Minne viikonloppumatkalle?

Marraskuun Euroopan matkailija

Tarkoituksena olisi mennä pidenetylle viikonloppumatkalle (pe-ma tai to-su)) jonnekkin Eurooppaan marraskuussa. Onko jollain kokemuksia Euroopan kaupunkien viikonloppumatkoista? Missä lyhyestä lomasta saisi eniten irti ja mitkä matkatoimistot välittävät niitä edullisesti vai pitääkö varata erikseen lennot ja hotelli? Matka saisi maksaa kaikkineen n. 800-1200€. Haluaisimme lomalla lähinnä rentoutua, syödä hyvin, kierrellä vähän kaupunkia/kauppoja ja ehkä juhlia jonain iltana. Ei mitään museokiertelymeininkiä.

10

2273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailijaV

      Barcelona olisi varmaan teille sopiva kaupunki. Lennot ja hotelli kannattaa varata itse netistä.
      Kuvia Barcelonasta ja muista kaupunkikohteista:
      http://www.saunalahti.fi/~vavauh/

      • Viikonloppumatkailija

        Kiitos vastauksesta. Barceloonaa kaveritkin suositteli. Ihania kuvia tuolla sivulla! =)


    • fajka

      Katsoppa tätä:

      http://www.mrtravel.net/internet/leasure/index.php?option=com_content&task=view&id=230&Itemid=67

      http://www.bratislavaguide.com/nahtavyydet

      Sopivasti nähtävyyksiä ja paljon paljon kivoja shoppailu paikkoja. Hintataso edullinen Slovakia on uusin Euro valuutta maa.

      Olen itse sieltä kotoisin ja metkustamme sinne usein pidennetylle lomalla. 3-4 päivää on paras, mutta 2 päivää kin toki riittää jos ei laadi rarkkaa aikataulua. Lento Helsinki Wien on kätevin ja sieltä lentokentältä pääsette tunnin välein BRATISLAVAAN kätevästi bussilla- Matka kestää tunnin ja olette perillä.

    • tke 1970

      moi, kävin itse Dublinissa viime vuonna ja ihastuin välittömästi paikkaan. Ilmat ei tietystikään ole niin hyvät kuin esim. Barcelonassa, mutta ihmiset ovat todella ihania ja äärettömän sydämmellisiä. Jos pitää pubeista, on Dublin kuin "taivas". Hintataso on tosin paikanpäällä suhteellisen kova, eli jos haluaa syödä ns. hyvin, niin siitä joutuu maksamaan. Mutta pubeista saatavat ruoat ovat kelvollisia ja niistä todellakin lähtee nälkä. Suosittelen surffaamista netissä esim. seat24.fi on aika hyvä saitti katsoa sekä lento että hotellihintoja.

    • czcz

      Olin just Krakovassa 4 pv, lennot maksoi Finnairin suoralla lennolla 189,- ja itse netistä varattu hotelli n. 220,-. Siis yhdeltä henkilöltä. Krakova on hirveän helposti hahmotettava ja kokoaan pienemmän tuntuinen kaupunki jossa on paljon kulttuuria ja historiallista nähtävää, shoppailuun ne samaat putiikit jotka on joka paikassa. Ruoka on hyvää ja suomalaiselle edullista.
      Matkan saa edullisemmin kun valitsee ja tilaa itse hotellin, ja pääsee todella itse valkkaamaan isosta valikoimasta.

    • YETSKA

      Jos tämä viestiketju kuuluu tosiaan TOP6:seen, niin en todellakaan ennusta suoli24:lle pitkää ikää :)

      • kutkamaame

        Ihan sama mitä ennustat tai olet ennustamatta. Pitääkö olla riitaa tai juoruja, että sua kiinnostaa? No, ihan sama sekin.
        Mulle tää tuli just kuin tilauksesta, kun suunnittelen pientä reissua ihan pikapuoliin. Hyviä ehdotuksia ovat muut kirjoittajat laittaneet oheismateriaaleineen. Kiitos teille niistä!
        Olisko vielä hyviä ehdotuksia viikonlopun kohteista Euroopassa?


    • mäkä

      Hämeenlinna on ihan jees. Jää rahatkin kotimaahan :))

    • rentoutuja

      Suosittelen Budabestia..ihana kaupunki. Matka ja hotelli varattiin netin kautta ja hinta kahdelta oli vähän reilu 800 euroa. Heti torstaiksi varattiin suomenkielinen opas, joka hommasi kolmepäiväisen lipun (bussi, metro ja maanalainen) sekä taksimatkan kentältä hotelliin ja takaisin. Lipun hinta oli jotain 14 euroa. Opas Monika oli huippu ja hänen avulla saimme koko lomasta niinpaljon enemmän irti. Hänen kanssa kuljimme Budabestissä muutaman tunnin ajan yhdessä ja siitä oli hyvä jatkaa sitten omin päin. Saimme todella hyvät eväät jatkaa ihanaa kaupunkilomaamme.

    • viikonloppureissaaja

      Barcelonan ohella ehdottomasti suosittelen myös Amsterdamia ja Lissabonia. Näiden etuna Barcelonaan verrattuna on ainakin se, että ovat huomattavasti pienempiä, joten helpompia "ottaa" haltuun. Amsterdam on todella hurmaava kaupunki, mutta matkan hinnasta en osaa sanoa, siellä kun olen käynyt jo 2001. Omalla tavallaan karunsuloisessa, rappioromantiikkaa tihkuvassa Lissabonissa taas kävin tänä kesänä ja matka maksoi 355€/hlö, kun varasimme itse lennot ja hotellin netistä. Uskallan luvata, että Lissabon ei kyllä jätä ketään kylmäksi, tavalla tai toisella :) Dublin esimerkiksi minusta taas tuntui hieman yhdentekevältä kaupungilta, mutta kokonsa puolesta sekin ihan ok viikonloppukohde.

      Pakko kommentoida vielä Budapestissa vierailleelle, että äidillänikin oli B:ssa muutama vuosi sitten käydessään Monika-niminen suomea puhunut opas ja oli ollut kuulemma todella hyvä! mahtoikohan siis olla sama Monika?! :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe