Tupari tarjottavaa 60:lle

polkujhg

Tuparit olis tarkotus järjestää tossa syyskuun loppupuolella, noin 60 henkilölle. Mitäs vois tarjota syömiseksi? Hyviä booli ohjeitakin vois antaa jos jollakin niitä on :-)
Ikähaarukka vaihtelee n. 20-40 puitteilla, mut enemmin on tulossa parikymppisiä juhlijoita. Juhlat alkaa siinä neljän pintaan ja jatkuu sitten siihen asti kun juhlijat jaksaa siellä olla.

Oon aatellu ainaki, että tarjolla olis:

Jotakin kiusausta (kinkku varmaan?)
ihan perus salaattia (tomaatti, kurkku paprika??)
leipää ruuan kanssa ja levitettä ja salaatille tietysti kastiketta

Mitähän muuta vois olla? Jotakin sellasta "pikku purtavaa", mutta sipsien ym. kannalla en ehkä kuitenkaan ole.
Ja ei mitään yli kallista, kun noin isot tuparit tulee muutenkin aika kalliiksi...

Juomaksi meinasin hommata ruuan kanssa maitoa, vettä, mehua ja limsaa

Ja sitten tietyst (kahta) boolia, kaljaa, siideriä, lonkeroa...

Auttakaapa avutonta! :-)

6

1951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuula**

      Kinkkukiusaus on ihan ok, tai broilerikiusaus jos tiedät että kaikki on lihansyöjiä. Lohikiusauskin on hyvää. Jos tekisit toisen kala ja toisen liha? Tai kasvis?

      Salaattiainekset laittaisin erikseen, yhteen kippoon vihreää, toiseen kurkkua, erikseen tomaatti ja paprika, oliivia, ananasta... jotkut ei tykkää tai eivät voi syödä esim, paprikaa tai tomaattia. Jokainen voisi poimia itselleen siitä mieluista.

      Tee popcorneja. Juustolautanen on myös hyviä; keksiä hedelmiä mukaan mutta ei tietysti kovin edullista, etenkään 60 henglle ellet sitten pyydä "tuparilahjaksi" kaikkia tuomaan palan juustoa....

    • mä ainakin

      Kannattais miettiä helppoja ruokia ettei talon isännän ja/tai emännän koko aika mene keittiön puolella eikä vieraille liikene aikaa. Helppoja olisi ihan perus setti lihapullat, prinssin nakit, coctail karjalanpiirakat, patonki, munavoi, tuorejuustolevite. Salaattina voisi olla tonnikala-makaroonisalaatti ja sitten voisi olla ihan sellaisenaan tomaattia, kurkkua, porkkanaa, varsiselleriä ja näille tekisit jonkin hyvän dipin. Toinen vaihtoehto olisi että tekisi tortilloja jotka jokainen voisi itse täyttää. Paistaisi jauhelihaa ja broitsua. Purkista tonnikalaa. Sitten vaan tomaattia, kurkkua, salaattia, fetajuustoa , ananasta jne. Kaikki pystyy tekemään etukäteen ja lämmityksetkään ei vaadi hirveesti aikaa. Jos miettii 60 henk. kiusausta niin kannattais miettiä missä semmoisen määrän lämmittää vaikka se olisi valmiina.

      • nälkä jäi

        huomioida. Olen ollut pippaloissa, joissa tarjolla oli lihapullia, nakkeja, broileria ja kalaakin jossain muodossa, mutta meille kasvissyöjille, joita vierasjoukossa sattui olemaan useampiakin, ei ollut mitään. Pelkkä tuoresalaatti kun ei oikein vie nälkää. Joku ruokaisa kasviskeitto voisi olla helppo ja edullinen ratkaisu. Nythän juurekset ja vihannekset ovat parhaimmillaan.


      • alkup.
        nälkä jäi kirjoitti:

        huomioida. Olen ollut pippaloissa, joissa tarjolla oli lihapullia, nakkeja, broileria ja kalaakin jossain muodossa, mutta meille kasvissyöjille, joita vierasjoukossa sattui olemaan useampiakin, ei ollut mitään. Pelkkä tuoresalaatti kun ei oikein vie nälkää. Joku ruokaisa kasviskeitto voisi olla helppo ja edullinen ratkaisu. Nythän juurekset ja vihannekset ovat parhaimmillaan.

        Sitä vaan mietin, jos tekisi ns. yöpalaksi pizzaa. Montakohan pellillistä tarvisi? Mitä täytteitä suosittelisitte? Kinkku-ananas ainakin ja joku tonnikala...


      • ...
        alkup. kirjoitti:

        Sitä vaan mietin, jos tekisi ns. yöpalaksi pizzaa. Montakohan pellillistä tarvisi? Mitä täytteitä suosittelisitte? Kinkku-ananas ainakin ja joku tonnikala...

        Ei kovin huokea vaihtoehto, ja pohjien leipominen vie oman aikansa.

        Huokeita versioita: ruoaksi kasvissosekeitto, hyvää leipää, levitteitä ja leikkeleitä, sopii laktovegelle ja lihansyöjälle. Smetanasilmä tai loraus ruokakermaa niille, joille sopii.
        Pitää vaan hankkia tukevia kertalautasia ja muut astiat, sekä lainata pari isoa kattilaa. Kasvikset voi keittää sosemuotoon jo edellispäivänä?


    • mummonmustikka

      Itse aina tehnyt ruokaisan salaatin ja siitä pari vaihtoehtoa, helppoa ja halpaa :)

      Suosikki salaattiini tulee:
      - jäävuori ja lehtisalaattia
      -punasipulia
      -oliiveja (olen kokeillut mustia, vihreitä, täytettyjä, kaikki oikeastaan sopivat. paras ehkä chilillä täytetty mutta ei kannata laittaa salaattiin jos ei tiedä että kaikki pitävät)
      - kurkkua
      -tomaattia
      -curry-majoneesi tonnikalaa
      - paprikaa
      - simpukkapastaa (myös muut pastat käyvät)

      ja kannattaa tehdä pari erilaista salaattia, jotta löytyisi sopiva vieraille. ja jos joku ei satu tykkäämään kuin kurkusta vaan niin mun mielestä se on vieraan oma asia, en itse ala joustamaan näistä. Tottakai teen erilaisia vaihtoehtoja jotta löytyisi jokaiselle mieleinen ja teen aina vege kaverilleni omat ruuat.

      myös voi tehdä hedelmäisen salaatin sekä kasvis-salaatin, niihin voi laittaa oman mielen mukaan aineksia..

      -persikkaa
      -ananasta (tuore/purkki)
      - pastaa
      - banaania
      - omenaa (monet voivat kyllä olla omenalle allergisia)
      - eri salaatteja
      -kurkkua
      - paprikaa
      - couscousia (en ole varma miten kirjoitetaan mutta lausutaan "kuskus" )


      Pizzat ovat hyvä vaihtoehto, ainakin monen makuun. Itse tein noin 4 pellilistä pizzaa kun vieraita tuli 15 ja reilu pellilinen vielä seuraavaksi päiväksi (pizza ei ollut ainoa ruoka mitä minulla oli, joten tämäkin voi olla syynä asiaan)

      Voithan tarjoilla nakkia, ranskalaisia sekä lihapullia, 1kg ranskalaisia maksaa joku 1-2 euroa, ja takuulla maistuu kaikille :D

      Pieniksi purtaviksi voisi tehdä coktailpaloja eli laittaa coktailtikkuihin prinssinakkeja, lihapullia yms. sitten voisi tehdä uunissa herkkusieniä joissa on juustoa sisässä (koskenlaskija esimerkiksi) ja se on vuorattu pekonilla. eli eka otetaan tuoreesta herkkusienestä pois kanta, sinne laitetaan vähäsen juustoa, pekoni kierretään herkkusienen ympäri ja laitetaan kiinni coktailtikulla.
      sitten coktail piirrakat sekä patongit ovat kanssa menekki, siihen laittaa munavoita sekä eri levitteitä.

      Jälkiruuaksi voi tehdä perustäytekakun (alla on linkki josta voi katsoa eri vaihtoehtoja), sitten laittaa vaikka eri pähkinöitä pikkukulhoihin, sipsiä ja vaikka taco lastuja kulhoihin (loistavaa naposteltavaa boolin ohella)

      kannattaa myös piipahtaa näillä sivuilla:

      http://www.hellapoliisi.fi/etusivu.php

      http://www.santamaria.fi/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet?c=5&p=r5a



      Toivottavasti tuparit onnistuisivat eikä tämä viesti tule liian myöhään(: pääasia ruuanlaitossa on käyttää luovuuttaan ja yrittää miettiä mitkä voisivat maistua vieraillesi. 60 henkeä on aika paljon, ja se pitää pitää mielessä että kaikkia ei voi varmasti miellyttää mutta se ei ole sinulta silloin pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe