Sää / pukeutuminen, pohjoinen / etelä

Kiertelemään

Olemme lähdössä helmikuun aivan alussa Vietnamiin kiertämään. Osaan kyllä lukea sää tilastoja netistä, mutta nyt kysyisin käytännön neuvoja. Nuo luvut kun eivät aina kerro koko totuutta.

Hanoi: jos siellä iskee kylmä rintama päälle niin pärjääkö edelleen ulkoilutakilla ja neulepuserolla? Entä sade, tuleeko sitä yleensä Suomen tyyliin koko päivän kerralla vai kuuroina?

Hoi ja Hue An: Nämä ovat melko lähekkäin toisiaan, onko kelitkin samat? Ettei ole mitään vuorta tai vastaavaa välissä säätä paljon muuttamassa? Tilastojen mukaan näissä paikoissa pitäisi olla tammikuussa Suomen alkukesää vastaava sää, mutta sateista. Tähän sama kysymys kuin Hanoin, tuleeko vettä jatkuvasti vai kuuroina? Kysyn tätä siksi, että tietää mikä sadevarustus on käytännöllisin.

Saigon: ymmärtääkseni onkin sitten jo hyvinkin lämmin paikka. Onko sopivaa kuljeskella shortseissa myös illalla? Voiko esim mies mennä shortseissa ravintolaan, jos nyt ei ihan hienoimpiin mennä? Kehtaako lenkkitossuissa kulkea?

Olen saanut sen käsityksen, että tällä tavalla maan päästä päähän kulkiessa tarvitsee todella monenlaisia vaatteita. En kuitenkaan halua mitään järjetöntä pakaasia mukaan. Onko pesulat edullisia? Ja kunnollisia? Thaimaassa tuli parit t-paidat niin haalistuneena, että menivät kotona räteiksi saman tien. Onko valtava hintaero yleensä hotellien ja kadulta löytyvien pesuloiden välillä?

Muita pukeutumis / pakkaus vinkkejä? Ja kaikkea muutakin huomioimisen arvoista voi kirjoitella.

2

968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eipä ole papala kovin vankka kokemus mutta jokseenki samoja reittejä meki kulijeskelima helemikuun 2008. Hanoin seuvula ja Halong Bayssä vajavat pariviikkua. sillon sattu olheen tosi kylymää sieläpäin. Sapassa oli satanu lunta. alin mittarilukema, joka Hanoissa sattu silimhään oli varhain aamula 8 astetta. päivällä viidestätoista ylöspäin. kostiaa kokoajan, vähin tihkusajetta, joskus reippampi kuuro enimmiten pilivipoutaa. ei saje isommin liikkumista haitannu. mie olin kyllä tyytyväinen että oli kansallispuku (siis tuulisellanen) ja vankka svetari matkasa. mummu osti tropiikista tuliaisiksi North Fasen goretexiä. takki vajavan milijoonan. tekevät vishiin sielä niitä vähän "pitkiä sarijoja". paikkallinen toppavaate ei oikeen eurooppalaisheen makhuun kolahtanu.
      Halong Bayllä risteilimä Lagoon Explorerilla. oikeen olima tyytyväisiä, vähinhän se hintava oli mutta lämmin ja muutonki vähän lux.
      lämmitystä sielä ei monesa paikasa ole. kuppiloisa tarijoilioila oli toppaliiviä, kaulahuivia, lapasta käjesä. ja tietenki varvastossut palihaisa jaloisa.
      mejän hotellissa (ihan pieni semmonen) vanaha AC koje yritti parhaansa mukhaan puhaltaa lämmintä suuremmin onnistumatta. iso huone, täysin eristämättä, eikä minkhäänmoista tiivistettä ovisa tai ikkunoisa.
      no eihän sielä kaikki talavet oo samanlaisia.

      Huesta menthiin junala Hoi Aniin (tai tieten Danangiin josta taxilla loppumatka) ja onhan siinä vuorstoa välisä. oikeen ossaa sanua onko sillä ilimastoon vaikutusta. Huessa ei ennää palellu ja Hoi Anissa näky jo aurinkokin mutta ei sieläkhään kyllä uimhaan haluttanu mennä, vaikka China Beach lähelä onki.

      Ja kyllä HCMCssä sitten alako tarkenemhaan. met emmä ollu sielä ko oikiasthaan vain kaks yötä, niinettä siiten oikeen mithään ossaa sanua. mutta kyllä shortsit varmhaan kulijeskelhuun on ihan sopivat. jos isomphaan hotelhiin mennee illallisele, voipii tunutua vähän keposelta. lenkkitossut taas pellaava joka paikasa. turistithan sielä on enimmilthään jenkkejä ja nethän pittää lenkkareita vaikka prässihousujen kans ;-)

      met pesetimä kampheet hotellissa eikä niilä varmhaan kaikila ommaa pyykkäriä ollu, eikä ollu moittimista. ainahan net osansa välistä ottaa mutta halapaahan son silti.

      tripadvisorin Vietnam foorumi on oikeen vilikas. sielä voipii kysellä ja saapii varmhaan hyviä vastauksia:
      http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g293921-i8432-Vietnam.html
      sielä kirijottellee nimimerkillä "tonkintravel" oikeen mukava kaveri nimeltä Martin. met tapasima pojan Hanoissa. oikeen mukava ja ystävällinen. vaikka sillon vähän niinko oma lehmä ojassa (ompa muuten harvinaisen epäsopiva kielikuva tähän paikhaan), niin neuvoo kyllä asiallisesti ja rehellisesti.

      matkaoppaisa ja nuila keskustelufoorumeila varotteleva kovasti niistä kyytimiehistä sielä Hanoin lentoasemala. ja se kannattee ottaa vakavasti. vain varmasti hotellin järijestämä auto tai virallinen taxi. mejäkki kuskathiin semmosten huijareihen toimesta melekosheen rotankolhoon sielä. oliva onneksi niin alkokasmaisia että aukasiva auton tavarasäiliön heti ko pääsimä perile ja niin se meni hejän kyyti ihan talakoohengelä. ei tosin ihan vapaaehtosela ;-) ja sattu se rotankolo olheen ihan lähelä Hiem Kiem Lakea, niinettä met pääsimä jalakasten oikihaan hotelhiin. no ihan ommaa tyhymyyttähän soli mutta aika kätevästi net osas vejättää.
      muutonkin Vietnamissa on vähän vaikia erottaa että kehen voipii luottaa. on vaikka minkälaista huijaria varsinkin niihen turisti pyyvysten lähistölä. toishaalta net, jokka vähän pitkäjänteisemmin suhtautuva työhönsä ova ylheensä ihan mahottoman tähellisiä ja ystävällisiä. ja poliisit ja viranomaset sitte kiristävä ihan tasapuolisesti molempia :-(

      täsä jotaki aluksi ja toivottavasti tietävämmät jatkaa:
      perapappa

      • aloittaja

        Kiitos hyvästä vastauksesta. Eiköhän tuolla jo pärjää. Täytyy siis ottaa ulkoilutakki ja villis, niillä pärjää jo alle 10 asteessakin. Ja verkkarit hotellia varten (olen kauhea palelemaan). En usko että minä tuolla pystyn kauheasti mitään, ainakaan laatu, vaatetta ostamaan kun olen hieman isomman kokoinen kuin siellä paikalliset. Parempi siis pakata kotoa mukaan. Vähentää sitten sitä normaalia t-paita kuormaa ja pesettää siellä.

        Minulla on onneksi kohtalaisen kookas mies, jos se pitäisi loitolla pahimmat huijarit. Ja muutenkin kyllä on kokemusta jos jonkilaisesta vedättäjästä. Mutta kiitos varoituksesta. Hyvä tietää millaisissa asioissa pitää olla tarkempana.

        Täytyy poiketa tuolla Tripadvisorilla vielä jossain vaiheessa ennen reissua. Onhan tässä vielä aikaa....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe