Myllypuron tapaus - somalit tekijöinä

totuustässä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina tapauksen, jossa viisi oppilasta pahoinpiteli yksissä tuumin yhden oppilaan helsinkiläisessä koulussa joulukuussa. Pahoinpitelijät olivat ympäröineet uhrin koulun käytävällä. He tönivät, löivät ja potkivat uhria, joka oli kaadettu lattialle.

Uhri pääsi lähtemään ulos, mutta joukkio seurasi perässä. Pahoinpitely jatkui vielä koulun sisällä. Yksi uhrin hampaista lohkesi.

Käräjäoikeuden mielestä teon tarkoitus oli kivun ja säryn lisäksi pelon, nöyryytyksen sekä henkisen kärsimyksen aiheuttaminen. Teolla on pysyviä vaikutuksia uhrin mielenterveydelle ja mahdollisuuksille saattaa koulu loppuun. Todisteena käytettiin muun muassa koulun valvontakameran kuvanauhaa.

Uhri kertoi olleensa koulukiusattu myös ennen ja jälkeen joulukuisen pahoinpitelyn. Lähipiirin mukaan uhri on reagoinut tapahtumiin vahvasti, ollen syvästi masentunut ja alkanut oirehtia psyykkisesti.

Tekijöistä vain kaksi oli joulukuussa jo 15-vuotiaita, joten he ainoina kantavat rikosoikeudellisen vastuun pahoinpitelystä.

– Aikuisen ihmisen kyseessä ollen oikea rangaistusseuraamus olisi vähintään vuosi vankeutta, tuomiossa todetaan tekijästä, joka tuomittiin samalla neljästä muusta pahoinpitelystä.

Nuoresta iästä ja ensikertalaisuudesta johtuen tekijä tuomittiin vain neljän kuukauden ja 15 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä maksamaan 60 päiväsakkoa eli 360 euroa.

Toinen, tekohetkellä 15-vuotias, tuomittiin 75 päiväksi ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan 30 päiväsakkoa eli 180 euroa. Tuomitut määrättiin yhteisvastuullisesti maksamaan uhrille kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä yhteensä 1 400 euroa, sekä korvaamaan uhrin oikeudenkäyntikulut.

Lisäksi käräjäoikeus määräsi edellä mainitut valvontaan heidän väkivaltaisen käyttäytymisensä johdosta. Valvonnassa heitä ohjataan väkivallattomaan elämäntapaan ja tuetaan pyrkimyksissä elää nuhteettomasti ilman uusia rikoksia.

17

956

  Vastaukset

  • rasistisia piirteitä.

   • Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus antoi Seinäjoen joukkoraiskauksesta neljälle ehdottomat tuomiot

    Eteläpohjanmaan käräjäoikeus antoi 14.11.2018 viidelle miehelle tuomiot Seinäjoella heinäkuun lopussa tehdyistä seksuaalirikoksista. 4 miestä tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin ja yksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

    Miesjoukko joukkoraiskasi 19-vuotiaan uhrinsa tämän omassa asunnossa Seinäjoella heinäkuun 20-21.7.2018.

    Lähde: Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus, julkinen seloste.
    https://static.mvlehti.net/uploads/2018/11/sjoki_lapsyt.pdf


  • http://www.helsinginuutiset.fi/Uutiset/Paivan-Puheenaihe/Kouluvakivalta-karkottaa-oppilaita-Myllypuron-ala-asteelta/(offset)...
   Itähelsinkiläisellä ala-asteella on käynyt oppilaskato koulukiusaamisen takia.
   *Äidin mukaan kiusaajina on neljän pojan joukko, joka erityistukea tarvitsevana on sijoitettu itseään nuorempien oppilaiden luokkaan.
   Ei mielestäni ole rasistista puhetta, että ne maahanmuuttajat, joilla on esimerkiksi kieliongelmia, tarvitsevat erityistukea.*

   Pitääkö tuo nyt tulkita siten että somalian "sota" on rantautunut jo suomalaiselle ala-asteellekin, vai keistä on kyse? Mutta juu, jos ala-asteen menokin on jo sellaista että suomalaiset lähtevät pakoon, niin en uskalla edes kuvitella mitä meno on yläasteella..

   • on mamujen häiriköinti sitä luokkaa,että monet vanhemmat laittavat lapsensa parempiin kouluihin,tai muuttavat kokonaan pois jos pystyvät.

    Ns. white flight-ilmiö on kyllä näkyvissä PK-seudulla,ja syynä tähän ovat häiriköivät ja sopeutumattomat mamut.


   • bbddg kirjoitti:

    on mamujen häiriköinti sitä luokkaa,että monet vanhemmat laittavat lapsensa parempiin kouluihin,tai muuttavat kokonaan pois jos pystyvät.

    Ns. white flight-ilmiö on kyllä näkyvissä PK-seudulla,ja syynä tähän ovat häiriköivät ja sopeutumattomat mamut.

    Ja näin syntyy alueelle työttömien, turhautuneiden maahanmuuttajien ghetto.


   • 21 kirjoitti:

    Ja näin syntyy alueelle työttömien, turhautuneiden maahanmuuttajien ghetto.

    ..ei johdu maahanmuutosta.


  • Jos tapaus olisi ollut "rodullisesti" toisin päin, niin olisiko esille otettu rasismin mahdollisuus? Vastaus tähän kysymykseen kertoo myös vastauksen siihen, että oliko tässä tapauksessa syytä tutkia rasistisia motiiveja.

   • Mutta vastaus siihen ei kuitenkaan automaattisesti kerro vastausta alkuperöiseen kysymykseen. Unohdat nyt, tuttumies, että kysymys näissä jutuissa paljolti on enemmistä - vähemmistö -kuviosta.


  • Asiahan on jo loppuunkäsitelty, mikäli viranomaiset eivät ole kiinnostuneet asiasta, eikä koulua huvita lopettaa tapahtumia, niin pitääkö tänne kasata kansalaisarmeija joka hoitaa pulman pois päiväjärjestyksestä?
   On se kumma ettei niitä palikoita saada kuriin, ainoa keino on koulussa kerätä porukka ja lätkiä turpaan jengillä jos ei muuten lopu.
   niin meilläkin oli kouluaikana tapana kerätä aina hirveä porukka taakse ja sitten pesäpallomailat ja kirveet käsissä, hehe!
   Jakomäki rulasi, mutta myllypurossa ei näköjään pysty enää huolehtimaan oman kylän jätkistä, mitä ihmettä tämä oikein tarkoittaa?
   Siinä nyt näkee jokainen että väkivalta on ainoa keino pysäyttää nuo koulukiusaajat, ennen kuin joku kuolee vielä!
   Veikkaan seuraavaa koulusurmaajaa myllypurosta!

   • kansanarmeija ei ole huono ratkaisu, lailliset piirteet voi olla harmaalla alueella
    mutta tulevaisuudessa se voi ainoa ratkaisu
    turhaan mover tätä poistaa
    tulevaisuus ei näytä hyvältä itse muutin pääkaupunkiseudulta pois lasten turvallisuuden takia
    toivoisin kaikille suomalaisille turvallista tulevaisuutta
    ilman pelkoa "naapureista" tai mahdollisista terrori iskuista


   • aina oman kansan puolesta kirjoitti:

    kansanarmeija ei ole huono ratkaisu, lailliset piirteet voi olla harmaalla alueella
    mutta tulevaisuudessa se voi ainoa ratkaisu
    turhaan mover tätä poistaa
    tulevaisuus ei näytä hyvältä itse muutin pääkaupunkiseudulta pois lasten turvallisuuden takia
    toivoisin kaikille suomalaisille turvallista tulevaisuutta
    ilman pelkoa "naapureista" tai mahdollisista terrori iskuista

    Muutto pois kuulostaa hirveältä, mutta voin vain kuvitella naapurina vaikkapa somaleita:(
    Itse asiassa minullakin on viereisessä rapussa naapurina somali nuorukainen kimpassa blondin kanssa.
    Tämä ei sitten ole keksitty juttu, mutta yksi päivä kävelin sen miehen takana ja se heilutti kopko ajan ketjussa avaimia ja pälyili taaksensa epäilevänä...
    Musta alkoi tuntua että pitäisi sanoa jotain mutta olin hiljaa..
    En ole nähmnyt sitä montaa kertaa, mutta siinä rapussa on käynyt poliisit pari kertaa, en tiedä oliko syynä hän vai joku muu, ihan sama?:)
    Jos tämä sankari alkaa riehumaan tässä pihalla, en kysele kahta kertaa vaan hoidan asian samantien kyselemättä, koska en siedä sellaista asennetta kuin maahanmuuttajilla(somaleilla) yleisesti on, eli terrorisoidaan koko alue ja kukaan ei voi mitään.
    On turha kysellä poliisia selvittämään asioita, sen voi hoitaa itsekin....eikä tietenkään väkivalloin vaan jotenkin muuten?????:)))))
    Toivotaan että siellä mihin muutitte, on parempi, eikä tarvitse miettiä enää mitä siellä tapahtuu.
    Täytyy sanoa että olen aina raivona kun kuulen jotain tälläistä', koska tyksikin tapaus ja se pitäisi selvittää perinpohjaisesti samantien poliisin kanssa, tehdä siitä kertaheitolla loppu sellaisin esimerkein ettei muut tulokkaat ryhdy samaan.


  • olin joskus yläasteella ja siellä homma hoidettiin paljon fiksummin kuin meillä koulupakon luvatussa maassa. Kavererasin jonkin aikaa Somalien kanssa kunnes huomasin että heidän aiheuttama väkivalta oli selvästi koulurauhaa häiritsevää ja meinasin itekkin joutua vaikeuksiin heidän kanssa toimiessa. Lopulta heidät vain kylmästi erotettiin koulusta kun eivät kerta halunneet opiskella, vaan tapella.

   Milloinkohan Suomessakin herätään siihen tosiasiaan että koulu ei ole mikään velvollisuus, vaan mahdollisuus sivistyä, jota ei kyllä tarvitse suoda kaikille jotka eivät selvästikkään sitä halua??
   Mielestäni koulusta erottaminen olisi paras ratkaisu ja maasta karkoittaminen seuraava vaihe. Niin Somaliystävänikin tekisivät minulle jos alkaisin tuomaan sinne jengiä kukkoilemaan heidän kustannuksellaan.

   • Koulusta erottaminen rauhoittaisi koulua, mutta sitten ehkä pitäisi kuitenkin olla joku koulukoti tms., jossa oppi menisi perille joko ilman itkua tai itkun kanssa. Nykyajan käytännöt ja lait vaan tahtovat rajoittaa tämmöistä oppilaistosta.

    Nimittäin koulusta erotettu somalilapsi tuskin oppii mitään sellaista, millä selviää tässä yhteiskunnassa, kotoaan tai kadulta (eikä tietenkään kukaan muukaan erotettu). Että sitten pitäisi olla jo se karkoituslippukin samalla, ettei tulisi lisää vaikeuksia. Mutta tämä ei ole kovinkaan mahdollinen toimintatapa, kun väkivaltainen somalinuorikin voi olla jo Suomen kansalainen.

    Hallitsemattoman maahanmuuton kokonaiskustannukset saattavat kohota jopa Suomessa turhan korkeiksi. Onneksi se ei vaikuta kilpailukykyymme Ruotsiin nähden. Mutta ennaltaehkäisy on lähes aina halvin ja paras vaihtoehto.


   • akateeminen tutkija kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Tämä kaikki kertoo vain sen, ettei suomella ole halua integoirda muslimeita ja afrikasta tulleita, koska se olisi rasismia.
    Suomi mieluummin luo kaksoisstandardin, ettei tarvitse käsitellä ikäviä asioita ja se näkyy kouluissa mm. myllypuron kaltaisina tapauksina. ja syyksi sanotaan ties mitä opettajapulaa ym. epäolennaista. oli ennenkin suuria luokkia eikä silloin ollut ko.tapaisia jatkuvia ongelmia.


   • suomalainenX kirjoitti:

    Tämä kaikki kertoo vain sen, ettei suomella ole halua integoirda muslimeita ja afrikasta tulleita, koska se olisi rasismia.
    Suomi mieluummin luo kaksoisstandardin, ettei tarvitse käsitellä ikäviä asioita ja se näkyy kouluissa mm. myllypuron kaltaisina tapauksina. ja syyksi sanotaan ties mitä opettajapulaa ym. epäolennaista. oli ennenkin suuria luokkia eikä silloin ollut ko.tapaisia jatkuvia ongelmia.

    Kerätkää ihmeessä oma porukka ja turpaan ihan kaikkia niitä vaan värin perusteella. Ei nyt voi olla niin, että tulevat tännne ja alkavat kukkoilemaan. Surutta turpaan. Jos omaan lapseeni kajottaisiin näin, menisin itse seurauksista välittämättä hakkaamaan jokaisen niistä kimppuun kävijöistä. Ei tällaiseen suomessa saa muuten mitään oikeutta, ja ne mamut on hetken päästä uudelleen kimpussa. Turpaan niin että tuntuu ja näkyy.
    Kerätkää se armeija, mä olen heti messissä. Ja varmasti on moni muukin.


  • Myllypurossa on taas liikkunut näitä somalinuoria jotka käy väkivalloin nuorempiin lapsiin kiinni, repien ja potkien. Ei ole ensimmäinen kerta. Koulut ei reagoi millään tavalla lapsen turvattomaan koulumatkaan. TÄHÄN ON TULTAVA MUUTOS!

  • Somalille kuula kalloon ja monttuun.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   110
   3693
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   173
   3626
  3. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   77
   2701