Painoarviot!

RV 34

Moi! Kävin eilen lääkärillä kun vauvan liikkeet heikkeni. Kaikki kunnossa onneksi. Lääkäri vaan sanoi että painoarvio on 3370g tällä hetkellä. En edes tajunnut sitä siinä olin vain niin onnellinen että kaikki näytti olevan kunnossa. Mutta illalla kauhistuin kun rupesin katsomaan neuvolakorttia että hyvänen aika! En ole mikään makean ystävä että siitä tämä kauhea vauvan kasvu johtuisi. Miten muilla onko ollut vastaavia lukuja?
Ensi viikolla uusi lääkäri juuri tämän painoarvion täkia.

13

985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ****

      Perustuiko arvio ultramittaukseen? Ultra heittää - 15% eli paino voi olla jotain 2800-3900 g välillä, tuskin noilla viikoilla kuitenkaan se ylempi luku ;)

      Vauveli kasvaa noin 150-300g viikko, kasvun yleensä hidastuessa loppua kohden.

      Käsikopeloarvio (vatsan päältä siis) antaa yleensä luotettavan tuloksen, jopa 50g tarkkuudella. Mitäs lääkäri arvioi koon olevan käsin?

    • tulossa...

      Mulla on kyllä painoarviot aina osuneet kohdalleen ultralla sekä palpoiden päältä. Kun ottaa huomioon sen että yleensä se tehdään vkolla 36 synn.tapa-arvioinnin yhteydessä, niin siitähän se vielä tosiaan kasvaa 200g/vko. Mulle on heitetty sitten sen mukaan syntyvän lapsen painoarvio. Molemmilla kerroilla 3kg ja lapset olivat 2945g ja 3130g.

      • -ap-

        Juu ensin oli ultralla katottuna ja samoille luvuille myös käsin tunnustelemalla. Huolestuttaa vaan kun viikkoja on kuitenkin noinkin vähän.


    • .....................

      Jumalaton jässikkä sulle tulossa jos vaikka painoarvio heittäisi jopa 500g!! Mulla oli rv33 0 painoarvio 2000g ja lapsi syntyi rv 33 1 ja pianoi 1996g. Onneksi sulla kontrolli ensiviikolla!

    • rv36

      Täällä oli rv36 1 painoarvio 2600g ja sanottiin, et painais luultavimmin jonkun 3500g ku syntyy, jos syntyy ajallaan. Nyt menossa 40 1 eikä mikään viittaisi siihen, että olisi piakkoin syntymässä. Aika iso tuo sinun arviosi. Voisiko olla, että lääkäri tarkoitti, että syntymäpaino olisi ton 3370g?

      • oli rv 36+4

        painoarvio 2800 g ja joku 3500 pitäis tulla pihalle...


    • mulla näin

      Kävin eilen lääkärissä ja nyt meneillään rv 34 1 ja lääkäri antoi tämänhetken painoarvioksi 2500g. Itse pidin sitä aika suurena, mutta lääkäri ihan normaalina. Mietinkin tässä, että vaikuttaako oma syöminen tuohon lapsen kasvuun. Itse kun olen kova syömään makeaa ja tietysti muutakin ruokaa, mutta pohdin tässä, että pitäisikö tuota makean syömistä vähentää, ettei vauvasta kasvaisi liian isoa...Sokerirasitustestissä arvot olivat kuitenkin normaalit.

      • viikkoja

        .. ja arvio 2,250. Lääkärin mukaan se on normaali, ja normaalin rajoihin kai mahtuu tässä vaiheessa parin sadan gramman heittoja suuntaan tai toiseen.


      • se....

        Oma syöminen vaikuttaa todellakin kasvuun etenkin makea, mutta ei tietenkään kaikilla. Itse olen kova liikkumaan ja vauvat kolmekiloisia aina, vaikka yhdessä raskaudessa raskausDI. Jos haluaa ison vauvan, syödäkin on varmaan tarvinnut ja yleensä raskauskilojakin tullut reippaasti. Tämä on mututuntumaa näin mitä tiedän esim. tuttavien kautta. Kaikilla on yli 4 kg lapsia.


    • painot

      ekalle -99 tyttö, ei tehty mitään arviota koosta. maha oli jätti ja synnytin 40 1 3130g. pojan synnytin 4/08, painoarvio tasan vk 36, 2500g ultralla, ja syntymäpaino arvio oli että samaa koko luokkaa kuin tyttö, ja jos menee yli max 3300g. neuvola tätin käsikopeloarvio massunpäältä vk41 oli 4000g(järkytyin, kun odotin pientä) synnytin 41 2 4045g ja synnytys paljon helponpi kuin pienemmän, vaikkakin väliä 9 vuotta). nyt odotan kolmatta ja paino arvio oli tasan vk36 3000g, lääkäri sanoi että samaa kokoa kuin edellinen, vaikka ultra arvio heittää 500g samalla viikolla???mutta luotan neuvolatätin käsiin!!! ei vissiin kuitenkaan yli anneta mennä ilman synnärin arviota, ettei kasvais ihan jättiläiseksi. näin liki kun on nämä kaksi raskautta tunnen kuitenkin itse, että ihan selkeesti on tämä massu asukki vielä isompi edellistä!!!!mutta näillä mennään....eihän ne lapsukaiset sinne massuun ole jääneet koosta riipumatta. tsemppiä kaikille synnytykseen!

      • pikkuisten äiti

        eka raskaus:
        neuvolatäti käsikopeloin tunnusteli vauvan syntymäpainoksi n. 4,5 kg ja totesi että suurta vauvaa tässä siis odotellaan. Itkin pitkään tätä kun itse olen pieni ja hoikka ja kapealanteinen ja synnytys alkoi tosissaan pelottamaan. Sitten lääkäriin arvioon ja arviona 3,2 kg. Vauvan syntymäpaino (rv 41 5) oli 3.290g eli täysin pieleen meni, onneksi. Lääkärin meni siis lähelle, ottaen huomioon että vauva syntyi myöhään, niin aika lähellä olisi varmaan oikeaan aikaan ollut.

        toinen raskaus: lääkärin arvio 3,3 kg ja syntymäpaino (rv 42 0) 3,4kg.

        kolmas raskaus: nyt meneillään rv 33 ja kokoarvio 1800g, juuri tällä viikolla siis otettu.


      • -ap-
        pikkuisten äiti kirjoitti:

        eka raskaus:
        neuvolatäti käsikopeloin tunnusteli vauvan syntymäpainoksi n. 4,5 kg ja totesi että suurta vauvaa tässä siis odotellaan. Itkin pitkään tätä kun itse olen pieni ja hoikka ja kapealanteinen ja synnytys alkoi tosissaan pelottamaan. Sitten lääkäriin arvioon ja arviona 3,2 kg. Vauvan syntymäpaino (rv 41 5) oli 3.290g eli täysin pieleen meni, onneksi. Lääkärin meni siis lähelle, ottaen huomioon että vauva syntyi myöhään, niin aika lähellä olisi varmaan oikeaan aikaan ollut.

        toinen raskaus: lääkärin arvio 3,3 kg ja syntymäpaino (rv 42 0) 3,4kg.

        kolmas raskaus: nyt meneillään rv 33 ja kokoarvio 1800g, juuri tällä viikolla siis otettu.

        Moi! Eilen oli uusinta mittaukset pikkuisesta ja nyt paino arvio on 2500g siis aika huima pudotus edellisiin mittauksiin. Lääkäri oli sama mutta kone eri joten syytti sitä vanhaa masinaa. Pääasia kuitenkin että kaikki vauvalla hyvin ja normaalilla tavalla jatketaan raskautta!!!
        Nautitaan mahoistamme =)


    • Lisbez

      20 rvll. painoarvio oli 491g
      29 1 rv.llä painoarvio 1860g
      33 2rv.lä painoarvio 2860g
      35 rv.llä painoarvio 4123g josta äitiyspolille lähete koko arvioon! kasvukäyristä kasva pahasti ulkona.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe