Paljonko lpk rahaa kuukaudess?

Opiskeluaikoina(ko?)

Kuinka paljon lapinporokoiraan saa menemään n.rahaa kuukaudessa? Jos vaikka syöttää jotain kohtuulaadukasta ruokaa eikä mitään tosi halpaa moskaa k-kaupasta? Jos siis ei lasketa eläinlääkäri kuluja yms. muita yllättäviä mukaan?

En siis oo ottamassa vielä koiraa kun asun kotona ja olen vasta 14v., mutta kiinnostais kuinka paljon lapinporokoiran kokoinen koira esim syö kuukaudessa ruokaa yms. :)

3

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opiskeluaikoina(ko?

      Tai ehkä kumminkin kuinka paljon lapinporokoira syö kuukaudessa, siis kg? :)

    • Hullu Porokoiraharrastaja

      Hankala miettiä kun ei ole koskaan tullut laskettua.

      Luulen, jos en nyt ostoa väärin muista, että kolme koiraa on syönyt 15 kg säkin purinaa ja 7 kg säkin muuta ruokaa ja sitten koirille valmistettua liha-riisi-ohra-vihannes pöperöä (mm) sekalaisen määrän noin kuun aikana. Yksi on kasvava nuori koira, joskin hitaasti nyt kasvaa alta vuoden vanhana. Yksi syö juuru olleen juoksunsa jälkeen kuin hullu imuri. Yksi isoin söisi aina kaiken mitä näkee ja mahdollista, olettaen, että se herralle kelpaa. Kunnollista hänestä...

      Minullakin on 18 kiloisesta yli kaksinkertaisesti painaviin koiriin, eikä ole todellakaan tullut mietittyä edes yhtä koiraa pitäessä, mitä se maksaa per kuu. Joskus olen kyllä isossa marketissa havainnut, että kaikki kärryyn kertynyt on pääasiassa koiralle ! ja se oli jo siinä vaiheessa, kun tämä seniori oli penikka, jolle pilkotutin cittarissa luita pienemmiksi. Niin se aika menee -siitä on likempänä 10v ! Huh ..

      Sitten kun meilläkin on ollut tapana ruokkia aika vaihtelevasti ennen, kun taas nykyään äärimmäisen kalliilla laatunappuloilla, rasvahappokapseleilla, joka sortin tarpeellisilla ennaltaehkäisevillä seniorille etenkin ---- mahdoton sanoa. Kyllä nämä söisivät jotkut kaiken mitä näkevät ja miten paljon tahansa.
      Ei se minusta mikään halpapitoinen koira ole, jos sen tahtoo terveenä pitää, koska koira on sitä mitä se syö. Esim barffaus- muoti-ilmiö ei ole halvempi, mikäli sen tekee kunnolla, ja se pitää opetella tekemään kunnolla, koska muuten se ei ole koiralle terveellisempi tai terveellinen juttu. Siihen pitää paneutua. Minä en sitä suosi, mutta niiltä jotka tuntevat, olen tämän kuullut selitettynä ja varoiteltuna.
      Pentua minä en suosittelisi barffillla alkamaan syöttää, jos ei ole koiranruokinnassa ja koirissa yhtään kokenut, koska pennulla on vain yksi pentuaika, ja jos sen menee ruokinnalla pilaamaan, sen elämä oli sitten siinä. Toista chanssia ei tule.


      Muista ruokinnassa aikanaan, että porokoira pysyy terveenä (muun terveellisen ruuan lisäksi) jos mahdollista vaikuttaa millään, sillä, että se saa korkealaatuisia rasvahappoja joko nappuloissa koko ajan varmast (nappulat silminnähden rasvaisia ja käteen rasvaisia) tai lisäravinteina (esim kapseleita), ja toisekseen ettei sille anna lisäaineita sisältävää moskanappuloita (on hintaluokka mikä tahansa), ja kolmanneksi sillä, että sille antaa sellaista nappulaa & muuta ravintoa, sen jätös pysyy kiinteänä ja sitä tulee niin riittävissä määrin, anaalirauhaset tyhjenevät säännöllisesti. Myöskin ektravinkkinä, jos koiran pistää naruun ulos seisomaan elämäntapana, voi olettaa, että tulee anaali ongelmia. Niitä myöden tulee myös nielurisaongelmia koiran nuollessa kipeää takalistoaan, ja sillä tulehtuu sitten kurkku ja nielurisat.
      Niitä kumpiakin voidaan ja pakko hoidella antibiooteilla ja voidaan ja käytännössä usein joudutaan leikkelemään pois, mutta se on sitten taas vähempi kiva, joten on kivempi ehkäistä elämäntavoilla ja ruokinnalla. Näistä asioista kasvattajat ikävä kyllä eivät valista yleensä, edes moisten rauhasten olemassaoloista.

      Ruokintaohjeitakaan ei yleensä saa oikein. En ole itse saanut koskaan keneltäkään vaan itse kaikki pitänyt opiskella kantapään kautta :/
      Yleensä paneudutaan kiitettävästi terverotuisuuden markkinointiin sen sijasta, opastettaisiin koirien hoidossa. Nähtävästi jos kerrotaan, mikä tahansa minkä tahansa rotuinen koira, jopa porokoira voi sairastua mihin tahansa, katsotaan asiaksi, mitä ei saisi kertoa, eikä pidä kertoa, koska tahdotaan myydä ja peeärrätä ns terveen koirarodun sloganilla. Kyllä se sitä onkin tietysti verrannollisesti. Ei siinä mitään.

      Kuitenkin se on ikävä, että koirat sairastuvat siksi, että kasvattajilla on intressi pitää suu kiinni normaalista koiranhoidon tarpeesta kertomisesta.


      Nimim kokemusta reilusti.

    • vahakas

      Porokoiria ei ole, mutta lapinkoiria löytyy... eivät kai nuo niin kovasti tässä suhteessa toisistaan eroa :)

      Esitit aika hankalan kysymyksen. Ruokintakustannukset riippuvat aika pitkälti siitä mitä koiralle syöttää ja kuten tiedät koirasta on yleensä muitakin kuluja kuin vain ruoka. Periaatteessa ylärajaa kustannuksille ei ole... toiset ihmiset saavat koiriinsa kulumaan tolkuttomia määriä rahaa.

      Laadukkaat kuivamuonat maksavat yleensä jotakin 50€ ylöspäin per iso (ehkä15 kg) säkki. Hinta riippuu valitsemastasi merkistä ja siitä saatko jotakin alennuksia (hyvän kasvattajan kautta on usein mahdollisuus saada ruokaa edullisemmin) ja säkkien kootkin tietysti vaihtelevat merkistä riippuen... kannattaa varautua vähintään tuohon 50€/15 kg. Jos mennään puhtaasti ruokintasuositusten mukaan niin meillä koirat saisivat syödä kuivamuonaa 5-6 dl per päivä (siinä 300g hujakoilla). Eli jos ajattelin ruokkia ihan vain valmismuonalla, niin tuosta ajatuksesta on varmaa hyvä lähteä laskemaan.

      Sitten teoriasta käytäntöön... meillä koirat syövät kuivamuonaa jotakin 1-2 dl paikkeilla per päivä. Tuo menee lähinnä koulutuspalkkoina ja leikkimisen lomassa. Varsinaisena ruokana koirat syövät lihaa, kasviksia ja lihaisia luita sekä tietysti sen mitä ihmisiltä jää omistaan syömättä. Minä en pidä tapanani käyttää koirien ruoka-annoksia vaa'an kautta, mutta karkeasti arvioiden liha/kasvismössöä (50/50) menee ehkä 250g ja luita 250g päivässä. Noiden hinta riippuu täysin siitä, millä hinnalla saa raaka-aineet hankittua. Netistä löytyy useita paikkoja, joista voi ostaa koirille lihaa ja luita (myös tietysti niitä kasvismössöjä) joten sieltä voi vähän katsella mitä ei teollinen ruokavalio maksaisi. Itse tulin aikanaan siihen lopputulokseen, että näin ruokkien tulee loppupeleissä halvemmaksi ja on koirille luonnollisempaa. Nyt kun on perheeseen kuuluu myös yksi metsästäjä ja koirat syövät lähinnä sitä ilmaista hirveä ja peuraa niin ruokinta tulee todella halvaksi... toki rahaa kuluu sitten sähkölaskussa kun maksaa koiraruokien pakastuskuluja :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2012
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1907
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1875
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      11
      1381
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe