Onko liikaa?

abi...

Jos yliopistossa aineyhdistelmä on: yleinen historia, uskontotiede, taidehistoria ja klassilliset kielet, onko siinä jokin liikaa, niin että tulisi liian rankkaa? Millaisia aineyhdistelmiä teillä yliopistossa opiskelevilla on? Mikä on sopiva määrä mielestänne, mikä taas liikaa?

Tuosta uskontotieteestä vielä, jos joku tietää: voiko sen siis ottaa sivuaineeksi vai vaalitaanko sitä vain uskonnonopettajiksi aikovia varten? Olen todella kiinnostunut noista kaikista mainitsemistani aineista enkä osaa niistä mitään karsia.

7

683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fm-englanti

      Riippuu siitä, miten paljon aiot kutakin oppiainetta suorittaa. Jos yksi noista on pääaineesi ja kolme muuta sivuaineita, ja aiot suorittaa kaikista sivuaineista perus- ja aineopinnot, niin silloin on kyllä rankkaa. Jos teet pääaineen lisäksi esim. vain yhdestä aineesta perus- ja aineopinnot ja muista kahdesta sivuaineesta perusopinnot, niin silloin tuollaisen paketin jaksanee ihan hyvin. Ajankäyttöongelmia kyllä silti luultavasti tulee, koska noin monen oppiaineen ollessa kyseessä luennot varmasti menevät ajoittain päällekkäin.

      Itse tein pääaineesta yli 100 opintoviikkoa (normi oli 80 ov:a), eli tein melkein kaikki vapaavalintaiset opinnot (valitettavasti en tiedä, mitä tuo tekee nykyisissä opintopisteissä). Laajassa sivuaineessa tein päälle 50 ov:a (normi 40 ov:a) ja kahdessa muussa sivuaineessa perusopintojen verran, eli noin 15 ov:a per oppiaine. Eli minulla oli siis kolme sivuainetta. Lisäksi sitten tutkintoon vaadittavat yleisopinnot, n. 20 ov:a. Yhteensä siis noin 200 ov:a (normi 160 ov:a). Opintoni kestivät täysipäiväisesti noin 5 vuotta (myös muutamana kesänä opiskelin), sitten vielä vajaat parisen vuotta tein rästijuttuja ja kirjoitin gradua.

      Jos haluat jotain jättää pois, niin kannattaa jättää pois sellainen oppiaine, jota voi suht. yleisesti opiskella avoimessa yo:ssa. Tutkinnon jälkeen, kun voi sitten harrastus/kiinnostuspohjalta tosiaan avoimessa suoritella kokonaisuuksia pientä (tai joskus suurempaa) korvausta vastaan. Sanoisin, että noista se olisi taidehistoria. Klassisia kieliä en ole ikinä nähnyt avoimessa tarjolla, enkä muista uskontotiedettäkään olleen avoimessa tarjolla, teologian opintoja on kyllä joskus tarjottu. Oletan, että yleinen historia on pääaineesi.

      • Eräs lukija

        Uskontotiedettä tarjotaan kyllä avoimessa, ja jonkin verran klassisia tarjotaan teologian kautta, mutta olen samaa mieltä siitä että klassiset kielet lienevät hankalin avoimen kautta suoritettava. Taidehistoriaakaan en muista bonganneeni, mutta toisaalta ko. aine ei suuremmin kiinnosta itseäni.


    • triplatieteilijä

      Asia riippuu ihan itsestäsi, minkälainen oppija olet. Yleensä esteitä aiheuttaa lähinnä päällekkäisyys (luentojen, tenttien). Noissa aineissa pakollisia luentoja taitaa olla lähinnä klassillisissa kielissä.

      Itse opiskelen kolmea tutkintoa yhtäaikaa, sisältäen opintokokonaisuudet (vähintään perusopinnot) n. 10 eri aineesta. Mitään periaatteellisia rajoja ainemäärälle ei ole, mutta monien aineiden opiskelu samanaikaisesti vaatii suunnittelua ja tehokkuutta. Alkuunsa voin sanoa sen, että luennoilla et kovin moneessa aineessa ehdi käydä, mikäli haluat opiskella jouhevasti. Itsenäinen opiskelu (=nenä kirjassa kiinni) on yleensä tehokkainta.

      PS. Ainevalikoimasi on hienostunut. Suosittelisin myös filosofiaa.

      • aloittaja....

        Kiitos hyvistä neuvoista!!

        Voi hitsi, juuri tuo taidehistoria on jotenkin niin lähellä sydäntäni, sen varmasti haluaisin... :/ Kävisikö päinsä sellainen sitten, että ottaisin nuo kaikki neljä, mutta vähiten uskontotiedettä? Eli tärkeysjärjestys olisi tämä:

        1.historia
        2.taidehistoria
        3.klassilliset kielet
        4. uskontotiede

        Tiedän, tämä ei edes ole vielä ajankohtaista, mutta mietityttää vaan kovin. Noh, tärkeintähän on että pääaine olisi historia, jos nyt edes yliopistoon pääsen.


      • fm-englanti
        aloittaja.... kirjoitti:

        Kiitos hyvistä neuvoista!!

        Voi hitsi, juuri tuo taidehistoria on jotenkin niin lähellä sydäntäni, sen varmasti haluaisin... :/ Kävisikö päinsä sellainen sitten, että ottaisin nuo kaikki neljä, mutta vähiten uskontotiedettä? Eli tärkeysjärjestys olisi tämä:

        1.historia
        2.taidehistoria
        3.klassilliset kielet
        4. uskontotiede

        Tiedän, tämä ei edes ole vielä ajankohtaista, mutta mietityttää vaan kovin. Noh, tärkeintähän on että pääaine olisi historia, jos nyt edes yliopistoon pääsen.

        Juu, siinä tapauksessa kannattaa tehdä toki oman motivaation ja kiinnostuksen mukaan.

        Ihan sivuhuomiona, että klassiset kielet lienee työläin noista.


      • aikuisena ylioppilaaksi päässyt

        Luin viestisi erittäin suurella mielenkiinnolla. Itse en ole tällä hetkellä opiskelemassa missään, mutta kiinnostusta löytyy useisiin eri oppiaineisiin, jotka ovat eri tieteen aloilta.Avoimessa yliopistossa olen joskus opiskellut. Mukava huomata, että on muitakin, joita kiinnostaa monet eri asiat. Saanko kysyä, mitä kaikkea opiskelet ? Itse olen opiskellut/lukenut historiaa, sosiologiaa, sosiaalipsykologiaa, psykologiaa,filosofiaa, teologiaa, useita kieliä (joita harrastan koko ajan, ettei taito katoa), nyt olen ryhtynyt lukemaan biologiaa ja kemiaa, koska tuntui siltä, että luonnontieteet ovat kaiken A ja O.

        Onnea opinnoille, teille kaikille !!


    • Hum.opisk.

      Onnistuu, mutta varaudu joko hikiseen tahtiin tai pidempään opiskeluaikaan. Itselläni on pääaineen lisäksi 2 laajaa sivuainetta (siis perus- ja aineopinnot) ja 2 suppeaa sivuainetta (pelkät perusopinnot), ja tavoitteeni on valmistua seitsemässä vuodessa (tällä hetkellä näyttäisi pitävän paikkansakin). Lisäksi olen suorittanut vapaavalintaisia opintoja ja tutkintovaatimusten muutoksista johtuvia ylimääräisiä opintoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe