Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

metallin palkat köyhyysrajalla

pettynyt metallitar

perjantaina radiosta kuulin, että suomessa köyhyysraja on 1100e/kk käteen.
Metallialalla palkat voi olla niin pienet että jää jopa tuon alle.
Itse olen ollut metallialalla jo 8 vuotta ja palkkani on yleiskorotusten myötä noussut peräti 1200e/kk, eli en kauas jää köyhyysrajasta minäkään..
Huonostipa siis on metalliliitto hoitanut asiansa.
TES sallii näin pienen palkan.

11

1952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metalli sucks

      mitä teet. jos olet cnc-koneistaja jtms niin jopa palkka onkin aivan toisilla tuhansilla. pelkälle nippelin pyörittäjille ei makseta, koska ei tarvita varsinaista koulutusta. fyysisesti raskaammasta työstä maksetaan myös enemmän siis sellaisesta, johon nainen oikeasti ei voi. metallipuolihan on tiedostetusti sovinisteja täynnä. miesten työpaikkoja. vanhemmat äijät (yli 30v) ärsyyntyvät, jos sinne eksyy naisia heidän rauhaansa häiritsemään. seuralaisena voit olla, joiden työt tehdään sun puolesta, varsinkin jos olet nätti ja rumien naisten on oltava fyysisesti vahvoja, mutta heitähän ei sitten enää naisina pidetäkään. ja jos olet oikeasti fiksumpi, sua ei kestetä ollenkaan, joten parempi vaihtaa alaa, antaa pomolle pikkujouluissa tai tehdä tusina lapsia ja palata astialle myöhemmin, äitinä.

      • KokemustaOn

        Ihan miespuoliset ammattihitsaajat (2000-luvulla työnsä aloittaneet) ja vaikka olisi luokkahitsauspaperit (luokka vähintään 4 tai korkein 5) saavat vaan n 1500€/kk, joten tuo väite että raskaasta työstä ja ammattitaidosta ei makseta, sekä kokemuslisiä ei makseta (korkeintaan ikälisä kymmenen vuoden välein)


    • niinpä niin

      ja naissorvaajan palkka vrt miehen palkkaa!!

    • paska tuli vaikka kusta yritin

      hirveesti hyötyä olla metallinjäsen..... työpäivän jälkeen leipäjonoon

      • eikommunisti

        jos kusta yritit ja paskaa tuli. kato peiliin liiton mies. metalliliitto täynnä vastaavia punaniskauhoajia, vaikka pitää tyhmilläkin äijillä jouku temmellyskenttä olla, jos voivat todistaa olevansa toisiaan tyhmempiä. missään ei oikeistolaisia ja omaa etua tavoittelevia kommareita kuin metallissa. .


      • leeninsetä
        eikommunisti kirjoitti:

        jos kusta yritit ja paskaa tuli. kato peiliin liiton mies. metalliliitto täynnä vastaavia punaniskauhoajia, vaikka pitää tyhmilläkin äijillä jouku temmellyskenttä olla, jos voivat todistaa olevansa toisiaan tyhmempiä. missään ei oikeistolaisia ja omaa etua tavoittelevia kommareita kuin metallissa. .

        makselehan sinä niitä jäsenmaksuja minä käännän kylkee pruuuts


    • Entiedä missä olet töissä mutta kyllä metallialan keskiapalkka on noin 13€/tunti eli 2236€/kuukaudessa.
      Itse olen toiminut työntekijnä ja toimihenkilönä metallialalla niin ei sielä noin pienillä palkoilla tarvinnut töitä tehdä. Jo 1980 luvulla sai6-8€ tuntipalkan ja nykyjään ne ovat siinä 10-15 euron valillä kosk metallin minipalkkakin on jotain 8€ tunti. Kun olet ollut 5-vuotta alalla niin olet ammattilainen ja palkkasi pitää olla keskipalkan tietämillä. Palkka ei nouse jos et itse kysy palkkaa lisää mutta pitää olla myös perustelut palkankorotukselle. Itsellä metallialalla jo vuodesta 1978 alkaen ja palkka 3000€ paikkeilla kuukudessa.
      Muista myös että töitä pitää tehda tuottavasti niinkylläse palkka sieltä noisee tai vaihda työpaikkaa jos mahdollista ja pyydät kunnon palkka. Palkat ovat bruttopalkkoja.

      • VITT

        Ei paskapäät nosta palkkoja vaikka olisi tehtaan ahkerin työntekijä useita vuosia


      • ItseOnTehtava

        Olen samaa mieltä "VITT". Älä missään nimessä ikinä yritä olla ahkerin työntekijä. Olen itsekin huomannut että sellaista muut työntekijät vihaa ja pomotkaan ei arvosta. Erityisesti innokas ei saa olla missään vaiheessa. Siitä pomot tietää että tätä voi höynäyttää, eikä se uskalla palkkaa vaatia. Myöhemmin muut työntekijät alkaa puhua paskaa. Toki pomot yrittävät kovistella tekemään enemmän töitä. Paskapäiden paikasta kannattaa vaihtaa toiseen firmaan. Luultavasti palkkakin nousee heti monta sataa kuukaudessa. Kaikki tämä ottamalla asioista selvää, ilman suuria tunteita. Varmuus on että tilanne ei parane, jos et tee mitään muutosta itse.


    • Ratkaisija

      Siellä tarvitaan koneen osia.

      • jätkä*

        metallissa palkat,työvaatimus ryhmä, henkilökohtainenlisä,ikälisä maksetaan kerran vuodessa, yleiskorotukset joitain senttejä eli palkat vaihtelee joidenkin työntekijöiden kesken paljonkin. toiset tekee urakalla toiset taas tuntipalkalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe