ahdistaa

usfruksrkjg

Kaksi ihanaa tervettä lasta...ei ne ahdista vaan tämä taloustilanne joka alkaa kaatua päälle. Työttömyys piinaa koko perhettä ja tekee välit miehen kanssa huonoiksi, kun molempia ahdistaa ja pelottaa miten tässä kohta eletään. Parilla sadalla eurolla pitäisi nyt ostaa neljälle hengelle ruoka, vaatteet, pesuaineet ja kaikki kuukaudeksi..ja ensi kuussa ei ole sen paremmin. Itsehän sitä on tyhmyyttänsä velat joskus hankittu..nyt vain tuntuu, että tilanne vie ilon koko äitiydestä ja parisuhteesta. Lapset saa katsoa vierestä jatkuvaa riitelyä. En oikein jaksaisi jutella vauvallekkaan..tuntuu niin tyhmältä, että joku raha pilaa kaiken ihanan, mutta kun sitä tarvitaan elämiseen...kun vain jaksaisi kaiken keskellä antaa itsestään enemmän lapsille ja kun lasten ei tarvitsisi kärsiä aikuisten huolista..

2

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se loppuu...

      Kyllä se raha vaan on tärkeää. Itsekin olen valvonut monta yötä rahahuolien keskellä. Avioliitto kariutui jo aikaa sitten ja yksi tärkeä syy oli tilapäinen miehen työttömyys. Omat säästörahani käytin silloin perheelle ja kun mies sitten vihdoin sai töitä, hän lähti ja jätti minut käytettyäni hänen hyväksensä kaiken, mitä minulla oli. Kyllä raha riitaa aikaan saa varsinkin kun sitä puuttuu. Raha menettää merkityksensä silloin kun sitä on riittävästi. Valitettavasti näin. Itsekin nykyisin pidän koko ajan kirjaa ruokamenoista ja olen asettanut maksimieuromäärän päivää kohti. Jos se ylittyy niin seuraavana päivänä pitää tinkiä (miten? se onkin se ongelma). Lapsikin on oppinut, että raha on tärkeää (valitettavasti) ja hänen haaveensa on löytää hyvätuloinen mies aikuiseksi kasvettuaan, ettei hänen tarvitsisi raataa kuten äitinsä ja voisi käyttää aikansa taiteisiin jne. Tuo 200 euroa ruokaan/kk kuulostaa aika mahdottomalta. Eikö teillä ole vakuutusta lainoille, jolla voisi avittaa työttömyysajan rahaongelmaa? Yritä nyt kumminkin iloista lapsistasi miehesi kanssa. Eräs munkkiystäväni kertoi minulle aikoinaan, että hänen lapsuudenperheellään oli kerran rahat loppu eikä ruokaa saanut ja lapsia oli monta...he rukoilivat ja yllättäen ilmaantui mies, joka vain antoi heille rahaa...ja näin he selvisivät pahimmasta. He eivät tienneet kuka mies oli ja mihin hän meni, ottivat kumminkin vastaan sen lahjoituksen. Ihmeitä tapahtuu, mutta yleensä ne hukkuvat ihmisten epäilyksiin.

    • pennitön uneksija

      isot velkanne kulutusluottoja vai esim. asuntolainaa? Jos ne ovat asuntolainaa, niiden maksaminen kartuttaa omaisuuttanne eli on säästämistä tai sijoittamista. Halutessanne voitte realisoida omaisuutenne. Jos taas kulutusluottoa, on tilanteenne tosi surkea.
      Riitely ei asiaa auta. Tarvitaan muita keinoja.
      Siis asunnon vaihtaminen halvempaan, muun omaisuuden myyminen, autosta luopuminen, parempipalkkaisen työpaikan hankkiminen tms. Tai menojen pienentäminen.
      Katsoin juuri, että keräkaali maksaa 29 senttiä kilolta. Tähän aikaan myös porkkanat ovat halpoja. Omenia saattaa saada jopa ilmaiseksi joltakulta. Leipokaa leivät itse. Alkoholin, tupakan ja kahvin olette tietysti jo jättäneet pois. Varma tapa säästää on pysytellä poissa kaupoista.
      Lapsille saatte vaatteet lapsilisillä, itse pärjäätte pahimman yli entisillä.
      Kirjastosta saa ilmaiseksi kirjoja, luonnossa liikkuminen ja marjastus ovat ilmaisia terveellisiä harrastuksia. Jo puolesta litrasta puolukkaa saa kattilallisen herkullista ruispuolukkapuuroa.
      Lasten terveydenhuolto ja hammashoito on maksutonta.
      Valoa on paljon tunnelin päässä ja muuallakin, mutta se vaatii ehkä muutoksia elämäntapaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe