Megane II vaihteet.

Pena123

Vaihdatin vaihdelaatikkoon öljyt ja välillä vaihteet ei tahdo mennä "silmään" kunnolla.
Aikaisemmin ainoastaan pakkia joutui vekslaamaan päälle, paikoiltaan lähdettäessä. Nyt ajaessa voi olla ettei mikään vaihde mene kunnolla päälle, esim vitoselta kun vaihtaa pienemmälle.
Öljyä ei näyttäisi olevan karannut, ainakaan vuotoja ei näy.
Korjaamon laskun mukaan kolmattta litraa lootaan uutta öljyä olisi kaadettu ja propun tiiviste uusittu.
Valitettavasti en voi kertoa öljyn laatua, mutta korjaamolla rekisterinumeron perusteella haki auton tiedot ja siihen oikeat öljyt.
Auto on 2004 1.6l Megane Break.

9

494

Vastaukset

 • öljyn taso/määrä. Voi olla liian vähän öljyä.

 • laatikko vuotaa öljyä esim. vaihteensiirtäjävivun stefan kohdalta (ominaisuus) tai väärä öljy, pitäisi olla Elffiä (kallista)

 • Oli Mobilin öljyt 75W/80 GL4. Pitää olla lisäaineellinen öljy, TransElf 75W/80 GL4 .
  Totalilta kans löytyy vastaava, mitä muut patongit käyttää sitikat ja pösöt.
  Nyt loota toimii taas niinkuin ennenkin.

  • Hyvä että olet saanut nyt laatikkoon laitatettua oikeat öljyt. Nimittäin monessa renaultissa on laatikko alkanut tarkertelemaan väärällä öljyllä ja kas kas laatikko toimii erittäin hyvin sitten kun pistät auton valmistajan suosittelemaan TransElf öljyä sinne.


 • Hei,

  Jos tarvitsette asiallisella hinnalla TranElfin öljyä esimerkiksi vaihteistoon niin ostin menneenä kesänä 2017 kotikulmiltani sitä Nurmijärven Rajamäen varaosaliikkeestä. Myydään litran litteissä pulloissa. Jos itse täytätte niin rakentakaa syöttöpullo missä letku millä täytätte laatikon.

 • Itellä sama auto, kun viestin aloittajalla ja sama vika. Entinen omistaja vaihdattanu lootaan öljyt, ja epäilen että ei ole oikeat, koska vaihteet ei meinaa mennä päälle. Paljonkohan on lootan öljytilavuus? Aattelin ite vaihtaa.

 • Onkohan ykkös- ja kakkosmeganeissa samanlaiset vaihteistot? Ajattelin ykkösmeganeen vaihtaa jossain välissä öljyt ja samalla uusia tiivisteet jotka mahdollisesti vuotaa kun öljyä on joutunut hieman lisäilemään. Onkohan se vaihteensiirtäjän vivun stefa vetareiden lisäksi ainut kohta mistä voi vuotaa, vai kannattaisiko muualtakin katsoa? Onko joku kokeillut tuollaisia korjaussarjoja jonka pitäisi mennä paikalleen vipua irroittamatta?

  • Anna vuotaa vaan. Lannottaa luonnon kivasti.

   T. palstapersu


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.