Pelargonin lannoitus

:(

Hei!
Millä lannoitteella olette saaneet pelargoninne kukkimaan koko kesän? Itse olen käyttänyt Biolanin kanankakkaa, mutta onko se sittenkään sopiva lannoite?

Välillä kukkani melkein kuolivat jatkuvista sateista. Nyt ne ovt muuten toipuneet, mutta kukkia ei enää ole ilmestynyt. On niissä muutama nuppu, mutta nekin kooltaan pieniä. Olenkohan lannoittanut liikaa, vai liian vähän, vai väärällä tuotteella?

Kertokaa te, jotka olette onnistuneet pelakuittenne kanssa, millä metodilla se tapahtuu! Tykkään niistä kukista, ja haluaisin onnistua ensi kesänä. Kiitos vastauksista!

3

3568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on aika

      turha laittaa. Parempi on käyttää jotakin kastelulannoitetta joka sekoitetaan veteen. Kanankakassa on ravinteita seuraavasti: N-P-K 4-1-2 kun taas esim. Kekkilän kastelulannoitteessa on N-P-K 17-4-25. Kuten huomaat joutuisit antamaan aika paljon kanankakkaa jotta kukkasi saisivat siitä tarvitsemansa ravinteet. Itse käytät kastelulannoitteita joka kesäkukalle ja hyvin jaksavat kukkia ja kasvaa. Pelargonia tarvitsee aika paljon ravinteita ja sitä voi kerralla kastella reilustikin mutta kasteluiden välissä on mullan saatava kuivahtaa jotta juuret saavat happea, joten on parempi myös kasvupaikan olla sateelta suojassa.

      • Anonyymi

        Npk luku ei tarkoita määriä vaan suhteita. Npk 412 voidaan ilmaista myös 16-4-8 muodossa. Mikä kertoo että siinä (kanankakassa) on huomattavan vähän kaliumia, jota pelargoni kaipaa, suhteessa typen ja fosfori


    • mennään

      Epäilen, että ovat suuttuneet liiasta vedestä, jurottavat aikansa ja ottavat loppukirin kukinnassa. Pelargonia ei tykkää paljosta sateesta. Jos kukkasi ovat purkissa, niin kannattaa nostaa johonkin suojaan ukkoskuuroilta ja jatkuvalta vedentulolta - pikku kuurot ei haittaa mitään.

      Talvetan omani viileässä huoneessa. Keväällä leikkaan, istutan uuteen multaan ja pistän pari kourallista kanankakkaa purkin pohjalle. Silläpä ne on jaksaneet syksyyn kukkia, osa yrittää vielä sisään tulon jälkeenkin nuppuja työntää.

      Jos ei ole talveksi viileää paikkaa, voi kokeilla pistokkaista saada menemään huonekasvina. Eli leikkaat pari latvusta ja tökkäät kosteaan taimimultaan. Jahka alkaa tehdä uusia lehtiä, niin annat kohtuudella lannoitetta. Mahdollisimman valoisassa paikassa menee kevääseen, jolloin voit taas ottaa pistokkaita ja saat taimet omasta takaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe