Varoitus normaaleille vanhemmille

Palstaa seurannut

Älkää ottako tosissanne tätä palstaa. Olen seurannut tätä useita vuosia ja olen tehnyt nämä alla luettelemani ikävät havainnot palstan kirjoittajista.

Ja muistakaa jos haluatte tutustua steinerkouluun. Menkää koulujen avoimiin tapahtumiin. Niistä ilmoitetaan tiedotusvälineissä!!! Olette niihin sydämellisesti tervetulleita!



Tänne kirjoittavat ikäviä viestejä A.) he, jotka eivät päässeet steinerkouluun. Syynä se,ettei uskaltanut laittaa muuhun kuin peruskouluun, kun mitä sitten olisi suku ja naapurit sanoneet
tai B.) he jotka eivät päässeet, koska lapset olivat jo niin häiriintyneitä peruskoulun jälkeen etteivät päässeet sisään vaihdokkeina, kun jäivät kiinni psykiatrisista ja käytöshäiriösyistä ja lapset passitettiin lopulta hoitoon.

Sitten tänne saattavat kirjoittaa C.) he, jotka steinerkoulusta huolimatta eivät edistyneet toivotulla tavalla. Mutta he eivät voi nähdä ongelmaa itsessään tai perhettään, vaan syyttävät (tietysti) koululaitosta.
Sitten saattaa kirjoittajissa olla heitä D.) jotka ovat sairastuneet johonkin uskonnolliseen pakkoliikkeesseen, jossa pitää syyttää kaikkea vierasta ja tuntematonta kaikesta pahasta, kun omaa onnetonta itsetuntoa pitää nostaa muita haukkumalla ja kadehtimalla

21

515

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhemmat?

      Ai että kaikkiko ovat sydämellisesti tervetulleita avoimiin tapahtumiin . Really?

      • jotenkin parempaa

        rotua - kuten steinerin opissa ihmiset jyviin ja akanoihin jaotellaan. Normi -vanhemmat. Kuulostaa takapihallaan viljeleviltä ydinperheiltä, jotka noudattavat Suomen lakia, jos poliisi ei näe. Vai mitenkä se oli?


    • jasilleen

      "C.) he, jotka steinerkoulusta huolimatta eivät edistyneet toivotulla tavalla. Mutta he eivät voi nähdä ongelmaa itsessään tai perhettään, vaan syyttävät (tietysti) koululaitosta."

      Totta. Tekisivät elämällään jotakin. Ei mikään estä aikuisiälläkään opiskelua, mutta tietysti on helpompaa istua tietokoneella, valittaa Suomi24:ssa ja leikkiä steinerlahkon uhria.

      • En saanut edelleenkään

        vastausta kysymykseeni.


    • Opettajankouluttaja

      Mielestäni on hyvä, että Suomessa on vaihtoehtoisia koulumuotoja. Esimerkiksi Steiner-koulu voi olla hyvä vaihtoehto jollekin lapselle, mutta taas huono jollekin toiselle. Oppilaat ovat lähtökohdiltaan hyvin erilaisia. Olisi kuitenkin tärkeätä, että vanhemmat perehtyvät koulun opetusfilosofiaan ennen ratkaisun tekemistä.

      Opetusmetodeille ja kasvatukselle yleensä on tyypillistä eräänlainen heilurillike - mennään äärimmäisyydestä toiseen. Steinerkoulussa korostuu oppilaskeskeinen opetusfilosofia ja peruskoulussa puolestaan taas tiedolliset taidot ovat paljon keskeisemmässä asemassa.

      Henkilökohtaisesti en laittaisi kuitenkaan lastani Steinerkouluun. Nykyinen peruskoulu pystyy tarjoamaan monipuolisen ja korkeatasoisen opetuksen. Oppilailla on peruskoulun päättyessä paremmat tiedolliset taidot ja valmiudet jatko-opintoihin. Myös peruskoulussa otetaan huomioon oppilaan kokonaispersoonallisuuden kehittyminen. Oppilas voi valita valinnaisaineita (esim. taideaineita ja liikuntaa) ja opetuksessa hyödynnetään ns. läpäisyperiaatetta, jolloin eri aihekokonaisuudet kertautuvat integratiivisesti eri oppiaineissa. Suomalaiset peruskoulunopettajat, kuten myös aineenopettajat, ovat korkeasti koulutettuja. Meille tulee jatkuvasti ulkomaisia vierailijoita ihailemaan koululaitostamme - emme taida olla yhtä arvostettuja kotimaassamme.

      Nykyään on tyypillistä soimata peruskoulua oppilaiden mielenterveydellisitä ongelmista. Olen vakuuttunut, että nämä ongelmat ovat syvemmällä yhteiskunnassa ja kodissa. Yhteiskunta on materialisotunut ja maallistunut merkittävästi viime aikoina. Samoja ongelmia esiintyy yhtä lailla myös Steiner-koulussa, eivätkä ne ole yksin peruskoululle ominainen piirre. Vanhemmat tuntuvat olevan neuvottomia ja hämmentyneitä kasvatuskysymysten edessä ja on ymmärrettävää, että he etsivät vaihtoehtoisia ratkaisuja.

      Joka tapauksessa opettavaista, iloista ja elämysrikasta syksyä kaikille!

      • aikuisia ihmisiä

        tavallisia aikuisia ihmisiä, jotka välittävät jälkikasvustaan ja haluavat antaa heille parasta.

        Parasta on se, että he antavat lapsilleen aikaansa ja elävät heidän kanssaan tavallista arkea. He ovat hankkineet tietoa ihmisen ( lapsen) kehitysvaiheista, siten että ymmärtävät odottaa lapsiltaan oikeita asioita oikeaan aikaan. He kohtaavat lapsessaan myös aina hänen oman yksilöllisen ainutlaatuisuutensa. He eivät tee lapsistaan omien halujensa ja toiveidensa toteuttajia, vaan antavat heidän kasvaa omissa mitoissaan.

        He ymmärtävät mistä rakentuu hyvä vanhemmuus ja hyvä lapsuus ja hyvä nuoruus ja pyrkivät siihen. He ovat myös valmiita keskustelemaan asioista muiden vanhempien ja opettajien kanssa ja muuttamaan omia mielipiteitään jos huomaavat olleensa väärässä.


      • steinerilaisuus
        aikuisia ihmisiä kirjoitti:

        tavallisia aikuisia ihmisiä, jotka välittävät jälkikasvustaan ja haluavat antaa heille parasta.

        Parasta on se, että he antavat lapsilleen aikaansa ja elävät heidän kanssaan tavallista arkea. He ovat hankkineet tietoa ihmisen ( lapsen) kehitysvaiheista, siten että ymmärtävät odottaa lapsiltaan oikeita asioita oikeaan aikaan. He kohtaavat lapsessaan myös aina hänen oman yksilöllisen ainutlaatuisuutensa. He eivät tee lapsistaan omien halujensa ja toiveidensa toteuttajia, vaan antavat heidän kasvaa omissa mitoissaan.

        He ymmärtävät mistä rakentuu hyvä vanhemmuus ja hyvä lapsuus ja hyvä nuoruus ja pyrkivät siihen. He ovat myös valmiita keskustelemaan asioista muiden vanhempien ja opettajien kanssa ja muuttamaan omia mielipiteitään jos huomaavat olleensa väärässä.

        jos sitä näin mutuna pitää jallittaa.


      • Lapset eivät valitse

        Peruskoulu on kehittynyt steinermaisempaan suuntaan. Kovastihan peruskoulussa huudetaan luovuuden perään ja pahoitellaan lasten liian aikaista valmentamista ja kilpailuttamista. Tai sitten ei. Ei se kaikkien vanhempien mielestä ole paha juttu ja he laittavat lapsensa esim. matemaattispainotteiseen tai kielikouluun tms. Laittaisin minäkin mielelläni musiikkipainotteiseen kouluun.


      • tuulettaja

        Kiitos perustellusta ja kiihkottomasta kirjoituksestasi. Minä olen 18- ja 7-vuotiaiden lasten äiti. Vanhempi lapseni kävi steineria 9 vuotta ja on nyt lukiolainen (ei steiner-lukiossa). Nuorempi aloitti juuri ensimmäisen luokan. Meidän perheellemme steiner-pedagokiikka on sopinut oikein hyvin, oppimisen ilo on ollut oikein käsinkosketeltavaa. Vuosien varrella olen kuitenkin huomannut, ettei koulu totisesti sovi kaikille. Oppijoina olemme kaikki persoonallisia ja koulu vaatii sopeutumista myös vanhemmilta. Tosi on, että jos lapsella on pienintäkään oppimisvaikeutta tai erityistarpeita, steiner ei ole hyvä vaihtoehto.Myöskään lapset jotka ovat kovin tiedollisesti suuntautuneita eivät kenties saa kaikkia tarpeitaan täytettyä ensimmäisillä luokilla.

        Ekaluokkalaisemme nauttii täysillä alkaneesta kouluvuodesta, toivottavasti kouluiloa riittää kaikille koulumuodosta riippumatta!


      • Opettajankoulutettu

        Valinnaisaineiden määrä on käytännössä hyvin rajallinen, alakouluissa niitä harvoin on ollenkaan. Ainakaan täällä maakunnissa. Läpäisyperiaatetta en ole nähnyt käytännössä paljon toteutettavan. Oppikirjat sanelevat paljon ja niiden mukaan mennään - oppikirjattomuus kun tuottaa opettajalle enemmän työtä.

        Tehokas suomalainen koulu varmasti on ja kilpailukyky opetussuunnitelmia ohjailee, mutta entä lasten ja nuorten henkinen hyvinvointi? Elämme Länsi-Euroopan väkivaltaisimmassa maassa. Suomalainen peruskoulu arvostaa enemmän sitä, että siellä on moderni atk-luokka ja luodinkestävät ikkunat - kuin että asioita tehdään ja opitaan yhdessä, ja että oppimiseen on aikaa ja peloton ilmapiiri. Poikkeuksia löytyy, etenkin pienistä kouluista, joita koko ajan lakkautetaan.

        Elämään kuuluu pysähtymisen hetkiä. Koulu ei pysähdy koskaan. Opetussuunnitelmat tiukentuvat, tahti kiihtyy. Emme elä sitä varten, että uhraamme elämämme palkkatyölle jonkun toisen hyväksi mahdollisimman tehokkaasti tai että pysyttelemme mukana tässä ympäristöä ja ihmistä itseään tuhoavassa menossa. Sääli lapsia.

        Millainen suomalainen koulu on tunneympäristönä? Oppilaille, entä opettajille?

        Entä millaista maailmankuvaa peruskoulu säilyttää? Mihin suuntaan sitä uudistetaan? Millainen kuva tästä uudistamisesta julkisuudessa annetaan?

        Ja vielä, millaista on kouludemokratia suomalaisessa koulussa? Sakari Suutarisella on aiheesta mielenkiintoista luettavaa.

        Koulu on keskeinen instituutio, ei yhteiskunnasta tai kodista irrallaan. Keskeinen se on myös yhteiskunnallisena vaikuttajana. Opettajankouluttaja, sinun pitäisi se tietää.

        Millaista koulua ja millaista yhteiskuntaa sinä haluat rakentaa? Millaisia opettajia sinä haluat kouluttaa? Korkea koulutus, runsas tietomäärä ja tehokkuus eivät korvaa sydäntä ja syvää itsetuntemusta, jonka varassa tätä työtä tehdään. Sitä ei opettajankoulutuslaitos opeta - päinvastoin. Sen sijaan opitaan kiire, kateus, kilpailu kollegoiden kesken, kylmät tekniset opetustaidot, epävarmuuden kätkeminen virkamiesnaamion ja "korkean koulutuksen" taakse.

        Minua on opettajana kouluttanut enemmän elämänkokemus, työkokemus, taide, luonto, lapset ja steinerpedagoginen kirjallisuus. Okl:ssä opin miten dokumenttikameraa käytetään ja millainen ääni korkokengistä lähtee, kun juoksee norssin käytäviä päästä päähän.

        Sori, jos oli vähän mustavalkoista tämä, mutta en näe nykyistä vallitsevaa elämäntapaa kestävänä ja parempaan suuntaan kehittyvänä, enkä peruskoulua tätä kehitystä muuttavana voimana.


    • koulun käynyt
      • uhrien

        tuki ry ei valitettavasti ole täysin sitoutumaton järjestö. Yhteistyö kirkon kanssa on tiivistä, joten tottakai kaikki "harhaoppinen" tuomitaan. Muuten kyllä arvostaisin kyseisen tukijärjestön työtä, mutta esitellessään eri uskontoja se käyttää hyvin halventavia ilmauksia. Jos jokin asia oikeasti olisi paha, se varmasti tulisi selväksi vaikka puhuisi neutraalistikin, mutta kun ei. Mutta eivätpä he ole nettisivujaankaan saaneet uusituksi viimeiseen 10 vuoteen...

        Joskus kysyin Uskontojen uhrien tuki ry:ltä voisinko kertoa omista huonoista kokemuksistani ev.lut seurakunnassa. No en tietenkään.


      • sellaiseen kouluun
        uhrien kirjoitti:

        tuki ry ei valitettavasti ole täysin sitoutumaton järjestö. Yhteistyö kirkon kanssa on tiivistä, joten tottakai kaikki "harhaoppinen" tuomitaan. Muuten kyllä arvostaisin kyseisen tukijärjestön työtä, mutta esitellessään eri uskontoja se käyttää hyvin halventavia ilmauksia. Jos jokin asia oikeasti olisi paha, se varmasti tulisi selväksi vaikka puhuisi neutraalistikin, mutta kun ei. Mutta eivätpä he ole nettisivujaankaan saaneet uusituksi viimeiseen 10 vuoteen...

        Joskus kysyin Uskontojen uhrien tuki ry:ltä voisinko kertoa omista huonoista kokemuksistani ev.lut seurakunnassa. No en tietenkään.

        josta uskontojen uhrien tuki ry varoittaa.. Kyllä edes vähän pitää olla vanhemmilla vastuuta, että millaiseen paikkaan lapsensa laittaa...


      • on työyhteisönä
        sellaiseen kouluun kirjoitti:

        josta uskontojen uhrien tuki ry varoittaa.. Kyllä edes vähän pitää olla vanhemmilla vastuuta, että millaiseen paikkaan lapsensa laittaa...

        työpaikkakiusaamisen perusyksikkö.


      • on
        sellaiseen kouluun kirjoitti:

        josta uskontojen uhrien tuki ry varoittaa.. Kyllä edes vähän pitää olla vanhemmilla vastuuta, että millaiseen paikkaan lapsensa laittaa...

        myös lupa käyttää aivojaan, eikä uskoa kaikkea mitä kirkon kanssa yhteistyötä tekevä järjestö tuputtaa.


      • aivojaan
        on kirjoitti:

        myös lupa käyttää aivojaan, eikä uskoa kaikkea mitä kirkon kanssa yhteistyötä tekevä järjestö tuputtaa.

        ettei tosiaankaan laita lastaan sellaiseen kouluun, josta lahkoihin ja ahdistaviin uskontoihin perehtynyt järjestö varoittaa.


      • lupa käyttää
        aivojaan kirjoitti:

        ettei tosiaankaan laita lastaan sellaiseen kouluun, josta lahkoihin ja ahdistaviin uskontoihin perehtynyt järjestö varoittaa.

        aivojaan, että osaa kyseenlaistaa sellaisenkin järjestön toiminnan kuin Uskontojen uhrien tuki ry. ja vaatia ei-sitoutunutta järjestöä tilalle, joka oikeasti perehtyy lahkoihin ja ahdistavaan uskontoihin.


      • ennen kuin lapsensa
        lupa käyttää kirjoitti:

        aivojaan, että osaa kyseenlaistaa sellaisenkin järjestön toiminnan kuin Uskontojen uhrien tuki ry. ja vaatia ei-sitoutunutta järjestöä tilalle, joka oikeasti perehtyy lahkoihin ja ahdistavaan uskontoihin.

        Steinerkouluun laittaa, ettei toiminnassa ole mukana valtaakäyttäviä vanhempia, joilla on jotakin sinua vastaan. Jos joudut tällaisen henkilön "mustalle listalle", saatat pian huomata, että muutkin ylenkatsovat sinua: eivät enää juttele, jotkut eivät tervehdi yms.


      • myös varmistaa
        ennen kuin lapsensa kirjoitti:

        Steinerkouluun laittaa, ettei toiminnassa ole mukana valtaakäyttäviä vanhempia, joilla on jotakin sinua vastaan. Jos joudut tällaisen henkilön "mustalle listalle", saatat pian huomata, että muutkin ylenkatsovat sinua: eivät enää juttele, jotkut eivät tervehdi yms.

        peruskouluun laittaessaan opettajien uskonnollinen tausta. Mukana voi olla vaikka mitä nokiamissiolaisista jehovan todistajiin ja skientologeista muslimien kautta helluntailaisiin. Steinerkouluissa on prosentuaalisesti todennäköisempää, että opettajat ovat vain hullunkurisia antroposofeja.


      • siis parempia, kuin
        myös varmistaa kirjoitti:

        peruskouluun laittaessaan opettajien uskonnollinen tausta. Mukana voi olla vaikka mitä nokiamissiolaisista jehovan todistajiin ja skientologeista muslimien kautta helluntailaisiin. Steinerkouluissa on prosentuaalisesti todennäköisempää, että opettajat ovat vain hullunkurisia antroposofeja.

        muslimit tai helluntalaiset. Irvailevatko steinerilaiset toisten uskontoja?


      • sait
        siis parempia, kuin kirjoitti:

        muslimit tai helluntalaiset. Irvailevatko steinerilaiset toisten uskontoja?

        käsityksen, että tässä kirjoittaa "steinerilainen"? Tämä oli minun henkilökohtainen mielipiteeni.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1669
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      26
      1483
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1149
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1111
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1082
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      991
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 6
      960
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      2
      960
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      954
    Aihe