ahdistaa

usfruksrkjg

Kaksi ihanaa tervettä lasta...ei ne ahdista vaan tämä taloustilanne joka alkaa kaatua päälle. Työttömyys piinaa koko perhettä ja tekee välit miehen kanssa huonoiksi, kun molempia ahdistaa ja pelottaa miten tässä kohta eletään. Parilla sadalla eurolla pitäisi nyt ostaa neljälle hengelle ruoka, vaatteet, pesuaineet ja kaikki kuukaudeksi..ja ensi kuussa ei ole sen paremmin. Itsehän sitä on tyhmyyttänsä velat joskus hankittu..nyt vain tuntuu, että tilanne vie ilon koko äitiydestä ja parisuhteesta. Lapset saa katsoa vierestä jatkuvaa riitelyä. En oikein jaksaisi jutella vauvallekkaan..tuntuu niin tyhmältä, että joku raha pilaa kaiken ihanan, mutta kun sitä tarvitaan elämiseen...kun vain jaksaisi kaiken keskellä antaa itsestään enemmän lapsille ja kun lasten ei tarvitsisi kärsiä aikuisten huolista..

2

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se loppuu...

      Kyllä se raha vaan on tärkeää. Itsekin olen valvonut monta yötä rahahuolien keskellä. Avioliitto kariutui jo aikaa sitten ja yksi tärkeä syy oli tilapäinen miehen työttömyys. Omat säästörahani käytin silloin perheelle ja kun mies sitten vihdoin sai töitä, hän lähti ja jätti minut käytettyäni hänen hyväksensä kaiken, mitä minulla oli. Kyllä raha riitaa aikaan saa varsinkin kun sitä puuttuu. Raha menettää merkityksensä silloin kun sitä on riittävästi. Valitettavasti näin. Itsekin nykyisin pidän koko ajan kirjaa ruokamenoista ja olen asettanut maksimieuromäärän päivää kohti. Jos se ylittyy niin seuraavana päivänä pitää tinkiä (miten? se onkin se ongelma). Lapsikin on oppinut, että raha on tärkeää (valitettavasti) ja hänen haaveensa on löytää hyvätuloinen mies aikuiseksi kasvettuaan, ettei hänen tarvitsisi raataa kuten äitinsä ja voisi käyttää aikansa taiteisiin jne. Tuo 200 euroa ruokaan/kk kuulostaa aika mahdottomalta. Eikö teillä ole vakuutusta lainoille, jolla voisi avittaa työttömyysajan rahaongelmaa? Yritä nyt kumminkin iloista lapsistasi miehesi kanssa. Eräs munkkiystäväni kertoi minulle aikoinaan, että hänen lapsuudenperheellään oli kerran rahat loppu eikä ruokaa saanut ja lapsia oli monta...he rukoilivat ja yllättäen ilmaantui mies, joka vain antoi heille rahaa...ja näin he selvisivät pahimmasta. He eivät tienneet kuka mies oli ja mihin hän meni, ottivat kumminkin vastaan sen lahjoituksen. Ihmeitä tapahtuu, mutta yleensä ne hukkuvat ihmisten epäilyksiin.

    • pennitön uneksija

      isot velkanne kulutusluottoja vai esim. asuntolainaa? Jos ne ovat asuntolainaa, niiden maksaminen kartuttaa omaisuuttanne eli on säästämistä tai sijoittamista. Halutessanne voitte realisoida omaisuutenne. Jos taas kulutusluottoa, on tilanteenne tosi surkea.
      Riitely ei asiaa auta. Tarvitaan muita keinoja.
      Siis asunnon vaihtaminen halvempaan, muun omaisuuden myyminen, autosta luopuminen, parempipalkkaisen työpaikan hankkiminen tms. Tai menojen pienentäminen.
      Katsoin juuri, että keräkaali maksaa 29 senttiä kilolta. Tähän aikaan myös porkkanat ovat halpoja. Omenia saattaa saada jopa ilmaiseksi joltakulta. Leipokaa leivät itse. Alkoholin, tupakan ja kahvin olette tietysti jo jättäneet pois. Varma tapa säästää on pysytellä poissa kaupoista.
      Lapsille saatte vaatteet lapsilisillä, itse pärjäätte pahimman yli entisillä.
      Kirjastosta saa ilmaiseksi kirjoja, luonnossa liikkuminen ja marjastus ovat ilmaisia terveellisiä harrastuksia. Jo puolesta litrasta puolukkaa saa kattilallisen herkullista ruispuolukkapuuroa.
      Lasten terveydenhuolto ja hammashoito on maksutonta.
      Valoa on paljon tunnelin päässä ja muuallakin, mutta se vaatii ehkä muutoksia elämäntapaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2670
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      93
      1987
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      1048
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      68
      946
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe