Tietojenkäsittelyn FM:stä Sähkötekniikan DI:ksi

__Heppu__

Löytyykö muita samanlaisia kummajaisia kuin minä. Olen 31-vuotias tietojenkäsittelyn FM, mutta rupesin vielä lukemaan TTY:ssä sähkötekniikan koulutusohjelmassa DI:ksi. Saan hyväksiluetuksi FM-tutkinnosta pakolliset matikan, fysiikan ja tietotekniikan kurssit joten aivan nollasta en siis aloita. Tavallisin tausta DI-opinnoissahan on pelkän ylioppilaan ohella AMK-insinööri, maisterit lienevät pieni vähemmistö.

Opintoja ryhdyn ainakin aluksi suorittamaan kokoaikaisen ohjelmistosuunnittelijan työn ohella. Motivaatio opiskelulle tulee ensinnäkin siitä että tuntuu ettei pelkän tietotekniikan parissa ei jaksa puuhailla eläkeikään asti. FM-koulutukseni kun ei muuhun oikein rahkeita tunnu antavan. Lisäksi toki pelottaa myös työttömäksi jääminen jossain vaiheessa, koskapa softatyötä ulkoistetaan koko ajan esim. Kiinaan.

Mahdolliset pääaineet (jollen sitten vielä vaihda koko koulutusohjelmaa ovat).
- Elektroniikka
- Lääketieteellinen tekniikka
- Sähkömagnetiikka
- Sähkövoimatekniikka
- Tehoelektroniikka

Mitä pääainetta itse rupeaisitte minun asemassani lukemaan. Elektroniikka nyt ehkä parhaiten nykyistä ammattia tukisi, mutta onko silläkään alalla tulevaisuudessa töitä Suomessa? Sähkövoimatekniikan nyt luulisin Suomessa työllistävän jatkossakin mutta se on jo nykyammatistani selkeästi kauempana. Valmistuessani olisin kuitenkin yli 35-vuotias vailla kokemusta alasta.

1

534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teekkari Espoosta

      Kokemusta löytyy, tosin päinvastaisella aineyhdistelmällä (sähkö-DI TKK:lta FM-opinnot tietojenkäsittelytieteestä). Elektroniikan ja ohjelmistotekniikan yhdistelmä viittaisi aika vahvasti sulautettuihin järjestelmiin - työtehtävien ulkoistamisen vaara on silti olemassa. Töitä yhdistelmällä varmasti löytyisi, ainakin Kehä 3:n sisältä. Lääketieteellisen tekniikan ja sähkömagnetiikan puolella IT-osaamiselle voisi olla käyttöä erilaisten laskentasovellusten parissa.

      Omassa yhdistelmässäni, sähkötekniikan ja ohjelmistotekniikan väliltä löytyy aika paljon yhteistä. Sähköyhtiöt tarvitsevat tietojärjestelmiä verkon muuttuessa älykkäämmäksi ja palvelutarpeen kasvaessa. Energia-alaan liittyvien ohjelmistojen kehitystyö vaatii usein energia-alan ymmärrystä; pelkkä IT-osaaminen ei automaattisesti riitä. Sähkönjakelua tuskin tullaan ulkoistamaan Suomesta.

      Aloina sähkötekniikan suuntautumisvaihtoehdot ovat varsin erilaisia. Peruskurssien jälkeen joku vaihtoehdoista varmasti nousee suosikiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe