Omatoimimatka Orlandoon/ Miamiin: HELP!

kira65435

Hei!

Olen suunnittelemassa reissua Disney Worldiin (2 aikuista) tammikuuksi (2 viikkoa). Valmiita reissuja ei löydy, joten pakko alkaa itse suunnittelemaan.

Onko tammikuu ok aika matkustaa kelien puolesta?
Katselin, että lennot olisi n. 900 euroa/ 2 hlöä 2 viikon majoitus 600 euroa. Uskaltaako netistä varata majoituksen? Maksetaanko se vasta paikan päällä?
Onko nuo hinnat lähellä todellisuutta? Onko hyviä majoitus vinkkejä?
Mille kentälle kannattaa lentää (ilmeisesti Orlandoon) ja kuinka pitkä matka kentältä on DW:iin?

Kannattaako Orlandosta käsin käydä esim. Miami Beachilla vai onko muita käymisen arvoisia paikkoja lähempänä?

Mihin käytännön ongelmiin törmäsitte omatoimimatkalla?

Saako auton vuokrattua kentältä vai pitääkö se varata etukäteen? Paljonko maksaa 2 viikoksi?

Kaikki vinkit ja kertomukset ovat tervetulleita!! Kiitos etukäteen!

9

2562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailijatyttö

      Itse kävimme viime tammikuusa Floridassa. Lensimme Miamiin jossa odotti vuokra-auto. Lennot maksoivat 1100€ kahdelta hengeltä sekä autonvuokra oli 550€ kolmelta viikolta. Auto vuokrattiin suomesta käsin Ebookersin kautta. Itse varasimme kahdeksi ekaksi yöksi hotellin, koska emme suunnitelleet reittiä kovin tarkkaan. Motelleja/hotelleja saa kätevästi tien päällä ollessaan kun menee vain kysymään onko vapaita huoneita. Tosin jos meinaatte olla Orlandossa koko ajan niin kannattaa ottaa sitten yksi ja sama hotelli. Mutta oma kokemukseni on se, että ei ne välimatkat Floridassa niin pitkiä ole. Tosin olemme tottuneet matkumastaan Suomessakin pitkiä matkoja. Hotelleissa on valinnanvaraa, joten kannattaa katsella http://www.tripadvisor.com/ sivuilta kommentteja hotelleista. Kissimmeessä on paljon edullisempia majoituspaikkoja kuin Orlandossa, eikä matka Orlandoon sieltä ole pitkä!

      Orlandostahan ei ole myöskään kovin pitkä matka Titusvillee ja Kennedy Space Centeriin jos semmoinen kiinnostaa niin suosittelen käymään!

      Itse tykkään vertailla lentoja, hotelleja sekä autoja http://www.vertaa.fi kautta. Kysy jos jotain tulee mieleen, vastaan mielelläni.

      • kira65435

        Oliko tammikuussa hyvät ilmat? eli ihan biitsikelit?

        Oliko tammikuussa DW:ssa ruuhkaa vai pääsikö nopeasti laitteisiin?

        Majoituitteko parin ensimmäisen yön jälkeen motelliin? paljonko majoitus maksoi?

        Kuinka pitkä matka Miamin kentältä oli Orlandoon?

        Missä kaikkialla kiertelitte? Varasitteko missään majoitusta etukäteen vai menittekö tien päällä vaan lähimpään hotelliin/ motelliin?


      • matkailijatyttö
        kira65435 kirjoitti:

        Oliko tammikuussa hyvät ilmat? eli ihan biitsikelit?

        Oliko tammikuussa DW:ssa ruuhkaa vai pääsikö nopeasti laitteisiin?

        Majoituitteko parin ensimmäisen yön jälkeen motelliin? paljonko majoitus maksoi?

        Kuinka pitkä matka Miamin kentältä oli Orlandoon?

        Missä kaikkialla kiertelitte? Varasitteko missään majoitusta etukäteen vai menittekö tien päällä vaan lähimpään hotelliin/ motelliin?

        Viime tammikuussa ainakin tarkeni, siis lämmintä riitti mutta kylmääkin oli muutama päivä. Olikohan niin että sattui meidän reissulla pari päivää jotka olivat kylmimmät päivät vuosikymmeniin, mutta ei sentään toppatakkeja mukana tarvinnut :D

        Me kierrettiin Miami-OrlandoKissimmee-Titusville-St.Petersburg-Everglades-Key West-Miami Beach. Ajokilometrejä tuli reilut 2800km. Bensa oli halpaa. Muistakaa pitää pientä rahaa mukana, jotta pääsette tietulleista. Ne maksoivat riippuen paikasta 0.25$ ylöspäin.

        Emme käyneet Disney Worldissa, joten en osaa sanoa siitä mitään. Toivottavasti jollain muulla kokemusta siitä.

        Otimme motellit tien päältä, hinnoiltaan 30-120$. Kissimmeessä oli halvimmat ja Key West / Miami Beach oli kalleimmat hotellit.

        High season tarkoittaa, että silloin turisteja liikkeellä enemmän joten hinnatkin on sen mukaiset.


    • Itse olen lentänyt Orlandoon Lufthansalla. Yhtiö lentää myös Miamiin, eli kannattaa harkita vaihtoehtona paluuta eri paikasta. Autonvuokraamot tosin veloittavat extraa usein, jos auton palauttaa eri paikkaan kuin mistä on vuokrannut. Orlandosta käsin ei ihan käy päiväseltään Miamissa ajamiseen hupenee 4t suuntaansa.
      Kyllä varmasti kaikki matkatoimistot paketoivat sinulle toivomasi matkan. Suosittelen kaikkien auto&hotelli varaamista etukäteen.
      Ajankohtana tammikuu on oikein hyvä. High season Floridassa eli hotellit maksavat...

      • hannukoo

        Mikä tuo high season on?


    • oo

      Silloin on juuri low season, eli esim. Disney Worldissa pääsee kaikkiin paikkoihin huomattavasti lyhyemmällä jonotusajalla kuin muulloin. Kelit ovat suomalaisia kesäkelejä, voi olla hellettä (viime tammikuun alkupuolella 28 astetta) tai viileämpääkin.

      Netistä kannattaa varata majoitus, sen uskaltaa tehdä kun käyttää luotettavia firmoja. Esim. www.interhome.fi on hyvä. Lentoja voi katsella vaikkapa www.supersaver.fi. Nuo kaikki maksetaan luottokortilla varausvaiheessa.

      Auto kannattaa vuokrata etukäteen, www.holidayautos.fi taitaa olla halvin, ja niillä on ainakin hintatakuu. Noilta sivuilta voit suoraan käydä hintaa katsomassa, hinta riippuu auton typistä.

      Orlandon kenttä on jotain 20 mailin päässä DW:stä, mutta vertailun vuoksi kannattaa katsoa lentoja myös Tampaan, siinä voi säästää paljonkin. Tampasta ei kuitenkaan ole kuin tunnin matka Orlandoon, ja Tampa sinäänsä on katselemisen arvoinen paikka.

      Orlandosta en lähtisi ajamaan Miami Beachille, paljon lähempänä on parempi Daytona beach. DW koostuu neljästä eri isommasta puistosta ja kolmesta pienemmästä, joista ehdottomasti suosittelen ainakin Blizzard Beachia. Jos haluatte säästää lipuissa, katselkaa jossakin moolissa ilmoituksia halvemmista lipuista, ohjaavat teidät lomaosake-esittelyyn, ja kun käytte siellä, säästätte helposti 100 dollaria pääsylipuissa.

    • Villa Orlando

      Tarjoan vuokralle uima-allashuvilaa Windsor Hillsissä, vain 3 km Disney Worldista (lähin alue). Maksaminen suomalaiselle pankkitilille - ei riskiä. Lisätietoa ja esitepyynnöt: [email protected]

      • Tigerstedt

        hei !

        Olen menossa pariksi viikoksi Miamiin joulun jälkeen. Varasin lennot netistä. Vertasin eri nettivarausten hintoja. Halvimmat lennot löytyivät ainakin pari viikkoa sitten travelpartners.comin sivuilta. Vertaa.fi ei hae kaikkia lentoja, eikä vertaa niitä. Ebookers ja supersaverissa oli selvästi kallimpia paketteja kuin travelpartensilla. Nämä saattavat kyllä vaihdella. Kannatta tsekata muutaman päivän ajan sillä varaustilanteet vaihtelevat ja erilaiset ehdotukset eri paketeista. Voi olla että tilanne on nyt erilainen. Halvimmat lennot vähän yli 500 euroa edestakaisin (2 laskua). Yhden laskun halvimmat vähän yli 600 euroa/edestakaisin.
        Hotelleja ja majoituksia kannattaa tsekata myös eri lähteistä. itse olen varannut esim. hotels.comista ja booking.comista. Molemmat luotettavia ja ainakin bookingissa muistaakseni se etu ettei tarvitse maksaa välittömästi esim. Visalla. Jommassakummassa saattaa olla joku yhden yön varauspakko.
        Tässä saattaa olla yksi kiinnostava. Vertaa eri nettisaittien tarjonnat. http://www.bookingadvisor.com/


    • autoloma

      on valtavasti hyviä hotelleja halvalla, me olimme 4 vrk yli sadan neliön huoneistossa joka maksoi noin sata taalaa per yö (hotelli Caribe Cove Kissimmeessä) mutta meitä olikin neljä henkeä. Hawthorne Suites oli myös korkealla suosituimmuuslistassa ja sitäkin harkitsimme. Vaikka otimme joka paikassa laadukkaat ja tilavat huoneistot (Key Westissä tilavan huoneen), matkan hinta oli silti uskomattoman edullinen.Tämä tapahtui siis kesäkuussa. Teinä ottaisin eri kaupungeista hotellin sitä mukaa kun reissunne etenee, meillä oli 4 vrk Miami, 2 vrk Key West, 1 vrk Miami, 4 vrk Kissimmee, 2 vrk Naples. Lennot Miamista. Ainakaan Avis ei veloittanut sitä edellisellä lomallamme Kaliforniassa mitään ekstraa siitä, että otimme auton Los Angelesista ja palautimme San Franciscoon, kannattaa kysyä. Tosin Floridassa etäisyydet hyviä moottoriteitä pitkin eivät ole niin pitkät, ettei Orlandostakin pysty ihan hyvin ajamaan Miamiin kentälle, me tulimme Naplesistä rämeen halki hyväkuntoista ja nopeaa moottoritietä ja aikaa meni noin 2 h. Ekan kerran ajoimme pelkällä navigaattorilla ilman karttoja ja hyvin meni. Oltiin neljättä kertaa Jenkeissä ja varmasti menossa taas takaisin, parempaa perhelomakohdetta saa hakea. Suosittelen myös Miami Beachiä, hyvät rannat ja hyvä meininki iltaisin, vaikka itse katselimmekin sitä lasten kanssa vähän pintapuolisemmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe