Laajasalon ala-aste

mitä löytyi

5

457

  Vastaukset

  • http://www.ylisa.edu.hel.fi/valmiit sivut/2007/tutkintapoytakirja.pdf

   "Helsinkiläisen Laajasalon ala-asteen kosteus- ja homevahingot ovat osoittautuneet niin pahoiksi, että kaksi kolmasosaa koulun 369 oppilaasta joutuu evakkoon muihin kouluihin jo hiihtoloman jälkeen. "

  • "Miksi lasten vanhempia ei uskota?

   Kolmen lapsen isä | 6.2.2008 21:26
   Olin itse jo vuonna 2006 varma siitä, että Laajasalon koulussa on vakava homeongelma. Kolme koulua käyvää lastamme kärsivät kroonisista ylähengitystietulehduksista, päivittäisistä päänsäryistä ja vaikeista astmaoireista. Olin ensimmäisen kerran yhteydessä koulun rehtoriin jo alkuvuodesta 2006 saadakseni selkoa koulun sisäilmatilanteesta. Hän ei kuitenkaan halunnut ruveta selvittämään sitä, vaan käski meidän itse ottaa asiasta selvää, jos se meitä vaivaa. Myöhemminkään emme saanet häneltä mitään apua.

   Rupesimmekin itse etsimään kaupungin byrokratiasta henkilöä, joka ottaisi asian vakavasti tai suostuisi edes kuuntelemaan meitä. Lähes kaikkiin puheluihin saimme vastaukseksi: "tämä asia ei minulle kuulu, soita tälle ja tälle henkilölle". Kymmenien puheluiden jälkeen saimme lopulta kiinni Sari Hildenin, joka tuntui olevan ensimmäinen henkilö, joka kuunteli lasten vanhempia ja uskoi heitä.

   Ympäristökeskus kyllä rekisteröi tekemämme Laajasalon koulua koskevan tutkintapyynnön, mutta siitä meille jäi kuva, että asiaan suhtauduttiin penseästi ja meitä pidettiin vainoharhaisina. Nyt voikin jälkikäteen hyvällä syyllä kysyä, kuinka paljon aikaisemmin koulun rakennusten huono kunto olisi saatu selville, jos lasten vanhempia olisi asianmukaisesti kuunneltu alusta lähtien.
   "

   http://www.hs.fi/keskustelu/message.jspa?messageID=1744310

   • "Laajasalon ala-asteen koulun väliaikaiset toimipaikan muutokset

    Suomenkielinen jaosto hyväksyi Laajasalon ala-asteen koulun väliaikaiset toimipaikkajärjestelyt. Koulurakennuksen kosteusvaurioista on tehty perusteellinen tutkimus, jonka mukaan rakennuksessa on kosteusvaurioita. Rakennuksen niissä osissa, joissa on vakavimpia vaurioita, suoritetaan perusteellinen remontti. Myös rakennuksen muissa osissa tehdään korjauksia.

    Koulutalo on A- ja D-rakennuksia lukuun ottamatta on suljettu. Opetukselle on järjestetty korvaavat tilat kevätlukukaudeksi. Ykkösluokkalaisten opetus ja iltapäivätoiminta järjestetään koulun D-rakennuksessa. Toisluokkalaisten opetus järjestetään Tahvonlahden ala-asteen koulussa. Koulun 3. – 6. –luokkien opetus järjestetään entisen Salmisaaren ala-asteen koulun tiloissa Itämerenkadulla.

    Oppilaille on järjestetty yhteiskuljetus Laajasalon ala-asteen koululta Salmisaareen. Vaihtoehtoisesti huoltajat voivat valita lapselleen HKL:n koululaislipun. Syyskuusta 2008 alkaen Laajasalon ala-aste toimii kokonaisuudessaan osittain siirtokelpoisissa rakennuksissa osoitteessa Holmanmoisionpolku 1.

    Opetusvirasto suorittaa yhteistyössä Helsingin kaupungin Terveysviraston kanssa kaikille halukkaille oppilaille ja henkilöstölle terveystarkastukset mahdollisten home- ym. terveysaltistusten selvittämiseksi.

    Lisäksi suomenkielinen jaosto päätti velvoittaa opetusviraston yhteistyössä Helsingin kaupungin kiinteistöviraston Tilakeskuksen kanssa tekemään kattavan selvityksen opetuskäytössä olevien tilojen mahdollisista home-, sisäilma- ja kosteusvaurioista sekä laatimaan toimenpideohjelman todettujen vaurioiden korjaamiseksi siten, että opetustilat täyttävät terveellisen ja turvallisen oppimisympäristön vaatimukset.

    Lisätietoja: Vs. linjanjohtaja Marjo Kyllönen, puh. 310 86208
    "

    http://www.hel.fi/wps/portal/Opetusvirasto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Opev/fi/ajankohtaista/tiedotteet/vuoden 2008 tiedotteet/p__t_stiedote opetuslautakunnan kokouksesta 26.2.2008


  • "Ympäristökeskus suoritti koulurakennuksessa pintapöly- ja
   kosteusmittauksia home-epäilyn vuoksi vuosina 2006 ja 2007.
   Rakennuksen salaojitustyöt valmistuivat kesällä 2007, mutta tämä ei
   poistanut rakennuksessa koettua oireilua. Lisätutkimukset osoittivat
   kosteusongelman olevan niin laajan, että koulurakennuksen
   perusparannusta oli aiheellista kiirehtiä. Jotta oppilaille voitaisiin taata
   turvalliset koulutilat, koulun pää-rakennuksen tilat tyhjennettiin ja
   oppilaat muuttivat väistötiloihin keväällä 2008. Vuonna 2003
   peruskorjatut tilat sekä liikuntatila ja teknisen työn tila jäivät edelleen
   käyttöön.
   "

   http://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginvaltuusto/Suomi/Esitys/2009/Halke_2009-02-11_Kvsto_03_El/4FAE02EF-C8F4-42A4-934A-6EEAE34CD33B/Laajasalon_ala-asteen_peruskorjauksen_hankesuunnit.html

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut