Phnom Pehn ja Sihanoukville marras-joulukuussa 2009?

Kaisa33

Olen suuntaamassa Kambodzaan marraskuussa reiluksi pariksi viikoksi ja tällä hetkellä tarkoituksena olisi käydä ainakin Phnom Penhissä ja Sihanoukvillessä, onko hyviä vinkkejä näihin kohteisiin? Sattumoisin kukaan menossa tuonne samoihin aikoihin? Matkustan yksinäni, joten myös matkaseura on tervetullutta:) Olen 33vee sinkkutyttö Helsingistä.

-K

5

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koluttua

      Tapasin yhden suomalaisen sinkkutytön Laosissa ja hän kertoi minulle, ettei Vietnamiin tarvitse viisumia niinpä suunnistin sinne. Noh mitähän sanois noista paikoista, joissa on tullut käytyä. Pnhom Penh on joen rannalla. Ihmiset ovat mukavia. Jotenkin mutkattomia. Usein koulun pilaamattomia. Juuri nuo kaksi paikkaa ovat suositeltavia. Yhdessä luostarissa on mietiskelyopetusta 3 x viikossa, wat lankassa. Joen rannalla on kapakkeja ulkomaalaisille, joissa voi istua. Suosittelen Mekong River ravintolaa. Seillä nimittäin itsetehtyja dokumentteja siitä hirmuhallitsijasta, Pol Potista. Olut on halpaa, 75 US c. Kaikki illat istuin siellä. On siellä joityakin tavarataloja ja joku old market. Ruoka ei oikein maistunut. Ulkomaalaisille on kylla ruokaa mutta kovaan hintaan. vähän likaisia toreja. Mutta halpaa on ainakin olut.-

    • Riel

      Itse olen menossa Phnom Penh / Sihanoukvillen reissun joulukuussa ja olisin tuiki kiitollinen kokemuksistasi reissultasi. Etenkin kiinnostaa tuo Sihanoukville paikkana.

      • Kaisa33

        ...vinkeistä ensimmäiselle vastaajalle, lisää vinkkejä saa laittaa tulemaan:) Yritän muistaa laittaa kokemuksia tänne reissun jälkeen!


      • jmek
        Kaisa33 kirjoitti:

        ...vinkeistä ensimmäiselle vastaajalle, lisää vinkkejä saa laittaa tulemaan:) Yritän muistaa laittaa kokemuksia tänne reissun jälkeen!

        Hei1 Olimme noissa paikoissa viime joulunaikaan. Menimme Ruotsin kautta edullisesti. 2 viikkoa Sihanoukvillessä Sokha Beach hotellissa 5 tähteä, oma ranta.Pääkaupunkiin teimme yhden yön reissun. Varasimme huoneiston FCC hetellista joen rannalta ja autokyydin tilasimme hotellin kautta.Vei ja haki sovittuna aikana.
        Sihanoukville on rauhallinen pieni paikka, ostospaikkana oikeastaan vaan likainen iso tori. Yleinen ranta tosi täynnä värikästä väkeä, ravintoloita ja monenlaista hemmotteluntarjoajaa, hiukset, kynnet, hieronta..Siellä huumeet ovat laillisia, joten pizzalistalla on myös Happy Pizza johon saa huumeita, jos osaa pyytää! Onnksi kuulimme sen vasta jälkikäteen.Me vuokrasimme kahteen otteeseen skootterit, ja kaiken riskin uhallakin ajeltiin ympäristössä. Kun pääsee kaupungista pois on helppo ajaa, muuten liikennesäännöistä ei tietoakaan ja mopoilijat liikkuvat, kuin kalaparvi.Sihanoukvillen lähellä on näkemisenarvoinen kalastajakylä, jos vaan kehtaa katsella, samoin kaunis luostari.
        Pääkaupungissa paljon näkemistä, kova liikenne ja paljon kerjäläisiä. Laukkuja, huiveja ja puuveistoksia sai edullisesti ja torilta vaatteita ja kenkiä.Matka kaupunkien välillä kestää 6 tuntia.


    • November Rain

      Vuosi sitten 3 viikkoa reissussa, ensin 3 yötä Siem Reapissa (jos tykkää vanhoista kivitemppeleistä). Hyvät shoppailumestat, hirmu määrä ravintoloita, majapaikkoja -kaikkea löytyy. Taksilla Phnom Penhiin n 6 tuntia, PNH:n ensivaikutelma: kaoottinen liikenne, leveät kadut, ei jalkakäytäviä. Sihanoukville on näihin 2 verrattuna lepoloma-mesta, liikenne koostuu lähinnä mopoista - niitä kyllä riittää. Ruokapaikkoja on ihan riittävästi, ja joka paikassa missä tuli syötyä niin ruoka oli kyllä aivan loistavaa! Paikalliset herkut maksoivat n. 2-3 dollaria annos (härkää, kanaa, kalaa tai possua vihanneksia hyvässä kastikkeessa iso annos riisiä). Eurooppalaisemmat ruoat tietysti kalliimpia, mm Holy Cow-ravintolassa tupla-porsaankyljys perunamuhenoksella 5 usd. Olut n. 0,5-1 usd, vodka-paukku 1,5-2 usd. Veneretket lähisaarille 10 usd, sis lounaan. Kaupassa 0.7 litran pullo paikallista mekong-"viskiä", 0,75 usd. Sininen LM-röökikartsa 3 usd (sis 20 kpl 15 röökin askeja). Eli halpaa on eläminen! Kaikki eivät puhu edes auttavaa englantia, ei edes hotelleissa tai ravintoloissa - mutta ei tuo koskaan isompia ongelmia aiheuttanut.
      Mukavaa matkaa - ja ehkä törmätään jossain tuolla maailmalla :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe