Aamupalasta

satu50

Aamiaista moni ravitsemusneuvoja painottaa päivän tärkeimpänä ateriana. Toisaalta on niitäkin jotka syystä tai toisesta eivät koe voivansa hyvin jos syövät aamulla joko mitään tai joko mitään raskaampaa.
Tuossa tämän aamun mittaan mietin erilaisia aamiaisia ja päätin tehdä tännekin gallupin.

Kuinka monta henkeä teillä on aamiaisella?
Osuvatko aikataulut yhteen vai onko aamiainen liukuvalla aikataululla?
Syövätkö kaikki samanlaista ruokaa vai onko eri mieltymyksiä?
Vaihteleeko aamiaisen koostumus eri aamuina?
Jos lapsilla on ystäviä joiden kanssa nämä kulkevat samaa matkaa esim. kouluun syövätkö nämä ystävätkin teillä aamiaista?

Meillä itsellämme meni tänään näin:

Aamiaista Tönössä söi 10 henkeä.

Sämpylöitä leivotaan jotakuinkin joka aamu aina hiukan taikinan koostumusta vaihdellen. Välillä mukana on
valkosipulitahnaa, välillä omena tai porkkanaraastetta, joskus oliiveja jne. Spelttiä laitan myös aamiaissämpylöihin jos leivon niitä itse. Sitä saamme isäni harrasteviljelmältä.

Minä itse join kahvia ja lasin beroccaa sekä söin yhden sämpylän (päällä kinkkua, tomaattia ja homejuustoa). Kaksi mandariinia menee tässä pikkuhiljaa aamun mittaan koneella ja kotitaloustöiden ohessa.

Puoliso söi lautasellisen puuroa ja söi kaksi sämpylää. Päällä ensimmäisessä pakastemarjoja, jälkimmäisessä chilimetwurstia. Kahvia meni hänellä yksi kuppi aamiaisen yhteydessä. Toinen kuppi lähti mukaan koneelle. (Mies työskentelee toimittajana internetissä, pääosin etätyönä)

Poika 19 v oli ollut yötä (laatoittaa omassa talossaan kyppäriä uusiksi ja on kytkenyt sieltä vedet pois eli kotonaan ei pääsisi aamupisille joten nukkunut meillä taas muutaman yön.) Hän söi kaksi sämpylää. Päällä juustoa, kurkkua ja tomaattia. Toiset kaksi samanlaista teki itselleen mukaan töihin. Töihin lähti myös kaapista pari eilen leivottua kanelipullaa ja muutama banaani.

Poika 16 v söi kaksi sämpylää (päällä kinkkua ja kurkkua) ja kahvia. Hänen ystävänsä prutkutti paikalle kevarillaan ja joi kahvin ja söi jokusen sämpylän. Päällisiä en tiedä kun en katsonut. Nuo muidenkin päälliset olivat enemmän ulkomuistista kuin katsottuja. Pojat jakoivat puoliksi litran tuoremehua.

Vävy 30 v nouti kaksi edellistä, joi kahvin ja beroccaa, söi puuroa ja pakastemarjoja - minkä jälkeen kaikki kolme jatkoivat kimppakyydillä lähikaupunkiin kouluihinsa ja töihinsä. (Noutivat tyttären 22 matkallaan. Itse tänään teen työt etänä)

Tytär 12 v sorkki yhtä sämpylää, joi lasin maitoa ja söi kaksi mandariinia. Hänen yökyläillyt ystävättärensä on jo vanhastaan "heikkona" aamaissämpylöihimme ja söi oman ilmoituksensa mukaan "noin sata". Veikkaan että todellisuudessa taisi mennä kaksi tai maksimissaan kolme. Kumpikin tyhjensi ison lasin tuoremehua johon lisätty vitamiineja.

Pienimmät 2 ja 3 vuotta söivät puuroa pakastemarjojen kanssa (vadelmia, mustikkaa, jokunen valkoinen viinimarja - tapaan pakastaa erikseen pieniin purkkeihin puuromarjacoctaileja), puolikkaat sämpylät juuston , tomaatin ja kurkun kera . He joivat vähän maitoa, vähän mehua ja jakoivat mandariinin.

Aikataulullisesti aamiainen syödään meillä noin 6.45 ja 8.30 välillä sen mukaan miten kukin joutuu töihin tai kouluun lähtemään tai miten muuten heräilee. Mahdollisuuksien mukaan istutaan pöydässä yhtä aikaa ja jutellaan.

5

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • manymamma

      Ei olla 'aamusyömäsiä'..vauva juo maitobaarista,18kk syö juguttia ja leipää.Loput lapset vaihdellen leivän,muroja,jugua tai hedelmän.
      Leivän päällä yleensä omaa juustoa tai hilloa tahi leikkele.
      Juotavaksi on kaakaota tai mehua.
      Aikuiset syö yleensä vasta lounasaikaan,siihen saakka mennään kahvilla ja teellä.Ruoka ei maita vaan aamusta.
      Ja kukaan ei syö puuroa,vaikka mukavaa olisikin jos söisivät.

    • mommmydearest

      Minä herään 06-06.30 keitän teet'ä ja kahvia ruisleipää leikkelettä juustoa tomaattia kurkkua ja muita leivänpäälisiä pakastemarjojakin syömme tytöt 1v syövät puuroa ja pakastemarjoja ja sosetta lasit maitoa .Pojat 2v syövät leipää ja jugurttia ja lasit maitoa poika 7v syöö leipää banaanin tai jugurtin ja juoo yleensä lasin mehua pojat 9v syövät leipää ja lisäksi hedelmän lasin maitoa ja mehua (jollei pojat ei ehdi syödä kotona hedelmäänsä pojat syövät koulumatkalla.) itse syön pakaste marjoja ja jugurttia leipää kupillisen teetä. Mieheni juoo kahvia syö pari leipää

    • laittanut pitkästä aikaa uunipuuroa sen innoittamana kun on niin paljon omia omppuja. (laitan mukaan kuivattuja omenanpalasia ja spelttiä)
      Suosittelen; helpompaa ja paremman makuista.

    • eli omien 2 ja 3-vuotiaiden sekä 1 ja 4 vuotiaiden lastenlasten aamiainen tänään.
      Pidin pitkästä aikaa arkivapaapäivän ja sitä sitten "juhlistettiin" tavallisesta terveellisemmästä aamiaisesta poiketan. Joskus näinkin... ;-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2506
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      39
      1408
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1382
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1111
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe