Pysy rauhallisena, koira vaistoaa tunnetilasi. Negatiivisuus ei vie asioita eteenpäin. Häkitys vain sekoittaa koiraparkaa (vielä pentu!) eikä aikuisiakaan koiria järkevä ihminen häkitä. Koira ei siitä opi mitään! Se __ei__ poista ongelmaa siitä syystä! Aloita siis alusta, älä yritä oikopolkuja, ne eivät vie kuin taksepäin ja pilaa suhteesi koiriisi.

        ÄLÄ HÄKITÄ!


      • hyvä keino
        ratkaisu ja eikä fiksun kirjoitti:

        koiranomistajan keino. Koiraparka, miltä luulet tuntuvan kun yhtäkkiä häkitetään. Ei pysty liikkumaan, yksi kerrallaan ulos, hoh-hoijaa, on siinä taas neuvoja. Älä missään nimessä häkitä!

        Aloita sisäsiisteys kasvatus alusta. Se vaatii aikaa, mutta jos olet kolme koiraa päätttänyt hankkia, niin sitä on oltava. Pysy rauhallisena, koira vaistoaa tunnetilasi. Negatiivisuus ei vie asioita eteenpäin. Häkitys vain sekoittaa koiraparkaa (vielä pentu!) eikä aikuisiakaan koiria järkevä ihminen häkitä. Koira ei siitä opi mitään! Se __ei__ poista ongelmaa siitä syystä! Aloita siis alusta, älä yritä oikopolkuja, ne eivät vie kuin taksepäin ja pilaa suhteesi koiriisi.

        ÄLÄ HÄKITÄ!

        Se olisi hyvä keino nollata tilanne. Näyttää että omistaja on aivan hukassa koiriensa kanssa ja tilanne vaikuttaa todella pahalta.


      • patukka90
        pkcu kirjoitti:

        Lisäksi tässä on selvä auktoriteettiongelma. Enkä nyt tarkoita koirien kurittamista tai niille karjumista.

        Missä vaiheessa olet sallinut yorkin hyppivän pöydille? Miksi? Entä kusemisen? Miksi et puutu siihen selkeästi, johdonmukaisesti ja tee selväksi, että tällainen peli ei vetele.

        Samat kysymykset oikeastaan kaikkiin kohtiin jotka koskevat aikuisten koirien ongelmia, kuten jahtaaminen.

        Mopin varressa heiluminen kuulostaa palokuntatoiminnalta, jossa vain sammutetaan samaa paloa, puuttumatta palon aiheuttajaan vaikkapa rikkinäiseen hellaan.

        Edelleen eristäisin yöt omiin häkkeihin - omat lenkit, kirjoittaisin kaikki ongelmat vaikka paperille ja puuttuisin niihin yksitellen ja johdonmukaisesti. Yliampuvat kehut oikeasta toiminnasta, väärästä negatiivinen rankaisu.

        http://www.pipap.net/oppiminen/rankaisu.htm
        http://www.pipap.net/oppiminen/

        Entä onko mahdollista että veisit jomman kumman aikuisista koirista muutamaksi päiväksi hoitoon vaikka vanhemmillesi, jotta tilanne saataisiin rauhoitettua.

        En ole missään vaiheessa päästänyt yorkkiani ruokapödälle!!Enkä todellakaan sallinut kusemista!Yorkki tekee sitä ihan minun tahtomattakin,kun käännän selkäni se on ruokapöydällä,mutta heti kun näen sen niin ajan sen siitä tottakai pois ja komennan.Yorkki näyttää siltä kun häpeisi tekosiaan,joten ymmärtää että se on väärin.Silti tekee sitä.Miten voin sinun mielestäni estää yorkin kusemisen lattialle jos se on päättänyt tehdä niin?Enhän minä yölläkään voi kokoajan vahtia sitä ja heti kun näyttää siltä että kusee niin heittää pihalle.Olen kaikin keinoin yrittänyt ottaa johtajan paikan ja tehnyt HYVIN selväksi että peli ei vetele näin,näyttänyt etten hyväksi sitä.Mutta ne on päättäneet tehdä niin ja silloin kun en ole katselemassa en voi estääkkään.
        Ainakaan uros koiran kanssa ei ole johtajuus ongelmaa,se tiätää ihan hyvin kuka on isäntä talossa ja uskon myös yorkkini tiätävän.Tottelevat minua kyllä,mutta paha on ehtinyt jo tapahtua.Siinähän se ongelma onkin.
        Häkkeihin en ala koiriani pistämään,minusta se ei ole oikea ratkaisu ja kun sanoit että tuskin sinne kusevat niin tiedoksi vaan että kusevat jopa omalle pedilleen!Pennun kanssa voi olla ihan hyvin mahdollista,että se ei tajua kuka on isäntä,koska se ei kuule eikä näe minua vaikka kuinka menisin sen eteen seisomaan tai kutsuisin nimellä...)=


    • näistä apua...

      No ei ainakaan häkkiin. Yorkeista en tiedä, mutta collie ei ainakaan ole häkkikoira. Minusta tuntuu, että kaikki hermostuvat nyt toisistansa, niin koirat kuin isännätkin ja siitä on tuo kierre.

      Olisiko seuraavista syiksi?

      Pennusta on hauskaa yleinen hulina, ei osaa rauhoittua. Tämä voisi selittää sen miksi naapurissa on kivampaa, jos siellä on rauhallisempaa... ?
      Millaista ruokaa se syö, jos on ruuan vika, että kakkaa tulee hirveästi? Markettiruuista tulee valtavat jätökset hyvälaatuiseen verraten. Onko madotus kunnossa?

      Yorkista en tiedä, olisiko juoksu tulossa, jos merkkailee? Tai sekin on hermona hulinasta.

      Uros collie "yrittää saada laumaan sovun"= paimentaa, hermostuu hulinasta, siksi haukkuu.


      En tiedä onko näistä ohjeista apua.... mutta tuli mieleen, että jos teillä on useampi huone, niin laita ihmisten ruoka-ajaksi koirat toiseen huoneeseen. Kukaan ei silloin kerjää pöydän ääressä, eikä tule vahingossa antaneeksi ruokaa pöydästä. Ei koiria eristyksiin oven taakse vaan oviaukkoon riittävän korkea portti. Oman ruokailun jälkeen syötät vuorotellen jokaisen ja pennun niin että voit heti lähteä sen kanssa ulos. Jos pennun ruoka-aika sattuu eri ajalle kun muitten, niin sitten taas muut huoneeseen ja vain pentu yksin syömään. Ja ruuan annat silloin vain kun on rauhallinen. Istuta muutkin odottamaan omaa ruokaansa.

      Tuli mieleen, että jos pentu ei ulos vietyä ala pissata, leikitä sitä ulkona jos vaikka sitten irtoaisi. Ja tosiaan se iloinen kehuminen.

      Jos meno yltyy sisällä liian kovaksi pitäisikö sitten metelöijät eristää rauhoittumaan/antaa mahdollisuus olla rauhassa, niin että olisi kaksi tilaa missä olisi portti esteenä.

      Pennun koulutus pitää tapahtua sellaisessa paikassa missä muut koirat ja kissa eivät ole edes kuuloetäisyydellä, eli rauhallinen paikka. Nameja ja kehuja paljon jos joku juttu onnistuu.

      Enpä minä paljon muuta osaa tähän sanoa, muuta kuin rauhallisuutta ja koulutusta. Eiköhän se sisäsiisteyskin siitä sitten vähitellen tule, kun ympäristö rauhoitetaan ja on se laadukas kuivaruoka.

      Tsemppiä! :) Rapsutuksia koirillesi!

      • patukka90

        No nii,tulihan sieltä jotain järkevää vinkkiä..(;
        No mitä olen koiran ruokia tutkinut,niin mielestäni tämä ruoka mitä syötän on todella hyvää,mutta pitäisiköhän kuitenkin kokeilla sitä ruuan vaihtamista jos se tosiaan olisikin siitä kiinni.
        Yorkilla itse asiassa on tällä hetkellä juoksut,voisikohan pissailu johtua siitä?
        Täytyypä kokeilla neuvojasi...kiitos..(=


      • vaan...
        patukka90 kirjoitti:

        No nii,tulihan sieltä jotain järkevää vinkkiä..(;
        No mitä olen koiran ruokia tutkinut,niin mielestäni tämä ruoka mitä syötän on todella hyvää,mutta pitäisiköhän kuitenkin kokeilla sitä ruuan vaihtamista jos se tosiaan olisikin siitä kiinni.
        Yorkilla itse asiassa on tällä hetkellä juoksut,voisikohan pissailu johtua siitä?
        Täytyypä kokeilla neuvojasi...kiitos..(=

        Kiva, että tunnet tästä olleen apua. :) Kokeiltuasi tule kertomaan auttoiko.

        Juoksuiselta nartulta kyllä onnistuu kaikki. Mutta onko tuo collie uros leikkaamaton? Teillä on kohta pikkuisia,jos et pidä erillään ja jos ei ole. Koirien kokoero ei ole este astumiselle. Ja onhan leikkaamaton uros juoksuisen nartun kanssa rauhaton, en tiedä onko leikattukin joissain tapauksissa.

        Tuo ruokajuttu on myös koirakohtaista. Samasta hyvästä ruuasta toiset sanoo toista kakkojen määrästä. Esim. toisille koirille voi tulla kutinaa jostain, toisille ei jne. Kokeile vaan toista, mutta varovasti ensin sekoittaen niitä keskenään, hiljakseen vaihtaen toiseen laatuun.

        Kyllä se siitä! :)


      • patukka90
        vaan... kirjoitti:

        Kiva, että tunnet tästä olleen apua. :) Kokeiltuasi tule kertomaan auttoiko.

        Juoksuiselta nartulta kyllä onnistuu kaikki. Mutta onko tuo collie uros leikkaamaton? Teillä on kohta pikkuisia,jos et pidä erillään ja jos ei ole. Koirien kokoero ei ole este astumiselle. Ja onhan leikkaamaton uros juoksuisen nartun kanssa rauhaton, en tiedä onko leikattukin joissain tapauksissa.

        Tuo ruokajuttu on myös koirakohtaista. Samasta hyvästä ruuasta toiset sanoo toista kakkojen määrästä. Esim. toisille koirille voi tulla kutinaa jostain, toisille ei jne. Kokeile vaan toista, mutta varovasti ensin sekoittaen niitä keskenään, hiljakseen vaihtaen toiseen laatuun.

        Kyllä se siitä! :)

        Juu piti viä sano että collie uros on leikkaamaton,mutta tiädätkö kuinka pieni yorkki on?Se on maailman toiseksi pienen rotu chihuauan jälkeen ja korkeudeltaan meidän typy on noin 15-20cm.Meidän vili on siis joutunut tyytymään vaan takapään nuolemiseen,kun on tajunnut ettei selkään pääse,sen verran iso ero niillä on eikä edes mahtuisi..(;.Mutta meidän uros käyttäytyy niin miten käyttäytyy oli juoksut tai ei,joten siitä se ei siis johdu.Uros on kyllä tarkoitus leikkauttaa ennen kuin tämä narttu pentu saa ensimmäisen juoksunsa.

        Mutta juu kokeilen noita asioita ja ilmoittelen tänne muuttuuko tilanne millään tavalla.(=


      • tiennyt
        patukka90 kirjoitti:

        Juu piti viä sano että collie uros on leikkaamaton,mutta tiädätkö kuinka pieni yorkki on?Se on maailman toiseksi pienen rotu chihuauan jälkeen ja korkeudeltaan meidän typy on noin 15-20cm.Meidän vili on siis joutunut tyytymään vaan takapään nuolemiseen,kun on tajunnut ettei selkään pääse,sen verran iso ero niillä on eikä edes mahtuisi..(;.Mutta meidän uros käyttäytyy niin miten käyttäytyy oli juoksut tai ei,joten siitä se ei siis johdu.Uros on kyllä tarkoitus leikkauttaa ennen kuin tämä narttu pentu saa ensimmäisen juoksunsa.

        Mutta juu kokeilen noita asioita ja ilmoittelen tänne muuttuuko tilanne millään tavalla.(=

        ennenkuin googletin. Luulin, että säkä olisi semmoinen about 40 cm. :) No ehkä tosiaan sitten ei ole siitä vaaraa ennenkuin tämä pentu kasvaa neitokaiseksi, johon siihenkään ei ole välttämättä montaa kuukautta.

        Kyllä se elämä siitä tasoittuu, kun ei vaan itse menetä hermojaan. :)


      • vielä..
        tiennyt kirjoitti:

        ennenkuin googletin. Luulin, että säkä olisi semmoinen about 40 cm. :) No ehkä tosiaan sitten ei ole siitä vaaraa ennenkuin tämä pentu kasvaa neitokaiseksi, johon siihenkään ei ole välttämättä montaa kuukautta.

        Kyllä se elämä siitä tasoittuu, kun ei vaan itse menetä hermojaan. :)

        että siihen uroksen haukkumiseen voisi kokeilla yhtä juttua.En tiedä onnistuuko sen yorkin juoksun aikana, mutta jossain vaiheessa. Menette rauhalliseen koulutuspaikkaan. Yrität saada sen haukkumaan (ei riehumaan samalla), palkitset siitä. Kun se oppii kunnolla haukkumaan käskystä, opetat sen olemaan käskystä hiljaa. Tarpeeksi erilaiset sanat, EI siis "hauku" ja "ei hauku", että se erottaa. Sisällä ei kannata pyytää haukkumaan, koska siellähän sen ei ole tarkoitus haukkua. Sitten kun se osaa molemmat ja kotona kiellät haukkumasta, vahvistukseksi pitkään makupaloja jos malttaa olla hiljaa. :)


      • lauman johtaja
        vielä.. kirjoitti:

        että siihen uroksen haukkumiseen voisi kokeilla yhtä juttua.En tiedä onnistuuko sen yorkin juoksun aikana, mutta jossain vaiheessa. Menette rauhalliseen koulutuspaikkaan. Yrität saada sen haukkumaan (ei riehumaan samalla), palkitset siitä. Kun se oppii kunnolla haukkumaan käskystä, opetat sen olemaan käskystä hiljaa. Tarpeeksi erilaiset sanat, EI siis "hauku" ja "ei hauku", että se erottaa. Sisällä ei kannata pyytää haukkumaan, koska siellähän sen ei ole tarkoitus haukkua. Sitten kun se osaa molemmat ja kotona kiellät haukkumasta, vahvistukseksi pitkään makupaloja jos malttaa olla hiljaa. :)

        minulla on siis 11v kääpiökoira, 4v keskikokoinen ja myös 5kk pentu.
        alku oli kamalaa suoraan sanottuna ja sitten sais neuvoja eli johtajuus!
        pieni koiraa haukkua räkytti ja iso riehui minkä kerkes ja pentu kusi sisään ja söi kaiken mitä suuhun sai ja listaa voisi jatkaa loputtomiin.
        otin sitten järeemmät keinot käyttöön eli tässä pari vinkkiä:

        koirat pois sohvilta ja sängyistä! jos kiipeää pöydälle vie arestiin eri huoneeseen vähäksi aikaa.

        ulkona elä anna vetää yhtään van tee stoppi heti kun narut kiristyy.

        jos ovikello soi ja koirat haukkuvat, elä avaa ovea ennen kuin on hiljaista. tätä hyvä siis harjoitella jonkun tutun avulla :D

        jos riehuvat/hyppivät kun vieraita tulee sano vieraille ettei koiriin saa ottaa mitään kontaktia tai liikuttaa niitä ennen kuin ne rauhottuvat ja istuvat.

        ruuan kun annat niin ruokaan ei kosketa ilman lupaa.

        kulke ovista ennen koiria, ne tulevat viimeisenä.

        aina kun pentu pissii sisälle vie se sillä hetkellä arestiin. meillä toimi kaikista parhaiten.



        Ihan tälläisillä asioilla saatiin meidän taloon hiljaisuus ja rauha!

        näillä konsteilla myös pennusta tuli sisäsiisti parissa päivässä ja oppi pyytämään ulos ettei arestiin joudu. ja käytin siis myös todella usein ulkona.

        toivottavasti jotain apua näistä.


      • lauman johtaja
        lauman johtaja kirjoitti:

        minulla on siis 11v kääpiökoira, 4v keskikokoinen ja myös 5kk pentu.
        alku oli kamalaa suoraan sanottuna ja sitten sais neuvoja eli johtajuus!
        pieni koiraa haukkua räkytti ja iso riehui minkä kerkes ja pentu kusi sisään ja söi kaiken mitä suuhun sai ja listaa voisi jatkaa loputtomiin.
        otin sitten järeemmät keinot käyttöön eli tässä pari vinkkiä:

        koirat pois sohvilta ja sängyistä! jos kiipeää pöydälle vie arestiin eri huoneeseen vähäksi aikaa.

        ulkona elä anna vetää yhtään van tee stoppi heti kun narut kiristyy.

        jos ovikello soi ja koirat haukkuvat, elä avaa ovea ennen kuin on hiljaista. tätä hyvä siis harjoitella jonkun tutun avulla :D

        jos riehuvat/hyppivät kun vieraita tulee sano vieraille ettei koiriin saa ottaa mitään kontaktia tai liikuttaa niitä ennen kuin ne rauhottuvat ja istuvat.

        ruuan kun annat niin ruokaan ei kosketa ilman lupaa.

        kulke ovista ennen koiria, ne tulevat viimeisenä.

        aina kun pentu pissii sisälle vie se sillä hetkellä arestiin. meillä toimi kaikista parhaiten.



        Ihan tälläisillä asioilla saatiin meidän taloon hiljaisuus ja rauha!

        näillä konsteilla myös pennusta tuli sisäsiisti parissa päivässä ja oppi pyytämään ulos ettei arestiin joudu. ja käytin siis myös todella usein ulkona.

        toivottavasti jotain apua näistä.

        eli meillä myös pennulla oli jätökset suuria ja sais iivota koko ajan, ruokaa vaihtamalla laadukkaampaan se auttoi.
        eli jos koiralle ei käy ruoka niin se näkyy juuri noin.
        vaihda ruokaa niin löydät sopivamman.


      • lauman johtaja
        lauman johtaja kirjoitti:

        eli meillä myös pennulla oli jätökset suuria ja sais iivota koko ajan, ruokaa vaihtamalla laadukkaampaan se auttoi.
        eli jos koiralle ei käy ruoka niin se näkyy juuri noin.
        vaihda ruokaa niin löydät sopivamman.

        eli meillä kun 11v koira alkoi pissiä sisälle, löytyi munuaisvika ja kun 4v aloitti samaan aikaan löytyi virtsakivet.
        eli voi olla kyseessä myös jokin tälläinen.
        tai sitten se merkkaa että saa huomiota, ainakin meillä tuppaa välillä joku jäämään vähemmälle huomiolle.


      • patukka90
        lauman johtaja kirjoitti:

        minulla on siis 11v kääpiökoira, 4v keskikokoinen ja myös 5kk pentu.
        alku oli kamalaa suoraan sanottuna ja sitten sais neuvoja eli johtajuus!
        pieni koiraa haukkua räkytti ja iso riehui minkä kerkes ja pentu kusi sisään ja söi kaiken mitä suuhun sai ja listaa voisi jatkaa loputtomiin.
        otin sitten järeemmät keinot käyttöön eli tässä pari vinkkiä:

        koirat pois sohvilta ja sängyistä! jos kiipeää pöydälle vie arestiin eri huoneeseen vähäksi aikaa.

        ulkona elä anna vetää yhtään van tee stoppi heti kun narut kiristyy.

        jos ovikello soi ja koirat haukkuvat, elä avaa ovea ennen kuin on hiljaista. tätä hyvä siis harjoitella jonkun tutun avulla :D

        jos riehuvat/hyppivät kun vieraita tulee sano vieraille ettei koiriin saa ottaa mitään kontaktia tai liikuttaa niitä ennen kuin ne rauhottuvat ja istuvat.

        ruuan kun annat niin ruokaan ei kosketa ilman lupaa.

        kulke ovista ennen koiria, ne tulevat viimeisenä.

        aina kun pentu pissii sisälle vie se sillä hetkellä arestiin. meillä toimi kaikista parhaiten.



        Ihan tälläisillä asioilla saatiin meidän taloon hiljaisuus ja rauha!

        näillä konsteilla myös pennusta tuli sisäsiisti parissa päivässä ja oppi pyytämään ulos ettei arestiin joudu. ja käytin siis myös todella usein ulkona.

        toivottavasti jotain apua näistä.

        Hei.Kiitos sinullekkin ihanista neuvoistasi.(=Täytyypi kokeilla kaikkia noita.Ainut mikä jäi mietityttämään niin se että osaako pentu sitten yhdistää sen että jos tekee jotain pahaa joutuu toiseen huoneeseen?


      • lauman johtava
        patukka90 kirjoitti:

        Hei.Kiitos sinullekkin ihanista neuvoistasi.(=Täytyypi kokeilla kaikkia noita.Ainut mikä jäi mietityttämään niin se että osaako pentu sitten yhdistää sen että jos tekee jotain pahaa joutuu toiseen huoneeseen?

        elikkä eristäts en juuri sillä hetkellä kun näet sen tekevän jotain ei toivuttua. ei jälki käteen.
        meillä on siis 5kk molossi LUUPÄÄ pentu jolla on voimakas omatahto ja mitkään kiellot ei auttanut niin sisälle pissimisestä eristin heti vähäksi aikaa jota kerkisin tehdä kolmesti kun älysi ja sitten pöydältä yllätin ja kiikutin erihuoneeseen niin sekin jäi nopeasti. tuossa kun vielä luin nii oli ettei pentu kuuntele sinua?
        meillä oli myös samaa eli kaikki muu oli kivempaa kuin minä, kutsuin pentua leikkimään ja tehtiin yhdessä pieniä harjoituksia sen ollessa yksin ja ihan alusta asti opeteltiin että oman nimen tunnistaa ja heti kun siihen reagoi niin hirveästi kehua.. ja tuon johtajuuden myötähän se alkaa sitten kuuntelemaan.

        Luin tuota siun juttua ja tuntui niiiiiiiin omakohtaiselta että ihan nauratti (nytten kun tilanteelle voi jo meillä nauraa)

        Eli omassa epähuomiossa tuo johtajuus päässyt käsistä ja voi vaan jokaienn kuvitella minkä sekamelskan kolme koiraa saa.

        Ja kannattaa ehdottomasti kokeilla noita koska ovat helppoja joka päiväisiä rutiineja ja niillä meille saatiin rauha taloon ja nopeasti, tietty edelleen noudatan noita kaikkia kohtia.

        eli tsemppiä teille sinne ja toivottavasti jaksat määrätietoisesti kouluttaa niin kyllä se palkitaan!


      • lauman johtaja
        lauman johtava kirjoitti:

        elikkä eristäts en juuri sillä hetkellä kun näet sen tekevän jotain ei toivuttua. ei jälki käteen.
        meillä on siis 5kk molossi LUUPÄÄ pentu jolla on voimakas omatahto ja mitkään kiellot ei auttanut niin sisälle pissimisestä eristin heti vähäksi aikaa jota kerkisin tehdä kolmesti kun älysi ja sitten pöydältä yllätin ja kiikutin erihuoneeseen niin sekin jäi nopeasti. tuossa kun vielä luin nii oli ettei pentu kuuntele sinua?
        meillä oli myös samaa eli kaikki muu oli kivempaa kuin minä, kutsuin pentua leikkimään ja tehtiin yhdessä pieniä harjoituksia sen ollessa yksin ja ihan alusta asti opeteltiin että oman nimen tunnistaa ja heti kun siihen reagoi niin hirveästi kehua.. ja tuon johtajuuden myötähän se alkaa sitten kuuntelemaan.

        Luin tuota siun juttua ja tuntui niiiiiiiin omakohtaiselta että ihan nauratti (nytten kun tilanteelle voi jo meillä nauraa)

        Eli omassa epähuomiossa tuo johtajuus päässyt käsistä ja voi vaan jokaienn kuvitella minkä sekamelskan kolme koiraa saa.

        Ja kannattaa ehdottomasti kokeilla noita koska ovat helppoja joka päiväisiä rutiineja ja niillä meille saatiin rauha taloon ja nopeasti, tietty edelleen noudatan noita kaikkia kohtia.

        eli tsemppiä teille sinne ja toivottavasti jaksat määrätietoisesti kouluttaa niin kyllä se palkitaan!

        jos pentu jää vinkumaan niin elä välitä siitä yhtään ja päästät vasta sitten kun hiljaa on, meillä ainakin huuti kun syötävä ja kerrostalossa asun mutta kannatti..
        se että se joutui pois laumasta oli siis tehokkain "rangaistus".
        ja kaksi ensimmäistä kertaa se jaksoi vinkua ja sitten odottikin kiltisti sen vähän aikaa ja päästin pois.


      • tr
        lauman johtaja kirjoitti:

        jos pentu jää vinkumaan niin elä välitä siitä yhtään ja päästät vasta sitten kun hiljaa on, meillä ainakin huuti kun syötävä ja kerrostalossa asun mutta kannatti..
        se että se joutui pois laumasta oli siis tehokkain "rangaistus".
        ja kaksi ensimmäistä kertaa se jaksoi vinkua ja sitten odottikin kiltisti sen vähän aikaa ja päästin pois.

        Itselläni BC pentu ja neljä kk:tta ja sisäsiisti.
        Meillä oli vietiin ihan pentuaikana melki tunnin välein pihalle ja sai alkuun makupalaa siitä kun pisut tuli ulos. Eli touhutessa edelleen tulee pissoja useammin kuin rauhassa ollesssa, mutta kun sisällä pissan teosta ei saanut huomiota niin pyytää mielellään ulos nykyään.

        Toinen meillä myös komennetaan paljon ja heilutaan hihnassa. Parempaan päin menossa kylläkin. Tosiaan haukkumalla ei mitään huomiota, käännetään selkä tylysti ja jos alkaa tekeen jotain sellaista, minkä varmasti tietää ettei saaa. Niin sanakaan sanomatta ja katsomatta koiraan lähde toiseen huoneeseen =>pikkuhiljaa huomaa, että omistaja lähtee pois, kun teen näin. Meillä myös haukuttiin ruokaa. Nykyään ei pysäytin aina haukkuessa liikkeen täysin ja odotin vielä 5sekunttia sen jälkeen, kun koira hiljaa. Sen jälkeen jatkoin ( Yhden kerran laitoin puolituntia ruokaa kuppiin pennulle).

        Hihnassa kun riehutaan pysäytän liikkeen ja enkä katso koiraa ja kun hihna tippuu suusta ja rauhoittuu. Annan rauhallisen kiitoksen ja jatketaan matkaa. Pitkä tie tiedän, mutta näin meillä alkanut tuleen tuloksia hitaasti kylläkin ja väliin tulee takapakkia.

        Tässä jotain vinkkiä. Kärsivällisyyttä sitä minultakin vaaditaan. Mutta olen nyt muutaman viikon jälkeen huomannut huomattavaa parannusta, ruokaa ei enää haukuta, komentaminen vähentynyt. Suosittelen seuraavaa kirjaa Jan Fennelin Kuuntelen koiraani. Käsittelee paljon koiralaumaa ja johtajuus juttuja.

        Jos lohduttaa, painin itsekin osittain samojen juttujen parissa. Tsemppiä jatkoon.


      • tr
        tr kirjoitti:

        Itselläni BC pentu ja neljä kk:tta ja sisäsiisti.
        Meillä oli vietiin ihan pentuaikana melki tunnin välein pihalle ja sai alkuun makupalaa siitä kun pisut tuli ulos. Eli touhutessa edelleen tulee pissoja useammin kuin rauhassa ollesssa, mutta kun sisällä pissan teosta ei saanut huomiota niin pyytää mielellään ulos nykyään.

        Toinen meillä myös komennetaan paljon ja heilutaan hihnassa. Parempaan päin menossa kylläkin. Tosiaan haukkumalla ei mitään huomiota, käännetään selkä tylysti ja jos alkaa tekeen jotain sellaista, minkä varmasti tietää ettei saaa. Niin sanakaan sanomatta ja katsomatta koiraan lähde toiseen huoneeseen =>pikkuhiljaa huomaa, että omistaja lähtee pois, kun teen näin. Meillä myös haukuttiin ruokaa. Nykyään ei pysäytin aina haukkuessa liikkeen täysin ja odotin vielä 5sekunttia sen jälkeen, kun koira hiljaa. Sen jälkeen jatkoin ( Yhden kerran laitoin puolituntia ruokaa kuppiin pennulle).

        Hihnassa kun riehutaan pysäytän liikkeen ja enkä katso koiraa ja kun hihna tippuu suusta ja rauhoittuu. Annan rauhallisen kiitoksen ja jatketaan matkaa. Pitkä tie tiedän, mutta näin meillä alkanut tuleen tuloksia hitaasti kylläkin ja väliin tulee takapakkia.

        Tässä jotain vinkkiä. Kärsivällisyyttä sitä minultakin vaaditaan. Mutta olen nyt muutaman viikon jälkeen huomannut huomattavaa parannusta, ruokaa ei enää haukuta, komentaminen vähentynyt. Suosittelen seuraavaa kirjaa Jan Fennelin Kuuntelen koiraani. Käsittelee paljon koiralaumaa ja johtajuus juttuja.

        Jos lohduttaa, painin itsekin osittain samojen juttujen parissa. Tsemppiä jatkoon.

        Lisäyksenä jos vain aikasi sallii, niin ulkoiluta koirasi eri aikaan. Saavat aikaa sinun kanssasi ja helpompi keskittyä ulkona oleviin ongelmiin kunkin koiran kanssa erikseen. Tosin olet kyllä varmaan tehnytkin jo näin. Toinen vinkki, että ole vaikka yhteydessä johonkin lähialueesi koirapsykologiin. Saat varmasti kädestä pitäen käytännön vinkkejä. Tosin maksaahan se jonkin verran, mutta pitemmän päälle varmasti kannattaa. Meinaan kuullosti talossasi olevan aikamoinen hulina.

        Mutta olisi kiva kuulla, miten teillä edistytty.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5391
    2. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2232
    3. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2216
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1004
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      870
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      833
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      753
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      751
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      27
      736
    Aihe