ANAFYLAKSIA ALKOHOLISTA

alkoton ikuisesti

Olen nyt ollut reilun vuoden allerginen kaikelle alkoholille, myös kirkkaalle. Minulle tulee yhdestä lasillisesta mistä vain alkoholipitoisesta juomasta (siideri, kalja, kirkas viina) anafylaktinen reaktio;10 minuutin päästä alkoholin nauttimisesta joka paikka kutiaa, nokkosihottumaa koko vartaloon ja naama turpoaa. Kerran jopa meni niin pahaksi että aloin pyörtyillä ja ambulanssin saavuttua sykkeeni oli jo heikentynyt. En siis tämän jälkeen ole ottanut tippaakaan alkoholia...ja kuitenkin olen ennen tätä allergian puhkeamista pystynyt nauttimaan alkoholia ihan normaalisti.

Allergialääkärillä olen käynyt ja kaikki lääkärit ovat olleet ihan ymällään, ettei muka tällaista allergiaa voi olla edes olemassa. Alkoholin ihotestissä ei myöskään näy mitään, enkä ole saanut allergiaa etikkapitoisista elintarvikkeista..vain siis nautittu alkoholi saa reaktion aikaan. Lääkärit eivät pahemmin ole halukkaita myöskään selvittämään allergiaani enempää..On kuulemma vaan todella harvinainen tapaus.

Itse olen jo sopeutunut elämään ilman alkoa, mutta joskus kyllä tämäkin asia harmittaa kun on jossain kavereiden kanssa istumassa iltaa..Haluaisin tietää onko kellään samantapaista allergiaa tai tunteeko ketään tällaisia tapauksia??

8

1427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergikko ^^

      Mulla on samantapaista. En ole moneen vuoteen uskaltanut juoda mitään erikoisia drinkkisekoituksia, jotka sisältävät esim. likööripohjaisia alkoholivalmisteita.
      Tietyt alkoholivalmisteet saa mulla aikaan kasvojen punoitusta, kutinaa, turpoamista, pientä vesikellomaista näppyä.
      Katoaa yleensä vasta monen päivän kuluessa, pikkuhiljaa lähtee pois, mutta jäljelle jää hilseilevää ihottumaa.

      Oikeastaan ainoat mitä uskallan juoda on siiderit ja viinapohjaiset paukut. Ja aina yleensä luen siidereissäkin tuoteselosteet että mitä sisältää.
      Mullakaan allergiatestit ei näyttäneet muuta kuin todella pahan kumiallergian, joka oli jo muutenkin tiedossani.

      Alkoholiallergiaa aiheuttaa mm. seuraavat alkoholissa olevat ainesosat:

      - rikkiyhdisteet
      - tanniinit
      - väriaineet
      - mausteet
      - kiniini
      - hiiva

    • eialkoa

      Otappa selvää mikä anafylaksia oikein on ja miten sitä hoidetaan.
      Sinulla on ollut vaikea allerginen reaktio mutta anafylaksiasta ei ole ollut kyse.
      Guukletaha anafylaksia niin saat oikeaa tietoa.
      On tietenkin hyvin todennäköistä että jos otat alkoholia jo ehkä seuraavalla kerralla voit saada anafylaktisen shokin. Joten ei kannata alkoa maistaa.
      Itse valitsin täyden raittiuden, eikä se ole huonontanut elämääni päinvastoin.

    • aina ajokunnossa

      Noin 4 vuotta sitten minullakin alkoi alkoholi vaikuttamaan samalla tavalla. Aikaisemmin ei minkäänlaisia allergiaoireita alkoholista ja nyt kaikki alkolipitoiset juomat vaikuttavat samalla tavalla kuin sinulla. Allergiatesteissä ei löydetty mitään ja lääkärit eivät osanneet auttaa . Saunajuomina olen voinut nauttia alkoholitonta olutta ja siideriä. Olisi mukava saada selville miksi reaktiot alkoivat vasta nyt eivätkä jo nuoruusiässä. Olisiko jokin ulkoinen yhdistävä tekijä kohdallamme...?

      • mistä tulee...

        En ole ap, vaan se toinen jolla on kokemusta.
        Itsellä alkoi alkoholiallergia yhtäkkisesti noin 20 vuotiaana, kumiallergia puhkesi yhtäkkisesti noin 16 vuotiaana.
        Ihminen voi saada uusia allergioita lähestulkoot missä iässä tahansa. Ei siihen sen kummempaa syytä tarvi olla. Allergiat puhkeavat milloin mistäkin syystä, ja aina niihin ei mitään syytä edes ole.

        Anafylaksia on muuten shokkitila, ei itse allergia, ja tämä shokkitila voi seurata jos saa oikein pahan allergisen reaktion.


      • alkoton ikuisesti

        Olen yrittänyt keksiä päässäni monia selityksiä miksi kyseinen allergia on minulla puhjennut... Yksi syy voisi olla ehkä se, että minulla oli todella stressaava elämänvaihe silloin kun allergia puhkesi..lisäksi olen miettinyt olisiko antibioottikuuri jotenkin vaikuttanbut tähän, sillä söin yhden kuurin juuri ennen puhkeamista, mutta epäilen tätä...Onko sinulla jotain vastaavanlaista ollut samoihin aikoihin?

        En ole juonut tippaakaan mitään alkoholipitoista yli vuoteen ja olisi kiva testata, että onko tämä allergia lähtenyt, mutta en uskalla kotioloissa testata mitään jos tulee yhtä paha reaktio kun viimeksi. Allergiapolille olen tiuhaan vieläkin soitellut että testattaisiin paikan päällä ja saisin diaknoosin papereihin tästä allergiasta, mutta hoitajat ja lääkärit vaan ovat sanoneet ettei sellaista testiä voi tehdä...Huolestuttaa vaan se, että jos joskus joudun johonkin äkilliseen leikkaukseen, missä käytetään alkoholipitoisia aineita, eikä allergiastani tiedetä mitään.


      • ....
        mistä tulee... kirjoitti:

        En ole ap, vaan se toinen jolla on kokemusta.
        Itsellä alkoi alkoholiallergia yhtäkkisesti noin 20 vuotiaana, kumiallergia puhkesi yhtäkkisesti noin 16 vuotiaana.
        Ihminen voi saada uusia allergioita lähestulkoot missä iässä tahansa. Ei siihen sen kummempaa syytä tarvi olla. Allergiat puhkeavat milloin mistäkin syystä, ja aina niihin ei mitään syytä edes ole.

        Anafylaksia on muuten shokkitila, ei itse allergia, ja tämä shokkitila voi seurata jos saa oikein pahan allergisen reaktion.

        anafylaksia on äkillinen yliherkkyysreaktio. pahimmillaan se johtaa anafylaktiseen sokkiin, joka on hengenvaarallinen tila.


    • on monia
    • Vaikea elämä

      Kyse voi olla myös etikka-allergiasta, alkoholissahan on etikkaa.
      Ihan kaikelle voi olla allerginen ruoka-aineista aurinkoon ja hyttysiin. Hyttysiäkin on erilaisia, joillekin voi olla allerginen mutta toisille hyttyslajeille ei. Etelä-ruotsissa ei ole hyttysiä ja he ovat kuulemani mukaan allergisia suomen hyttysille. Että sellaista.
      Itse olen allerginen siitepölyille, höyhenille, pölypunkille ja joillekkin lääkkeille. Ristiallergiaa siitepölyallergian vuoksi saan myös ruoka-aineista (manteli, hasselpähkinä, omena, porkkana, jne. jne.)
      Hankalaa on. Olen saanut koivuallergiaan siedätyshoitoa ja se on auttanut lievään astmaani parantavasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1393
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1205
    3. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      934
    4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      139
      918
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      91
      897
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      162
      813
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      804
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      786
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      784
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe