kittilinssi vs. sigma 18-50mm f2.8 EX DC Macro

sdfsfsdfsa

Eli onko niin paljon parempi kitin mukana tullutta DT 18-70/3.5-5.6 -linssiä että kannattaisi maksaa 400€. onko kenelläkään kokemuksia?
kiitos!

8

1373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täystuho

      Jämäkämpi rakenne, 2 aukkoa valovoimaisempi, parempi mf, parempi vv-suoja, metallinen kiinnitysbajonetti.
      Ja jotain muutakin?

      Huonoa ehkä suuri suodinkierre, voi olla muutakin?
      Kuvat ei välttämättä juurikaan sen parempia kuin kitillä? Mitä nyt parempi valovoima auttaa taustan pehmentämisessä ja käsivaralta kuvattaessa voi käyttää hieman pidempää suljinaikaa.

      Kuvaaminen saattaa kiinnostaa enemmän kun on parempi obiska kameran keulalla. Minä olen hieman tympääntynyt kit 18-70/3.5-5.6:een. Lähinnä mekaanisen rakenteen takia, muovinen ja klonksuu. Sekä suurempien aukkojen käytön mahdottomuus osaltaan syö pois järjestelmän käyttö tarkoitusta ja monipuolisuutta!

      Toimiiko muilla Suomi24 keskustelupalsta tämän uuden päivityksen jälkeen tosi hitaasti. Kirjoitus tulee ainakin 30s myöhässä ruudulle!

    • Täystuho

      Kuvailla? Onhan tuossa kitissä kyllä nopea tarkennus, eli jos valoa riittää niin moneen touhuunhan siitä kyllä on.
      En tiedä onko luulotautia tai jotain mutta nykyään tuntuu että valovoima pitäisi olla vähintään f/2.8. Tuotakin suuremmat aukot ovat varsin käyttökelpoisia!
      Salama auttaa varmaan monessa tilanteessa jos sitä osaa ja voi käyttää??

      Onkos Earl of snowdon päässyt vertaamaan Tamronia ja Sigmaa, jääkö Sigma suorituskyvyssä paljonkin jälkeen? Vai onko huomattavaa eroa?

      • "Onkos Earl of snowdon päässyt vertaamaan Tamronia ja Sigmaa, jääkö Sigma suorituskyvyssä paljonkin jälkeen? Vai onko huomattavaa eroa? "

        ...tällä kertaa vertailla, vaikka minulla on vain tuo Sigma 24-60mm f/2.8 ja Tamron 17-50 f/2.8. Tuo Sigma on varmaan susi jo tehtaalta päästyään, vaikka on huonon (reuna)piirron vuoksi jo käynyt tehtaalla huollossa. Omalta osaltani Tamron 17-50 f/2.8 riittää croppirunkoon kuin croppirunkoon varmasti. Sen verran hyvä yleislasi se on, etten usko minkään valmistajan vastaavan oman lasin tuovan muuta kuin lisäkustannuksia. Jos nuo kuvan muotovääristymät sitten haittaavat, PTLens ohjelmassa tuo Tamron on asetuksissa mukana ja virheet korjaantuvat muutamalla hiiren klikkauksella.


    • Nosturi

      Tuo kittilinssi on melko vahvaa tekoa. Omani pääsi pyörimään jyrkkää kalliota alas pysähtyen vauhdilla kiven kylkeen. Miten kävi? Ei mennyt rikki tai tullut vikaa, jos olisi ollut kallis painavampi pro kakkula se olisi lähes taatusti särkynyt. Miksi näin? Kitti paljon keveämpänä muovirakenteena kesti törmäyksen. ;-) Että jotain myönteistäkin...

      • Valinnan vaikeus

        Siinä hyvääkin. . Nytten on hankalaa kun ei osaa päättää ostaako Tammu 17-50/2.8 vai Sigma 18-50/2.8 vai Sigman 10-20/4-5.6!
        **-50/2.8 olisi kyllä paljolti käytössä polttovälinsä osalta, mutta kyllä laajiksellekin varmasti käyttöä tulee olemaan!
        Kitissä hyvä polttoväli, mutta miten olisi laajiszoomi ja sitten sen kaverina käyttäisi sitten 50/1,4 joka jo löytyykin.

        Siinä vaan jää sitten paljon millejä pois? 17/18-50/2.8täyttäisi lähen kokonaan tuon, ilman "todellista" laajakulmaa.
        Ehkä joskus saatan hankkia noista kaksi ja sitten vielä 30/1,4mm lisäksi mutta nyt vain joku noista!
        Voisko joku puhua nyt järkeä päähän.

        Soorry valitus, en ole viestin aloittaja, selvennyksenä vielä!


      • ertyol

        Paranee näköjään, mutta kyllä valovoima pitää seuraavassa olla se f/2.8. 50/1.4 löytyy ja on mielestäni hyvä. Monesti vaan liian suppea kuvakulma. Mutta käyttöä sillekin joskus on?

        Pähkäillään nyt vielä ja katsotaan mitä onnistuu hankkimaan. Voisi liikkeet nyt jotain syystarjouksen tapaista laittaa tulemaan, saisi köyhäkin jotain hommattua!


      • ertyol kirjoitti:

        Paranee näköjään, mutta kyllä valovoima pitää seuraavassa olla se f/2.8. 50/1.4 löytyy ja on mielestäni hyvä. Monesti vaan liian suppea kuvakulma. Mutta käyttöä sillekin joskus on?

        Pähkäillään nyt vielä ja katsotaan mitä onnistuu hankkimaan. Voisi liikkeet nyt jotain syystarjouksen tapaista laittaa tulemaan, saisi köyhäkin jotain hommattua!

        "Paranee näköjään, mutta kyllä valovoima pitää seuraavassa olla se f/2.8."

        ...tapauksessa hanki se Tamron 17-50mm f/2.8, parempaa et saa Sonylle jos et muillekaan. Katso kuitenkin että lasi on valmistettu Japanissa Kiinan sijaan, laadulla on eroa. Verkkokauppa.com:issa pääsee ainakin kurkistelemaan paketteja ja minun CyberPhotosta ostamani oli ainakin se Japanissa valmistettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      778
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      636
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe