Toimittajiksi haahuilevat!!!!!!!!!!!!!!

Lukaskaapas.

Maapallo on pullollaan loistavia toimittajia, tai ainakin ihmisiä, jotka kuvittelevat olevansa, tai tulevansa sellaisiksi.

Kannattaa miettiä vähän mitä muuta kuuluu toimittajan hommiin kuin kirjoitella kiintoisista asioista. Sellanenkin pikkujuttu olemassa kuin vastuu.

Nyt jos neljä ihmistä kuolee toimittajan tai kenen tahansa toimutuksessa työskentelevän ihmisen vakavan virheen takia Saa sitten kantaa tunnollaan vastuuta virheestään ja lukuisan omaisjoukon vihaa loppuikänsä.

Toivottavasti asia puidaan viimeistä piirtoa myöten ja jos tapahtunut on, mitä pelätään, se laitetaan esimerkiksi toimittajan työstä kaikkiin alan aapisiin ja kurssiesitteisiin.

Jutun julkaisi, yllätys, yllätys Aamulehti.

"Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina virheellisesti valkokärpässienestä kuvan, jonka kuvatekstissä sientä väitettiin syötäväksi sieneksi. Sanomalehti selvittää nyt, liittyykö sen viime viikonloppuna tekemä virhe sienimyrkytystapauksiin."

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/153769.shtml

6

968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hesarin

      omillakin sivuilla

      • myöhemmin

        "Lehdistön vastuu".


    • toimittajamies

      Sekö on sinun mielestäsi toimittajan vika, että joku menee napsimaan myrkylliseksi yleensä tiedettyä valkokärpässientä yhden juttukuvan perusteella? Toimittajalla on tiettyyn pisteeseen saakka vastuuta, mutta kyllä se vastuu tuntea sienet on sienestäjällä itsellään. Kai sen nyt järkikin sanoo, että sieniä ei poimita jos ei kerran tunneta sieniä. Ja kuvatekstikään ei puhunut valkokärpässienestä syötävänä sienenä.

      Se on nykyisin luonnossaliikkujilla perustaidot kateissa. Enää ei tunneta marjoja, eikä sieniä, eikä osata senpuoliin toimia järkevästi tulenkaan kanssa. Sitten syytetään lehtiä kun jotain tapahtuu. Nyrkkisääntö: jos et todella TIEDÄ mikä sieni, marja tai kasvi on kyseessä, JÄTÄ SE RAUHAAN. Kaikki mikä näyttää syötävän hyvältä ei ole syötävää. Myöskään kaikki punaiset marjat eivät olekaan puolukoita.
      Kannattaa kerrata ala-asteen biologiaa jos ei tiedä edes mikä on kanttarellin ja valkokärpässienen ero. Muutekin jos meinaa luonnossa liikkua, olisi syytä todella tuntea ne sienet ja kasvit.

      Elämä kaupungissa on liian helppoa. Ei tarvitse vaivautua käymään pururataa kauempana luonnossa. Ihmekös tuo, että luonnossa pärjäämisen perustavanlaatuisetkin taidot katoavat. Sama ilmiö on havaittavissa vesilläliikkumisessa. Tunarit eivät osaa pitää veneistään huolta eivätkä osaa lukea merikorttia. Sitten ajellaan kiville niin että paukkuu. GPS ei kerro missä on kivi pinnan alla, mutta silti niitä nykyveneitä pitää ajella GPS:n kanssa kun ei osata navigoida enää kartan ja kompassin avulla, eikä vaivauduta kuuntelemaan väkeä joka on asunut aina vesistöjen lähellä. Vanha väki tietää missä kivet ovat.
      Mökkimme lähellä hukkui tänä kesänä ainakin yksi nuori mies joka ei osannut veneillä eikä käyttänyt pelastusliiviä. Onko sekin jonkun toimittajan vika kun ei kerrottu lehtijutussa, että pitäisi käyttää liiviä?

      • oikein.

        Mitä oikein olet toimittanut? Luokkalehteäkö?


      • Poimi marjoja

        Vai toimittajamies.


    • .---------,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5884
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3114
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      55
      2506
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1153
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      40
      1131
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1094
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      917
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      823
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      801
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    Aihe