ranskatar arvostelee

Suomea

http://finlandssecrets.unblog.fr/2006/06/08/regime-alimentaire-coup-de-vent/comment-page-2/#comments


Ihan sattumalta tuli eteen erään suomen-ranskalaisen blogi, jossa tämä ranskatar arvostelee Suomea ihan kaikilta mahdollisista näkökulmilta.


Käydään läpi ruokailutottumukset, suomalaisten olematon romanttisuus, ilmasto... kaikista päähänpälkähtävistä aiheista löytyy negatiivista sanomista.


Haukkuu suomalaisia ahdasmielisiksi ja pikkumaisiksi; itseltään puuttuu koko joukko erilaisia luonteenpiirteitä, joita mielestäni tarvitaan sivistyneeltä ja itseään kunnioittavalta ihmiseltä.





Aion unohtaa nuo sivut ja jatkaa omaa elämääni täällä Ranskassa. Uskokaa pois, minulla ei todellakaan ole sellaista tunnetta, että asuisin jossain maanpäällisessä paratiisissa. En kuitenkaan alennu solvaamaan Ranskaa siinä missä mitään muutakaan maapallon maata tai ihmisryhmää.

36

1592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sepä se

      Kuulostaa hyvin tyypilliseltä ranskattarelta. ;)

      • Authie

        olin hänelle jo vastanut koska olen samaa mieltä kun hän. Itse olen kotoisin Carcassonnesta, Occitaniasta, ja asun Suomessa muutaman vuoden Savossa. Totta on ettäSuomessa ei saa ulkomaalainen töitä- teen etätyö, ihmiset aika sulkeuttuneet, ja talossa missä asun, en tunne ketään, vaikka olin kutsunut, ihmiset eivät edes tervehtii. Ruokaa on oma luokaa, ne laatikot, ja ruan kanssa maito, valkoiset kastikkeet, maito jopa lämpimiin ruokiin on todella oksettavaa!! Suomalainen ruoka on raskas, ja mielestäni maito on vauvoille mutta en tajuaa, miksi aikuiset pitää juoda maitoa lämpimän ruan kanssa. Kermaa kuuluu jälkiruokiin, mutta ei kastikkeesiin. Olen ihan samaa mieötä Suomesta kun ruova omassa blogissa, olin hänen blogiin vielä kirjoittanut lisää koska asun Suomessa jo aika kauan. Kun ei olisi net, Skype, olisin jo maasta lähtenut koska kaipuu on suuri. Tapoja, kulttuuria? Onko kaunista kun suomalaiset koko viikko eivä juo edes viiniä, vaan ovat tiukapippoiset alkoholin kanssa, mutta viikkonlopuna juovat kun siat eikä osaa edes käyteyttyä ravintolassa. Juovat oluet, jotka maistuvat aivan pissalle...minullaon vielä enemmään kokemuksia Suomesta kun tuo rouvalla.


      • Oma maa mansikka..
        Authie kirjoitti:

        olin hänelle jo vastanut koska olen samaa mieltä kun hän. Itse olen kotoisin Carcassonnesta, Occitaniasta, ja asun Suomessa muutaman vuoden Savossa. Totta on ettäSuomessa ei saa ulkomaalainen töitä- teen etätyö, ihmiset aika sulkeuttuneet, ja talossa missä asun, en tunne ketään, vaikka olin kutsunut, ihmiset eivät edes tervehtii. Ruokaa on oma luokaa, ne laatikot, ja ruan kanssa maito, valkoiset kastikkeet, maito jopa lämpimiin ruokiin on todella oksettavaa!! Suomalainen ruoka on raskas, ja mielestäni maito on vauvoille mutta en tajuaa, miksi aikuiset pitää juoda maitoa lämpimän ruan kanssa. Kermaa kuuluu jälkiruokiin, mutta ei kastikkeesiin. Olen ihan samaa mieötä Suomesta kun ruova omassa blogissa, olin hänen blogiin vielä kirjoittanut lisää koska asun Suomessa jo aika kauan. Kun ei olisi net, Skype, olisin jo maasta lähtenut koska kaipuu on suuri. Tapoja, kulttuuria? Onko kaunista kun suomalaiset koko viikko eivä juo edes viiniä, vaan ovat tiukapippoiset alkoholin kanssa, mutta viikkonlopuna juovat kun siat eikä osaa edes käyteyttyä ravintolassa. Juovat oluet, jotka maistuvat aivan pissalle...minullaon vielä enemmään kokemuksia Suomesta kun tuo rouvalla.

        Kyllä sitä välillä olen kuullut muidenkin ulkomaalaisten suusta miten kurja paikka Suomi on asua. Toisaalta ymmärrän, toisaalta en. Ymmärrän siksi, että en minäkään viihtyisi jossain vieraassa maassa, jossa kaikki mahdollinen on erilaista kuin omassa maassa. Syy siihen miksi en ymmärrä on se, että täällä Suomessa ei ole todellakaan pakko olla, jos on ulkomaalainen ja vieläpä työtön, ei rahaa, ei mitään. En minäkään viihtyisi vieraassa maassa, mutta siksi en täältä minnekään muutakaan. Maassa maan tavalla.


      • Cite de Carcassonne
        Authie kirjoitti:

        olin hänelle jo vastanut koska olen samaa mieltä kun hän. Itse olen kotoisin Carcassonnesta, Occitaniasta, ja asun Suomessa muutaman vuoden Savossa. Totta on ettäSuomessa ei saa ulkomaalainen töitä- teen etätyö, ihmiset aika sulkeuttuneet, ja talossa missä asun, en tunne ketään, vaikka olin kutsunut, ihmiset eivät edes tervehtii. Ruokaa on oma luokaa, ne laatikot, ja ruan kanssa maito, valkoiset kastikkeet, maito jopa lämpimiin ruokiin on todella oksettavaa!! Suomalainen ruoka on raskas, ja mielestäni maito on vauvoille mutta en tajuaa, miksi aikuiset pitää juoda maitoa lämpimän ruan kanssa. Kermaa kuuluu jälkiruokiin, mutta ei kastikkeesiin. Olen ihan samaa mieötä Suomesta kun ruova omassa blogissa, olin hänen blogiin vielä kirjoittanut lisää koska asun Suomessa jo aika kauan. Kun ei olisi net, Skype, olisin jo maasta lähtenut koska kaipuu on suuri. Tapoja, kulttuuria? Onko kaunista kun suomalaiset koko viikko eivä juo edes viiniä, vaan ovat tiukapippoiset alkoholin kanssa, mutta viikkonlopuna juovat kun siat eikä osaa edes käyteyttyä ravintolassa. Juovat oluet, jotka maistuvat aivan pissalle...minullaon vielä enemmään kokemuksia Suomesta kun tuo rouvalla.

        Je suis finlandais et j'habite pas loin de Carcassonne. Je suis tout a fait d'accord avec toi et franchement je suis entraine de rigoler.

        En Finlande il y a de la bonne et meme de tres bonne nourriture mais plupart du temps les gens preferent de manger de la merde.


      • Cite de Carcassonne
        Authie kirjoitti:

        olin hänelle jo vastanut koska olen samaa mieltä kun hän. Itse olen kotoisin Carcassonnesta, Occitaniasta, ja asun Suomessa muutaman vuoden Savossa. Totta on ettäSuomessa ei saa ulkomaalainen töitä- teen etätyö, ihmiset aika sulkeuttuneet, ja talossa missä asun, en tunne ketään, vaikka olin kutsunut, ihmiset eivät edes tervehtii. Ruokaa on oma luokaa, ne laatikot, ja ruan kanssa maito, valkoiset kastikkeet, maito jopa lämpimiin ruokiin on todella oksettavaa!! Suomalainen ruoka on raskas, ja mielestäni maito on vauvoille mutta en tajuaa, miksi aikuiset pitää juoda maitoa lämpimän ruan kanssa. Kermaa kuuluu jälkiruokiin, mutta ei kastikkeesiin. Olen ihan samaa mieötä Suomesta kun ruova omassa blogissa, olin hänen blogiin vielä kirjoittanut lisää koska asun Suomessa jo aika kauan. Kun ei olisi net, Skype, olisin jo maasta lähtenut koska kaipuu on suuri. Tapoja, kulttuuria? Onko kaunista kun suomalaiset koko viikko eivä juo edes viiniä, vaan ovat tiukapippoiset alkoholin kanssa, mutta viikkonlopuna juovat kun siat eikä osaa edes käyteyttyä ravintolassa. Juovat oluet, jotka maistuvat aivan pissalle...minullaon vielä enemmään kokemuksia Suomesta kun tuo rouvalla.

        Terveisia muuten Carcassonnesta. Ilmat alkavat olla viileita, varsinkin iltaisin mutta toki viela kauniita ja aurinkoisiakin paivia on.

        Kavaisin tuossa kesan aikana muutaman kerran ihailemassa cite de Carcassonne ja takaan ja alleviivan etta ruoka on aina yhta maukasta. Ei ole maitoa kastikkeissa :)))) ja Hyvaa punaista Cabardes viinia saa.

        Sinappi, ketsuppi, majoneesi ja kurkkusalatti :))))

        Sait minut nauramaan kirjoituksellasi. Mieleeni tulee vanha suomalainen Neil Hardwickin ohjaama TV sarja tankki tayteen. Kaikkea ostettiin kuin sai halvalla :))))


      • -----
        Authie kirjoitti:

        olin hänelle jo vastanut koska olen samaa mieltä kun hän. Itse olen kotoisin Carcassonnesta, Occitaniasta, ja asun Suomessa muutaman vuoden Savossa. Totta on ettäSuomessa ei saa ulkomaalainen töitä- teen etätyö, ihmiset aika sulkeuttuneet, ja talossa missä asun, en tunne ketään, vaikka olin kutsunut, ihmiset eivät edes tervehtii. Ruokaa on oma luokaa, ne laatikot, ja ruan kanssa maito, valkoiset kastikkeet, maito jopa lämpimiin ruokiin on todella oksettavaa!! Suomalainen ruoka on raskas, ja mielestäni maito on vauvoille mutta en tajuaa, miksi aikuiset pitää juoda maitoa lämpimän ruan kanssa. Kermaa kuuluu jälkiruokiin, mutta ei kastikkeesiin. Olen ihan samaa mieötä Suomesta kun ruova omassa blogissa, olin hänen blogiin vielä kirjoittanut lisää koska asun Suomessa jo aika kauan. Kun ei olisi net, Skype, olisin jo maasta lähtenut koska kaipuu on suuri. Tapoja, kulttuuria? Onko kaunista kun suomalaiset koko viikko eivä juo edes viiniä, vaan ovat tiukapippoiset alkoholin kanssa, mutta viikkonlopuna juovat kun siat eikä osaa edes käyteyttyä ravintolassa. Juovat oluet, jotka maistuvat aivan pissalle...minullaon vielä enemmään kokemuksia Suomesta kun tuo rouvalla.

        Miksikö juodaan maitoa? Ette ilmeisesti ymmärrä, millä leveysasteilla Suomessa eletään; miten täällä voisi olla viinikulttuuria! Ja maitoa pitäisi juoda vielä enemmänkin, koska Suomessa ihmisten D-vitamiinin saanti auringosta on käytännössä nolla suurimman osan vuodesta. Rouva voi toki rauhassa lipittää viiniään (ja sairastua osteoporoosiin), jos maito on niin oksettavaa...

        Suomalaisten alkoholin käytöstä olen samaa mieltä. Te asutte ilmeisesti seudulla, jossa perinteinen humalahakuinen ryyppääminen on voimissaan. Valitettavasti sen lisäksi on kaupungeissa, erityisesti Helsingissä, tullut muotiin myös "vähemmän tiukkapipoinen" juominen, eli alkoholin kokonaiskulutus on todella suurta, kun viikolla juodaan viiniä ruuan kanssa tai olut töiden jälkeen ja viikonloppuisin "juhlitaan" ("juhliminenhan" tarkoittaa yletöntä juomista eikä juuri muuta).


    • Cite de Carcassonne

      Eihan tuo likka Suomea sen enempaa arvostele kuin Paasilinnakaan kirjoissaan. Itse olen nauramassa vatsaani kipeaksi. Joskin sarkastinen mutta silti erittain hyva huumorintajuhan hanella on.

      Suomessa minulle kavi kerran siten etta viisivuotiaalle tyttarelleni tarjottiin ravintolassa (Lasten annos) lautasellinen perunamuusia (piri pintaan) ja 15 lihapullaa... meilla on reilut annokset sanoi likka.
      Kylla monesti saisi hieman olla tuota hienovaraisuutta pikkaisen enemman, ei se suomalaisuus siita mihinkaan karisisi ja olisihan tuonkin lautasellisen saanut houkuttelevammaksi kattamalla siihen hieman perunamuusia ja hieman porkkana tai muuta vihannes muusia ja 5 lihapullaa ian mukaisesti olisi riittanyt kummasti, pikkuisen kastiketta seka puolukkahilloa maun mukaan ja siinahan se.

      (Jotta nyt kaikki saisivat rahansa edesta niin sanotaan vaikka etta noita lihapullia voisi sitten saada pyytamalla lisaa niin kenenkaan ei tarvitse ajatella tulleensa huijjatuksi. :-)))) Hyvaa aamupaivan jatkoa.

      • Authie

        Eufs, lait,fromages- ne sont pas des aliments causes par la corruption charnelle! En outre, il est interdikt de mettre fin a ses jours. En consequence, il es possible de manger ces aliments. La viande peut etre consommee dans las cas d `extreme necessite! Telle est la position le l`Eglise Cathare en accord avec l`interpretation des textes de l`Eglise des premies chretiens. Toutes les autres interpretations sont de fausses interpretations. Toutefois, nous devons respecter toutes les formes de la vie,c`est pourqoui nous devons prendre la vien d`un animal seulement dans le cas d`abolue necessite Etre vegetarien au vegetalien est le mode de vie le plus sain et le plus spirituel!!!!!!!
        En outre, le Catharisme n`est marginal, il est,sanc le savoir, dans de coeur de beacoup de gens.


      • Authie
        Authie kirjoitti:

        Eufs, lait,fromages- ne sont pas des aliments causes par la corruption charnelle! En outre, il est interdikt de mettre fin a ses jours. En consequence, il es possible de manger ces aliments. La viande peut etre consommee dans las cas d `extreme necessite! Telle est la position le l`Eglise Cathare en accord avec l`interpretation des textes de l`Eglise des premies chretiens. Toutes les autres interpretations sont de fausses interpretations. Toutefois, nous devons respecter toutes les formes de la vie,c`est pourqoui nous devons prendre la vien d`un animal seulement dans le cas d`abolue necessite Etre vegetarien au vegetalien est le mode de vie le plus sain et le plus spirituel!!!!!!!
        En outre, le Catharisme n`est marginal, il est,sanc le savoir, dans de coeur de beacoup de gens.

        Parlas la lenga d`OC?
        Entre Montanha Negra, la Corbiera e la mar.
        Som nascut i a plan mila ans. Voli cantar coma canta lo vent!
        Es un cant d`omes liures. Un cant d`omes valents.
        Era un cant d`omes liures.
        Dins la lenga del larc.
        E la vielha ciutat a de remembres fols, e la vielha ciutat- de quand sonava l`OC!!!!
        Ciutat de Carcassona- del Comte Trencavel.Ciutat de Carcassona- tomaran los aueils.


      • Cite de Carcassonne
        Authie kirjoitti:

        Eufs, lait,fromages- ne sont pas des aliments causes par la corruption charnelle! En outre, il est interdikt de mettre fin a ses jours. En consequence, il es possible de manger ces aliments. La viande peut etre consommee dans las cas d `extreme necessite! Telle est la position le l`Eglise Cathare en accord avec l`interpretation des textes de l`Eglise des premies chretiens. Toutes les autres interpretations sont de fausses interpretations. Toutefois, nous devons respecter toutes les formes de la vie,c`est pourqoui nous devons prendre la vien d`un animal seulement dans le cas d`abolue necessite Etre vegetarien au vegetalien est le mode de vie le plus sain et le plus spirituel!!!!!!!
        En outre, le Catharisme n`est marginal, il est,sanc le savoir, dans de coeur de beacoup de gens.

        Je suis tout a fait d'accord avec vous chere Authie de pays de Cathare. Moi meme d'habitant dans un ancien poste d'avancee des troupes d'eglise Catholique qui se refusient au village la nuit afin de mieux pouvoir chasser des Cathares le jour.
        Amateur des chantiers et les chateaux Cathares de Saissac au Mont Segur je sais que je ne suis certainement pas parfait mais egalement que je n'impose certainement pas ma mode de vie a qui que se soit.

        Il est certainement vrai qu'etre vegetarien au vegetalien est le mode de vie le plus sain et le plus spirituel mais il est certainement vrai aussi qu'il vaut mieux etre un abrouti comme moi et de vivre dans mon pays de Cathare que de pourrir au Savo.

        Avec tout mes amities

        Tres cordialement


      • Cite de Carcassonne
        Authie kirjoitti:

        Parlas la lenga d`OC?
        Entre Montanha Negra, la Corbiera e la mar.
        Som nascut i a plan mila ans. Voli cantar coma canta lo vent!
        Es un cant d`omes liures. Un cant d`omes valents.
        Era un cant d`omes liures.
        Dins la lenga del larc.
        E la vielha ciutat a de remembres fols, e la vielha ciutat- de quand sonava l`OC!!!!
        Ciutat de Carcassona- del Comte Trencavel.Ciutat de Carcassona- tomaran los aueils.

        Annas ku mää kerro sul jottai. kyl maar Turun murre o kaikkist rumin Pohjos-Euroopan koiraroruist. Simmostki on kyl väitet, et Turun murret liittysis jotenki simmossi koirarotuihi, mil ruattalaiset jalostajat astuttiva lampait ryästöretkil Hämees. Ainaski koiran ulkomuato ja villankasvu kyl tukis tätä.

        Hikiperia erusmiähet kysysivä tätä Ruati suurlähetystölt ja Turun Piosity johtavilt keenitutkijoilt, mut nee tarjos koko porukal niimpal plätä vaitiolost, et kyl tää alkuperä jää iha mysteeriks kaikil meirä lukijoil. Niimpal voira paljasta, et ei juttuun kyl eläiminsekantumist liity. Ei ainaska Ruatin kuningaskunnan 1700-luvun lakien mukka.

        Turun murret ei siis ainaska o Ruatist peräsi, vaan jostain muualt, misä kasvattaja ova ainaski yht sairait ku Ruattis.

        Avec sourire SVP


      • Authie
        Cite de Carcassonne kirjoitti:

        Je suis tout a fait d'accord avec vous chere Authie de pays de Cathare. Moi meme d'habitant dans un ancien poste d'avancee des troupes d'eglise Catholique qui se refusient au village la nuit afin de mieux pouvoir chasser des Cathares le jour.
        Amateur des chantiers et les chateaux Cathares de Saissac au Mont Segur je sais que je ne suis certainement pas parfait mais egalement que je n'impose certainement pas ma mode de vie a qui que se soit.

        Il est certainement vrai qu'etre vegetarien au vegetalien est le mode de vie le plus sain et le plus spirituel mais il est certainement vrai aussi qu'il vaut mieux etre un abrouti comme moi et de vivre dans mon pays de Cathare que de pourrir au Savo.

        Avec tout mes amities

        Tres cordialement

        Il me semble guil faut se garder de tojours regarder les choses par la petit bout de la lorgnette que constitue ce monde malefique ou nous, nous debattons.
        Contrairement a ce que bien des "historiens", souvent influences par la culture judeo-chretiene dominante, essaient de nous faire croire, la probleme n`est pas dans un dualisme ditheiste qu`il faut resoundre par des analyses de pouvoir et de puissance , mains dans un dualisme ontologique qui oppose l`Entre et le Neant!
        Tous les Cathares concideraient le bon principe- que l`on appelle Die le Pere par commodite - comme omnipotent , omniscient, et parfaits dans le Bien! De meme ,els concideraient le mauvais principe - que l`on appelle Diable ou Satan pour les memes raisons- comme une entite privee de la puissance creatrice divine , c`est - a - dire de la capacite de la produire de l `Etre consubstantiel, pour le bonne raison qu`il n a pas d`Etre!
        Mais certans Cathares, au lieu de pousser leur reflexion metaphysique au bout de sa logique, ont prefere a abstenir et conserver une part du dogme judeo-chretien, meme si il les met dans une situation tellement inconfortale que beacoup en sont arrive a refuser toute discussion a ce sujet.
        Il est vrai que Jean de Lugio, eveque Cathare albaniste de Descanzano, dans son " Livre les deus principes", meme s il ne nous en est parvenu qu`une petite partic , regle clairement et definitivement ce probleme!
        Si Dieu est tout puissant dans la Bien, il ne plut rien faire qui puisse porter atteinite a cette perfection benefique sous peine du contredire sa nature.
        Si Dieu est omniscient, rien ne peut se faire a son insu et ce qù`il sait il le veut sous peine de retomber dans la premiere contra diction.
        Si Dieu est omnipotent il ne peut rien laisser se faire hors le lui dans sa sphere d`influence, le Bien!!!!
        Donc, comment imaginer qu une partie de la creation divine , parfaite dans le Bien comme lui par definition,puisse choisir de Mal qui lui est iconnu par nature et creer une distorsion dans le Bien par un choix qui ne peut etre libre puisque forcement connu et voulu par Dieu?


      • Authie
        Authie kirjoitti:

        Il me semble guil faut se garder de tojours regarder les choses par la petit bout de la lorgnette que constitue ce monde malefique ou nous, nous debattons.
        Contrairement a ce que bien des "historiens", souvent influences par la culture judeo-chretiene dominante, essaient de nous faire croire, la probleme n`est pas dans un dualisme ditheiste qu`il faut resoundre par des analyses de pouvoir et de puissance , mains dans un dualisme ontologique qui oppose l`Entre et le Neant!
        Tous les Cathares concideraient le bon principe- que l`on appelle Die le Pere par commodite - comme omnipotent , omniscient, et parfaits dans le Bien! De meme ,els concideraient le mauvais principe - que l`on appelle Diable ou Satan pour les memes raisons- comme une entite privee de la puissance creatrice divine , c`est - a - dire de la capacite de la produire de l `Etre consubstantiel, pour le bonne raison qu`il n a pas d`Etre!
        Mais certans Cathares, au lieu de pousser leur reflexion metaphysique au bout de sa logique, ont prefere a abstenir et conserver une part du dogme judeo-chretien, meme si il les met dans une situation tellement inconfortale que beacoup en sont arrive a refuser toute discussion a ce sujet.
        Il est vrai que Jean de Lugio, eveque Cathare albaniste de Descanzano, dans son " Livre les deus principes", meme s il ne nous en est parvenu qu`une petite partic , regle clairement et definitivement ce probleme!
        Si Dieu est tout puissant dans la Bien, il ne plut rien faire qui puisse porter atteinite a cette perfection benefique sous peine du contredire sa nature.
        Si Dieu est omniscient, rien ne peut se faire a son insu et ce qù`il sait il le veut sous peine de retomber dans la premiere contra diction.
        Si Dieu est omnipotent il ne peut rien laisser se faire hors le lui dans sa sphere d`influence, le Bien!!!!
        Donc, comment imaginer qu une partie de la creation divine , parfaite dans le Bien comme lui par definition,puisse choisir de Mal qui lui est iconnu par nature et creer une distorsion dans le Bien par un choix qui ne peut etre libre puisque forcement connu et voulu par Dieu?

        Turun murre en ymmärrä mitään, riittää että osan normi suomea.
        Suomessa asun Savossa, ja tulin miehen takia, mutta olemme vain ystävät. Itse pyrin siihen elää kun Parfait, eli täysin selibaatissa elään 12 vuotta. Lihaa ei syönut lähes 30 vuotta.
        On vähän yksinäistä kun olen varmasti ainoa Kataari Suomessa. Ja ihmettelen kuinka suomalaiset ovat vaan ja ainoastaan kirkkokristytyt!!! Ei voi siettää kirrkkoa!!!
        Nyt vielä opiskelen etäisesti kursseja tässä Rene Nelli institut, http://www.cecnelli.unblog.fr/
        kävittekö Nelin institutissa?


      • Cite de Carcassonne
        Authie kirjoitti:

        Turun murre en ymmärrä mitään, riittää että osan normi suomea.
        Suomessa asun Savossa, ja tulin miehen takia, mutta olemme vain ystävät. Itse pyrin siihen elää kun Parfait, eli täysin selibaatissa elään 12 vuotta. Lihaa ei syönut lähes 30 vuotta.
        On vähän yksinäistä kun olen varmasti ainoa Kataari Suomessa. Ja ihmettelen kuinka suomalaiset ovat vaan ja ainoastaan kirkkokristytyt!!! Ei voi siettää kirrkkoa!!!
        Nyt vielä opiskelen etäisesti kursseja tässä Rene Nelli institut, http://www.cecnelli.unblog.fr/
        kävittekö Nelin institutissa?

        No en ole kaynyt Nellin instituutiossa.

        Kuinka, vai liittyyko tuo selibaatti jotenkin tuohon kataarilaisuuteen. Tuosta en ole koskaan kuullut aiemmin.

        Itse en Carcassonnessa ole muita suomalaisia tavannut, en kylla ole etsinytkaan mutta en nyt kehuisi itseani yksinaiseksi. Tokihan Suomessa tuttavia saa ja onhan siella paljon hyviakin ihmisia vaikka ne muut joisivatkin pissalle maistuvaa olutta, joten en jaksa uskoa etta ranskalaisella olisi tuollaisia ongelmia mutta en nyt lahde vaittelemaan asiasta. Toisaalta jos ei sieda lihan syontia, kirkkokristittyja ja kaupan paalle on viettanyt 12 vuotta selibaatissa, niin voisihan sita jo alkaa ajatella itsestaakin loytyvan syyta sille ettei ystavia ole vaikka ei tuo omalta osaltani ole mikaan nekatiivinen kriteeri.

        OC


      • Authie
        Cite de Carcassonne kirjoitti:

        No en ole kaynyt Nellin instituutiossa.

        Kuinka, vai liittyyko tuo selibaatti jotenkin tuohon kataarilaisuuteen. Tuosta en ole koskaan kuullut aiemmin.

        Itse en Carcassonnessa ole muita suomalaisia tavannut, en kylla ole etsinytkaan mutta en nyt kehuisi itseani yksinaiseksi. Tokihan Suomessa tuttavia saa ja onhan siella paljon hyviakin ihmisia vaikka ne muut joisivatkin pissalle maistuvaa olutta, joten en jaksa uskoa etta ranskalaisella olisi tuollaisia ongelmia mutta en nyt lahde vaittelemaan asiasta. Toisaalta jos ei sieda lihan syontia, kirkkokristittyja ja kaupan paalle on viettanyt 12 vuotta selibaatissa, niin voisihan sita jo alkaa ajatella itsestaakin loytyvan syyta sille ettei ystavia ole vaikka ei tuo omalta osaltani ole mikaan nekatiivinen kriteeri.

        OC

        Kyllä, selibaati liityy Kataari-uskontoon, kun haluan elää kun "Parfait", elän selibaatissa, en syö lihaa, ja hyvin harvoin maitotuoteet. En syönyt aikaisemmin edes maitotuoteet vasta nyt alkanut kun ole hyvin alipainoinen, ja on paljon terveys ongelmat.
        Niin,minä kaipaan Carcassonnea ja kultuuria, ja paikkallista musiikki, esimerkkiksi La Talvera, Claude Marti, Samba mon pais, Nadau..ja muut. Tunnetekö?
        Minä kuunnelen kotona paljon occitanista ja ranskalaista musiikkia, ja minulla kotona paljon DVD, CD.t Languedocista. Olen vähän erakko, koska en sopeutunut Suomeen ja kulturiin.
        Ihmisiä aika outoja. Talossa missä asun asuvat vaan vanhukset, he eivät ole ystävälliset, ei sano edes terve, eivät halaa, kylmiä kun ruumiit! Outoja.
        Occitaniassa ovat elävät ihmiset, muta täällä, aivan kun olisivat kuolleet ne naapurit! Minä tervehtin, ja kun olin muuttanut, olin kutsunut kaikki, ja ostin paljon viiniä, konjakkeja, tein ruokaa, leiponut- ja kutsunut koko talo- mutta ne vanhukset vierastavat, vaan katselivat, eivät tulleet. Carcassonnessa tervehditaan, halataan kunnolla- täällä ovat niin etäiset ihmiset...mistä se johtuu että suomalaiset ovat niin kylmiä?
        Myös en tajua, miksi suomalaiset juovat lämpimän ruokaan kanssa maitoa??? Arrrgghh!! Normi on vaikka viiniä sekoitetuna veden kanssa ruokajuomana.
        Kyllä, laitan edelleen ruokia mihin olen tottunut Ranskasta, ja maitoa olin viimeiseksi juonut joskus 3 vuotiaana..en muista, olen jo 39v.


      • Authie
        Authie kirjoitti:

        Kyllä, selibaati liityy Kataari-uskontoon, kun haluan elää kun "Parfait", elän selibaatissa, en syö lihaa, ja hyvin harvoin maitotuoteet. En syönyt aikaisemmin edes maitotuoteet vasta nyt alkanut kun ole hyvin alipainoinen, ja on paljon terveys ongelmat.
        Niin,minä kaipaan Carcassonnea ja kultuuria, ja paikkallista musiikki, esimerkkiksi La Talvera, Claude Marti, Samba mon pais, Nadau..ja muut. Tunnetekö?
        Minä kuunnelen kotona paljon occitanista ja ranskalaista musiikkia, ja minulla kotona paljon DVD, CD.t Languedocista. Olen vähän erakko, koska en sopeutunut Suomeen ja kulturiin.
        Ihmisiä aika outoja. Talossa missä asun asuvat vaan vanhukset, he eivät ole ystävälliset, ei sano edes terve, eivät halaa, kylmiä kun ruumiit! Outoja.
        Occitaniassa ovat elävät ihmiset, muta täällä, aivan kun olisivat kuolleet ne naapurit! Minä tervehtin, ja kun olin muuttanut, olin kutsunut kaikki, ja ostin paljon viiniä, konjakkeja, tein ruokaa, leiponut- ja kutsunut koko talo- mutta ne vanhukset vierastavat, vaan katselivat, eivät tulleet. Carcassonnessa tervehditaan, halataan kunnolla- täällä ovat niin etäiset ihmiset...mistä se johtuu että suomalaiset ovat niin kylmiä?
        Myös en tajua, miksi suomalaiset juovat lämpimän ruokaan kanssa maitoa??? Arrrgghh!! Normi on vaikka viiniä sekoitetuna veden kanssa ruokajuomana.
        Kyllä, laitan edelleen ruokia mihin olen tottunut Ranskasta, ja maitoa olin viimeiseksi juonut joskus 3 vuotiaana..en muista, olen jo 39v.

        Kuinka kauan asutte Carcassonnessa? Minä joudun Suomeen kun tavanut suomalaista miestä. Olin töissä tavannut suomalista turistia, joka välittänut hoteli-hintoja, ja kielitaidottomuus ja kaikki, niin ja minä olin kutsunut kotiin, kun asunut Carcassonnen keskustassa yksin, ja toinen päivää kävin miehen kanssa Montsegurissa, Minervessä, ja paljon matkustimme- mies oli kanssni ainakin 2 viikkoa, ja minä odottanut kutsua Suomeen. Sit kun tunsimme 2 vuotta, olin muuttanut..Suomen marraskuu ja pimeys oli yllätänyt pahasti ja - 35 pakasiin en tottu koskaan. Olin ajattelut että Suomessa voi olla vaikka kun Paris ti Lyon..olin utelias, kun minä en matkustanut ulkomaalla paljon ennen muuttoa Suomeen. Vaan Katalania ja Italian Lombardia, ja Saksan Stuttgartissa, Svetsissa, mutta ei koskan pohjoisessa. Suomea oli oppinut yksin, siksi gramattiikkani on aika huono ja ääntäminen vielä huonompi, sen takia en sanut töitä missään, kun suomalaiset ovat niin tiukat kielen kanssa.


      • Cite de Carcassonne
        Authie kirjoitti:

        Kyllä, selibaati liityy Kataari-uskontoon, kun haluan elää kun "Parfait", elän selibaatissa, en syö lihaa, ja hyvin harvoin maitotuoteet. En syönyt aikaisemmin edes maitotuoteet vasta nyt alkanut kun ole hyvin alipainoinen, ja on paljon terveys ongelmat.
        Niin,minä kaipaan Carcassonnea ja kultuuria, ja paikkallista musiikki, esimerkkiksi La Talvera, Claude Marti, Samba mon pais, Nadau..ja muut. Tunnetekö?
        Minä kuunnelen kotona paljon occitanista ja ranskalaista musiikkia, ja minulla kotona paljon DVD, CD.t Languedocista. Olen vähän erakko, koska en sopeutunut Suomeen ja kulturiin.
        Ihmisiä aika outoja. Talossa missä asun asuvat vaan vanhukset, he eivät ole ystävälliset, ei sano edes terve, eivät halaa, kylmiä kun ruumiit! Outoja.
        Occitaniassa ovat elävät ihmiset, muta täällä, aivan kun olisivat kuolleet ne naapurit! Minä tervehtin, ja kun olin muuttanut, olin kutsunut kaikki, ja ostin paljon viiniä, konjakkeja, tein ruokaa, leiponut- ja kutsunut koko talo- mutta ne vanhukset vierastavat, vaan katselivat, eivät tulleet. Carcassonnessa tervehditaan, halataan kunnolla- täällä ovat niin etäiset ihmiset...mistä se johtuu että suomalaiset ovat niin kylmiä?
        Myös en tajua, miksi suomalaiset juovat lämpimän ruokaan kanssa maitoa??? Arrrgghh!! Normi on vaikka viiniä sekoitetuna veden kanssa ruokajuomana.
        Kyllä, laitan edelleen ruokia mihin olen tottunut Ranskasta, ja maitoa olin viimeiseksi juonut joskus 3 vuotiaana..en muista, olen jo 39v.

        La mal coifee on Occitanilainen likka yhtye jonka konsertissa olen ollut tana kesana ja sanoisin etta aika mukavaa musiikkia vaikka eivat mitaan huippu ammattilaisia olekaan.

        No ei minua kylla kay kateeksi... Etko ole mitaan parempaa elamallesi loytanyt kuin muuttaa erakoksi Savoon... kuinka tuo voi olla mahdollista... Toisaalta ei Ranskassakaan kylalaiset vieraita ihan heti hyvaksy ja kylla taallakin on jonkin verran ihmisia jotka mielellaan puuttuvat toisten asioihin ja sitten puhuvat selan takana. No tuohon nyt olen jo tottunut ja osaan ottaa tuon naurun kannalta mutta alkuun se tuntui kotoisalta :-)))

        Voihan maitoa maitona juoda, itse kyllakin pidan jarkevampana vaihtoehtona hyvaa punaviinia ruuan kanssa ja kunnon Calvadosta (parikin) kruunaamaan aterian.

        En usko suomalaisten olevan sen kylmempia kuin muidenkaan, ovat vaan eri luontoisia. Ilmasto ehka vaikuttaa silla ovathan pohjoisranskalaisetkin luonteeltaan erilaisia kuin etelassa ja etelan murteella puhuva katsotaan Pariisissa lahes juntiksi vai kuinka?

        Kerro terveisia naapureillesi kunhan heraavat talviunestaan


      • Cite de Carcassonne
        Cite de Carcassonne kirjoitti:

        La mal coifee on Occitanilainen likka yhtye jonka konsertissa olen ollut tana kesana ja sanoisin etta aika mukavaa musiikkia vaikka eivat mitaan huippu ammattilaisia olekaan.

        No ei minua kylla kay kateeksi... Etko ole mitaan parempaa elamallesi loytanyt kuin muuttaa erakoksi Savoon... kuinka tuo voi olla mahdollista... Toisaalta ei Ranskassakaan kylalaiset vieraita ihan heti hyvaksy ja kylla taallakin on jonkin verran ihmisia jotka mielellaan puuttuvat toisten asioihin ja sitten puhuvat selan takana. No tuohon nyt olen jo tottunut ja osaan ottaa tuon naurun kannalta mutta alkuun se tuntui kotoisalta :-)))

        Voihan maitoa maitona juoda, itse kyllakin pidan jarkevampana vaihtoehtona hyvaa punaviinia ruuan kanssa ja kunnon Calvadosta (parikin) kruunaamaan aterian.

        En usko suomalaisten olevan sen kylmempia kuin muidenkaan, ovat vaan eri luontoisia. Ilmasto ehka vaikuttaa silla ovathan pohjoisranskalaisetkin luonteeltaan erilaisia kuin etelassa ja etelan murteella puhuva katsotaan Pariisissa lahes juntiksi vai kuinka?

        Kerro terveisia naapureillesi kunhan heraavat talviunestaan

        Extraits de 'petit journal d'Alexia'

        Etre Finlandais ... c’est insulter la femme de son patron à la soirée du petit Noël sans jamais se faire virer parce que personne ne s’en rappelle…

        « Les Finlandais ne boivent pas parce qu’ils veulent se soûler, ils boivent parce qu’ils aiment avoir une bonne gueule de bois ! »

        ...mais avant de se procurer un billet pour « la glacière isotherme de l’Europe » et sacrifier palmiers, mer idyllique et sable fin, on voudrait bien des preuves! Après tout on se dit que si Britney Spears n’est restée que 6 heures sur le territoire lors de son dernier concert sans prendre le temps de visiter quoi que ce soit, c’est qu’il y a peut-être une raison.

        Alexia je te fais des gros bisous. Entraine de lire tes propos et de rigoler sans arret... Franchement tu devrait contacter un producteur, tu es largement plus drole que Neil Hardwick et finalement tout la Finlande a bien rigoles en regardent la serie tele 'tankki tayteen'.


      • Authie
        Cite de Carcassonne kirjoitti:

        Extraits de 'petit journal d'Alexia'

        Etre Finlandais ... c’est insulter la femme de son patron à la soirée du petit Noël sans jamais se faire virer parce que personne ne s’en rappelle…

        « Les Finlandais ne boivent pas parce qu’ils veulent se soûler, ils boivent parce qu’ils aiment avoir une bonne gueule de bois ! »

        ...mais avant de se procurer un billet pour « la glacière isotherme de l’Europe » et sacrifier palmiers, mer idyllique et sable fin, on voudrait bien des preuves! Après tout on se dit que si Britney Spears n’est restée que 6 heures sur le territoire lors de son dernier concert sans prendre le temps de visiter quoi que ce soit, c’est qu’il y a peut-être une raison.

        Alexia je te fais des gros bisous. Entraine de lire tes propos et de rigoler sans arret... Franchement tu devrait contacter un producteur, tu es largement plus drole que Neil Hardwick et finalement tout la Finlande a bien rigoles en regardent la serie tele 'tankki tayteen'.

        Se on totta että pohjoisessa ihmiset ajattelevat että me Languedocista olemme yksinkertaiset. Anteeksi, avasin net vasta nyt.
        Alexian blogi mua naurattaa myös ja nauroin kun olin lukenut kuinka Alexia tuttustunut ruokaa "mammi". Minäkin epäilin, ja muistan kun vuosia sitten tulivat kaverit Bezierista, pääsiäisena ja lähtimme Kuusamon Rukalle. Siellä he lasketelivät ja minä olin laitanut mökissä ruokaa, ja ostanut mämmiä.
        Ruoan jälkeen tarjoisin mämmiä lautasella wc-paperin päälle, ja kiinnosti kavereiten reaktio!
        "Merdeeeeeee,eeeecoeurer, degoutant, deeeegouuuut"
        menin keittiöön nauramaan! He oikeasti ajattelivat että olin laittanut kakka lautaselle..hehe..ja päättelivät että tämä ei voi olla edes kissan kakka. Minulla on 2 ragdoll-kissoja. Mua nauratti hirveesti!
        Alexia voisi kokeilla tarjoaa kavereille mämiä wc paperin päälle, ilman kermaa, vaan puhdasta mämmiä.
        Itse kirjoitan myös blogia mutta ei Suomesta, vaan Yves Marisin filosofiasta. Tunsitteko Yves Maris? Olin hänen opetus lapsi.
        http://www.chemins-cathares.eu/ ajoitan päivitän sen, kun minulla aika paljon materiaaleja Yvesilta kotona. Hän on kuollut yli vuosi.


      • Cite de Carcassonne
        Authie kirjoitti:

        Se on totta että pohjoisessa ihmiset ajattelevat että me Languedocista olemme yksinkertaiset. Anteeksi, avasin net vasta nyt.
        Alexian blogi mua naurattaa myös ja nauroin kun olin lukenut kuinka Alexia tuttustunut ruokaa "mammi". Minäkin epäilin, ja muistan kun vuosia sitten tulivat kaverit Bezierista, pääsiäisena ja lähtimme Kuusamon Rukalle. Siellä he lasketelivät ja minä olin laitanut mökissä ruokaa, ja ostanut mämmiä.
        Ruoan jälkeen tarjoisin mämmiä lautasella wc-paperin päälle, ja kiinnosti kavereiten reaktio!
        "Merdeeeeeee,eeeecoeurer, degoutant, deeeegouuuut"
        menin keittiöön nauramaan! He oikeasti ajattelivat että olin laittanut kakka lautaselle..hehe..ja päättelivät että tämä ei voi olla edes kissan kakka. Minulla on 2 ragdoll-kissoja. Mua nauratti hirveesti!
        Alexia voisi kokeilla tarjoaa kavereille mämiä wc paperin päälle, ilman kermaa, vaan puhdasta mämmiä.
        Itse kirjoitan myös blogia mutta ei Suomesta, vaan Yves Marisin filosofiasta. Tunsitteko Yves Maris? Olin hänen opetus lapsi.
        http://www.chemins-cathares.eu/ ajoitan päivitän sen, kun minulla aika paljon materiaaleja Yvesilta kotona. Hän on kuollut yli vuosi.

        Luin tuon Mammi kohdan eilen illalla ja nauroin itseni kipeaksi. Kaikki mita han kirjoittaa on niin totta kuin olla ja voi ja kun tuo totuus kerrotaan ranskalaisella suora sukauksella tuolloin kaikki muuttuu todella tyhmaksi. (Anteeksi vaan heimoveljet mutta minun on pakko nauraa)

        Toisaalta aivan samanlaisen blogin saisi kirjoitettua ranskalaisestakin yhteiskunnasta ja taalla olisi tuota valinnan varaa x10 kun on sen verran suurempi maa. Anne Romanoff on yksi suosikki humoristeistani ja han kylla antaa erinomaista palautetta sita ansaitseville ja jos vertailemaan alkaisin niin sanoisin etta Alexian kirjoitukset ovat ihan kansainvalista tasoa.

        Travailler moins pour gagner moins pour avoir plus du temps pour depenser moins...

        En tuntenut Yves Marista. En ole kovin tietoinen enka syvallisesti kiinnostunut uskonnollisista asioista. Kataari kulttuuri on mielenkiintoista ja tunnen tietynlaista sympatiaa mutta ihan rehellisesti sanottuna olen tuon suhteen aivan pintaliito tasolla, en siis mikaan ekspertti.

        Bonne apres-midi


      • Authie
        Cite de Carcassonne kirjoitti:

        Luin tuon Mammi kohdan eilen illalla ja nauroin itseni kipeaksi. Kaikki mita han kirjoittaa on niin totta kuin olla ja voi ja kun tuo totuus kerrotaan ranskalaisella suora sukauksella tuolloin kaikki muuttuu todella tyhmaksi. (Anteeksi vaan heimoveljet mutta minun on pakko nauraa)

        Toisaalta aivan samanlaisen blogin saisi kirjoitettua ranskalaisestakin yhteiskunnasta ja taalla olisi tuota valinnan varaa x10 kun on sen verran suurempi maa. Anne Romanoff on yksi suosikki humoristeistani ja han kylla antaa erinomaista palautetta sita ansaitseville ja jos vertailemaan alkaisin niin sanoisin etta Alexian kirjoitukset ovat ihan kansainvalista tasoa.

        Travailler moins pour gagner moins pour avoir plus du temps pour depenser moins...

        En tuntenut Yves Marista. En ole kovin tietoinen enka syvallisesti kiinnostunut uskonnollisista asioista. Kataari kulttuuri on mielenkiintoista ja tunnen tietynlaista sympatiaa mutta ihan rehellisesti sanottuna olen tuon suhteen aivan pintaliito tasolla, en siis mikaan ekspertti.

        Bonne apres-midi

        J a olitteko maistanut mammiä? Minä en uskaltanut. En tajua miksi suomalaiset voivat jotain sellaista syödä. Tai myös kun Alexia kirjoiti siitä salmiakkeista- minulle myös salmiakki ei maistu, maku on outo, mutta pahimmat ovat ne maitokastikkeet, kalakeittö maidon kanssa, kesäkeittö, ja kaikki ruoat jotka sisältävät maitoa. Maitoa sietän vaan maikeisissa ruassa, mutta ei keitössä tai kastikkeessa. Tai puuro- se ei ole maukasta, ja vaan hirveesti täytteläistä- en tajua, kuka voi siitä syödä ja vielä aamulla. Minä syön ensimmäistä ruokaa vasta joskus klo 11.
        Mutta totta on että suomalaiset ovat tosi siisti kansa, siiviavat koko ajan, ja ihmettelen että jopa lomalla, kun vuokravat mökki vaikka Lapissa- siivoavat itse ennen kun lähtevät. Minä aina ajattelin että lomalla, ja vielä kun pitää maksaa jotain 50 euroa per päivää, niin varmasti ei tarvitse itse siivoa, vaan voi olla rennosti. Suomalaiset ja varsinkin naiset eivät osaa olla rentoja, vaan aina säännöt säännöt ja taas säännöt!! Polttaa tupakkaa ei voi ennää missään ei edes baarissa,möllejä pitää lomalla siivoaa itse, säännöt joka paikassa. Uskomatonta.
        Ja alkoholilaki on aivan mahdoton. Viini, joka maksaa Carcassonnessa 8 euro, maksaa Suomessa yli 20 euroa, ruokakaupassa ei saa viini olenkaan vaan pitää mennä Alkoon, mualla ei saa mitään. Suomalaiset ovat tiukkapippoiset jopa viinien kanssa. Itse poltan tupakkaa aika paljon ja laki ei ole Suomessa mukavaa. Tuntuu että säännöt joka paikassa. Ja naiset vielä tiukempia tupakan ja alkoholin kanssa.
        Kun kutsun jonkun kotiin lounaalle ja tarjoan päivälle ruoan kanssa viiniä- heti ajattelevat "mikä alkoholisti!", vaikka juon vaan puoli lasillista, ja illalla kun ottan joka ilta noin 3 lassia, eli noin puoli litraa viiniä- heti puhuvat selkäni takana. Mistä johtuu tuo tuikkapippoisuus? sääntöjä ja taas sääntöjä. Eikä suomalaiset voi elää vähän vapaampi?


      • Cite de Carcassonne
        Authie kirjoitti:

        J a olitteko maistanut mammiä? Minä en uskaltanut. En tajua miksi suomalaiset voivat jotain sellaista syödä. Tai myös kun Alexia kirjoiti siitä salmiakkeista- minulle myös salmiakki ei maistu, maku on outo, mutta pahimmat ovat ne maitokastikkeet, kalakeittö maidon kanssa, kesäkeittö, ja kaikki ruoat jotka sisältävät maitoa. Maitoa sietän vaan maikeisissa ruassa, mutta ei keitössä tai kastikkeessa. Tai puuro- se ei ole maukasta, ja vaan hirveesti täytteläistä- en tajua, kuka voi siitä syödä ja vielä aamulla. Minä syön ensimmäistä ruokaa vasta joskus klo 11.
        Mutta totta on että suomalaiset ovat tosi siisti kansa, siiviavat koko ajan, ja ihmettelen että jopa lomalla, kun vuokravat mökki vaikka Lapissa- siivoavat itse ennen kun lähtevät. Minä aina ajattelin että lomalla, ja vielä kun pitää maksaa jotain 50 euroa per päivää, niin varmasti ei tarvitse itse siivoa, vaan voi olla rennosti. Suomalaiset ja varsinkin naiset eivät osaa olla rentoja, vaan aina säännöt säännöt ja taas säännöt!! Polttaa tupakkaa ei voi ennää missään ei edes baarissa,möllejä pitää lomalla siivoaa itse, säännöt joka paikassa. Uskomatonta.
        Ja alkoholilaki on aivan mahdoton. Viini, joka maksaa Carcassonnessa 8 euro, maksaa Suomessa yli 20 euroa, ruokakaupassa ei saa viini olenkaan vaan pitää mennä Alkoon, mualla ei saa mitään. Suomalaiset ovat tiukkapippoiset jopa viinien kanssa. Itse poltan tupakkaa aika paljon ja laki ei ole Suomessa mukavaa. Tuntuu että säännöt joka paikassa. Ja naiset vielä tiukempia tupakan ja alkoholin kanssa.
        Kun kutsun jonkun kotiin lounaalle ja tarjoan päivälle ruoan kanssa viiniä- heti ajattelevat "mikä alkoholisti!", vaikka juon vaan puoli lasillista, ja illalla kun ottan joka ilta noin 3 lassia, eli noin puoli litraa viiniä- heti puhuvat selkäni takana. Mistä johtuu tuo tuikkapippoisuus? sääntöjä ja taas sääntöjä. Eikä suomalaiset voi elää vähän vapaampi?

        No tottahan mina ainakin lapsena Mammia soin ja kerman kanssa se oli viela todella hyvaa. Nyt en tieda maistuisiko yhta hyvalta. Onhan Ranskassakin Reglisse joka kummasti muistuttaa Salmiakkia ja sitten viela Paastiis de Maarseillle joka lienee Salmiakin ja Aniksen sekoitus ja kummastihan tuota juodaan.

        Muistaakseni siihen maito-kala kastikkeeseen laitetaan myos kokonaisia pippureita. No jos Mammia viela soisinkin niin saattaisi tuo kalakeitto (j'ai les frissons) unohtua lautaselle.
        Joo... Alkoholia saa juoda vain Perjantaina ja Lauantaina muuten saatat saada juopon leiman otsaasi. Perjantaina sita voi juoda vaikka sauna kiulullisen ja olla Lauantai aamuna niin krapulassa ettei nimeaan muista mutta Attention, viikolla on juotava kahvia :-))))

        Ruokatottumuksista puheen ollen olen muuten tavannut saksalaisperheen jolle ei (ainakaan tietaakseni) yksikaan suomalainen veda vertoja. Isa, aiti, poika ja tytto tulivat hiekkarannalle. Ranta oli melkein tyhja mutta pakkohan heidan oli valita paikka aivan vieresta. Ensitoikseen aiti jakoi kaikille aamupalan... Jokaiselle oma kokonainen suklaa keksi paketti (LU Prince grand modele) jonka poika ja tytto soivat ennatys ajassa ja tuon jalkeen tuo kaikki huuhdottiin alas litralla jugurttia, eika siina urakassa kauaa naama tuhissut.
        Poika ei ollut moksiskaan vaan alkoi katsella mita hyvaa sielta kassista voisi viela ahmaista mutta tytolla alkoi jo olla vatsa niin pullollaan etta oli vaikeuksia lontystella mereen porskuttelemaan ja kaloreita polttelemaan. Niin etta osataan sita muuallakin kun meilla Suomessa...

        No kylla minullakin sellainen piirre on etta jokaisen on sotkunsa siivottava ja vaikka kalakeitosta olenkin saanut itseni vieroitettua ilman oireita niin tuo siisteys nyt on pikkuisen pinttynyt tapoihini, itse asiassa en tuota ole sen kummemmin ajatellut, minusta se tuntuu normaalilta.

        Attention. Mika sen mielekkaampaa kuin jonottaa Perjantaina ALKOssa saadakseen saunakiulun taytetta viikonlopuksi ja kun tuo kaiken juo Perjantaina, niin eihan sita sen jalkeen edes muista kuinka kallista se viina onkaan.


      • Authie
        Cite de Carcassonne kirjoitti:

        No tottahan mina ainakin lapsena Mammia soin ja kerman kanssa se oli viela todella hyvaa. Nyt en tieda maistuisiko yhta hyvalta. Onhan Ranskassakin Reglisse joka kummasti muistuttaa Salmiakkia ja sitten viela Paastiis de Maarseillle joka lienee Salmiakin ja Aniksen sekoitus ja kummastihan tuota juodaan.

        Muistaakseni siihen maito-kala kastikkeeseen laitetaan myos kokonaisia pippureita. No jos Mammia viela soisinkin niin saattaisi tuo kalakeitto (j'ai les frissons) unohtua lautaselle.
        Joo... Alkoholia saa juoda vain Perjantaina ja Lauantaina muuten saatat saada juopon leiman otsaasi. Perjantaina sita voi juoda vaikka sauna kiulullisen ja olla Lauantai aamuna niin krapulassa ettei nimeaan muista mutta Attention, viikolla on juotava kahvia :-))))

        Ruokatottumuksista puheen ollen olen muuten tavannut saksalaisperheen jolle ei (ainakaan tietaakseni) yksikaan suomalainen veda vertoja. Isa, aiti, poika ja tytto tulivat hiekkarannalle. Ranta oli melkein tyhja mutta pakkohan heidan oli valita paikka aivan vieresta. Ensitoikseen aiti jakoi kaikille aamupalan... Jokaiselle oma kokonainen suklaa keksi paketti (LU Prince grand modele) jonka poika ja tytto soivat ennatys ajassa ja tuon jalkeen tuo kaikki huuhdottiin alas litralla jugurttia, eika siina urakassa kauaa naama tuhissut.
        Poika ei ollut moksiskaan vaan alkoi katsella mita hyvaa sielta kassista voisi viela ahmaista mutta tytolla alkoi jo olla vatsa niin pullollaan etta oli vaikeuksia lontystella mereen porskuttelemaan ja kaloreita polttelemaan. Niin etta osataan sita muuallakin kun meilla Suomessa...

        No kylla minullakin sellainen piirre on etta jokaisen on sotkunsa siivottava ja vaikka kalakeitosta olenkin saanut itseni vieroitettua ilman oireita niin tuo siisteys nyt on pikkuisen pinttynyt tapoihini, itse asiassa en tuota ole sen kummemmin ajatellut, minusta se tuntuu normaalilta.

        Attention. Mika sen mielekkaampaa kuin jonottaa Perjantaina ALKOssa saadakseen saunakiulun taytetta viikonlopuksi ja kun tuo kaiken juo Perjantaina, niin eihan sita sen jalkeen edes muista kuinka kallista se viina onkaan.

        Mutta miksi viiniä saa juoda vain perjantaina ja lauantaina? Miksi ei voi juoda ne 2-3 lassi viiniä joka iltaa kun teen yli 20 vuotta, ja jatkan Suomessa myös.?? Miksi vaan viikkonloppuna? Miksi olevat ihmiset täällä niin tiukat?
        On normaalia juoda viiniä ruokan kanssa, ja illalla rentoutamiseen. En juo humalaan, viinin olen tottunut, ja juon joka ilta naav ne 2-3 lassi. Miksi suomalaiset niin ihmettelevat? Ja totta kun laitan hyvää kalaa ruokaa, vaikka paistettu siikaa, niin ottan valkoviiniä sen kanssa. Mitä on outoa? Se on normaalia!
        Minulla on terveysongelmat, mutta se ei liitty viinin mutta minulla on kolmoishermosärky, ja vielä ongelmia viisaudenhampaiden kanssa, 3-6kuukauden päästä joudun leikkaukseen, lisäksi minulla on vatsa-atrofiaa, mutta se on myös anatominen vika, koska olen hyvin pieni, tai ei lyhyt mutta laiha, 168cm pituuteen vaan 43 kiloa, mutta se ei johtu alkoholista.
        Miksi suomalaiset juovat vain perjantaina ja lauantaina? Onko se joku rituaali? En ymmärrä, miksi?
        Myös en ymmärrä tuo suomalaisten kovuutta. Esimerkkiksi romantiikan puute, ja elokuvissa suomalaisissa ei näkee rakkautta olenkaan, vaan sex, mutta ei romantiikka, ei mitään pussaillua, halii, kauniit puheet- aina vaain kiroilua, viinaa, ja kovuutta. Suomalaiset elokuvat ovat uskomattomasti kovia! Mistä tämä johtuu?
        Myös lauluja, runoja..aina vaan siitä alapäästä, mutta ei romantiikka.
        En tajua. Minun ystäväni ja opettajani Yves Maris on jo kuollut yli vuosi, ja minä vielä päivittän blogia hänestä ja kirjoitan hänelle runoja..
        "
        Moi je n´etais rien,
        et voila qu´aujourd´hui.
        Je suis le gardien,
        Du sommeil de les nuits!
        Je l´aime a mourir.
        Vous pouvez detruire.
        Tout le qu´il vous plaira.
        Elle n´a qu´ a ouvrir.
        L´espace de ses bras.
        Pour tout reconstruire.
        Je l´aime a mourir!

        Elle a gomme les chiffres.
        Del horloges du quartier.
        Elle a fait de ma vie.
        Des cocottes en papier.
        Des eclats de rire.
        Elle a bati des ponts.
        Entre nous et le ciel.
        Et nous les traversors.
        A chaque fois qu´elle.
        Ne veut pas dormir.
        Je l´aime a mourir!!!!!!!!!
        -----------------------------------
        Yves Maris nous a quitte. Un grand Merci a une homme qui a fait emerger beacoup de verites sur les Bonshommes , et Bonnes Femmes!!!!!!!!!!!!!!

        Yves Maris est immortel.

        Anteeksi,mutta kaipan Yves kovasti. Vielä on ongelma ymmärtää että hän ei tule takaisin ennää.


      • Cite de Carcassonne
        Authie kirjoitti:

        Mutta miksi viiniä saa juoda vain perjantaina ja lauantaina? Miksi ei voi juoda ne 2-3 lassi viiniä joka iltaa kun teen yli 20 vuotta, ja jatkan Suomessa myös.?? Miksi vaan viikkonloppuna? Miksi olevat ihmiset täällä niin tiukat?
        On normaalia juoda viiniä ruokan kanssa, ja illalla rentoutamiseen. En juo humalaan, viinin olen tottunut, ja juon joka ilta naav ne 2-3 lassi. Miksi suomalaiset niin ihmettelevat? Ja totta kun laitan hyvää kalaa ruokaa, vaikka paistettu siikaa, niin ottan valkoviiniä sen kanssa. Mitä on outoa? Se on normaalia!
        Minulla on terveysongelmat, mutta se ei liitty viinin mutta minulla on kolmoishermosärky, ja vielä ongelmia viisaudenhampaiden kanssa, 3-6kuukauden päästä joudun leikkaukseen, lisäksi minulla on vatsa-atrofiaa, mutta se on myös anatominen vika, koska olen hyvin pieni, tai ei lyhyt mutta laiha, 168cm pituuteen vaan 43 kiloa, mutta se ei johtu alkoholista.
        Miksi suomalaiset juovat vain perjantaina ja lauantaina? Onko se joku rituaali? En ymmärrä, miksi?
        Myös en ymmärrä tuo suomalaisten kovuutta. Esimerkkiksi romantiikan puute, ja elokuvissa suomalaisissa ei näkee rakkautta olenkaan, vaan sex, mutta ei romantiikka, ei mitään pussaillua, halii, kauniit puheet- aina vaain kiroilua, viinaa, ja kovuutta. Suomalaiset elokuvat ovat uskomattomasti kovia! Mistä tämä johtuu?
        Myös lauluja, runoja..aina vaan siitä alapäästä, mutta ei romantiikka.
        En tajua. Minun ystäväni ja opettajani Yves Maris on jo kuollut yli vuosi, ja minä vielä päivittän blogia hänestä ja kirjoitan hänelle runoja..
        "
        Moi je n´etais rien,
        et voila qu´aujourd´hui.
        Je suis le gardien,
        Du sommeil de les nuits!
        Je l´aime a mourir.
        Vous pouvez detruire.
        Tout le qu´il vous plaira.
        Elle n´a qu´ a ouvrir.
        L´espace de ses bras.
        Pour tout reconstruire.
        Je l´aime a mourir!

        Elle a gomme les chiffres.
        Del horloges du quartier.
        Elle a fait de ma vie.
        Des cocottes en papier.
        Des eclats de rire.
        Elle a bati des ponts.
        Entre nous et le ciel.
        Et nous les traversors.
        A chaque fois qu´elle.
        Ne veut pas dormir.
        Je l´aime a mourir!!!!!!!!!
        -----------------------------------
        Yves Maris nous a quitte. Un grand Merci a une homme qui a fait emerger beacoup de verites sur les Bonshommes , et Bonnes Femmes!!!!!!!!!!!!!!

        Yves Maris est immortel.

        Anteeksi,mutta kaipan Yves kovasti. Vielä on ongelma ymmärtää että hän ei tule takaisin ennää.

        Paremminkin surullinen kuin romanttinen tuo Francis Gabrelin laulu josta nuo em. viestin sanat on lainattu. Itse pidan Gabrelin parhaana lauluna seuraavaa vaikka en todellinen fan olekaan:

        PETITE MARIE
        paroles et musique: Francis Cabrel

        Petite Marie, je parle de toi
        Parce qu'avec ta petite voix
        Tes petites manies, tu as versé sur ma vie
        Des milliers de roses

        Petite furie, je me bats pour toi
        Pour que dans dix mille ans de ça
        On se retrouve à l'abri, sous un ciel aussi joli
        Que des milliers de roses

        REFRAIN:
        Je viens du ciel et les étoiles entre elles
        Ne parlent que de toi
        D'un musicien qui fait jouer ses mains
        Sur un morceau de bois
        De leur amour plus bleu que le ciel autour

        Petite Marie, je t'attends transi
        Sous une tuile de ton toit
        Le vent de la nuit froide me renvoie la ballade
        Que j'avais écrite pour toi

        Petite furie, tu dis que la vie
        C'est une bague à chaque doigt
        Au soleil de Floride, moi mes poches sont vides
        Et mes yeux pleurent de froid

        REFRAIN

        Dans la pénombre de ta rue,
        Petite Marie, m'entends-tu?
        Je n'attends plus que toi pour partir... (bis)

        Suomalaiset nayttavat kaukaa tyhmilta mutta todellisuudessa ovat kaukana tyhmista. Alkohooli kulttuuri ja makutottumukset yleisesti ottaen ovat todella huolestuttavaa tasoa ja juovuksissa ihmisten kayttayminen lienee melko surkeaa mutta tokihan loytyy myos ihmisia jotka syovat ja juovat aivan kuten muutkin tavalliset ihmiset mailmalla. Vaikka suomalainen yhteiskunta tuntuukin ahtaalta ulkomaalaiselle niin toisaalta yksittaisella suomalaisella ei ole juurikaan ongelmia integroitua mihin tahansa vieraaseen yhteiskuntaan mailmassa.

        Ranskalaisista mies laulajista Dany Brillant on suosikkini ja jos mailmasta vain yksi artisti pitaisi valita niin sanoisin olevani fan de la belle New Yorkaise Anastacia muuten kuuntelen lahes kaiken tyylista musiikkia.
        Joo, olen samaa mielta, Sibelius on kirkkomusiikkia.


      • Cite de Carcassonne

      • Authie
        Cite de Carcassonne kirjoitti:

        Ihminen ei ole aina se milta han nayttaa...
        http://www.youtube.com/watch?v=rDe-0_vJE04&NR=1

        En sanoisi etta ainakaan kaikki suomalaiset olisivat tiukkapipoisia.
        http://www.youtube.com/watch?v=olZB_iAHO-M

        Dany
        http://www.youtube.com/watch?v=yobDKGG-IfI

        Hyvää, kiitos. Minäolin kerran Iwin -laulu kilpailussa Kuopiossa ja nauroin kovasti. Se oli perjantaina, ja kaikki ukot humalassa huusivat " Irwiiiiiin perkeleee", kaikki joivat kun Irwin itse, ja minä olin laulanut myös, mutta ei kilpailussa, vaan Cabrelin laulu. Tykkään Irwinin lauluista mutta kun minä en osaa sanoa, enkä laula hyvin suomeksi.
        Myös minun mail osoitte on: [email protected]
        Suomalaiset sitten nimittivät minut Pikku Irwiniksi, kun minulla myös musta tukka, ja soittan ja laulan, mutta enimäkseen F. Cabrelin lauluja, mutta suomalaiset sanoivat että minäkin olen vähän etu-kumaran asennossa kun soittan niin kun teki Irwin, mutta en juo kun Irwin, Kossua en juo olenkaan, joskus cognaceja, ja tietysti viini.


      • c´est triste....
        Cite de Carcassonne kirjoitti:

        No tottahan mina ainakin lapsena Mammia soin ja kerman kanssa se oli viela todella hyvaa. Nyt en tieda maistuisiko yhta hyvalta. Onhan Ranskassakin Reglisse joka kummasti muistuttaa Salmiakkia ja sitten viela Paastiis de Maarseillle joka lienee Salmiakin ja Aniksen sekoitus ja kummastihan tuota juodaan.

        Muistaakseni siihen maito-kala kastikkeeseen laitetaan myos kokonaisia pippureita. No jos Mammia viela soisinkin niin saattaisi tuo kalakeitto (j'ai les frissons) unohtua lautaselle.
        Joo... Alkoholia saa juoda vain Perjantaina ja Lauantaina muuten saatat saada juopon leiman otsaasi. Perjantaina sita voi juoda vaikka sauna kiulullisen ja olla Lauantai aamuna niin krapulassa ettei nimeaan muista mutta Attention, viikolla on juotava kahvia :-))))

        Ruokatottumuksista puheen ollen olen muuten tavannut saksalaisperheen jolle ei (ainakaan tietaakseni) yksikaan suomalainen veda vertoja. Isa, aiti, poika ja tytto tulivat hiekkarannalle. Ranta oli melkein tyhja mutta pakkohan heidan oli valita paikka aivan vieresta. Ensitoikseen aiti jakoi kaikille aamupalan... Jokaiselle oma kokonainen suklaa keksi paketti (LU Prince grand modele) jonka poika ja tytto soivat ennatys ajassa ja tuon jalkeen tuo kaikki huuhdottiin alas litralla jugurttia, eika siina urakassa kauaa naama tuhissut.
        Poika ei ollut moksiskaan vaan alkoi katsella mita hyvaa sielta kassista voisi viela ahmaista mutta tytolla alkoi jo olla vatsa niin pullollaan etta oli vaikeuksia lontystella mereen porskuttelemaan ja kaloreita polttelemaan. Niin etta osataan sita muuallakin kun meilla Suomessa...

        No kylla minullakin sellainen piirre on etta jokaisen on sotkunsa siivottava ja vaikka kalakeitosta olenkin saanut itseni vieroitettua ilman oireita niin tuo siisteys nyt on pikkuisen pinttynyt tapoihini, itse asiassa en tuota ole sen kummemmin ajatellut, minusta se tuntuu normaalilta.

        Attention. Mika sen mielekkaampaa kuin jonottaa Perjantaina ALKOssa saadakseen saunakiulun taytetta viikonlopuksi ja kun tuo kaiken juo Perjantaina, niin eihan sita sen jalkeen edes muista kuinka kallista se viina onkaan.

        Hei,
        En voi jättää kommentoimatta näin suomalaisena viestejänne.Olen asunut melkein kymmenen vuotta Ranskassa ja muutin joku aika takaisin Suomeen.
        Suomen ja Ranskan kulinaarinen ero johtuu niin monesta seikasta,on ilmasto,perinne ja tavat.Suomi on vielä lapsenkengissään mitä tulee ulkona syömiseen (mieheni on ranskalainen) ja toden totta on vaikea löytää ravintolaa mistä saa yksinkertaista mutta maukasta ruokaa joka ei ole ylihinnoiteltu.Olen kuitenkin eri mieltä siitä,etteikö suomalainen ruoka voi olla myös hyvää.Mämmit ja maitokastikkeet ovat vain jäävuorenhuippuja,tosin maitokastike,jonka minä tunnen myös nimellä béchamel on sinänsä maukas lisä moneenkin ruokaan.
        Suomessa ruoka on yksipuolisempaa ja täyttävämpää johtuen siitä yksinkertaisesta syystä että kasvikset eivät yksinkertaisesti ehdi kasvamaan luonnossa niiden muutaman hullun kuukauden ajan jota kutsutaan kesäksi( vaikka rakastankin Suomen kesää).myös Suomella on maatalousvoittoinen tausta historiassa,joka omiaan on tuomassa oman lisäyksensä ruokakulttuuriin.Mutta kyllä minulle aina poron-tai hirvenkäristys maistuu tuoreen puolukka -tai viinimarjahillon kera!
        Minulle jäi hieman epäselväksi mistä maitopohjaisesta kalakeitosta oli kyse?Lounais-Lapin erikoisuus on kalakeitto,jonka liemo on joko ilman kermaa tai sen kanssa,onko kyse siitä?
        Myönnän myös auliisti sen,että Ranskassa kulinaarisuus on viety ihan eri tasollemutta toisaalta joka maassa on myös ruokia jotka eivät vierasmaalaista juuri houkuta vaikka se kuinka olisi kansalaisten herkkua.Minulta meni muutama vuosi tottua syömään ostereitä,niin limaisia kun ne silloin olivatkin.No,minä en ananut yökötykselle periksi ja maistoin niin monta kertaa kunnes pikkuhiljaa opin niistä pitämään.Petraamista tosin löytyy Lyonin erikoisuuksien tullessa pöytään.
        Suomalaisten käyttäytymisestä voisin myös antaa muttamia vinkkejä,mutta jääköön nyt toiseen kertaan.


      • bon appetit vaan
        c´est triste.... kirjoitti:

        Hei,
        En voi jättää kommentoimatta näin suomalaisena viestejänne.Olen asunut melkein kymmenen vuotta Ranskassa ja muutin joku aika takaisin Suomeen.
        Suomen ja Ranskan kulinaarinen ero johtuu niin monesta seikasta,on ilmasto,perinne ja tavat.Suomi on vielä lapsenkengissään mitä tulee ulkona syömiseen (mieheni on ranskalainen) ja toden totta on vaikea löytää ravintolaa mistä saa yksinkertaista mutta maukasta ruokaa joka ei ole ylihinnoiteltu.Olen kuitenkin eri mieltä siitä,etteikö suomalainen ruoka voi olla myös hyvää.Mämmit ja maitokastikkeet ovat vain jäävuorenhuippuja,tosin maitokastike,jonka minä tunnen myös nimellä béchamel on sinänsä maukas lisä moneenkin ruokaan.
        Suomessa ruoka on yksipuolisempaa ja täyttävämpää johtuen siitä yksinkertaisesta syystä että kasvikset eivät yksinkertaisesti ehdi kasvamaan luonnossa niiden muutaman hullun kuukauden ajan jota kutsutaan kesäksi( vaikka rakastankin Suomen kesää).myös Suomella on maatalousvoittoinen tausta historiassa,joka omiaan on tuomassa oman lisäyksensä ruokakulttuuriin.Mutta kyllä minulle aina poron-tai hirvenkäristys maistuu tuoreen puolukka -tai viinimarjahillon kera!
        Minulle jäi hieman epäselväksi mistä maitopohjaisesta kalakeitosta oli kyse?Lounais-Lapin erikoisuus on kalakeitto,jonka liemo on joko ilman kermaa tai sen kanssa,onko kyse siitä?
        Myönnän myös auliisti sen,että Ranskassa kulinaarisuus on viety ihan eri tasollemutta toisaalta joka maassa on myös ruokia jotka eivät vierasmaalaista juuri houkuta vaikka se kuinka olisi kansalaisten herkkua.Minulta meni muutama vuosi tottua syömään ostereitä,niin limaisia kun ne silloin olivatkin.No,minä en ananut yökötykselle periksi ja maistoin niin monta kertaa kunnes pikkuhiljaa opin niistä pitämään.Petraamista tosin löytyy Lyonin erikoisuuksien tullessa pöytään.
        Suomalaisten käyttäytymisestä voisin myös antaa muttamia vinkkejä,mutta jääköön nyt toiseen kertaan.

        Itse olen asunut Ranskassa viimeiset 5 vuotta ja järkytän aina täkäläisiä, kun kerron, ettei täältä saa hyvää leipää. ;) Mielestäni ranskalainen keittiö on ylipäänsä yliarvostettua. Itse pidän kasviksista, mutta täällä monesti ruoka on kovin lihavoittoista, siis jos esim. töiden vuoksi pitää syödä ulkona. Ja tarjolla on nimen omaan punaista lihaa, mielellään verisenä. Eräskin ranskalainen minulle valotti, että ihmisen on pakko syödä punaista lihaa, muuten ei pysy kunnossa.. Hah.. Äyriäisiä en siedä ollenkaan, eikä minun tarvitse mielestäni niitä erikseen opetella syömäänkään. Appivanhempien vuoksi olen tehnyt poikkeuksen, muille sanon olevani allerginen.

        Jos vähän provokatiivisia ollaan, niin tuntuu, että ranskalainen keittiö perustuu kidutukselle: osterit pitää syödä elävinä ja ravut keitellään elävinä (niitä tosin keitetään Suomessakin) ... tai entäpä sitten etanat. Ollaan nyt rehellisiä: etana sinällään ei maistu millekään, ja sen rakennekin on lähinnä vastenmielinen. Se valkosipulikastike on ihan ok, mutta tarvitseeko sitä varten kiduttaa niitä etanoita nälkäkuoleman partaalle? Eikö sitä voisi syödä vaikka leivän kanssa? Hanhenmaksa on tietysti tässä kidustusaiheessa ihan oma lukunsa, vaikka täytyy sanoa, että maukastahan se on.

        Ruoka sinällään on melko mautonta itse asiassa, esim. italialainen keittiö on huomattavasti maukkaammin maustettua, olematta ylimaustettua.

        Onneksi asun Pariisin alueella, ja täällä on tarjolla myös erilaisia etnisiä keittiöitä, jopa suomalaisia ravintoloita.


      • bon appetit vaan
        bon appetit vaan kirjoitti:

        Itse olen asunut Ranskassa viimeiset 5 vuotta ja järkytän aina täkäläisiä, kun kerron, ettei täältä saa hyvää leipää. ;) Mielestäni ranskalainen keittiö on ylipäänsä yliarvostettua. Itse pidän kasviksista, mutta täällä monesti ruoka on kovin lihavoittoista, siis jos esim. töiden vuoksi pitää syödä ulkona. Ja tarjolla on nimen omaan punaista lihaa, mielellään verisenä. Eräskin ranskalainen minulle valotti, että ihmisen on pakko syödä punaista lihaa, muuten ei pysy kunnossa.. Hah.. Äyriäisiä en siedä ollenkaan, eikä minun tarvitse mielestäni niitä erikseen opetella syömäänkään. Appivanhempien vuoksi olen tehnyt poikkeuksen, muille sanon olevani allerginen.

        Jos vähän provokatiivisia ollaan, niin tuntuu, että ranskalainen keittiö perustuu kidutukselle: osterit pitää syödä elävinä ja ravut keitellään elävinä (niitä tosin keitetään Suomessakin) ... tai entäpä sitten etanat. Ollaan nyt rehellisiä: etana sinällään ei maistu millekään, ja sen rakennekin on lähinnä vastenmielinen. Se valkosipulikastike on ihan ok, mutta tarvitseeko sitä varten kiduttaa niitä etanoita nälkäkuoleman partaalle? Eikö sitä voisi syödä vaikka leivän kanssa? Hanhenmaksa on tietysti tässä kidustusaiheessa ihan oma lukunsa, vaikka täytyy sanoa, että maukastahan se on.

        Ruoka sinällään on melko mautonta itse asiassa, esim. italialainen keittiö on huomattavasti maukkaammin maustettua, olematta ylimaustettua.

        Onneksi asun Pariisin alueella, ja täällä on tarjolla myös erilaisia etnisiä keittiöitä, jopa suomalaisia ravintoloita.

        Niin ja nimen omaan lyhyen mutta kiivaan kasvukauden ansiosta esimerkiksi pohjoismaiset marjat ovat maultaan aivan ylivoimaisia ranskalaisiin nähden. Tämän myönsi minulle Ruotsissa työskentelevä ranskalaispuutarhurikin. :)

        Ja huom., en valita ranskalaisille päin naamaa heidän ruoastaan. Kaikilla on oma makunsa. Itseäni vain joskus huvittaa miten ranskalaiset pullistelevat varsinkin ulkomailla oman ruokansa ylivertaisuutta.. ;)


      • c´est triste
        bon appetit vaan kirjoitti:

        Niin ja nimen omaan lyhyen mutta kiivaan kasvukauden ansiosta esimerkiksi pohjoismaiset marjat ovat maultaan aivan ylivoimaisia ranskalaisiin nähden. Tämän myönsi minulle Ruotsissa työskentelevä ranskalaispuutarhurikin. :)

        Ja huom., en valita ranskalaisille päin naamaa heidän ruoastaan. Kaikilla on oma makunsa. Itseäni vain joskus huvittaa miten ranskalaiset pullistelevat varsinkin ulkomailla oman ruokansa ylivertaisuutta.. ;)

        Jokaisella maalla omat makunsa,kyllä minullekin suomalaiset marjat kelpaa.Jotain ruokia voi oppia syömään,toisia taas ei sitte millään.Ja eikös kaikki ole loppujen lopuksi ylpeitä omista kansalllisruoistaan?


      • Cite de CArcassonne
        c´est triste.... kirjoitti:

        Hei,
        En voi jättää kommentoimatta näin suomalaisena viestejänne.Olen asunut melkein kymmenen vuotta Ranskassa ja muutin joku aika takaisin Suomeen.
        Suomen ja Ranskan kulinaarinen ero johtuu niin monesta seikasta,on ilmasto,perinne ja tavat.Suomi on vielä lapsenkengissään mitä tulee ulkona syömiseen (mieheni on ranskalainen) ja toden totta on vaikea löytää ravintolaa mistä saa yksinkertaista mutta maukasta ruokaa joka ei ole ylihinnoiteltu.Olen kuitenkin eri mieltä siitä,etteikö suomalainen ruoka voi olla myös hyvää.Mämmit ja maitokastikkeet ovat vain jäävuorenhuippuja,tosin maitokastike,jonka minä tunnen myös nimellä béchamel on sinänsä maukas lisä moneenkin ruokaan.
        Suomessa ruoka on yksipuolisempaa ja täyttävämpää johtuen siitä yksinkertaisesta syystä että kasvikset eivät yksinkertaisesti ehdi kasvamaan luonnossa niiden muutaman hullun kuukauden ajan jota kutsutaan kesäksi( vaikka rakastankin Suomen kesää).myös Suomella on maatalousvoittoinen tausta historiassa,joka omiaan on tuomassa oman lisäyksensä ruokakulttuuriin.Mutta kyllä minulle aina poron-tai hirvenkäristys maistuu tuoreen puolukka -tai viinimarjahillon kera!
        Minulle jäi hieman epäselväksi mistä maitopohjaisesta kalakeitosta oli kyse?Lounais-Lapin erikoisuus on kalakeitto,jonka liemo on joko ilman kermaa tai sen kanssa,onko kyse siitä?
        Myönnän myös auliisti sen,että Ranskassa kulinaarisuus on viety ihan eri tasollemutta toisaalta joka maassa on myös ruokia jotka eivät vierasmaalaista juuri houkuta vaikka se kuinka olisi kansalaisten herkkua.Minulta meni muutama vuosi tottua syömään ostereitä,niin limaisia kun ne silloin olivatkin.No,minä en ananut yökötykselle periksi ja maistoin niin monta kertaa kunnes pikkuhiljaa opin niistä pitämään.Petraamista tosin löytyy Lyonin erikoisuuksien tullessa pöytään.
        Suomalaisten käyttäytymisestä voisin myös antaa muttamia vinkkejä,mutta jääköön nyt toiseen kertaan.

        No ollaan me nyt pikkuisen yliherkkia kun meita "haukutaan". On se nyt niin kova paikka kun emme olekaan mailman parhaita kaikessa. Yleisesti ottaen en huomannut kyseessa olevan kovaa kritiikkia suomalaisesta ruuasta, ko. maitokastiketta lukuun ottamatta vaan ruokatottumuksista. Tottahan Suomesta hyvaa ruokaa ja todellakin hyvaa ruokaa saa ja mikali nyt haluamme aloittaa vertailun niin itse aloittaisin perinteellisesta maukkaasta ja mehukkaasta suolakurkusta (aigre doux) paikallinen etikkakurkku...ymmarsit jos olet maistanut.

        Kansaa jolla on hyva itsetunto ei ei pikku pilalla horjuteta ja kylla kaikki tuntevat sananlaskun...mita isot edella, sita pienet perassa. Alexian kirjoituksissa tulee mainiosti ilmi kuinka ulkomaalainen havaitsee tyypillisen suomalaisuuden. Alkohooli tottumus on aivan kulttuuripohjaton ja maa taynna tekopyhia krapulaa kaipaavia viikonloppu juoppoja. Ulkomaille mennaan juomaan kun se on halvempaa...ja takaisin tullaan entista valkoisempina...il n'y a pas du soleil au bistro...

        Kuka hiemankaan tuntee ranskalaista kulttuuria pintaa syvemmalta tietaa aivan varmasti kuinka kriitillisia ranskalaiset omaa systeemiaan kohtaan ovat, huomattavasti kriitillisempia kuin suomalaiset Suomea kohtaan ja tietavat myos kuinka tavallinen ranskalainen yleisesti ottaen arvostaa pohjoismaalaista hallintomallia, luontoa, jne. Ja toisaalta ainakaan itse en huomannut etta Alexia olisi verrannut Suomea Ranskaan niin a) tavalla b) kuin toisella.

        Ottakoon kuka asian kuinka haluaa. Itselleni Alexian kirjoitukset maistuivat hyvalle kuin paikallinen ankka.


      • Authie
        Cite de CArcassonne kirjoitti:

        No ollaan me nyt pikkuisen yliherkkia kun meita "haukutaan". On se nyt niin kova paikka kun emme olekaan mailman parhaita kaikessa. Yleisesti ottaen en huomannut kyseessa olevan kovaa kritiikkia suomalaisesta ruuasta, ko. maitokastiketta lukuun ottamatta vaan ruokatottumuksista. Tottahan Suomesta hyvaa ruokaa ja todellakin hyvaa ruokaa saa ja mikali nyt haluamme aloittaa vertailun niin itse aloittaisin perinteellisesta maukkaasta ja mehukkaasta suolakurkusta (aigre doux) paikallinen etikkakurkku...ymmarsit jos olet maistanut.

        Kansaa jolla on hyva itsetunto ei ei pikku pilalla horjuteta ja kylla kaikki tuntevat sananlaskun...mita isot edella, sita pienet perassa. Alexian kirjoituksissa tulee mainiosti ilmi kuinka ulkomaalainen havaitsee tyypillisen suomalaisuuden. Alkohooli tottumus on aivan kulttuuripohjaton ja maa taynna tekopyhia krapulaa kaipaavia viikonloppu juoppoja. Ulkomaille mennaan juomaan kun se on halvempaa...ja takaisin tullaan entista valkoisempina...il n'y a pas du soleil au bistro...

        Kuka hiemankaan tuntee ranskalaista kulttuuria pintaa syvemmalta tietaa aivan varmasti kuinka kriitillisia ranskalaiset omaa systeemiaan kohtaan ovat, huomattavasti kriitillisempia kuin suomalaiset Suomea kohtaan ja tietavat myos kuinka tavallinen ranskalainen yleisesti ottaen arvostaa pohjoismaalaista hallintomallia, luontoa, jne. Ja toisaalta ainakaan itse en huomannut etta Alexia olisi verrannut Suomea Ranskaan niin a) tavalla b) kuin toisella.

        Ottakoon kuka asian kuinka haluaa. Itselleni Alexian kirjoitukset maistuivat hyvalle kuin paikallinen ankka.

        Minäkin tykkään Alexian kirjoittamisesta, ja haluan kysyä, montako maahanmuuttajat Ranskasta Suomessa asuu. Itse en tavanut ketään ja asun pohjois Savossa.


      • Bon appetit vaan
        Authie kirjoitti:

        Minäkin tykkään Alexian kirjoittamisesta, ja haluan kysyä, montako maahanmuuttajat Ranskasta Suomessa asuu. Itse en tavanut ketään ja asun pohjois Savossa.

        Heihin voi tutustua tällä palstalla:
        http://www.salutfinlande.net/forum/index.php


      • lait+beurre=crème
        Authie kirjoitti:

        J a olitteko maistanut mammiä? Minä en uskaltanut. En tajua miksi suomalaiset voivat jotain sellaista syödä. Tai myös kun Alexia kirjoiti siitä salmiakkeista- minulle myös salmiakki ei maistu, maku on outo, mutta pahimmat ovat ne maitokastikkeet, kalakeittö maidon kanssa, kesäkeittö, ja kaikki ruoat jotka sisältävät maitoa. Maitoa sietän vaan maikeisissa ruassa, mutta ei keitössä tai kastikkeessa. Tai puuro- se ei ole maukasta, ja vaan hirveesti täytteläistä- en tajua, kuka voi siitä syödä ja vielä aamulla. Minä syön ensimmäistä ruokaa vasta joskus klo 11.
        Mutta totta on että suomalaiset ovat tosi siisti kansa, siiviavat koko ajan, ja ihmettelen että jopa lomalla, kun vuokravat mökki vaikka Lapissa- siivoavat itse ennen kun lähtevät. Minä aina ajattelin että lomalla, ja vielä kun pitää maksaa jotain 50 euroa per päivää, niin varmasti ei tarvitse itse siivoa, vaan voi olla rennosti. Suomalaiset ja varsinkin naiset eivät osaa olla rentoja, vaan aina säännöt säännöt ja taas säännöt!! Polttaa tupakkaa ei voi ennää missään ei edes baarissa,möllejä pitää lomalla siivoaa itse, säännöt joka paikassa. Uskomatonta.
        Ja alkoholilaki on aivan mahdoton. Viini, joka maksaa Carcassonnessa 8 euro, maksaa Suomessa yli 20 euroa, ruokakaupassa ei saa viini olenkaan vaan pitää mennä Alkoon, mualla ei saa mitään. Suomalaiset ovat tiukkapippoiset jopa viinien kanssa. Itse poltan tupakkaa aika paljon ja laki ei ole Suomessa mukavaa. Tuntuu että säännöt joka paikassa. Ja naiset vielä tiukempia tupakan ja alkoholin kanssa.
        Kun kutsun jonkun kotiin lounaalle ja tarjoan päivälle ruoan kanssa viiniä- heti ajattelevat "mikä alkoholisti!", vaikka juon vaan puoli lasillista, ja illalla kun ottan joka ilta noin 3 lassia, eli noin puoli litraa viiniä- heti puhuvat selkäni takana. Mistä johtuu tuo tuikkapippoisuus? sääntöjä ja taas sääntöjä. Eikä suomalaiset voi elää vähän vapaampi?

        Minä en ymmärrä, miten ranskalaiset voivat aloittaa päivänsä tyhjin vatsoin! Jotkut eivät juo edes kahvia saati että söisivät tukevan aamiaisen, jonka meillä sanotaan olevan päivän tärkein ateria. Sitten he syövät myöhään illalla ison aterian eli tekevät kaiken juuri päinvastoin kuin pitäisi. Silti eivät ole maailman lihavinta väkeä juustoineen ja viineineen - mikä on se kuuluisa ranskalainen paradoksi...

        Miksi muuten maito inhottaa ruoassa? Esim. valkokastike kalan kanssa? Käytetäänhän kermaakin, maito on kevyempi vaihtoehto, ja valkokastike tehdään voihin, joten lopputuloshan on käytännöllisesti katsoen kermaa...:-)


      • SisarSylvikki
        lait+beurre=crème kirjoitti:

        Minä en ymmärrä, miten ranskalaiset voivat aloittaa päivänsä tyhjin vatsoin! Jotkut eivät juo edes kahvia saati että söisivät tukevan aamiaisen, jonka meillä sanotaan olevan päivän tärkein ateria. Sitten he syövät myöhään illalla ison aterian eli tekevät kaiken juuri päinvastoin kuin pitäisi. Silti eivät ole maailman lihavinta väkeä juustoineen ja viineineen - mikä on se kuuluisa ranskalainen paradoksi...

        Miksi muuten maito inhottaa ruoassa? Esim. valkokastike kalan kanssa? Käytetäänhän kermaakin, maito on kevyempi vaihtoehto, ja valkokastike tehdään voihin, joten lopputuloshan on käytännöllisesti katsoen kermaa...:-)

        Koko tälle ketjulle haluan sanoa, että ranskalaisten ei täällä varmaan pakko ole olla. Maa on kurja ja kylmä. Mutta entäpäs ne, joilla ei ole vaihtoehtoa? Pakolaiset. Eivät he valita maidosta ja mämmistä ja huonoista tavoistamme, vaan ovat tyytyväisiä, kun on jokin turva. Eikä sitä maitoa ole pakko juoda, ei minkään lämpöisenä. Koko Skandinaviassa on sitä paitsi sama tapa.
        Ei tämä kiva paikka ole. Myönnetään. Toisten vaan on pakko täällä olla. Me itse olemme tottuneet. Monet totuttelevat, esim. pakolaiset. Mutta ranskatar voi mennä muuallekin, paikkoihin joissa on hienompaa, jossa aikuiset eivät juo maitoa ja jossa naapurit ramppaavat toistensa luona. Häntä ei vainota, kiduteta tai tapeta kotimaassaan.


    • IK

      Totta on,itse en syö aamiaista, aj eka ruoka vasta klo 13, lounas, illallinen klo 18, ja viime ruokaa noin klo 00.
      Syön itse juustot, juon viiniä, ja olen nainen pituus 170cm, 48kg.
      Minä tulin Suomeen avioliitton kautta etelä Ranskasta Terre d´Aude.
      Tulin miehen takia, mutta haluanjo takaisin. En viihty Suomessa.
      Täällä eiole historiaa, ei gotiikkia, ei barokko, ei mitään keskiaikaista.
      Blogini on: http://www.chateauxmedievaux.com/
      Kirjoitan,teen videot ja laitan youtubeen, kaipaan koti!!!! Asun pohjois Savossa.
      Mutta totta on,että ruokaa voi joakinen tehdä mitä haluaa, ja minäteen aivan samanlaista ruokaa kun Ranskassa, olen nainen, 39v..
      Suomessa asun 10 vuotta. Niin, ei täällä tarvitse olla, mutta kun on kerran naimisissa ja puoliso ei halua muuttaa...vaikea. Mutta ajattelen joskus vaikka muuttaa itse. Ei halua elääloppuun elämän asti Suomessa. Hyvin karu ja kylmä maa..mutta ei historiaa..minä kaipaan meidän keskiaikaiset linnat, ruines, ja aurinkoa, ja hyviä viinejä.
      Kotona sain monesti hyvä Merlot vaikka 10 litraa 20 eurolla,täällä maksaa samanlainen Merlot pullo noin 12 euroa. Hirveesti kallis viini!!!!! Suomessa on jo aikaa saada viinien hinnat alas ja viinit ruokakauppaan koska viini kuuluu ruokaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      4350
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      86
      2210
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      556
      1718
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      101
      1441
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1157
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1088
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      218
      971
    8. Tykkään sinusta ikuisesti

      Olet niin mukava ja ihana ihminen rakas. ❤️
      Ikävä
      5
      918
    9. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      903
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      888
    Aihe