Rypäleraskauden kokeneita?

miljastiina

Tuntuu olevan kovinkin harvinainen tämä sairaus. Kiva olisi kuulla kohtalotovereista..
Meillä rv.12 ultrassa selvisi sikiön kuolema. Itse olin ihan koko raskauden ajatellut ettei kaikki ole hyvin.. Kärsin niin valtavasta pahoinvoinnista etten pystynyt töitä tekemään. Söin myös lääkkeitä ja kävin hoidoissa pahoinvoinnin vuoksi. Myös turvotus ja lihominen oli ihan epänormaalia.. Lisäksi vuosin jonkun verran välillä.
Itse sain ensin lääkkeet sikiön ulostuloon kotona otettaviksi. Vuosin ja kipuilin kuitenkin niin paljon että päivystyksessä parin päivän päästä tutkittiin ja kaavittiin. Päästettiin kotiin. Kipu vaan jatkui ja kuume nousi ja taju meinasi lähteä.. Uudestaan sisälle sairaalaan ja tulehduslääkkeet suoneen: kova tulehdus kohdussa alkanut. Seuraavana päivänä taas kaavintaan. Vihdoin olo parani, sain lääkkeitä ja verta ja lepoa sairaalassa. Jossain vaiheessa selvisi lääkärin epäilys rypäleraskaudesta, kohtu kun jatkoi vaan kasvuaan ekan kaavinnan jälkeen.. ja raskaushormoni oli muistaakseni jotain 400000. Patologin vastaus oli hieman epäselvä. Keuhkokuvat ok ja verenkuvan seurannassa kaikki myös ok kuukauden päästä. Sanottiin ettei enää testaillakaan muttei saa raskautua kuitenkaan.
Mietityttää juuri tämä varoaika, kannattaako käydä verikokeessa omatoimisesti vielä ja kysellä raskautumisesta? Tapahtuneesta aikaa nyt noin 3 kk.. Pelkään uusiutumista ja yleensäkin uutta raskautta, mitään vastaavaa en ole ennen muissa raskauksissa kokenut. En tiedä miten selviäisin jos taas tulisi niin paha olo, vaikuttaa koko perheen arkeen hirveästi.

2

631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti itsekin

      harvinaista, että mullakaan ei ole omakohtaista kokemusta, mutta yställäni oli rypäleraskaus, siitä tosin on jo 10 vuotta aikaa. Mutta kerron sen minkä asiasta tiedän/muistan, jos siitä olisi vaikka jotain apua.

      Siinä raskaus sujui aika lailla normaalisti raskauden puoliväliin ja siten piti synnyttää kuollut sikiö/vauva, kun tutkimuksien jälkeen ilmeni rypäleraskaus. Lukemia en enää tarkkaan muista, mutta muistaakseni ne huiteli miljoonassa. Uutta raskautta ei missään nimessä saanut edes yrittää ennen kuin lukemat olisi nollassa ja ne laski hitaasti. Heillä meni vuosi ennen kuin lukemat oli nollassa ja lääkäri antoi luvan uuden vauvan yrittämiseen. Siinä ystäväni kävi silloin tallöin (olisikohan ollut muutaman kuukauden välein?) testauttamassa lukemat eikä mitään muuta, siis sen synnytyksen (ja siis sulla tuon kaavinnan) jälkeen.

      Varmista siis testeillä, että ne lukemat lähtevät laskemaan ja ovat jossain vaiheessa nollassa. Kyllä teidän hoitava lääkäri tämän varmastikin varmistaa. Vasta sen jälkee on uuden raskauden mietimisen aika. Noudattaka sitä varoaikaa, minkä lääkäri on teille sanonut ja käy testeissä siihen asti, että lukemat ovat nollassa. Ystävälleni painotetiin tätä aivan suunnatoman paljon.

      Voimia ja jaksamista! Toivottavasti tästä oli edes jotain apua.

    • Rypäleenkokenut

      Pahoittelut kokemuksestasi. Rypäleraskaus on rankka juttu. Minulla todettiin rypäleraskaus (täydellinen) kolme vuotta sitten. Tämän jälkeen kävin 10kk hCG-mittauksissa sekä noin 4kk välein gynekologin ultraäänitutkimuksissa. Uutta raskautta saimme yrittää 10kk molan toteamisen jälkeen. Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä naistentautien poliklinikalle ja vaatimaan säännöllistä hCG-mittausta, jotta voidaan varmistaa, että tauti ei uusi. Varoaikahan uudelle raskaudelle on 6-12kk molan toteamisesta. Varoaika riippuu mm. molan laadusta (epätäydellinen / täydellinen) ja hCG-arvojen normalisoitumisajasta.

      Lämmin halaus sinulle ja voimia! Tämä tauti on voitettavissa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe