Kaveri on kateellinen??

tothepoint

Nimittäin miehestäni?! Ainakin siltä tuntuu.

Kun aloimme seurustelemaan, "matalalla profiililla", meni muutama viikko ennenkuin julkistimme suhteemme Facebookissa. Kaverini ei siis ollut tavannut tätä miestä aikaisemmin (mutta se ei estänyt kaveriani pyytämästä miesystävääni kaveriksi). Kuitenkin hän oli "tykännyt" merkinnästä "X on nyt parisuhteessa". Minulle ei kommentoinut asiaa mitenkään.

Nykyään, esim. illanvietoissa, baareissa ym. tapahtumissa, jossa olen miesystäväni kanssa, kaverini lirkuttelee miehelleni kaikenlaista. On mukakiinnostunut, kyselee ihme asioita, jne. On alkanut nykyään jopa koskettelemaan (esim. ottaa käsikynkkää). Lisäksi kommentoi facebook -tapahtumia ja statuspäivityksiä.

Jos juttelen kaverini kanssa niitä näitä mesessä tai kasvotusten, hän täysin ignoraa sellaiset asiat ,joita teen yhdessä miesystäväni kanssa. Esim. jos kerron että lähdemme viettämään viikonloppua jonnekin muualle kahdenkesken, kaverini vain töksäyttää jotain puolipositiivista. Sama jos kerron että olemme löytäneet yhteisiä harrastuksia tai muita mielenkiinnon aiheita. Kaveri keksii siittäkin jotain ei-niin-positiivista sanottavaa tai sitten vain kuittaa asian olemalla hiljaa.

Miksi ei vaan voisi olla onnellinen toisen puolesta? Aiemmin olin pitemmän aikaa sinkkuna. Kaveri yritti naittaa minua ties kuinka monelle "ikuiselle poikamies" kaverilleen. Anteeksi, joudun nyt sanomaan näin, mutta mielestäni nämä miehet eivät olleet "minun tasoani".

Kaveri on alkanut ilkeäksi, kuittailee vain, vittuileekin takaisin.
Enkä keksi mitään muuta sellaista muuttunutta asiaa, muutakuin sen, että aloitin seurustelusuhteen.

Kaverillani on mies. On ollut sama jo monta vuotta. Mies on mukava, fiksu, kohtelias ja hyväkäytöksinen eikä pelkää työntekoa. Missä siis vika?

Ei näitä naisia aina ymmärrä... *huokaus*

41

7200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvaileva

      Et kerro miesystävästäsi mitään. Olisiko naisystävälläsi syytä olla kateellinen sinulle?
      Eiköhän vain ole kyllästynyt hyvään, mutta ikävään mieheensä ja yrittää päästä osille sinun ystävästäsi. Hänellä saattaa olla muitakin "syrjähyppyjä".
      Vähän ihmetyttää se seikka, ettet näytä tietävän mitään naisystäväsi aikeista. Otapa ystävällisesti puheeksi tuo miesasia. Selviää tai ei selviä tai saat harhaanjohtavaa informaatiota, mutta ainakin on yritettävä. Kunhan pidät varasi, ettei juttelu pääse kehittymään riidaksi. Paitsi jos haluat päästä hänestä jo eroon. Mutta et pääse niin kauan kuin molemmat havittelette samaa miestä.

    • Meikäteikä

      miesystäväsi sanoo tuohon?
      Kai olet jutellut hänen kanssaan tilanteesta?
      Mieti voitko luottaa mieheesi ja jos et niin älä ole sellaisen kanssa, älä myöskään tuollaisen kaverin kanssa jos sinusta noin vähän välittää. Turhaan hukkaat elämääsi sellaisiin.

    • ruska_aika

      Mietinpä tässä vain että taitaa kaverisi olla ihastunut mieheesi, kannattaa keskustella miehesikin kanssa asiasta että mitä mieltä se on.

      • joku muu

        Samaa mieltä kuin tuo edellinen: ruska_aika : kaverisi näyttää pitävän miesystävästäsi ihan tosissan - ei vain kateuden vuoksi tai siksi että sinä hänet olet hyväksi katsonut, vaan omana vakaana arvionaan. Siksi hän rakentaa sinusta riippumatonta ihmissuhdetta tuohon omasta mielestään varteenotettavaan ihmissuhteeseen, joka miesystäväsi hänen silmissään on.
        Voi myös olla että hän seurassasi osaa olla paremmin sosiaaline kuin yleensä ihmsiten seurassa: niinpä miesystävästäsi, joka on varmaan sosiaalisesti sinuntyylisesi edes jonkin verran, on tullut varteenotettava ihmissuhde, kenties mieheksi harvinainen kontakti hänelle. Pitäisi vain ottaa selvää, pitääkö hän miehessä Sinun piirteistäsi vaiko miehen omista - kyllä sen voierottaa: ne omat piirteet ovat ne erilaiset kuin Sinulla.


      • kyynikko

        Näin minäkin ajattelin viestiä lukiessani. Voihan kyseessä olla kateuskin, jos kaveri on niin lapsellinen, ettei kestä sitä, että entinen sinkkuystävä on löytänyt "hyvän miehen" itselleen. Mutta tarina kuulosti kylläkin enemmän siltä kuin kaveri olisi ihastunut kirjoittajan uuteen miesystävään... Lisäksi löytyy vielä sellainenkin naistyyppi, joka uskoo olevansa ylitsepääsemättömän ihana ja kaikkien miesten valitsevan hänet, jos vain pystyisivät. Ihastumista tai "prinsessakompleksi", veikkaisin.
        Kannattaisi pitää vähän etäisyyttä ko. "ystävään", puhua miehen kanssa ja ehkä myös pyytää miestä poistamaan tämä nainen kavereistaan facebookissa, jos tilanne alkaa näyttää hälyttävältä.

        Miehen kanssa kannattaisi keskustella asiasta muutenkin ja selventää myös se, onko mies mahdollisesti rohkaissut kirjoittajan kaveria jotenkin ja pahimmassa tapauksessa jopa itsekin ihastunut tyttöystävän ystävään! Sellaistakin sattuu... Etenkin, jos tyttöystävä on "liian kiltti" ja sietää sekä ystävältään että mieheltään liian tuttavallista kanssakäymistä.
        Miksi tämä uusi mies ylipäätään hyväksyi uuden ihastuksensa ystävän fb-kaveriksi, jos eivät edes tunteneet toisiaan?


    • kaveri - irevak kummin päin vain ?

      käännä selkäsi jollei tahti muutu KOKO KAVERI KÄSITE uusiksi !

    • kaveri,.

      Vai täällä sinä minusta rupeat avautumaan.kiitti vitusti

    • sama juttu

      Itsellä semmonen kaveri, "ystävä", jonka olen tuntenut ala-asteelta asti ja kun olen tapaillut joitain miehiä joskus, tästä "ystävästä" on ilmennyt uusia piirteitä.
      Hän on hyvin ulkonäkötietoinen ja tiedän, että hän pitää itseään paremman näköisenä kuin esimerkiks mua. Olemme erilailla kauniita ja ulkonäköihanteemme poikkeavat täysin, mutta hänen mielestään yksi ja ainoa tapa näyttää hyvältä on käydä solariumissa ja käyttää itseruskettavia, pidentää hiuksia kuiduilla ja värjäillä niitä jatkuvasti sekä liiallinen meikkaaminen ja laittautuminen jo aamusta. Hän on pitkä ja hoikka, minä taas keskipitkä ja normaalipainoinen, "luonnonkaunis" ja hillitty.
      Saan siis itsekin hyvännäköisiä miehiä, ettei tarvi tyytyä mihinkään "keskivertoon" ja kaverini on myös huomannut tämän. Hän alkaa keikistelemään poikaystävieni edessä ja "haukkumaan" itseään kehujen toivossa; "vähä mun tissit on pienet, hyi" jne.
      Yhden kerran oltiin kaverini luona uuden poikaystäväehdokkaani ja parin hänen kaverinsa kanssa ajatuksena lähteä terassilla käymään, mutta suunnitelmat muuttuivatkin sen verran, että päätimmekin lähteä baariin asti. Kaverini: "No en mä näillä vaatteilla voi lähtee!" ja menee huoneeseensa vaihtamaan vaatteita ja tulee meidän kaikkien eteen "vaatimattomasti" VAIN peilailemaan metallinhohtopinkkistretch-kankaiseen kotelominariin pukeutuneena, hyvin vartaloa nuolevaan makkarankuoreen, joka ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Pojat siinä kieli pitkällä tottakai. "Äh, ei tää oo hyvä..."
      Hohhoijaa... Sillon ärsytti, nyt toisaalta naurattaa, kuinka tyhmä kaverini oli ja kuinka tyhmiä miehet on, kun lankee tommoseen... :)
      Mutta onneks ne miehet oon jätetty ja unohdettu, varmasti hekin salaa himoitsivat kaveriani eikä ihme; ne on MIEHIÄ. Nyt on semmonen helmi kainalossa, ettei sitä vie (eikä se lähde) kukaan muovinen paris hilton kopio :)
      Kai kaverini yritti toiminnallaan todistaa koko maailmalle, että saa kenet (ja kenen) miehen tahansa lyömättömän kauniin ulkonäkönsä ansiosta. Myös parhaan kaverinsa miehet.
      Täytyy kyllä myös todeta, että mikä meitä naisia välillä vaivaa?? Eikö mikään tosiaan riitä (oma poikaystävä) vaan täytyy saada niitä riisuvia katseita muualtakin.
      Olen kyllä huomannut, että kaverini ei ole harvinainen tapaus. Naisilla on taipumus tulla jotenkin mustasukkaiseksi ja kateelliseksi miehistä, joista eivät ole edes kiinnostuneita.
      Kai se vaan kertoo jotain meidän suomalaisten naisten itsevarmuudesta ja ulkonäköepävarmuudesta...
      Mitä mieltä olette?

      • scva

        "tulee meidän kaikkien eteen "vaatimattomasti" VAIN peilailemaan metallinhohtopinkkistretch-kankaiseen kotelominariin pukeutuneena, hyvin vartaloa nuolevaan makkarankuoreen, joka ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Pojat siinä kieli pitkällä tottakai. "Äh, ei tää oo hyvä..."
        Hohhoijaa... Sillon ärsytti, nyt toisaalta naurattaa, kuinka tyhmä kaverini oli ja kuinka tyhmiä miehet on, kun lankee tommoseen... :)"

        Siis miksi ne miehet on tyhmiä, siksikö että tykkäsivät siitä miltä hän näytti? Mitä tyhmää siinä on? Jos jokin näyttää hyvältä, niin sitten näyttää. Ei se ole mikään kannanotto siihen, että onko joku pukeutunut jotenkin oikeista tai vääristä syistä. Eiköhän sellaisia vaatteita myydä ja osteta ihan juuri sitä varten, että ovat näyttäviä...


      • sama juttu
        scva kirjoitti:

        "tulee meidän kaikkien eteen "vaatimattomasti" VAIN peilailemaan metallinhohtopinkkistretch-kankaiseen kotelominariin pukeutuneena, hyvin vartaloa nuolevaan makkarankuoreen, joka ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Pojat siinä kieli pitkällä tottakai. "Äh, ei tää oo hyvä..."
        Hohhoijaa... Sillon ärsytti, nyt toisaalta naurattaa, kuinka tyhmä kaverini oli ja kuinka tyhmiä miehet on, kun lankee tommoseen... :)"

        Siis miksi ne miehet on tyhmiä, siksikö että tykkäsivät siitä miltä hän näytti? Mitä tyhmää siinä on? Jos jokin näyttää hyvältä, niin sitten näyttää. Ei se ole mikään kannanotto siihen, että onko joku pukeutunut jotenkin oikeista tai vääristä syistä. Eiköhän sellaisia vaatteita myydä ja osteta ihan juuri sitä varten, että ovat näyttäviä...

        Mielipiteestäsi huolimatta varmaan ymmärsit kuitenkin pointtini.
        Enkä sitä sanonutkaan, että normaali mies ei katselisi ja ihailisi, mutta normaali mies ei mielestäni kuolaa ja toljota epäkohteliaasti. Etkä voi väittää, etteikö miehet näytä tyhmältä kun puolipukeinen nainen astelee eteen eikä tollot saa sanaa suusta ja aataminomena pomppii ja kuuluu "gulp"?
        Eikä mielestäni kaverini edes näyttänyt hyvältä, hoikka on kyllä juu, mutta missä muodot, joita miehet rakastavat. Mekolle ei kyllä täytettä juuri löytynyt :)
        Mutta kukin tykkää mistä tykkää ja itse olen tällä hetkellä miehen kanssa, joka viehättyy mun vartalotyypistä eniten. Hyvä niin, miksipä sitä muuten olisimmekaan yhdessä, jos en kelpais tälläsenään.
        Enkä tuomitse kaveriani hänen kauneusihanteensa takia, mutta hän tietää itsekin, etten ymmärrä hänen tapaansa ylilaittautua kun on ihan nätti ilman liiallista yrittämistäkin. Mutta kukin tavallaan!


      • <3 <3
        scva kirjoitti:

        "tulee meidän kaikkien eteen "vaatimattomasti" VAIN peilailemaan metallinhohtopinkkistretch-kankaiseen kotelominariin pukeutuneena, hyvin vartaloa nuolevaan makkarankuoreen, joka ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Pojat siinä kieli pitkällä tottakai. "Äh, ei tää oo hyvä..."
        Hohhoijaa... Sillon ärsytti, nyt toisaalta naurattaa, kuinka tyhmä kaverini oli ja kuinka tyhmiä miehet on, kun lankee tommoseen... :)"

        Siis miksi ne miehet on tyhmiä, siksikö että tykkäsivät siitä miltä hän näytti? Mitä tyhmää siinä on? Jos jokin näyttää hyvältä, niin sitten näyttää. Ei se ole mikään kannanotto siihen, että onko joku pukeutunut jotenkin oikeista tai vääristä syistä. Eiköhän sellaisia vaatteita myydä ja osteta ihan juuri sitä varten, että ovat näyttäviä...

        ..mieheltä ihailla muita ja varmaan viä tyhmempää jos naisensa kaveria ihailee ja sama jos "tarjoilee" itseään kaverin miehelle, yäk!


    • Miespuolinen....

      On kova arvostelemaan aina kun löydän uuden naisen. Itse asuu avoliitossa ja kaiken pitäisi olla suht' ok.. Aina jotain vikaa naisissani. Kateellinen näiden kauneudelle, vaikkei itsekään mikään ruma ole. Ihmeellisiä kysymyksiä jne.
      Naiset ovat joskus masentavia...

      • sama juttu

        Tähän viittasinkin edellisessä kirjotuksessani, että naiset ovat mustasukkaisia miehistä, joista eivät ole edes kiinnostuneita ja kateellisia muista naisista (niin että haukkuvat ja etsivät olemattomia vikoja). Välillä hävettää olla nainen, mutta enpä sano tätä sillä, että olis yhtään sen hienompaa olla mies..


    • kolli-lalli

      ja minulla kävi aivan samalla tavalla mutta nyt oli kyseessä nainen josta "ns." kiisteltiin..
      laitoin kaverin menemään , eli katkaisin täydellisesti suhteen. vaikka oltiin ala-asteelta asti hyviä kavereita.

      sillosen muijan kans seurustelin 3 vuotta sen jälkeen, mutta suhde kariutui.

      tämä ex- alkoi sitten seurustelemaan yhen minun ja ex-kaverin kaverin kanssa ja täämä ex- kaveri oli nainut ex-tyttöystävääni , kun tämä seurusteli kaverini kanssa. että siinä näkee millanen jätkä...

      sanon vaa et kannattaa olla varpaillaan kaverit ne on jotka pettää ei ystävät....

      • nösvönvs

        Ei tuosta saa oikein selvää...


    • Romusko

      Annappa samalla tapaa takaisin,ellei hyväksy niin ei se olekaan kunnon kaveri.Romusko.

    • akanat jyvistä erottuu

      Tuntuupa todella siltä, että kaverisi ei ole onnellinen omassa suhteessaan ja nyt on änkäämässä teidän väliin... yrittää varmaan jopa saada teidät eron partaalle.

      Itselleni kävi vähän samoin... ja en voi ymmärtää kaverini käytöstä muuten kuin että hän ei ole enää onnellinen omassa suhteessaan.

      Harmi, että teillä(kin) meni noin.

    • huono juttu

      se on paha juttu ja jos ei kommentoi, sekin on paha juttu...

      Seurustelun pitäis olla kahden ihmisen välinen asia, muut voi sit olla mitä mieltä tahansa, ei sen pitäis sua liikuttaa...

    • Asiat vaan halki

      kaverisi kanssa, vaikka yhdessä uuden miehesi kanssa. Ota suoraan asia puheeksi sillä ei kannata tässä kohtaa olla liian kiltti koska todennäköisesti tilanne vain pahenee. Ja jos ei suostu niin sitten varmaankin ainoa vaihtoehto on pitää taukoa siitä ystävyyssuhteesta, sillä et voi antaa toisen ihmisen kontrolloida elämääsi. Sellainen ystävyys ei enää palvele ketään, ei sinua eikä häntä. Ja jos hänellä on mukava mies niin kestää sitten kyllä tämän rajanvedonkin.

      Ole rohkea, ja pyydä uutta miesystävääsi tueksesi tässä asiassa.

    • Omituinen nainen se sun kaveri.. On muuten etusivulla tämän topicin kuvalinkin kuvassa vasemmalla veemäisen näköinen blondi :D

    • pahalta tuntuu

      itselläni oli saman tyylinen tilanne..mies oli facebookissa ja tämä nainen kävi laittamassa kaveriksi..tietenkin mieheni olisi voinut olla hyväksymättä pyyntöä..menimme kihloihin ja minä onnellisena kerroin suurimmalle osalle kavereistani tapahtuman myös tälle naiselle..yhteyden otot loppuivat kuin seinään..sitten alkoi rumba..paskan puhumista toisen perään.jatkuvasti..meillä alkoi riidat tätä myötä.otimme aikalisän pariksi päiväksi että saamme riitoihin etäisyyttä.mieheni dokas ja minä lasten kanssa kotona.niinpä siinä kävi niin että tämä nainen iski mieheni kun tämä oli tuhannen päissään(ei selite)ja he viettivät yhdenillan jutun.minä olen tosi loukkaantunut enkä tiä kumpaa vihata enempi..mieheni tekoa vai tämän naisen kaksinaamaisuutta ja laskelmointia..nyt edessä pähkäily pystynkö unohtamaan teon ja antamaan anteeksi vai jatkanko elämääni yksi..koska pahalta tuntuu!pidä miehestäsi kiinni ja karsi tämmöiset pois..onko kaveri alkuunkaan...

      • Tosikaveruuden ystävä

        Vaikuttaa kovasti siltä, että "kaverisi" yrittää pokata miestäsi kovaa vauhtia. Miksi? Sitä on paha mennä sanomaan. Voi olla ihan tosisaan tai sitten vain testaa omaa viehätysvoimaansa kun omasta suhteesta alkaa jännitys hiipumaan. Toisaalta hänen oma elämänsä saattaa tuntua jotenkin paremmalta sinun elämäsi rinnalla, jos hän on suhteessa ja sinä eroaisit ja olisit taas se "säälittävä sinkku". Olen huomannut, että jotkin ihmiset nostavat itsetuntoansa juuri tämän tapaisella ajattelulla - on kiva kun kaveri on jotenkin heikompi kuin itse. Eli nyt asia selväksi "kaverin" kanssa ja jos vastaukset eivät miellytä, niin kannattanee ottaa reilusti etäisyyttä ainakin vähäksi aikaa!


      • :)

        tähän on pakko sanoo että miehes ja sinä ootte ollu sille sun naisystävälle pelinappuloita ja se on junaillu asioita kun hän on halunnu ja saanu sut ja miehes erilleen.. nyt otat miehes takas ja annat anteeksi miehellesi. luultavasti itekin katuu koko juttua mutta se sun nais"ystävän" heivaat hevonkuuseen. Senhän takia teille ne riidat alkoi kun se puuttui teidän asioihin. Ei sellainen ole ystävä. Ilman "ystävääsi" teillä ei ikinä olis ollu edes ongelmia. Pitäkää yhtä miehesi kanssa ja tehkää sille akalle selväksi että voi painua sinne missä pippuri kasvaa


    • naimisissa syrjähypyn kanssa

      Voihan se toki olla niinkin, että ystävättäresi tuntee vetoa mieheesi ja kokee saavansa jotain vastakaikua. Toisaalta oletko varma, ettet itse nää "härkästä" kärpäsen sijaan. Joskus käy nimittäin niinkin päin, että itse tuntee onnen potkaisseen oikeen kunnolla, ja alkaa epäileen omia kykyjä pitää kaveria ittellä - niin kuvittelee / näkee asiat niin, että omasta mielestään se kauniimpi ystävätär vikittelee sitä omaa lottovoittoa, vaikka kyseessä olisikin viatonta kommunikointia ystävän miehen kanssa. Ehkä ystäväsi ei koe polkeneensa sinun varpaillesi tai hän ei välttämättä ole ymmärtänyt että on loukannut sinua. Ei kaikki kauniit naiset ole vamppeja eikä kaikilla ole tarkoituksena viedä toisen omaa - tosin joskus voi käydä niinkin että ne kuuluisat kemiat vetääkin toisaalle enemmän ja syntyy noita syrjäytyksiä josko myös joillekin syrjähyppyjä.
      Syytä on kuitenkin muistaa se tosi asia, ettei ketään voi väkisin pitää, jos joku on mennäkseen, se menee vaikka kuinka lyhyessä juoksunarussa pitäis. Paremminkin päin vastoin! Kun annat vapautta ja näytät että luotat niin mieheesi kun ystävääsikin, saatat yllättyä että mitään ei tapahdukkaan - ja epäilyn sijasta sulla on sekä mies että ystävä, ja jos ei niin et sinä mitään ole menettänytkään - kumpaakaan ei siinä tapauksessa kannattanut pitääkään.

      • elämän koulua vuodesta 1981

        eli viestinketjun pointista lähtien varmaan jokainen jo tietää että kavereita voi olla vaikka kuinka paljon.. mutta mieti monta ystävää on? itsellä satoja kavereita ja niistä joskus mietin oikein ajan kanssa että ketkä ovat oikeita ystäviä ja tulokseksi sain kolme.. ja yksi niistä voin sanoa että on "kadonnut" kolmas veli näin kuvainnollisesti...


    • rehvesti

      Joo, en ymmärrä minäkään aina noita muita naikkosia.. Itsellä samankaltainen tapaus, ollaan oltu sällin kanssa yhdessä toista vuotta ja tän entinen koulukaveri kuolaa sällin perään minkä kerkii. Jännä juttu että kiinnostusta ilmeni ensimmäisen kerran vasta kun sälli oli varattu. Aikaisemmin ei mitään! No pakithan se sälli tytölle antoi ja tällöin tyttö "ymmärsi" hyvin meitä. "teillä on vahva suhde" jne..
      Mutta janottaapa vanha suola yhä edelleen, nyt, jotain puoli vuotta myöhemmin tyttö yrittää jälleen sälliä. Itkee galleriassa että "en vaan voi olla ajattelematta sua" blablaaa... Taas antoi sälli pakit ja kertoi ihan selvästi että heistä ei koskaan voi tulla muutakun kavereita, että hän haluaa olla minun kanssa.
      Vähän aikaa oltiin rauhassa, kunnes tyttö oli pyytäny sälliä "hakemaan hänet koulusta".. ei tuottanut pyyntö tulosta.
      Luotan sälliin kyllä, varsinkin näitten jatkuvien pakkien antojen jälkeen, mutta mikä ihme ajaa jotkut naiset/tytöt varattujen kimppuun?! Mitä iloa? Saako naiset siitä jotain kiksejä jos varattu mies lankeaa heihin oman akkansa sijasta? Joku "saan kenet haluan"- juttu tässä varmaan on takana.. Kannattaisi varmaa välillä kokeilla vapaita niin vois tulla jotain tulostakin..
      Sama meno näkyy jatkuvan edelleen, nyt tyttö on kommaillut kahdelle pojalle galleriassa...molemmat varattuja... :/ mutta tämän johdosta me ILMEISESTI saadaan nyt olla rauhassa.:)

      • nimetön2009

        hmmm... kannattaa varoa.
        tiedän pari tapausta jossa kaveri on vienyt kaverinsa poikaystävän. mut mun mielestä noihin tarvitaan aina kaksi ihmistä. et jos se sun kundikaveri tosiaankin on "leikissä" mukana, niin kannattaa sanoa suoraan, että et hyväksy hänen käytöstään. Ja saman sanot kaverillesi. jos siis haluat edes pitää tuollaista ihmistä kaverina....

        mun mielestä jättämisen oikeus pätee niin seurustelusuhteissa kuin ystävyydessäkin! kaveruussuhteet pitää punnita tarkasti.


      • Anam123
        nimetön2009 kirjoitti:

        hmmm... kannattaa varoa.
        tiedän pari tapausta jossa kaveri on vienyt kaverinsa poikaystävän. mut mun mielestä noihin tarvitaan aina kaksi ihmistä. et jos se sun kundikaveri tosiaankin on "leikissä" mukana, niin kannattaa sanoa suoraan, että et hyväksy hänen käytöstään. Ja saman sanot kaverillesi. jos siis haluat edes pitää tuollaista ihmistä kaverina....

        mun mielestä jättämisen oikeus pätee niin seurustelusuhteissa kuin ystävyydessäkin! kaveruussuhteet pitää punnita tarkasti.

        jooo voi ziizuz..... kannattaa pitää miehestä kiinni!!!!! kukaan ei omista ketään ja kaveri voi yllättää viemällä miehesi!!!! ja mistä sitä tietää..... miehes on tainnu jo käydä "asentamassa verhotankoja" ystävättäresi luona!!!...... ehkä ystäväsi "kateus" ei ole kateutta vaan ärsyyntymistä siitä että hierot ystävätterisi naamaan kaikki ne ihanat asiat joita miehes kanssa teette...?


    • daria

      minulla kävi samoin kaverini kanssa kun itse rupesin seurustelemaan. olin avioeron jälkeen n.6 vuotta sinkkuna ja yh äitinä. sitten kun tapasin itselleni ihanan miehen jonka kanssa mentiin kihloihin vuoden seurustelun jälkeen niin tämä minun ns.hyvä ystäväni alkoi jo heti vikittelemään minun miestäni. milloin halusi hänet kutsua parvekkeelleen juomaan olutta ja halusi mieheni sinne saunomaan.kun mieheni ei sinne ikinä lähtenyt niin alkoi ilkeät puhelut humalapäissään ja haukkui meidät sitten tekstiviesteillä miten tyhmiä ja ollaan joten ajattelin että kyllä vaan voi kaveritkin olla niin kateelleisia ja mustasukkaisia olla toisten onnesta että en vain ymmärrä enkä tule ymmärtämään.tämä kaveri on kyllä histosriaa tänä päivänä.

    • Lena44

      Tuttua tuo kertomuksesi. Minulla oli hyvä ystävätär. Kun löysin kaverin treffipalstalta (olemme asuneet yhdessä noin vuoden) ystävätär alkoi nähdä kaikki viat kaverissani ja alkoi kertoa kaverilleni minun entisistä kavereista ja menoistani. Hänellä itsellään on raju menneisyys,, siis kateellinen kun omat suhteet ei onnistu.
      Olen kertonut kaverilleni hänestä, hän kyllä tietää mikä tämä ent.ystävätär on. Älä ole missään tekemisissä tälläisen henkilön kanssa,,niin minäkin tein.

    • öhöö

      mikäs vitun teini-palsta tämä on? eiköhän tuo kuuluisi suosikki-lehden jammu palstalle.. facebook, mese hei tee palvelus hanki vittu elämä. Ota se aasin turvannäköinen naama värkkisi siitä koneen ruudusta ja mene ulos..

      • daria

        tämä ei todella ole mikään teinipalsta kuten sinä "öhöö" tätä pidät ja teini ikäiset kuten sinä joutaa mennä jo nukkumaan tai mennä sinne suosikki lehteä lukemaan.täällä kirjoitetaan ihmisistä jotka ovat kateellisia toisten seurustelusta ja yhteiselosta mistä sinä näköjään et tiedä yhtään mitään. ja toivottavasti sinulle ei käy niin kuin meille muille että kaveri yrittää bongata toisen miehen/ naisen keinolla millä hyvänsä. mutta sinä helvetin aasi joka siellä toisia haukut niin parempi sinun mennä sinne ulos tai sitten tule ulos kaapista jos tiedät miyä tarkoitan.


    • -miinaLiina69-

      Voin uskoa että väärinkäsityksiäkin asiaan mahtunee, mutta kateus on usein pahasta..

      Entinen ystäväni uskoutui suhdeongelmissaan minulle ja olin luotettava. Itselläni oli pitkä ja onnellinen suhde, kunnes mieheni sairastui masennukseen. En jaksanut olla useinkaan yhteydessä ystävääni ja sanoin avoimesti, etten katoa mutta en nyt vain jaksa.. Ystäväni liitot kariutuivat ( 3 kpl) pian naimisiin menon jälkeen ja arjen astuttua kuvioihin. Pian hän alkoikin olemaan mieheni "tukena ja turvana".
      Miehen sairaus uusi ja tilanne paheni. Olin enemmänkin hoitaja kuin puoliso. Väsyin ja kävin työkavereitteni kanssa tansseissa ja siellä eräs tanssittaja ihastui minuun. Hän otti yhteyttä ja vaikka pyysin heti lopettamaan ja kerroin syyn, hän vain kirjoitteli. Kerroin miehelleni kaiken ja hän yritti ymmärtää.
      Pian muutimme rakenteilla olleeseen omakotitaloomme, mieheni osti minulle isomman, uuden auton ja tulin raskaaksi..olimme todella onnellisia!!
      Ystäväni käytös muuttui. Hän puhui enemmän miehelleni kuin minulle. Olin ihmeissäni.Ystävni suhde oli juuri katkennut, mutta siitä hän ei minulle halunnut enää puhua.

      Kului 3 vuotta ja lähetimme vain joulukortit ja muutaman sähköpostin. Mieheni sairastui neljännen kerran masennukseen ja oli itsetuhoinen. Hän teki itsemurhan lääkkein, oltuaan sairaslomalla vuoden. Poikamme oli tuolloin 4v. Otin häneen yhteyttä ja toivoin tukea. Alkuun tuntuikin että hän olisi halunnut kuulla, mutta pian kuulin monelta luotettavalta taholta, miten hän haukkuu minua ja miten olin syypää mieheni itsemurhaan yms. Soitin välittömästi ja kerroin etten enää koskaan halua nähdä häntä! Ja että olin todella surullinen, kun luottamukseni oli petetty. Häneen ei puheeni edes koskenut, vaan hän huusi minulle että olen todella itsekäs ja kylmä ihminen. Hänkin menetti hyvän ystävän..
      Silloin vasta tunsin, että hän oikeastaan nautti tilanteesta, kun sanoi; Et sinä olekaan ihan niin täydellinen ihminen, kun hän on vuosien aikana luullut.. Se siitä. Menneet ovat menneitä, mutta nykyisin olen ystävieni suhteen hyvin valikoiva ja luottamukseni on aika lujassa.
      Silti ei pidä katkeroitua! Elämä jatkuu! :o)

    • Oma kokemukseni on että naiset ovat hyvin kateellisia, varsinkin toisen onnesta.

      Tapasin koulunkäytävällä ihanimman pojan ikinä, olin siis itsekin vielä "teini", siis kehittyvä epävarma naisen alku. Seurustelimme vuoden päivät, kasvoimme yhdessä ja mietin jo toiveikkaana että sitä jatkuisi vuosi jos toinenkin. Mutta minullapa olikin "paras kaveri", joka ei sietänyt sitä että seurustelin. Aikaa minulla oli kyllä tälle kaverillekin, ei ollut kyse siitä että olisin jättänyt pojan vuoksi taakseni.
      Syystä, jota en täällä ala selittelemään, jouduin muuttamaan väliaikaisesti kauemmas kotoa, seurustelu jatkui kaukosuhteena eikä ongelmia ilmennyt. Vai?
      Eräänä kauniina syyspäivänä kaverini ehtii juuri sanoa pojan pettäneen, ennenkuin bussin ovet sulkeutuivat.
      Ja kun tilanne alkoi selvitä, kokonaisuudessaan vasta melkein vuosi tapahtuneesta, kävi ilmi että tämä minun kaverini oli vietellyt pojan ja toinen pöljä oli lähtenyt leikkiin mukaan. En tiennyt kummalle olisin vihainen, ystävälle joka tiesi kyllä mitä oli tekemässä vai kokemattomalle pojalle, jolle minä olin ensimmäinen tyttöystävä. Kaveri lähti oma-aloitteisesti, annoin pojalle anteeksi. Kunnes toisen seurusteluvuoden jälkeen petti sitten silloisen hyvän ystäväni kanssa.

      Kahdesti petetty, kaksi ystävää menettänyt.

    • mie vaan

      Ota etäisyyttä kaveriisi. Iskee sun miehesi muuten kun silmäsi välttää.
      Älä soita, älä kirjoita, älä kommentoi Facebook juttuja. Anna hänen olla pelkkää ilmaa sulle. Voit kertoa miehellesi että on yroittänyt ennenkin iskeä sun miehiä.

      Zemppiä sulle. Ysääväsi ei ansaitse sinua

    • + 40 and ...

      Itse olen seurustellut yhden naisen kanssa puolesta kesästä ja kohdannut samanlaisen tilanteen, kumppanini kaveri kun huomasi että meillä tosiaan 'skulaa' keskenämme niin siitä alko semmonen 'ihmeellinen' kateuden osoitus kun juuri kaverilta pitäisi kait saada sitä onnentoivotusta
      hienosti alkaneesta suhteesta ..... näyttää nää naiset taas olevan 'one of a human kind' ....

    • Sarah/Hki

      ..Ettet vaan itse ole nyt mustasukkainen turhasta? Entä jos kaverisi koittaa vain olla ystävällinen miehellesi SINUN takiasi,koska sinä olet hänelle tärkeä ja hän haluaa osoittaa sinulle ja miehellesi että hän on nimenomaan onnellinen teidän puolestanne ja koittaa olla KAVERI myös miehellesi. Miksi ihmeessä haluat omia miehesi kokonaan, eikä hän saisi tutustua myös ystäviisi? Minun mielipiteeni on, että olet vain itse epävarma itsestäsi. Jos kaverisi koittaisi iskeä miestäsi, hän tekisi sen kyllä salassa, eikä sinun silmiesi alla menisi ottamaan käsikynkkään. Jos hän on oikea ystävä sinulle, sano että olet epävarma ja et pidä jos hän liikaa koittaa mieheesi tutustua. Minä ainakin olen ystävieni poikaystäville ystävällinen ihan vaan koska olen kohtelias. Tosin en ihan liian lähelle mene. :) Kaikki ei tuollaista itse ees tajua/huomaa.

      • Kyynikko

        Tuosta ap. viestistähän kävi ihan selväksi, että naisen "ystävä" dissaa häntä ja tämän on käytös on muuttunut kylmemmäksi, välinpitämättömäksi ja jossain määrin avoimen ilkeäksikin.
        Tuskinpa tässä on kuvittelusta kyse! Minua ärsyttää se, miten täällä niin helposti hyökätään kirjoittajien kimppuun ja moititaan juurikin esim. kuvittelusta ym. Varmastikin meistä jokainen on ollut tilanteissa, joissa toisten käytös ei ole asiallista ja tunnelma on ikävä; kyllä silloin itse tietää, ettei kaikki ole niinkuin pitäisi! Jos kokee negatiivisia viboja jonkun taholta, niitä yleensä myös on...
        Lisäksi tässähän on ihan selvästi tapahtunut ainakin jonkinasteista naisen kaverin ja poikaystävän välisen suhteen rajanylitystä.


    • Sivusta seurannut, mutta ei sivullinen

      Asia voi olla myös niin päin, että seurusteleva ja rakastunut pari on niin käpertynyt omaan onneensa (joka heille suotakoon) että näkee asiat vain yhdestä vinkkelistä. Minä olen vuosien saatossa huomannut, että kun ystävä alkaa seurustella, tämä ensin kääntyy täysin parisuhteeseen. Ystävän pitäisi olla mukana hehkuttamassa "voi kun se on ihana" kaverin miehestä ja ihastella ja ihmetellä kaikkea mitä mies tekee tai mitä pariskunta tekee yhdessä. Itse olen välillä kyllästynyt kuulemaan vaan mitä he ovat pesäänsä ostaneet tai mitä matkoja on suunnitteilla. Noissa keskusteluissa kukaan ei ollut enää kiinnostunut mitä minun elämässäni tapahtuu - paitsi ehkä neuvoja antaen kuinka löytäisin miehen tms. Olen itse ottanut vähän välimatkaa näihin pariskuntiin, koska ystävyys ei ole enää sitä mitä se joskus oli - molemminpuolista asioiden jakamista. Useimmilta tuo vaihe menee tosin aikanaan ohi, ja ehkä vuoden parin päästä voidaan taas vaalia ystävyyssuhteitakin, kun halutaankin omaa aikaa. Joissakin tapauksissa suhde ystävän mieheen voi olla väkinäinen - joko ei ole tämän kanssa ollenkaan samalla aaltopituudella, mutta yrittää "tulla toimeen" ystävän vuoksi, tai sitten mies saattaa heittäytyä liiankin tuttavalliseksi, varsinkin jos pariskunnalla on ollut jotain erimielisyyksiä... hohhoijaa! Olen päätynytkin näkemään ystäviäni enemmän kahdenkesken - "tyttöjen ilta" leffaan, saunomaan, syömään tai vaikka sienimetsään. Nämä tosin ovat mahdollisia vasta sitten kun ystävä on päässyt pahimman rakastumis-vaiheen ohi.
      Sinun kannattaa siis miettiä sitä, miten itse olet ystäväsi kanssa alettuasi seurustella....

      • kyynikko

        ap viestiä kuin "piru raamattua"? Ihan ensimmäiseksi kirjoittaja kertoi seurustelun alkaneen 'matalalla profiililla', jolloin jo tämä "ystävä" pyysi kirjoittajan miestä fb-kaverikseen tätä edes tuntematta... Minusta tuo ei kuulosta seuraavalta: "Asia voi olla myös niin päin, että seurusteleva ja rakastunut pari on niin käpertynyt omaan onneensa (joka heille suotakoon) että näkee asiat vain yhdestä vinkkelistä jne."!!!

        Mistähän teit päätelmäsi, ettei kirjoittaja puhu muusta kuin parisuhteestaan??? Ilmeisesti omista kokemuksistasi, jotka huom! ovat myös vain sinun omasta vinkkelistäsi nähtyjä ja koettuja...

        Niinkö se sitten siskot on, ettei uudesta miehestä ja parisuhteestaan saa puhua ystävilleen, jotka ovat joko sinkkuja tai elävät jo hieman väljähtyneemmässä pidemmässä suhteessa. Ilmeisesti.
        Hyvä ystävä on onnellinen toisen onnesta ja ennekaikkea myös kiinostunut siitä. Ehkä minulla on ollut harvinainen onni ystävystyä mahtavien naisten kanssa, jotka eivät ikinä käyttäytyisi kuin ap kirjoittajan kaveri tai kommmentoisi niinkuin te happamat pihlajanmarjat!


      • Aloittaja kiittää.
        kyynikko kirjoitti:

        ap viestiä kuin "piru raamattua"? Ihan ensimmäiseksi kirjoittaja kertoi seurustelun alkaneen 'matalalla profiililla', jolloin jo tämä "ystävä" pyysi kirjoittajan miestä fb-kaverikseen tätä edes tuntematta... Minusta tuo ei kuulosta seuraavalta: "Asia voi olla myös niin päin, että seurusteleva ja rakastunut pari on niin käpertynyt omaan onneensa (joka heille suotakoon) että näkee asiat vain yhdestä vinkkelistä jne."!!!

        Mistähän teit päätelmäsi, ettei kirjoittaja puhu muusta kuin parisuhteestaan??? Ilmeisesti omista kokemuksistasi, jotka huom! ovat myös vain sinun omasta vinkkelistäsi nähtyjä ja koettuja...

        Niinkö se sitten siskot on, ettei uudesta miehestä ja parisuhteestaan saa puhua ystävilleen, jotka ovat joko sinkkuja tai elävät jo hieman väljähtyneemmässä pidemmässä suhteessa. Ilmeisesti.
        Hyvä ystävä on onnellinen toisen onnesta ja ennekaikkea myös kiinostunut siitä. Ehkä minulla on ollut harvinainen onni ystävystyä mahtavien naisten kanssa, jotka eivät ikinä käyttäytyisi kuin ap kirjoittajan kaveri tai kommmentoisi niinkuin te happamat pihlajanmarjat!

        Kiitos viesteistänne. Kyllä se vaan niin on että hermot menee tämän "kaverin" kanssa. Onnistuu muutamalla lauseella pilaamaan päivän hyvät fiilikset. Piikittely vaan jatkuu, samoin tykkääminen ja kommentointi mieheni facebookissa.

        Joku kirjoitti, että miksi miesystäväni sitten hyväksyi tämän kaveripyynnön. No, mieheni on sosiaalinen tapaus. Pyytää ja hyväksyy kavereiksi puolituttujakin.

        Luotan miesystävääni täysin. Häntä on joskus, sanojensa mukaan, petetty. Hän on uskollinen ja olettaa että myös minä olen uskollinen. En usko, että miesystäväni näkee tuossa kaverini säälittävissä yrityksissä mitään pahaa. Jos edes tajuaa sitä sillä tavalla. Olen puhunut asiasta, mutta miesystäväni vähän hölmistyneenä sanoi että niinkö asia on? *pitänee vääntää rautalangasta*

        Minua itseäni joskus harmittaa kun otan kaikki ilkeydet niin tosissani vastaan. Kun en itse osaa sanoa ilkeästi takaisin, niin olen helppo kohde vittuilulle. En halua sanoa kenellekään pahasti, en halua että toiselle tulee paha mieli.

        Nyt suhde mieheni kanssa on jollain tavalla niin turvallinen ja vakaa, kaikki on hyvin ja keskinäinen kunnioitus ja luottamus pelaa, etten taida edes jaksaa välittää ns. kaverini kommenteista ja yrityksistä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      197
      2732
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      239
      2640
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2356
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      196
      1841
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe