Minun tarinani

..haisunäätä..

Ajattelin kertoa tarinani. Eihän sitä tiedä vaikka siitä olisi jollekin apua.

Vuosia kärsin seuraavista oireista: Erittäin paha haju hengityksessä, ikenien turvotus, haavaumat ja verenvuoto ikenissä.
Jatkuvat, päivittäiset ripuloinnit ja kovat vatsakivut, jotka veivät välillä "jalat alta", eli kipu oli niin kovaa, että kieriskelin lattialla. Iho kalpea ja tuskanhikinen.
Keho haisi ummehtuneelle, mätänevälle lihalle. Haju tarttui vaatteisiin, eikä pesussakaan lähtenyt pois.

Ongelmaa oli kymmenisen vuotta ja voitte vain arvata olinko suosittu ystävien keskuudessa! Sain kuulla olevani epäsiisti "paskasika" eli, sain tuntea ongelmieni lisäksi tuttavieni ja sukulaistenkin taholta halveksuntaa ja häpeä oli melkoinen. Pelkäsin mennä ihmisten keskelle, koska en tiennyt milloin kipu ja ripulikohtaus yllättää. Aina se sieltä tulikin. Otin pari askelta taaksepäin jos joku tuli mielestäni liian lähelle. Olin varmaan epämiellyttä ihmisten silmissä em. käytöksenikin takia, hajuista puhumattakaan.

Kävin lääkärissä asiasta puhumassa, mutta lääkäri vain kehoitti pitämään huolta henkilökohtaisesta hygieniasta, liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta. Verikokeita toki otettiin. Pvk:ssa kaikki arvot pielessä, mutta lääkäri ei siihen juuri kantaa ottanut. Kävin myös hammaslääkärissä ja koska hampaat olivat kunnossa, niin hammaslääkäri kehoitti muuttamaan elämäntyyliä. Siten paha haju suussa ja ikenien verenvuoto olisi sitten hänen mielestään lakannut. En vain oikein tiennyt mitä olisi pitänyt muuttaa. Olisiko pitänyt ruveta ryyppäämään ja tupakoimaan, mitä en tehnyt tuolloin. Suihkussakin kävin päivittäin, joskus useitakin kertoja päivässä.

Apua tuli sitten ihan "maallikkotasolta" pienenä vihjailuna; että olisiko maitotuotteita syytä vähentää ruokavaliosta.
No, minä lopetin välittömästi päivittäiset jogurtit, juustot ja maidon juonnin. Oireet hävisivät parin viikon aikana. Puoli vuotta olin ilman maitotuotteita ja sitten aloitin niiden käytön uudelleen. Oireet palasivat välittömästi.

Olen vuosia elellyt pääsääntöisesti ilman maitovalmisteita ja joskus kun olen langennut nautiskelemaan niistä, niin seuraukset ovat olleet sen mukaiset.

Muutenkin ihmettelen edelleen tätä kummallista kehoani. Mikäli joudun tekemään töitä oikein hikihatussa niin kyllä vaan kummallinen ummehtunut haju erittyy vieläkin. Onneksi ei normaalioloissa.

Enpä tiedä näistä Valion mainoksista ja vakuutteluista, että maitotuotteet ovat teveellisiä. Minun kohdallani maitotuotteet tekivät suuren osan elämää suorastaan helvetiksi. Niin hyla-, kuin laktoosittomatkin tuotteet.

Tässä tiivistettynä tarina. Onko kokemuksia vastaavasta? Onko lääkäriltä saatu ongelmaan diagnoosi? Minun kohdallani asiaa ei edes yritetty tutkia.

2

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei maitoa ei gluteenia

      Hyvä haisunäätä, eipä mulla noita hajuongelmia ole ollut, onpahan vain todettu keliakia, ja nyt tuoreltaan epäilen vielä maitotautia. Sain pari viikkoa sitten erittäin voimakkaan vatsakipukohtauksen syötyäni ed. päivänä todella paljon jäätelöä. Nyt olen ollut liki 2 viikkoa ilman maitotuotteita ja jo vaivat vähenee, vatsa toimii säännöllisesti, ei kipuile, ei muodosta ilmaa, selkäsärky,ja polvien särky ovat vähentyneet huomattavasti. Aina sitä 23 vuotta ihmettelin kun ei tuo keliakiadieetti poistanutkaan kaikkia vaivoja...
      Laktoosi-intoleranssi tuli kyllä testattua ja poissuljettua. Katsokaapa googlesta sanaa maitotauti, niin jopa silmät aukenee...

      • .haisunäätä.

        Inpä ole ajatellutkaan ongelmieni nimeksi maitotautia. Tosin onhan se täysin osuva nimi. Lueskelin artikkeleita googlen sivuilta. Sieltä ei tosin eteen tullut hajuongelmaa, niin kuin minun kohdallani oli, mutta paljon muuta tuttua. Tajuan nyt mikä päänahkaani taudin jyllätessä vaivasi. Omistin aikanaan paksut, melkein mustat pitkät huikset ja noina vuosina jolloin kärsin hajuista, kivuista, ikenien verenvuodosta ja jatkuvasta ripuloinnista kärsin myös siitä, että päänahkani oli vereslihalla ja hiukseni irtoilivat. Aamulla sängystä noustessani oli tyynynpäällinen mustien hiusteni peitossa. Pään kutinaa oli koko ajan ja ajoittain kynsiini tuli verta kun raavin päätäni.

        Maitotaudeissa näyttäisi olevan nuo ihottumat ja ihon kutina tyypillisiä oireita, joten siitä ilmeisesti oli minunkin päänahan oireissa kysymys. Muiden juttujen lisäksi.

        Ei kiitos maitoa! Sorry Valio ym. meijerit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      410
      4208
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      137
      2841
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1968
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1370
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      75
      1302
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1268
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1262
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1231
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1031
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      970
    Aihe