Homeenmakuinen raanavesi

mitä ihmettä?

Kodin raanasta tuleva vesi maistuu hiukan homeelle. Mistä ihmeestä voi olla kyse? Onko mahdollista, että pintavedestä käsitelty talousvesi kaikkien vaiheiden jälkeen maistuu homeelle? Ongelmaan liittynee myös tiskikone. Olen ihmetellyt, kun koneesta luukun aukaistua lehahtaa epämääräinen lievä homeenhaju. Onko nyt tämäkin osoitus, että vesijohtovedessä on vikaa, vai onko ongelman alku ja juuri tiskikoneessa? Muistelen lukeneeni, että joissakin kunnissa vesijohtovedessä on ihan merkittävissä määrin sädesientä. Mistäköhän tästä saisi lisätietoa? Asiaan vaikuttaa varmaan myös se, että olen raskaana, jonka takia haju- ja makuaisti ovat entisestään herkistyneet.

2

527

  Vastaukset

  • Vesihometutkimus käynnistyy!

   Juomaveden homeiden ja sädesienten terveysvaikutuksia kartoittava tutkimus käynnistyy keväällä 2009 Kymenlaakson kulttuurirahaston myöntämän apurahan turvin. Torstaina 4.12.2008 Elimäellä vietetyssä Suomen Kulttuurirahaston Kymenlaakson rahaston vuosijuhlassa luovutettiin apuraha juomaveden homeiden ja sädesienten mahdolliisia terveyshaittoja käsittelevään tutkimukseen. Juomavedessä on todettu homeita ja sädesieniä monissa kunnissa sekä Suomessa että mm. Norjassa. Terveyshaittojen yhteydestä veden välityksellä tapahtuvaan altistukseen ei ole aikaisempaa tietoa. Juomaveden mikrobiologiset epäpuhtaudet voivat aiheuttaa ripuliepidemioiden lisäksi myös muita haittoja, kuten kuumeilua ja muita yleisoireita. Joukkomittaista sairastavuutta on esiintynyt mm. Nokialla jo 1970-luvulla (ns. kylpykuume-epidemia).

   Lähde: http://www.homejaterveys.net/

  • jos siinä on hometta. Näin on asian laita 20 suomalaisella paikkakunnalla. Kansanterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan (viite Korhonen L ym 2006)

  SEISKA.FI

  • Rakkauden juhla! Missikeisarinna Sunneva Kantola julkaisi kauniin hääkuvan: "Mr and Mrs Sjögren"
  • Shetlanninponiori on saanut yli 140 jälkeläistä eikä ikinä tarvinnut eläinlääkäriä: ”Syö myslimössöä!”
  • Jari-Matti Latvalaan yhdistetty malli Asal Bargh kauhistelee: ”Saan outoja ehdotuksia, kuten…”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   168
   3207