Yliarvostetut

TapausKriittinen

Ketkä ovat mielestänne yliarvostetuimmat kirjailijat? Kenen tekstit aiheuttavat myötähäpeää, mutta pitäähän sitä nostaa hattua kun kerran Hesarin kriitikkosetä kehui ja kirjastossa 200 varausta?

5

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on heikoin

      Mielestäni tulee erottaa kriitikoiden ylistämät ja mediassa ilmaista mainosta saavat kirjailijat niistä, joiden kirjoja saa kirjastossa jonottaa. Jälkimmäiset mittaavat kansan makua, eikä ainakaan minulla ole kanttia sanoa, että kansa on väärässä.

      Suhteessa mediahuomioon ylivoimaisesti huonoin kirjailija Suomessa on Jari Tervo, joka on erittäin taitava hankkimaan toimittajien avulla ilmaista mainosta kirjauutuuksilleen kuten jälleen muutama päivä sitten nähtiin. Arvelisin, että Tervo kustantajineen tähtää siihen yleisöön, joka ei itse ole lukenut Tervon kirjoja, mutta luottavat siihen, että ne sisältävät jonkinlaista Uutisvuoto-komiikkaa ja ostavat niitä sen vuoksi lahjaksi. Luulen, että toimittajatkin antavat Tervolle huomiota vain, koska niissä mainoshaastatteluissa häneltä saa juttuun mukaan sellaisia hauskoja läppiä, joita muilta kirjailijoilta ei saa.

      Kirjastojen vakaa suurkuluttajakansa ei kuitenkaan näy Tervosta suuremmin piittaavan päätellen siitä, että kirjoja on hyllyillä suhteellisen runsaasti ja hyväkuntoisina. Itsekin olen kahdesti Tervon kirjan lainannut, mutta pariinkymmeneen sivuun lukeminen molemmilla kerroilla jäi.

    • Bläägä

      Omasta mielestäni ehdottomasti ykkönen on Juha Vuorinen. Aivan kamalaa ja kornia tekstiä kirjoittava Vuorinen sopisi ennemmin raapustelemaan vessanseinälle kuin kansien väliin. Sieltä vessanseinältä hän tavallaan aloittikin, sillä esikoisteos Juoppohullun Päiväkirja ilmestyi hänen blogissaan. Se ansio Vuoriselle täytyy antaa, että hän on saanut nekin ihmiset lukemaan kirjoja jotka eivät kirjoja aiemmin ole lukeneet. Vähän kuin suomen Dan Brown tai J.K. Rowling siis. Tosin nämä ihmiset eivät ole sitten siirtyneet lukemaan muuta kirjallisuutta, vaan odottavat kun ensi viikolla ilmestyy kumminkin taas uusi kirja Vuoriselta.

      Kakkosena tulee Arto Paasilinna, jonka maine ja myyntiluvut perustuvat ainoastaan alkupään tuotannon kiistattomasti lähes erinomaisiin teoksiin. Nykyään surkuhupaisa Paasilinna onkin mielestäni alentunut suoltamaan liukuhihnalta uusintoja menestysromaaneistaan 1 per vuosi tahtiin. Hän lähestyy uhkaavasti Vuorisen tasoa. Sääli sinänsä.

      Aiemmin mainittua Tervoa en ole henk. koht. koskaan lukenut. Pohjan Hovia aloittelin kerran joitakin kymmeniä sivuja, mutta sen lukeminen tuntui siltä kuin olisi juuri syönyt itsensä ähkyksi ja joutuisi juoksemaan ylös portaita.

      • Watt

        Tämmönen ähky tuli Pohjanhovista minullekin. Sitten vuosia myöhemmin tartuin kirjaan uudestaan ja avautuihan tää. Melkein kaikki Tervot on tullut luettua hyvällä halulla. Että tällänen tapaus.


      • Nk

        pohjanhovi on tarina josta ei tiedä kuka milloinkin selittää eikä aina edes mistä, ihan kuin olisi kännissä (kuten kirjan hahmotkin). Se tulee lukea humalassa, niin minä tein ja sain siitä hyvät naurut.


      • TapausKriittinen
        Nk kirjoitti:

        pohjanhovi on tarina josta ei tiedä kuka milloinkin selittää eikä aina edes mistä, ihan kuin olisi kännissä (kuten kirjan hahmotkin). Se tulee lukea humalassa, niin minä tein ja sain siitä hyvät naurut.

        Juha Itkonen. Ei mikään ihmeellinen kirjailija. Kolumnistina varmaan ihan ok.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe