En jaksa uskoa Jumalaan!

"Tuomas"

Luin iltarukouksen ja päätin, se saa olla viimeinen. Miksi? Rukouksen jälkeen aloin ajattelemaan kaikenlaisia kummallisuuksia, elikkä järki voitti uskon.

Näin minä ajattelin: Ei voi olla sellaista Jumalaa, joka voisi seurata 6000.n miljoonan elämää samanaikaisesti.
Johan hänen korvansa olisivat yhtä puuroa yrittäessään saada selvää miljoonien ihmisten samanaikaisista huokauksista tuhansilla eri kielillä
Itse asiassa ajatus tuli mieleeni viime suviseurakentällä, kun yritin kuunnella kaijuttimien pauhun loputtua tuhansien ihmisten yhtäaikaista keskustelua. Jokainenhan tietää, että se on yhtä puuroa, josta ei saa mitään selvää. Suviseurakenttä on pieni vertauskuva koko maailmaa vahtivasta Jumalasta, joka ehtii tarkkailla miljoonien ihmisten teot ja ajatuksetkin yhtäaikaa.
Siinä ei riittäisi enää nerokkaimmankaan tietokoneen kapasiteetti taltioimaan muistiin maailman kaikkien ihmisten tekosia ja tekemättä jättämisiä.

Sinä joka rukoilet, ajattelet varemaan, että Jumala vahtii ja seuraa vain sinua.
Voisin jotenkin ymmärtää tämän vahtimisen, jos kysymyksessä olisi pieni joukko, mutta kun vahdittavia on tuhansia miljoonia.
Jos nämä taivaalliset tilikirjat präntätään musteella, niin johan siinä on suuremmallekkin apujoukolle täysi työ ja itse asiassa mahdottomuus kirjata päivän tapahtumia talteen.
Huvittavalta tuntuva ajatus, eikö vaan. Raamatussa kyllä puhutaan kirjoista ja niiden avaamisesta, mutta johan viimeisen tuomionkin pitäisi kestää valovuosia, ennekuin jokaisen asiat on tutkivan tuomarin edessä käyty läpi. Ilm. kirjassa kyllä puhutaan tutkivasta tuomiosta, jonka käyminen kestää peräti tuhat vuotta.

Mutta jokohan taivaassa olisi siirrytty tietokoneaikaan, vaan luottaako Jumala omaan muistiinsa. Ilmeisesti ei luota, koskapa tarvitaan tuomion kirjoja. Kuitenkin näitä kirjoja joudutaan uudistamaan joka hetki, koskapa parannustakin aina välillä tehdään ja kaikki entiset rötökset pitää käydä kumilla suttaamassa pois.

Saarnoista olen oppinut senverran, ettei uskovaisilla edes ole siellä taivaassa mitään tilikirjoja, koska heille ei lueta synniksi mitään niin kauan kun pysyvät uskovaisten kirjoissa, elikkä Jumalan lapsina Jumalan valtakunnassa.
Mutta voihan se olla niinkin, että meille ihmisille on jo syntymästä lähtien kätketty tuonne aivoihin semmoinen tietokone, joka välittää tekosemme ja ajatuksemme suoraan suureen taivaalliseen tietokoneeseen, jota seurataan siellä tiiviisti.
Näin se kyllä tuntuukin helpommalta uskoa, kuin että ulkopuolinen tarkkailija taltioisi ja ehtisi seurata tuhansia miljoonia ihmisiä yhtä aikaa.
Kun puhutaan taivaasta, luomme katseemme yläilmoihin. Missä siellä sellainen paikka on, tätä eivät saarnamiehet ole milloinkaan edes yrittäneet selittää.

Jos Jeesus nousi taivaaseen ja on menossa valmistamaan meille sijaa, niin minne asti hän oikein on matkalla ja millä nopeudella?
Jos hän liitelee tuulen nopeudella, niin ei hän ole ehtinyt vielä pitkällekkään näinä kahtena tuhantena vuotena. Näin ollen saamme odotella häntä palaavaksi vielä tuhansia vuosia, jos taivaallinen asuinpaikka olisi vaikkapa orionin tähtikuviossa.

Vaikka näin ajattelen, silti käyn seuroissa, mutta eikö ole lupa joskus antaa vähän ajatusten lentää.

15

421

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • julmuuksineen, valheineen ja valheoppeineen on tehokas ase saatanan kädessä erottamaan ihmisen Jumalasta ja Jumalan rakkaudesta.

   Et ole ainoa vl-herätysliikkeen synnyttämä ateisti.

   • Haaste Melperille

    Pystytkös sinä sitten selittämään aloittajan ajatuksia yhtään paremmin ja miten?


  • Allikaattorix

   ja esimerkiksi tiedonvälitys telepatian avulla ei tarvitse kirjoja, paperia eikä edes tietokonetta. Ymmärryksesi ja tietosi ovat ameeban asteella Jumalan kannalta. Tyydy siihen ja yritä uskoa, se on ainoa mahdollisuutesi. Tuollainen pohdiskelu ei johda mihinkään muuhun kuin ojasta allikkoon.

  • ovat epäilevän Tuomaan ajatuksia - ja osittaista rienaamista.

   Jumalan ajatukset, kyvyt ja teot ovat suurempia kuin mitä sinun pienet aivosi pystyvät tajuamaan.

  • Verkosto

   Kyllä uskovaisellakin voi olla epäuskon hetkiä. Ja ajatus saa lentää... Olemmehan ihmisiä ...
   Tämä oli hieno ja hauska juttu. Meistä se sopisi julkaistavaksi Omat polut -blogissa. Olisitko ystävällinen ja vinkkaisit meille sähköpostilla: verkosto@luukku.com.

   • "Tuomas"

    Tämän voitte julkaista ilman muuta, ei siihen minun henkilötietojani tarvita. Mutta olen vanhoillislestadiolaista uskoa harjoittanut


   • Verkosto
    "Tuomas" kirjoitti:

    Tämän voitte julkaista ilman muuta, ei siihen minun henkilötietojani tarvita. Mutta olen vanhoillislestadiolaista uskoa harjoittanut

    Siellä on sekä edelleen uskovaisten että ulosjuosseiden kirjoituksia.
    Kiitos, laitetaan.


   • Verkosto
    "Tuomas" kirjoitti:

    Tämän voitte julkaista ilman muuta, ei siihen minun henkilötietojani tarvita. Mutta olen vanhoillislestadiolaista uskoa harjoittanut

    Niin minäkin. - No niin, siellä on. Sä kirjoitat sujuvasti ja sopivan rennosti. Hyvä ote. Jos sinulle tulee uusia aiheita mieleen, ne ovat tervetulleita. Läheltä meiliä. Öitä!


   • Verkosto
    Verkosto kirjoitti:

    Niin minäkin. - No niin, siellä on. Sä kirjoitat sujuvasti ja sopivan rennosti. Hyvä ote. Jos sinulle tulee uusia aiheita mieleen, ne ovat tervetulleita. Läheltä meiliä. Öitä!

    http://freepathways.wordpress.com/2009/09/17/tuomas/


   • "Tuomas"

  • Väsähtänyt

   juuri sitä josta Päivämies kirjoitti vähän aikaa sitten. Että joillekin riittävät ulkonaiset vl-muodot. Käy seuroissa ja hoitaa talkoovuoronsa. Eikö se riitä...

  • Ihmiset mittaavat helposti toisia ihmisiä ja Jumalaa oman mittapuunsa mukaan. Tämä mittatikku on kuitenkin väärä, vaikka se on silti ainoa joka on. Ellei sitten kykene abstraktiin ajatteluun ja hyväksy että lähtökohta on jo heti kättelyssä eri.

   >> Mutta jokohan taivaassa olisi siirrytty tietokoneaikaan, vaan luottaako Jumala omaan muistiinsa. Ilmeisesti ei luota, koskapa tarvitaan tuomion kirjoja.

   • Näin on marjat

    Niin, ihminen vaan on itse niin rajoittunut että rajaa Jumalankin oman ajatuspiirinsä vangiksi!
    Taisi avaajalle käydä niin...


  • weha_

   Miksi tiedetään taivaan iloista ja ihanuudsta mutta ei tiedetä missä se on.
   Ihmisiä on huijattu ja isosti tässä taivas / helvetti tarinalla

   • uskomisen asia. Koitko uskovaisena ikinä, "rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä"? Tunsitko, että Kristus on sinussa? Oliko sinun hyvä olla?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   229
   1710
  2. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   1033
  3. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   11
   931
  4. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   899
  5. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   232
   831
  6. PERUSSUOMALAISET HALPA-HALLILLA

   On varmaa tietoa, että huomenna lauantaina on Haapaveden Halpa-Hallin edessä klo 10 alkaen tavattavissa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita läh
   Haapavesi
   156
   746
  7. Neljä lasta! Minttu Murphy-Kaulanen rehellisenä uusperheestä Sampon kanssa: "Me ei olla pidetty..."

   Lapset on lahja. Tsemppiä suurperhe-elämään Minttu ja Sampo! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/nelja-lasta-minttu-murphy-kaulanen-rehellisena-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   731
  8. Muistatko kun sähläsin

   Edessäsi nainen? Hienomotoriikkakin sakkasi katseestasi ♥️
   Ikävä
   47
   709
  9. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   258
   656
  10. Mitä jos...

   Lähdetään autoajelulle joskus. Puhutaan aamuyöhön ja katsotaan voisimmeko olla joskus "me". Sopisiko tämä miehelle? PS. Minä ajan, koska sinä ajaisit
   Ikävä
   52
   628
  Aihe