Työpaikan kamalat pöytätavat

marikka

Eräs työntekijämme syö aivan karsealla tavalla: haarukoi perunat kokonaisina suuhun, ammentaa suuhun ruokaa niin ettei kaikki meinaa sisällä pysyä, puhuu ruoka suussa, rouskuttaa kaiken kuin jänis......

Yleensä on pakko syödä samaan aikaan ja vielä kaiken huipuksi samassa pöydässä.

Millä herttaisella lauseella saan tämän kuvottavan toiminnan loppumaan?

70

6059

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllästynyt.

      Jos hyvän neuvon kuulet, niin kerro meille muillekin.

      Minun probleemani on näkkileipää rouskuttava työtoveri. Hän tulee istumaan minua vastapäätä ja pitää suu auki sitä saatanallista rousketta koko lounaan ajan. Olen yrittänyt muuttaa syömisaikaani, mutta aina ei onnistu. Saako työtoveriaan lyödä päähän lusikalla tai jollakin vähän isommallakin astalolla?

      • vallan hienosti vai?

        keekoilette sitten koko loppupäivän ruokalista luettavissa rinnuksilla tyyliin.


      • e

        Kysy, että miten ihmeessä sinä saat nuo perunat sopimaan kokonaisina suuhun:-) Katot sitten viattomin silmin ja ihmettelet toisen taituruutta.


    • ei keinoa????

      Toisten syömätapoihin voi olla kiinnittämättä huomiota, koska jos elät elämäsi hermostumalla jokaisen possun kohdalla menetät ruokarauhasi lopullisesti. Possuja on aivan joka paikassa.

      Hallitse ärtymystäsi ja ryhdy tietoisesti ajattelemaan sekunti kerrallaan jotakin muuta äläkä tuijota possua saati vatkaa ajatusta kuinka hän tuntuu vastenmieliseltä.

      Sanominen ei auta yhtään mitään. Saat vain veemäisen ihmisen maineen ja muut ryhtyvät herkästi puolustamaan sellaista, joka nolataan huonotapaisuutensa takia. Sinut koetaan hienostelijaksi tmv pahimmassa tapauksessa.

      Jos keksit jonkun humoristisen lähestymistavan, niin kokeile sillä. Mutta se vaatii taitoa ja diplomatiaa saavuttaaksesi päämääräsi eli muuttaa hänen ruokailutottumuksiaan.

      • Good food

        Olen eri mieltä! En ole mikään rouva nirppanokka ja nyt jo siirtymässä työelämästä sivuun sairauteni vuoksi. Siitä tämä eksoottinen meilausaika...
        Minulle on kotona opetettu ihan peruskäytöstavat - syödään yhdessä, ei puhuta ruoka suussa, veistä ei laiteta suuhun ja sitä rataa.
        Ei minusta kenenkään tarvitse sietää "läppä auki" mössöttävää tyyppiä, joillekin se kertakaikkiaan vaan on mahdotonta. Itseltäni menee ruokahalu tyystin. Jos v'älttämättä pitää puhua joku kiireellinen asia ruoka suussa, voi pistää käden suun eteen.
        Pahin törttöily on hampaiden putsaus, jossa vaiheessa yleensä lopetan ruokailun, ellei edessäni istuvalla ole taitoa siinäkin tapauksessa pistää kättä suun eteen. Tarviiko sitä lihan roikaletta heiluttaa siinä edessäni, kun sen voisi huomaamattomasti pistää sivuun.
        Ja vielä yksi asia, mihin moni syyllistyy - eli niistäminen servettiin ruokailun päätteeksi. Ja sitten se servetti vaan lätkäistään siihen tyhjälle lautaselle tai ruuanjätteiden päälle kaikkien ihasteltavaksi.

        Tässä käytännön esimerkkejä siitä, miltä osin ruokatavoissa oikeasti on korjattavaa. Ja edelleenkin, haluamatta nipottaa. Tykkään syödä mutkattomassa seurassa, enkä peräänkuuluta mitään kabinettitaitoja, ainoastaan peruskäytöstapoja.


      • tt

        ihmiset eivät ehdi miettimään miltä ruokailu näyttää kunhan saa jotai pöperöä äkkiä naamaansa hanki itelles kiireinen työ ja kato peilistä kun syöt varmaa rupeet maiskuttaan ja pääsee epämääräsiä ääniä sultakin


      • spsp
        tt kirjoitti:

        ihmiset eivät ehdi miettimään miltä ruokailu näyttää kunhan saa jotai pöperöä äkkiä naamaansa hanki itelles kiireinen työ ja kato peilistä kun syöt varmaa rupeet maiskuttaan ja pääsee epämääräsiä ääniä sultakin

        No kyllä helvetissä se ruoka menee alas yhtä nopeasti,oli se suu auki tai kiinni syödessä.Jokaiselle on opetettu ruokailutavat jo kakarana,mutta ilmeisesti nämä saatanan kiireiset uraihmiset eivät muista edes perus käytöstapoja .Ovat niin "stressaantuneita"ja "kiireisiä",että heidän ei tarvitse noudattaa jo lapsena opittuja hyviä tapoja.


    • ´´´´

      rupeaa ärsyttämään kaikki. Työtoverilla oli tapana aina ruokapöydässä keskustella harkitun hiljaisella äänellä, ettei keittiöväki kuulisi, samalla hän vilkuili ympärilleen hieman tuskaisesti. Se ärsytti kymmenen vuoden jälkeen niin, että sanoimme, miksi pitää kuiskailla. Henkilö suuttui niin, että kävi kertomassa parjausjutun. Sitten hän sai seuraavassa työpaikassa potkut, kun väkeä vähennettiin, juoruamisen takia.
      Oli tapaus, kun iskettiin haarukka käteen ärsyttämisen takia, kukaan ei kuulemma sanonut mitään. Mutta ärsyttäminen loppui.

      • jatkuva nälkä

        Jopa on murheen aihe, hyvä että syömistä vielä löytyy ja rahaa syötävän hankkimiseen.


    • Isä Aurinkoinen

      se sormien/käsien nuoleminen syönnin päälle, yök... siinä se sikatauti leviää ja on se kyllä kamalan näköistä kun aikuiset ihmiset nuolevat käsiään.

    • onpa törkeetä. Itse joudun istuun samassa pöydässä yhen paskan ukon kans joka hotkii ruikansa ja ääntelee ärsyttävästi lähes koko ajan. En oo uskaltanu sanoo kellekään mitään..........ei kukaan mua usko kummiskaan
      taas........mä kun mukamas valehtelen koko ajan, niin kukaan ei usko mua vaikka siinä samassa tilassa on mon
      ta muutakin ruokailijaa. Se metakka kuuluu varmasti kauas.....kumma kun kukaan muu ei sitä kuule ! se me-
      takka herättää kuolleetkin !
      Pitää vain sanoa rohkeasti että eikö äitis tai isäs oo ikinä opettanu lapsena sulle ruokailutapoja ollenkaan ?
      Ei tarvi sanoa kovin herttaisesti, sano vain totuus !

      • nenänkaivaja

        Nuolee kissakin perseensä niin miksei syömämies sormiaan, ei kai ne likaiset voi olla kun niillä käsitellään kaikkia syömisessä tarvittavia juttuja.


    • halvat huolet

      Helvettiäkös täällä valitat? Neiti täydellinen!

      • hyvät pöytätavat

        possut tunkioon.


      • pefect

        sulla on sit krapula tänään taas.


    • manners

      En tiedä nykyisestä ruokailutapojen kasvatuksesta ,mutta ihmetyttää kun jo armeija-iänkin ylittäneet miehetkin istua röhnöttävät lakit /pipot/lätsät päässä ruokapöydässä.Mielestäni ruuan kunnioitukseen ja jo alkeellisiinkin pöyttätapoihin kuuluu päähinettömyys .

      • Missinisse

        Hävettää olla suomalainen kun ravintoloissakin istutaan pipot ja lippikset päässä.


      • manu1111111111111

        Siinä osuit naulan kantaan. Kertakaikkiaan vituttaa katsoa kun aikuiset ihmiset syövät pipot ja karhun lippulakit vinossa. Tekisi mieli repiä ne saatanan lakit pois päästä. Vanhemmat opettakaa lapsianne tavoille!!!!!


      • SOPIVAA:::????
        Missinisse kirjoitti:

        Hävettää olla suomalainen kun ravintoloissakin istutaan pipot ja lippikset päässä.

        .

        vielä *PIERESKELLÄ* äänekkäästi ruokailun päätteeksi??????

        .


    • erkki k.

      En tiedä, miten ne herttaiset lauseet pomoosi toimivat, ainakin minun esimies on tyyppiä, joka ei ota palautetta yhtikäs mistään aiheesta, puhumattakaan harrastamistaan tavoista. Kyseessä on naispomo, joka ammentaa kahvia ja pullaa naamaansa sekä puhuu samalla. Jotta ainekset pysyisivät aukeilevassa, isossa suussa, hän varmistelee asiaa sormilla ja taivutaa päätä taakse. Välillä hän sitten nieleksii nopeasti ja näyttävästi, mutta puhuu myös silloin. Niin elää kuin syö..

      • ruokalista

        pelttorit korville ja valot pois kun aloitetaan ruokailu/kahvitunti


    • ­Dr. Phil

      Ei selvään sikailuun tarvitse keksiä mitään hienoja korulauseita. Sika ymmärtää vain suoraa puhetta, niinkuin kaikki muutkin eläimet. Omassa tapauksessani sanoin ruokalassa samassa pöydässä sikamaisesti syövälle työkaverilleni jotta menee omaan karsinaansa syömään tai muuttaa pöytätapojaan. Tämä toimi välittömästi, hän pyysi anteeksi ja lupasi korjata tapojaan, jonka myös teki. Ei siinä sen kummempaa. Moni ei edes ymmärrä syövänsä muita häiritsevällä tavalla, joten mielestäni siitä pitää voida sanoa suoraan niinkuin asiat ovat ja uskon että useimmissa tapauksissa asiat korjaantuvat nopeastikin.

      • novittumoro

        Vittu sä itket täällä jostain syömätavoista.Itehänsä varmaa syötki oikein mallikkaasti siitä ei ole epäillystä mutta kyl se ny aika törkeet on kyylätä ku toinen syö!

        Kannattas vähä harkita mitä tännekki laitat ku ketään ei oikeesti kiinnosta jotkut syömätavat(paitsi vajakkeja)


      • röh...
        novittumoro kirjoitti:

        Vittu sä itket täällä jostain syömätavoista.Itehänsä varmaa syötki oikein mallikkaasti siitä ei ole epäillystä mutta kyl se ny aika törkeet on kyylätä ku toinen syö!

        Kannattas vähä harkita mitä tännekki laitat ku ketään ei oikeesti kiinnosta jotkut syömätavat(paitsi vajakkeja)

        ite ainaki maiskuttelisin,ääntelisin..ehkä jopa kuolaisin lautasen viereen...toivottavasti ei ala vielä aivastuttaan...! ai,hitsi,että näitä on kiva lukea....syötyään on kai kohteliasta röyhtästä kova äänisesti,mieluiten pöydästä poistumista säestämään oikee naseva pieru...tällästa meidän työpaikalla...ruokailu tilaki ku possulauman jäljiltä....


      • x

        vuositolkulla on oltu yhdessä, eikä saisi mistään sanoa, kyllä vika on siinä henkilössä, joka on turhantärkeä. Tai että hakee syytä toisesta, vaikka olisi kiltein ihminen sanomassa.


      • PakkoJaksaa
        röh... kirjoitti:

        ite ainaki maiskuttelisin,ääntelisin..ehkä jopa kuolaisin lautasen viereen...toivottavasti ei ala vielä aivastuttaan...! ai,hitsi,että näitä on kiva lukea....syötyään on kai kohteliasta röyhtästä kova äänisesti,mieluiten pöydästä poistumista säestämään oikee naseva pieru...tällästa meidän työpaikalla...ruokailu tilaki ku possulauman jäljiltä....

        tai sitten olet mun pomo. Hän tulee työpisteeseeni puolen metrin päähän pöydän toiselle puolelle ja alkaa mässyttää pikkelssileipiää, samalla puhuen kaikki päivän työasiat. Työaika pitää käyttää tehokkaasti! Nenää kaivetaan välillä niin antaumuksella, että veri lentää.
        Piereskely, jopa autossa, on johtajamme tapa osoittaa alfauroksen mahtia. Kerran tj päräytti niin nasakan pierun pöydän päässä, että housuun taisi rymähtää vetelät. Housujen avaaminen ainakin piti aloittaa jo heti paikalla... erään tietokonekonsultin esitepaperit saivat pikkelsikuorrutuksen kun ohjelmistoja oikein tehokkaasti ruodittiin. Näillä mennään.


    • nirsot ärsyttää

      sulla on työpaikka ja kehtaat valittaa! tiesitkö että suomessa on lähemmäksi miljoona työtöntä??? jos noin vituttaa jotkut lapselliset pöytätavat niin ota loparit! mut älä ihmettele jos seuraava työ mitä teet on 8 euron päiväpalkalla.

      • tavat on ok

        Enempi ärsyttää kun ei syödä kaikkea mitä lautaselle laitetaan. Pitää heittää roskiin loput niinkuin ei olisi nälkäisiä tarpeeksi. Kyllä minä ainakin röyhtäisen kuuluvasti ja saatan vielä pierulla säestää.


      • HOHOHOHOH
        tavat on ok kirjoitti:

        Enempi ärsyttää kun ei syödä kaikkea mitä lautaselle laitetaan. Pitää heittää roskiin loput niinkuin ei olisi nälkäisiä tarpeeksi. Kyllä minä ainakin röyhtäisen kuuluvasti ja saatan vielä pierulla säestää.

        röytäisyllä ja pierulla teet itsestäsi juuri sellaisen pellen, mitä olet todellisuudessakin. Naista näet internetissä ja saunassa äitisi kanssa. Iltaisin runkkaat itsesi uneen Marilynin vuoden -60 valokuvalla ja haaveilet edelleenkin siitä lapsuuden naapurin Leenasta, joka lähti suureen kaupunkiin.

        Mutta piereskele, röyhtäile ja vaikka paskanna pöytääsi. Sitähän te juntit olette omianne. Tuntuu niin kotoisalta, eikö totta, eikö? Voi rapsuttaa kutiavaa pers'vakoa, nuuhkaista ja tarttua taas lusikkaan pirtin pöydässä. Ja mikäli sitä piperoa vonkaamaan joutuu, niin vihellä Milla-koira sisälle...

        Jaaaa... ettäkö miksi peräkammarin poikia vielä olet? Noooooh... olet tuota noin ehkä lopun elämääs... mutta onhan sulla se Milla! ;)


      • Hanu*

        palkalla. Törkeää valehtelemista!


      • Hanu*
        Hanu* kirjoitti:

        palkalla. Törkeää valehtelemista!

        ------


    • Itus

      En tiedä miten saat kuvottavan toiminnan loppumaan, mutta minulla on työkaveri, joka kaapii ruuan lautaselta kilkuttaen veistä ja haarukkaa niin että oma ruokahalu häviää ja kuulen vain kilinän ja kolinan. Muuten fiksu tyyppi.

      • ruokasooda

        Meillä kaks tyyppiä KAIVAA NENÄÄ SERVETILLÄ aterian päätteeks ja jotenkin ihmeellisesti niiden on aina pakko aloittaa keskustelu samaan aikaan niin että kaikki pöydässä olevat kääntyvät varmasti katsomaan heidän kuvottavaa tapaansa.

        Toinen ällötys on vanhempi nainen joka lärkkii ruokaansa mahdollisimman paljon. Porkkanakin pitää vääntää sormilla poikki ja sitten rouskuttaa suu auki ja puhua samalla niin, että mössö vain lentää.

        Joillakin on vain maailman rasittavin tapa tunkea suu täyteen ruokaa ja sitten vasta alkaa puhua!

        Aihetta on käsitelty tosi hyvin elokuvassa Inglorious Basterds.. Katoin kun näyttelijä mässytti kakkua ja kiemurtein teatterin tuolilla ja sit katon ympärilleni ja kaikki muutkin näytti kärsiviltä. Jännittävä kuulustelukohtaus sai ihan erilaisen näkökulman.

        Ja joo, en ole itsekkään terve... Kasvoin perheessä, jossa ei ruokapöydässä saanut puhua eikä missään nimessä nauraa. Se oli kamalaa.


    • misteröhkö

      Saisko sitä mitenkään salaa kuvattua. Olishan se ilo nähdä itsensä töllöttimestä ...

      • mässyn mässyn

        HYVÄ EHDOTUS, JA NAURUT PÄÄLLE....


    • Marika-85

      Tiedätkö että paras keino on sano asia ääneen totemalla, ei haukkumalla ketään. Eli käytännössä "hei toi kattokaa ku toi Pekka syö niinku porsas, röhkiminen vaan puuttuu" ja sitten naurua perään. Ja tärkeintä on herättää hänen vastakkaisen sukupuolen kiinnostus asiaan. Aivan se ja sama, että onko Pekka nyt naimisissa/seurustelee, niin aina heteromiestä kiinnostaa mitä naiset ajattelevat.

      Jos itse ei ole työpaikan "mielipidevaikuttaja" niin kannattaa saada sellainen puolelleen. Sellainen vahva henkilö, joka saa kaikki muut karsastamaan henkilön seuraa ja ruokailua. Eikä naisena tarvitse mitään muuta loppujen lopuksi kuin sanoa pikkujouluissa päissään olevalle Pekalle sanoa, kuin että "hei älä tule lähelle ruokaporsas". Kyllä se tavoille oppii! Jos ei opi, niin yksin ja ilman seuraa ainakin lopulta on.

      Naiselle ruokailusta kuittailu on jo paljon helpompaa. Ei tarvitse kuin heittää jotain "voi Pirjo kun sä vedät tota mäskiä naamaas, eikö sun miehes pidä sua pullukkana.... ainakin kohta...". Ja jos tulee vastakommenttia, niin "käydäänkö vaa-alla, että kumpi on läski?". Niin ja olihan se munki mutsi tosi läski, kun se söi tuolla tavalla, mut sitten se aloitti dieetin jne....

      Kyllä se mässäily ja ruoalla pellaely loppuu kun osaa vittuilla... :)

    • tytteliiiii

      Ite työskentelen kehitysvammaisten kanssa ja me ohjaajat syömme heidän kanssaan päivällä ruuan, eli lounaamme. Siinä sitä vasta saa pupeltamista katsella. Kellä valuu samaan aikaan suusta kuola ja ruuat on pitkin naamaa tai pöytää. Joku taas syö ruokansa niin että pullauttaa sen ensin ulos ja sitten tunkee takaisin suuhunsa. Siinä sitä sitten kuolataan, piereskellään, röystäillään ja sotketaan sulassa sovussa. Kait siihen on jo tottunut mutta eipä se enää ainakaan minua ällötä. Kai sitä ihmisellä pitäis tärkeempiäkin murheita olla kuin toisten syömisen vahtaaminen. No sivusi ehkä aihetta, mut sun asias siis voisi olla huonomminki, et vähän suvaitsevuutta:)

      • sdddd

        Hei, onkohan hieman eriasia, kun kehitysvammainen EI voi sille välttämättä mitään, toisin kuin normaali ihminen voi. Kun myös työskentelet heidän seurassa, olet varmaan tottunut näkemään tuollaista, toisin kuin vaikka toimistolla töitä tekevä, hyvät pöytätavat omaava ihminen. Kyllä se kuule voi olla melko ärsyttävää, kun syö töissä sen ruoan, ja joku tulee siihen mässyttämään suu auki ja ahtaa sitä ruokaa suuhun kuin pahemman luokan röyhkimys. Kyllä, asiat voisi olla huonomminkin, mutta aiheen aloittajahan kysyi, miten saisi ystävällisesti huomauttaa, jotta toinen parantaisi ruokatapansa. Kysehän ei ollut suinkaan valittamisesta.


      • korjattavaa olisi
        sdddd kirjoitti:

        Hei, onkohan hieman eriasia, kun kehitysvammainen EI voi sille välttämättä mitään, toisin kuin normaali ihminen voi. Kun myös työskentelet heidän seurassa, olet varmaan tottunut näkemään tuollaista, toisin kuin vaikka toimistolla töitä tekevä, hyvät pöytätavat omaava ihminen. Kyllä se kuule voi olla melko ärsyttävää, kun syö töissä sen ruoan, ja joku tulee siihen mässyttämään suu auki ja ahtaa sitä ruokaa suuhun kuin pahemman luokan röyhkimys. Kyllä, asiat voisi olla huonomminkin, mutta aiheen aloittajahan kysyi, miten saisi ystävällisesti huomauttaa, jotta toinen parantaisi ruokatapansa. Kysehän ei ollut suinkaan valittamisesta.

        niitä esimiehiä on, jotka ottavat töihin lievästi kehitysvammaisia ihmisiä ilman että poikkeavuudesta kerrotaan avoimesti muille työntekijöille. Supinaa tulee, kun ihmetellään, miksei hän ole "kuten kaikki muut normaalit ihmiset".


    • -Täti.

      kuin että jo on aikuisella(?) ihmisellä murheet! Mutta älä sure, kyllä sinullekin vielä tulee niitä oikeitakin murheita niin että muiden vahtaaminen unohtuu.

    • jatka tarkkailua ja raportoi, tottakai, pyri muuttamaan hänen inhottavat tapansa, hyi hyi ja hyi....

      • tavat on ok

        Melkoisen perverssi tyyppi täälläkin uhoilee ja yrittää levittää tapojaan kammarinsa ovelta, pysy vaan siellä aläkä tyrkytä tapojasi sivistyneille pöydässä piereskelijöille.


      • tavat on ok
        tavat on ok kirjoitti:

        Melkoisen perverssi tyyppi täälläkin uhoilee ja yrittää levittää tapojaan kammarinsa ovelta, pysy vaan siellä aläkä tyrkytä tapojasi sivistyneille pöydässä piereskelijöille.

        sddd ja moni muukin nimimerkki on nyt sanonut sanottavansa että TOIMISTOLLA kaikki työt tehdään, ei missään muualla, on se ihme että paperin pläräämisessä tulee nälkä, pitää välillä käydä oikein syömässä jossain sikalassa, ota omat eväät. Ja kyllä niitä tapoja löytyy muiltakin.


      • RÖH RÖYH
        tavat on ok kirjoitti:

        sddd ja moni muukin nimimerkki on nyt sanonut sanottavansa että TOIMISTOLLA kaikki työt tehdään, ei missään muualla, on se ihme että paperin pläräämisessä tulee nälkä, pitää välillä käydä oikein syömässä jossain sikalassa, ota omat eväät. Ja kyllä niitä tapoja löytyy muiltakin.

        Olipa kummallinen eräs TYÖNTEKIJÄ kun meni tuollaista tekemään, siis röyhtäistä ja pieraista, maailmanloppuhan tuosta seuraa. Jos sinun varpaanväliäsi kutittaa niin ei siitä tarvitse täällä kirjoitella.
        Tämä nimimerkille "marikka".


      • hmmw
        RÖH RÖYH kirjoitti:

        Olipa kummallinen eräs TYÖNTEKIJÄ kun meni tuollaista tekemään, siis röyhtäistä ja pieraista, maailmanloppuhan tuosta seuraa. Jos sinun varpaanväliäsi kutittaa niin ei siitä tarvitse täällä kirjoitella.
        Tämä nimimerkille "marikka".

        ne tavat jotka minulle on opetettu hyviksi tavoiksi ovat oikeat. Ja ne jotka ovat oppineet eri tavat ovat moukkia, koska minä olen oikeassa. Kaikki mitä edustan, edustaa sivistyneisyyttä, kun taas ne, jotka poikkeavat tästä säännöstä ovat sivistymättömiä ääliöitä, jotka eivät osaa elää normaalien ihmisten lailla.

        En mitenkään ole itsekäs, enkä vaadi, että muiden pitäisi olla kuten minä, jotta voisin olla tyytyväinen ahtaassa pikku säännöistöissäni.

        Sivistys on sitä mitä kukin itse edustaa ;)

        ihan helvetin sivistynyttä suoraan sanoen, ei avoimempaa ihmistä olekaan kuin viimeisen päälle sivistynyt ihminen..


      • kyllä pilasi
        hmmw kirjoitti:

        ne tavat jotka minulle on opetettu hyviksi tavoiksi ovat oikeat. Ja ne jotka ovat oppineet eri tavat ovat moukkia, koska minä olen oikeassa. Kaikki mitä edustan, edustaa sivistyneisyyttä, kun taas ne, jotka poikkeavat tästä säännöstä ovat sivistymättömiä ääliöitä, jotka eivät osaa elää normaalien ihmisten lailla.

        En mitenkään ole itsekäs, enkä vaadi, että muiden pitäisi olla kuten minä, jotta voisin olla tyytyväinen ahtaassa pikku säännöistöissäni.

        Sivistys on sitä mitä kukin itse edustaa ;)

        ihan helvetin sivistynyttä suoraan sanoen, ei avoimempaa ihmistä olekaan kuin viimeisen päälle sivistynyt ihminen..

        Palattuani työhön uusi työkaveri ruokalassa käyttäytyi yllämainitulla tavalla.
        Hän työnsi ruokaa suuhun ja äänteli kummasti ja kuola valui kuin koiralla.. Vaikka surin lapsiani ja yritin ajatella kaikkea muuta mutta ruokahalu meni täysin. Nyt vien kylmät eväät ja syön ulkona, joko kadulla tai puistossa, koska töissä ei voi syödä.

        Näin huonot tavat voivat pilata toisen elämää.


    • yit meininkiä

      todennäköisesti kuolisit sinne jos tuo on hirveää. esim. vedetään hernarit kylmiltään suoraan purkista siinä selitetään vielä ruokasuussa kuinka oltiin kännissä viikonloppuna ja kah purkki on tyhjä kaadetaan jogurtit samaan purkkiin ja jatketaan lusikoimista samalla siinä vieressä joku röyhtäilee oikein äännekkäästi ja porukalla oikein paskanennauru päälle. siitä paskalle josta työkopin ilmastointi puskee paskan hajun muualle koppiin kun siinä viimeset syö viimesiä leivänmuruja ja takas työpisteelle...

      • dftetfdghred

        Yksinkertaista.
        Mutta ei nyklyisin kotona opeteta ruokatapoja, päiväkodissakin penskat pieree pöydässä ja nauraa räkättävät päälle!
        Kukaan ei sano anteeksi!


      • Tiamisu
        dftetfdghred kirjoitti:

        Yksinkertaista.
        Mutta ei nyklyisin kotona opeteta ruokatapoja, päiväkodissakin penskat pieree pöydässä ja nauraa räkättävät päälle!
        Kukaan ei sano anteeksi!

        ai päiväkodissa ollaaa sellasii? ei vaa siellä missä itse olen työssäoppimassa. Siellä lapset syö nopeesti mutta nätisti ja jos haluu lisää ruokaa pyytää sitä niin kohteliaasti ku olla voi ja syövät vielä lautaset tyhjiksi. Aikuiset voisi ottaa lapsista mallia ruokailussa. Mitään eivät heitä pois, syövät kaikki mitä tarjotaan, eivät tiputtele pöyd'lle tai vaatteille ruokaa kuin vahingossa, mutta sitä varten on servetit. :)
        Missähän päiväkodissa lapset pieree ja nauraa ruokapöydässä...?


    • Think about it

      Sillä että lopetat muiden tarkkailun ja ymmärrät että et ole muiden yläpuolella.
      Sinun asiasi ei ole levittää työtovereistasi mitään huhuja tai asiattomuuksia.

      Työpaikkasi lienee ihan hyvä koska muilla työpaikoilla mietitään yt neuvottelujen
      aikaan naama punaisena kuka lähtee ja kuka jää. Millä maksan asunnon ja ruoan ja
      pidän perheen hengissä

      • Ruokasooda

        Meinaan meittiä on tässä toimiyhteisössä 200 valittua ja avustajat päälle.
        On tämä Poutiaisen ajoista pikkisen siistiytyny, ei kylläkään paljoa, mutta silti valiokunnan kokouksissa nuokkuessamme olisi kovin hyvä jos valveilla olijat eivät mässyttäisi noita kylmäsavuporon ja kaviaarileipiään. Se häiritsee tavattomasti keskittymistä mukaviin mielikuviin!
        Se nyt vielä puuttuisi, että joutuisimme ne voikkarit itse kustantamaan, sietämätön ajatuskin. Minä ainakin tekisin makkaraleivät kotonani ja söisin ne salaa omassa 9 neliön työ, eikun toimihuoneessani.
        Mehän emme ole varsinaiseti työssä, vaan olemme oleilemassa toimessa josta ei makseta edes palkkaa, vaan saamme sikamaisen huonoa palkkiota oleilustamme ja hölmöilystämme rahvaan päänmenoksi! Häh hähää!
        Matti o on mu muuten i ihan hyvä po pomo!
        Muistakaa taas äänestää!!!!!


    • rwomu

      vähän samantapaisesta tilanteesta. Oma ongelmani on sellainen että jos en käy viikkoon suihkussa niin munani, eli kivespussini iho, alkaa kesiä eli hilseillä. Niistä irtoaa siis nahka, tosi vaikea keskittyä kokouksissa kun kirveltää, abo base auttaa hieman.

      • erertyysex

        reijissä.


      • asdöfasjfasd

        On se kumma kun naisille on kaiken maailman rasvat ja visvat keksitty, mutta miehille ei saada mitään linimenttiä jolla viikon verran pesemättömät munat sais pysymään hilseilemättä.


    • Voiaikojavoitapoja

      tapojasi, vain omiasi.

      Vaihda pöytää tai ota omat eväät mukaan.

    • Sandell

      Seuraavan kerran väännä paskat sen lautaselle ja kysy että "maistuisiko mämmi?".

    • puttepossu.

      ruuan päätteeksi nenää ja syön löydöksen ja haistelen sormiani yhäkseen,ihme porukkaa pidän juustonaksuista aivan sama tuoksu kun sormella pyyhkäisen nivuksia,semmoista ruskeaa voimaista tahnaa eli talia.

      • Omaa elämäänsä elävä

        Tämä keskustelu osoittaa, että on niitä näköjään monenlaisia sikoja olemassa. Mutta niillä on muutamia yhteisiä piirteitä: he nauttivat omasta porsastelustaan ja myös siitä, että saavat ärsytettyä toisia; ihmisenä he ovat itsekkäitä ja olevinaan itsevarmoja. Jos asiasta huomauttaa, sikailu vaan lisääntyy. Vaikuttaisi siltä, että parasta on jättää porsas itsekseen omaan lättiinsä lätkyttämään ja jos vain on mahdollista, siirtyä itse muualle rauhalliseen tilaan nauttimaan ravinnostaan ym.
        Eikä tämä varmaan maailman suurin murhe ole ensimmäisen viestin lähettäjällekään, niin kuin tuolla joku kommentoi ja arvosteli. Mutta kyllä aikuiset ihmiset voisivat käyttäytyä ihmismäisesti ja opettaa jälkikasvuaankin normaaleille ruoka- ym. tavoille. Vaikka meillä monella on hyvät työpaikat ja liikaakin ruokaa, niin miksikäs kanssaihmiset huomioon ottavista tavoista ei saisi puhua ja peräänkuuluttaa niitä?!


      • olli43

        kuin neito nutturapää joka mutustaa hienostelevasti pikkurillit pystyssä ruokalassa.Ei näillä palkoilla ole aikaa muuhun,kuin ruoka hetulaan ja mahdollisimman äkkiä jotta pääsee tupakalle ruuan jälkeen.Puolituntia on meillä aikaa ja kyllä se ruoka menee 5 minuuttiin alas ja kahvi päälle 2 minuuttia ja ulos.Sormin muuten minä syön kotonakin pihvit,kanat ja rehut lautaselta ja joskus perunatkin kokonaisina.Ovatko käsin syöjät sivistymättömiä vai.Meitä jotka ei syö haarukan ja veitsen kanssa on noin 6 miljardia ihmistä.Pitäisi kieltää haarukka ja veitsen käyttö kokonaan ruokailuissa koska enemmistä määrää.


      • Mirkkuliisi
        olli43 kirjoitti:

        kuin neito nutturapää joka mutustaa hienostelevasti pikkurillit pystyssä ruokalassa.Ei näillä palkoilla ole aikaa muuhun,kuin ruoka hetulaan ja mahdollisimman äkkiä jotta pääsee tupakalle ruuan jälkeen.Puolituntia on meillä aikaa ja kyllä se ruoka menee 5 minuuttiin alas ja kahvi päälle 2 minuuttia ja ulos.Sormin muuten minä syön kotonakin pihvit,kanat ja rehut lautaselta ja joskus perunatkin kokonaisina.Ovatko käsin syöjät sivistymättömiä vai.Meitä jotka ei syö haarukan ja veitsen kanssa on noin 6 miljardia ihmistä.Pitäisi kieltää haarukka ja veitsen käyttö kokonaan ruokailuissa koska enemmistä määrää.

        Tuolla vauhdilla siinä jää sitten reilut 20 minuuttia tupakanpolttoon. Jatka vaan samaan malliin ja yritä vielä nopeuttaa syöntiäsi, niin ehdit polttaa useamman tupakan. Lopun ruuanhan voit kahmaista nyrkkiisi ja tunkea suuhusi ulos mennessä. Kädet sinä varmaan pyyhitkin housun persuksiin pihalle kiiruhtaessasi; siinäkin säästää aikaa, kun ei koukkaa syömään mennessä eikä tullessa vessaan käsiä pesemään. Tupakointi tapahtunee ihan siinä ulko-oven välittömässä läheisyydessä? Omalla työpaikallani olen huomannut, että neiti ja rouva nutturapääkin tekee sitä: menee olevinaan ulos tupakalle ja jättäytyy aivan ulko-oven taakse, kun käsittääkseni välimatkaa pitäisi olla reilut 10 metriä. Siitä ne savut sitten mukavasti leijailee sisälle, kun avaa oven.
        Mitä sitten tarkoittanee tuo, että ei näillä palkoilla ole aikaa muuhun?


    • muuanjuuan

      Työpaikalla pääasia on että tekee työnsä kunnolla.
      Vapaalla voi sitten kytätä muitten tapoja, jos sellaista harrastaa.

      • Yökötys

        Tää ei nyt liity työpaikka ruokailuun mut menee kuitenki tohon pöydässä sikailuun..

        Mun anopilla ei oo minkäänlaisia pöytätapoja. Keksistä haukataan puolet ja sit pistetään takasin siihen tarjoilulautaselle, ja esim. hedelmien kivet räitään pöydälle (josta ne päätyy lattialle) tai puoliks juotuun tee kuppiin. Viimeks katoin sen sikailua kun se söi kebabbia, käsin tietenkin niin että ne soossit oli pitkin suupieliä, poskia ja juomalasia. Se siis tonki sieltä leivän sisältä niitä lihoja ja salaatteja, haarukka oli siinä sen nenän edessä.. Se tunkee sitä ruokaa suun ensin täyteen ja sitten puhuu niin että sitä limasta ruokaa vaan roiskuu pitkin poikin. Koskaan ei tee mieli syödä mitään sen tarjoamaa koska sen suhtautuminen ruokaan ja hygieniaan on täysin alkukantainen.

        Luulis että aikuiselle ihmiselle haarukan ja veitsen käyttö olis itsestään selvyys. Mut kukin tavallaan.. mulla ei oikeestaan oo tapana yleensä syödä tuon ihmisen kanssa kun sitä katsoessa menee ruokahalut.


      • George V
        Yökötys kirjoitti:

        Tää ei nyt liity työpaikka ruokailuun mut menee kuitenki tohon pöydässä sikailuun..

        Mun anopilla ei oo minkäänlaisia pöytätapoja. Keksistä haukataan puolet ja sit pistetään takasin siihen tarjoilulautaselle, ja esim. hedelmien kivet räitään pöydälle (josta ne päätyy lattialle) tai puoliks juotuun tee kuppiin. Viimeks katoin sen sikailua kun se söi kebabbia, käsin tietenkin niin että ne soossit oli pitkin suupieliä, poskia ja juomalasia. Se siis tonki sieltä leivän sisältä niitä lihoja ja salaatteja, haarukka oli siinä sen nenän edessä.. Se tunkee sitä ruokaa suun ensin täyteen ja sitten puhuu niin että sitä limasta ruokaa vaan roiskuu pitkin poikin. Koskaan ei tee mieli syödä mitään sen tarjoamaa koska sen suhtautuminen ruokaan ja hygieniaan on täysin alkukantainen.

        Luulis että aikuiselle ihmiselle haarukan ja veitsen käyttö olis itsestään selvyys. Mut kukin tavallaan.. mulla ei oikeestaan oo tapana yleensä syödä tuon ihmisen kanssa kun sitä katsoessa menee ruokahalut.

        Naimisiin amerikkalaisen naisen kanssa, nyt kannat seurauksia anoppisi muodossa, sillä eihän amerikassa osata käyttää ruokailuvälineistä kuin haarukkaa ja lusikkaa!
        Veitsenkäyttö katsotaan jo terrorismiksi. Juuri oli uutinen, jossa 6 vuotias alakoululainen halusi syödä lusikka-haarukka-veitsithdistelmällä ateriansa. Hänet pantiin erityistarkkailuun koska moinen ase oli rehtorin mukaan tappoväline, ( 6 v. käsissä)?
        Hulluja nuo amerikkalaiset!


      • usa rules
        George V kirjoitti:

        Naimisiin amerikkalaisen naisen kanssa, nyt kannat seurauksia anoppisi muodossa, sillä eihän amerikassa osata käyttää ruokailuvälineistä kuin haarukkaa ja lusikkaa!
        Veitsenkäyttö katsotaan jo terrorismiksi. Juuri oli uutinen, jossa 6 vuotias alakoululainen halusi syödä lusikka-haarukka-veitsithdistelmällä ateriansa. Hänet pantiin erityistarkkailuun koska moinen ase oli rehtorin mukaan tappoväline, ( 6 v. käsissä)?
        Hulluja nuo amerikkalaiset!

        kattoon sivistynyttä! saatanan kommari.


      • .......
        usa rules kirjoitti:

        kattoon sivistynyttä! saatanan kommari.

        työpaikalla todella syömään yhtä aikaa toisten kanssa? Minä syön mitä syön yleensä oman työpöytäni ääressä. Ruokarauha on tärkeä asia...


      • George V
        usa rules kirjoitti:

        kattoon sivistynyttä! saatanan kommari.

        Ovat niin slobot kuin jenkitkin, ei sivistystä kummallakaan, venäläiset tappoivat aikoinaan oman sivistyneistönsä, amerikassa sitä ei ole koskaan edes ollutkaan.
        Eilinen TV ohjelma Kadonneen jäljillä antoi erinomaisen kuvan amerikan tavallisesta asukkaasta, kun velipoikaansa hakeva kaveri toimittajan kanssa astui rähjäisen tönön pihamaalle kysyäkseen tietoja veljestään, tönön omistaja tuli huutaen paikalle ja uhkasi soittaa poliisit heti, ellette poistu tontiltani. Ystävällisiäkin vielä nuo hölmöt!
        Olipa hyvä ettei eukollaollut rivollia mekkonsa taskussa, hän olisi varmasti ampunut nuotunkeilijat ja ehkä sitten kysynyt mitä oli asiaa!
        Amerikkalaiset, ehkä maailman tyhmin kansa, tai sitten naapurimme russat!


      • usa rules
        George V kirjoitti:

        Ovat niin slobot kuin jenkitkin, ei sivistystä kummallakaan, venäläiset tappoivat aikoinaan oman sivistyneistönsä, amerikassa sitä ei ole koskaan edes ollutkaan.
        Eilinen TV ohjelma Kadonneen jäljillä antoi erinomaisen kuvan amerikan tavallisesta asukkaasta, kun velipoikaansa hakeva kaveri toimittajan kanssa astui rähjäisen tönön pihamaalle kysyäkseen tietoja veljestään, tönön omistaja tuli huutaen paikalle ja uhkasi soittaa poliisit heti, ellette poistu tontiltani. Ystävällisiäkin vielä nuo hölmöt!
        Olipa hyvä ettei eukollaollut rivollia mekkonsa taskussa, hän olisi varmasti ampunut nuotunkeilijat ja ehkä sitten kysynyt mitä oli asiaa!
        Amerikkalaiset, ehkä maailman tyhmin kansa, tai sitten naapurimme russat!

        olis yhtä paljo kuin amerikkalaisia?Nytkin jo ongelmia,vaikka 5,3 milj.


    • hande-56

      Minusta Juise aikoinaan laulullaan tämä tiivisti että ihminen on sitä mitä hän syö,no eiköhän toi mene jotta miten hän syö. Mitäpä tuohon lisäämään. SIKA.

    • Anonyymi

      Kun pitää syödä erikseen ruokaa. Ensin eturuoka ja lopuksi vielä leipä! Onko totta?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      303
      2266
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2095
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1802
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1713
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1675
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1566
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1384
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      118
      1354
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1349
    Aihe