Saako lukea itse?

Frank Black

Mitens on? Jos alkaa muslimiksi, niin saako itse lukea koraania? Vai pitääkö sitä vain kuunnella kun joku imaami lukee? Itse olen ei-muslimina lukenut koko kirjan, enkä löydä perusteluita esim. naisten ympärileikkaukselle tai huivipakolle. Luenko väärin?

10

270

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ghklhkfj

   en tiedä, mutta huivipakko kyllä löytyy....

   • JAJH

    Koraanista ei löydy sen enepää pakkoa tyttöjen/naisten kuin poikien/miestenkään sukuelinten silpomiselle. Joka muuta väittää, osoittakoon Koraanista ao. määräyksen. Myöskään "huivipakkoa" ei Koraanista löydy.


  • =)!#%!"=)(
   • fgfhkljkf

    sillä se on ahdasmielisten uskovaisten palsta....


   • Ihan Vääärä

    Mä en pääse tolle foorumille. Kun kysyin aikoinaan väärän kysymyksen...


   • muslimix
    Ihan Vääärä kirjoitti:

    Mä en pääse tolle foorumille. Kun kysyin aikoinaan väärän kysymyksen...

    voisiko sun blokkaamiseen olla semmoinen syy, että et osannut käyttäytyä?

    Jos menee toisen uskonnon omalla palstalle, varsinkin suljetulle niin siellä pitää osata käyttäytyä. Ne palstat on suljettuja sen takia, ettei niistä tule samanlaisia kuin esim. tästä palstasta. Suljetuilla palstoilla halutaan käydä aikuismaista keskustelua ja kunnioittaa toista ihmistä/toisen uskontoa.

    Minulle ei henk.koht. tulisi mieleenkään mennä esim. juutalaisten tai kristittyjen palstalle kirjoittelemaan sellaista tekstiä mitä täältä saa lukea. Kun kunnioittaa toisia, saa myös kunnioitusta takaisin.

    Muistan itse aikoinaan vuosia sitten kun kävin tällä palstalla erittäin mielenkiintoisia aikuismaisia ja toista kunnioittavia keskusteluja erään ei-muslimin kanssa, jolla ei ollut mitään intressejä tulla muslimiksi.

    Asioita saa kyseenalaistaa, mutta se tulee tehdä toista toisen uskontoa kunnioittavasti. Niin saa parhaimmat vastaukset, oma asia on sitten hyväksyykö ne vai ei.


  • Sallus

   Ei suositela luettavaksi. Tulkinta tarvitaan.

   Entisenä muslimina voin sanoa: lainaa kirjastosta ja lue loppuun ennenkuin teet "syvällisiä"päätöksiä.
   Ja sitten lue uusitestamentti. Mitä vaan joka ei kehota sua laajentamaan x:opin "taloudellista" tai "henkistä" valtaa. Lue uusitestamentti.

   • JAJH

    Koraani nimen omaan kieltää tulkitsemisen. Se on annettu "selvällä arabian kielellä, jotta ymmärtäisitte". Jos jokin on selvää, ei sitä tarvitse tulkita. Jos jotain tekstiä pitää tulkita, se ei ole selvää.


  • muslimix

   Naisten ympärileikkauksesta ei ole Koraanissa. Huivin käytöstä on.
   Nyt tulee kuitenkin muistaa, että käännös on aina käännös. Suomeksi ei ole hyvää Koraanin käännöstä. Kaikkissa on perustavan laatuisia käännösvirheitä.
   Uskon, että suomalaisena osaat lukea ihan "oikein". Ymmärtäminen on sitten ihan toinen juttu.
   Henk.koht. kehottaisin lukemaan englannin kielisen koraanin ja mieluummin semmoisen jossa on vähän selitystäkin mukana eli sivun alareunassa on joitakin jakeita selvennetty.

   Tännekin liitellään Koraanin jakeita ja yleensä vaan ne kohdat jotka sopiva ko. henkilön mielipiteisiin välittämättä yhtään siitä mitä lauseen ympärillä lukee tai mihin asiaan se on tarkoitettu.

   Koraania luetaan kuin "piru raamattua" .

   • JAJH

    Voisitko esittää, sanokaamme vaikkapa ensiksi kaksi, tuollaist "perustavaa laatua olevaa käänösvirhettä" ja esittää "oikean käännöksen" sekä perustelut sille?

    Odottelemme innolla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   3883
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   586
   3256
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2523
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   3
   2386
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   131
   1935
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   105
   1796
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   172
   950
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   83
   867
  9. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   237
   737
  10. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   149
   707
  Aihe