Mikä toukka syö krassini

ahane

Mikä on se pieni, reilun sentin pituinen perhonen, jonka toukat ovat tehneet krassin lehdistä "pitsiä"? Mikään myrkkykään ei siihen tehoa. Olen kerännyt vihreät toukat ja reikäiset lehdet päivittäin pois, mutta aina on uusia tilalla. Samaan aikaan ilmestyivät tikkumaisen kapeat perhoset, selässä näkyy hieman keltaista kun pääsee läheltä katsomaan. Lentäessään ne muistuttavat koita, ovat vain hiukan isompia. En voi enää edes syödä krasseja, kun olen joutunut ruiskuttamaan Toluxia ja bioruiskutetta.

6

1283

  Vastaukset

  • Vanha ketju, mutta sama tilanne nyt. Krassit kaikki syötyinä :( kukaan ei tiedä mikä auttaisi. Mäntysuopa vesi vaan ruskistaaviimeisetkin lehdet

  • kaikenlaisia toukkia on tänäkesänä runsaammin kuin moniin vuosiin. Kärhöstäkin häviää lehdet melkoisella vauhdilla...vihreitä toukkia, pieni valkoiselta näyttävä tikkuperhonen on asialla. Ravistan kärhöä ja liiskaan tippuneet toukat.Liljan nupuista osa on jäänyt hyvin pieniksi ja kun siihen koskee niin irtoaa lähes itsestään....sisällä ei ole kukka-aihiota vaan ruskeaa mujua, yhdessä oli keltainen alle 1sm pituinen pieni toukka.
   Karpaatinkelloissa on pieniä mustia/harmaita kuoriasia, jotain käsnäkärsäkäslajia, niitä olen liiskannut n. 250kpl.Liljakukkoja ei aiemmin koskaan, nyt 11kpl alkukesästä löysin.
   Mäntysuopa on melko vahvaa, varsinkin aurinkokelillä polttaa helposti lehdet. Ruiskutan tolua esim. sinisen ukonhatun kirvoihin ja vähänajan kuluttua huuhtelen vedellä mikäli aurinko armas paistaa.Keltaisessa ukonhatussa ei ole mitään ötököitä.

  • Voiko krassia suihkuttaa toluvedellä.

  • voi varmaankin jos huuhtoo hetken kuluttua ja ei muutamaan päivään syö niitä...mikäli olet aikonut niitä koristeina salaatissa tai muuten käyttää, nehgän on syötäviä-kin.Sitä kaupassa käyttövalmis-tolua olen käyttänyt tänäkesänä.

  • Kaalikoi, tuon vanhan aloituksen tuholainen.

  • Suihkutin Raid kukille puutarhassa ja sisällä. Kyllä kuoli, mutta en syö krasseja.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Pistää vihaksi nuo pakkoreissaajat.

   Mikä ihmeen addiktio se on kun pakko päästä ulkomaille vaikka on omasta hengestään kiinni pahimmassa tapauksessa. Katselin uutisista porukkaa joka oli lähdössä ulkomaille, maskit kaikilla naamalla ja sanoivat, että voi sen koronan saada suomessakin. Nyt sitä hedelmää typeryydestä saadaan maksaa. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006595396.html

   160
  • Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä... sanna laittoi suomen painekattilaan ja tussautti MIKSI SUOMEN PERUSTUSLAKI SALLII LAHJARAHAT TOISELLE VALTIOLLE. Miten Suomi voi ottaa tällaisena aikana velkaa tukeakseen italiaa? Miten Sannalla saattoi olla lupa rahoittaa velkarahalla muita maita?

   24
  • Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba

   5

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   208
   3777