Meripelastus

sorsanpoika

Onko kukaan ollut näissä hommissa mukana? onko tämä vaan semmosta tylsää että tyyliin joltain hajoo perämoottori ja sit se hinataan satamaan vai onko myös semmosta herotoimintaa että pelastetaan ihmisiä?

täällä paikkakunnalla missä itse asun niin se on ''järvipelastusta'' koska merelle on täältä matkaa :P

jos joku on ollu tämmösessä mukana niin kertokoon millaisia pelastus ''operaatiot'' yleensä on :)

3

1416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meripelastaj

      Jos haluat leikkiä ramboa tai "pelastajaa" niin tää on ihan väärä harrastus sulle. Itse oon ollu mukana pääkaupunkiseulla jokusen vuoden ja aika monella keikalla ollut mukana. Meilläpäin näitä "heroita " ei edes oteta mukaan juuri sen takia koska tämä harrastus ei ole sopiva sankaritekoja haluavalle ihmiselle. Siinä vaan sitten pahimassa tapauksessa vaarantaa itsensä ja toisia aluksella olevia...

      Suurin osa keikoista on avustutustehtäviä missä sitten useimmiten hinataan joku jolla on joku ongelma ettei pääse eteenpäin. Välillä sitten sattuu vähemman kivoja keikkoja kuten esim veteen pudonneen etsintä ja vakavempia sairaustapauksia.

      Tämä on mukava mutta aikaavievä harrastus joten rohkeasti vaan yhteyttä paikallisyhdistykseen ja sitä kautta mukaan toimintaan.

    • sjöräddare

      Toiminta sekä että, välillä on juuri noita hinausjuttuja yms. Mutta kyllä todellista toimintaakin löytyy.. Otapa rohkeasti yhteyttä lähimpään yhdistykseen, tiedot löytyvät www.meripelastus.fi

    • järven pelastaja

      Minusta tuntuu, että et ole nyt ollenkaan menossa sinulle sopivaan harrastukseen. Olen itse miehistönjäsen järvialueella toimivassa yhdistyksessä ja voin omien kokemuksien pohjalta nyt valaista joitakin toimintaan liittyviä juttuja.

      Tässä harrastuksessa tarvitaan ennen kaikkea paljon vapaa-aikaa, kärsivällisyyttä ja kylmiä hermoja. Harjoittelu on määräitetoista merimiestaitojen ja pelastustekniinoiden opettelua, joiden opettelemisessa ei ole olemassa nopeaa oikotietä osaavaksi meri- tai järvipelastajaksi.

      Tehtävät ovat usein pitkäkestoisia, ja niissä pärjäämisen avainsanoja ovat juurikin veneenkäsittely, navigointi, pitkä pinna ja eri pelastusteknisten toimenpiteiden hallinta (hinaukset, pumppaus, karilta irroitus, etsintä jne.) Vene, navigointi, etsintä ja laitteiden käyttö on hallittava kaikissa sääolosuhteissa, myös pimeässä, kylmässä ja räntäsateessa. Kotiin ei saa olla tehtävältä kiire, sillä tehtäviin usein tai lähes aina liittyvä hinaus kestää monesti tuntikausia. Kylmät hermot, rauhallisen ripeä ja määrätietoinen toiminta ovat usein valttia tehtävillä. Eteenkin silloin, kun pelastustehtävillä on esim. karilta irroituksessa läsnä kova tuuli, aallokko ja itse karikko. Kylmiä hermoja ja taitavaa veneenajoa tarvitaan myös silloin, kun rantaudutaan ahtaaseen satamaan kylkihinauksessa "asiakkaan" kanssa, jos vaikka "asiakkaalla" on pituutta yli 15 metriä ja painoa 15 tonnia.

      Vastaus alkuperäiseesi kysymykseesi: Sinun ajattelumallin mukaisesti suurin osa tehtävistämme on mielestäsi tylsiä ja merkityksettömiä. Alle 5% tehtävistämme on ihmisen pelastustehtäviä, ja niistäkään ei ole pahemmin sankaritarinoita kerrottavaksi. "Henkisesti raskas" on ehkä osuvampi termi kuvaamaan niitä tehtäviä, kuin sankaritarina. Ei varmaan jäänyt epäselväksi, että mitä tarkoitan.... Koko Suomessa jakauma meripelastusseuran tehtävien luonteen mukaisesti on samansuuntainen. Syy on yksinkertaisesti se, että ~95% suurien vesialueiden pelastustehtävistä on jotain ihan muuta, kuin ihmisen pelastamista vedenvarasta. Hinauksia sen sijaan riittää, ja niissä on parempi viihtyä, jos meinaa meripelastusseurassa toimia. En suosittele siis sinulle tätä harrastusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2710
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      208
      1738
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1454
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1211
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1081
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      49
      932
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      72
      816
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      730
    Aihe