9kk narttupentu ja 1v uros.

Tietämätön66

Meillä on itsellä kohta 1vuotta täyttävä jackrussel. Nyt meille on tulossa ainakin kuukaudeksi "hätäadoptioon" 9kk tyttöpentu.

Tyttö on Coton De Tulear joten kysyisinkin rodusta enemmän tietäviltä, että milloin tällä rodulla yleensä alkavat kiima/juoksu?

Mietin vain,että miten voin pitää nämä koirat samassa taloudessa yksinään. Jos tytöllä on kiima-aika niin meidän jätkähän tulee hulluksi.

onko kellään kokemusta miten tälläisestä tilanteesta on selvitty? Meillä itsellä aina ollut poikakoiria, joten kokemusta tyttökoirista ei ole. Joten nyt tarvitsisin jonkun enemmän tietävän neuvoa uskaltaako koiria pitää kahdestaan vai pitääkö kylmästi laittaa eri huoneisiin päiväksi?

3

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sentään

      Ei rodulla ole mitään tekemistä, milloin juoksut tulevat. Se on jokaisella nartulla rotuun katsomatta yksilöllistä. Yleensä ensimmänen juoksu on n. 7 - 9 kk ikäisillä. Juoksut ovat pääsääntöisesti 2 krt/v. Kysy nartun omistajalta, onko koiralla jo ollut juoksu. Ei sitä muuten voi tietää. Jos ei vielä ole ollut, on mitä todennäk. alkamassa koska vaan.

      Juoksun voi todeta verisen vuodon alkamisesta. Yl. ensimm. päivät eivät aiheuta ongelmia, mutta tämäkin on yksilöllistä. Jotkut ovat astuttavissa jo ensimm. viikon aikana, toisilla menee 3 viikolle. Juoksu kestää kaikkineen vaiheineen 3 viikkoa.

      Jos koiralla on juoksu alkanut, siis tuo verinen vuoto, en jättäisi niitä valvomatta. Mutta, vaikka valvoisit ja jos uros on kovin kehittynyt ja narttu kovin antavainen, saat sitoa ne eri sänkyjen jalkaan kiinni erossa pitääksesi. Eikä tämä estä niitä huutamasta ja vinkumasta. Ja tähän ei ole muuta lääkettä kuin hankkia itsellesi 3 vkon kuuri rauhoittavia ja korvatulpat tai vaihtaa toiselle koiralle osoitetta juoksun ajaksi.

      Mutta, jos nartulla jo on ollut juoksu, seuraava tulee ensi keväänä.

      • ihan hyvää

        tekstiä mutta korjataan pari asiavirhettä, juoksujen keskimääräinen kesto on se kirjoittamasi 3 viikkoa mutta 5 viikkoa kestävätkin juoksut ovat ihan normaalit, eli ei kannata kennellekään luvata että juoksut kestävät tasan 3 viikkoa.

        Ja toinen, et voi myöskään ennustaa että jos juoksut ovat jo olleet, seuraavat tulevat ensi keväänä, katos kun tämäkin on yksilöllistä. Jotkut juoksevat vain kerran vuodessa, jotkut jopa 4 kertaa vuodessa ja kaikki nämä ja näiden väliltä, on normaaleja juoksuja.

        ps. eikä kaikkien juoksutkaan ala 7-9 kk:n iässä, yleensä ne on pikkukoiria, isoimmilla 2 ikävuoden aikana alkava juoksu ei ole mitenkään tavatonta ;)


    • Joskus voi jäädä jopa

      1 vuosi väliin ettei tule, sitten tuleekin 2. Ihmisnaisillakin ilman e-pill tulee monesti menkat miten sattuu.

      Kaikki urokset eivät muuten tule hulluiksi vaikka nartulla olisi kiima. Sekin riippuu uroksesta, toki sinun on pidettävä heidät silloin erillään, mutta älä turhaan stressaa vielä. J aole sitten ite rauhallinen, ettet omalla panikoinnillasi saa koiria enemmän sekaisin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2685
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2272
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2020
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1749
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1666
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1593
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe