Apua! Kissan ummetuksesta

Apua ja äkkiä!

Kuinka kauan kissa voi olla ulostamatta? Koska asunnossamme asuu useampi ihminen, niin ei ole mitään muistikuvaa kuka viimeksi on kissan ulosteet siivonnut. Useampia päiviä siitä joka tapauksessa on, ei sentään viikkoa vielä. Olen syöttänyt kissalle oliiviöljyä ja ruohoa, jota se suorastaan ahmi. Kissa on sähissyt tänään monta kertaa jollekin näkymättömälle oliolle, ei ihan tavallista käyttäytymistä kissaltamme.

Kissa on jonkin verran viimeisten viikkojen aikana myös laihtunut, ilmeisesti vähentänyt syömistään. Kissa kuitenkin leikkii, kehrää eikä arista mitään paikkaa. Ja kissojen tonnikalavalmiste kyllä maistuu, muuta tuoreravintoa nirsoilijamme ei juuri suostukaan raksujen lisäksi syömään. Ikää tuolla rötväleellä on arviolta 8-vuotta, tarkkaa ikää ei voi tietää koska se on aikanaan eläinsuojelusta haettu.

10

2047

Vastaukset

 • Nyt kissa eläinlääkäriin ja peräruisketta. Kissalle on vaarallista olla ulostamatta liian kauan aikaa. Enää ei kannata kokeilla parafiiniöljyä, jos aikaa on useampia päiviä. Parafiiniöljy ja esim. Levolac käyvät kissoille ummetuksen hoitoon. Ruoho auttaa lähinnä karvapallojen oksennuttamiseen. Yritä myös saada kissa juomaan.

  Soita ainakin ell ja kysy asiasta. vauhdilla, hopihopi! Kerro myös tuosta toisesta oireesta. Ja tuo raksujen syönti saattaa olla osana ummetuksen syytä, kissa syö raksuja ja ei juo kunnolla jolloin tukkii suoliston.

 • Kissa ei kakannut levolacilla eikä parafiinilla, mitä eläinlääkäri suositteli. Muuttui myös illalla apaattiseksi, joten vietiin lääkärille. Ei ollut tukosta, ummetusta vain. Nyt kissa vielä ihan apaattinen ja pöhnässä, mutta saattaa johtua nukutuksesta ja kipulääkkeistä.

  Kakkaa odotellaan edelleen, mitä nyt eilen ihan vähän ripulia tuli.

  • eläinlääkärissä kannattaa käydä, myös parafiini öljyä kannattaa antaa (jos on). Myös normaali rypsyöljy käy, vain lusikallinen


 • Kissamme ei ole vieläkään ulostanut. Eilen illalla kissa söi eläinlääkärin määräämiä raksuja ihan hyvällä ruokahalulla, mutta nyt taas aamulla eikä yön aikana ole enää mitään syönyt.

  Kissa oli eilen ilalla jo vähän pirteämpi, mutta nyt taas keskittyy lähinnä kopissaan makaamiseen. Kohta viimeisestä kakasta on jo viikko, mitä nyt tuli vähän ripulia lauantaina! Lauantaina ei näkynyt suolikuvissa mitään tukosta tai massiivista ummetusta, joten eläinlääkäri sanoi että tilannetta voi vielä seurata. Minua kyllä huolestuttaa, ja kovasti kun ennen niin aktiivinen ja seurallinen kissa keskittyy lähinnä paikallaan jököttämiseen :(

  Ehkä kokeilen vielä kissanmallasta, levolaciin ja parafiinin antaminen on tuskaa niin kissalle kuin minullekin.

 • Meidän manx-kissalla oli samoja vaivoja muutama vuosi sitten. Se sähisi kun sitä nosteli ja oli muutenkin apea, mikä on epätavallista siltä. Kyllä se silti myös kehräsi. Veimme sen sitten lääkäriin ja sieltä saimme parafiini-öljyä ja annoimme sitä. Kissa tuli terveeksi aika pian sen jälkeen kun aloimme antaa öljyä sille. Eli suosittelisin parafiini-öljyä :)

  • Kestikö kauan, että kissa alkoi taas ulostaa? Äsken annoin taas annoksen parafiinia, kissa hyvin vastentahtoisesti nieli ne ja alkoi murista :(

   Kissanmallas ei myöskään toimi, koska kissa ei suostu sitä syömään. Kissa ei ole taas tänään syönyt mitään vaankuin vähän ruohoa, joi sentään aamulla.


  • Kissa voi kehrätä, vaikka olisi huono olo/ kipuja. parafiiniöljyä ei saa antaa jatkuvasti.


 • Käytiin eilen illalla uudestaan lääkärillä, kun kissan uudelleen alkanut apaattisuus ja syömättömyys jatkui. Kissa nesteytettiin ja annettiin peräruiske, väänsi tortut heti jo lääkärissä. Annettiin äsken uusi päreruiske ohjeiden mukaisesti, ja tuli vain pieni määrä ripulia. Kissa on virkeä, alkanut juomaan ja syömään ja käy kuitenkin pissalla.

  Eli kissa olisi pitänyt nesteyttää jo lauantaina, ehkäpä koko ummetuksen ja laihdumisen taustalla oli pitkä ja hidas kuivuminen.

  Vielä odotellaan, josko tuon suoli alkaisi vähitellen normaalisti toimimaan, levolaccia vielä annetaan. Seuraava toimenpide onkin sitten suolihuuhtelu...

  • No hyvä, että kissasi voi jo paremmin :) en kyllä muista kauan kesti :/ mutta meidän kissa on todella vaikea, se ei pidä yhtään lääkkeiden antamisesta eikä mistään. Mutta kun antaa vaan öljyä, vaikka pahaa se tekisikin, niin se on kissan parhaaksi :) Oletko hieroskellut kissasi vatsaa? Meidän kisu rakastaa sitä, mutta antaako teidän kissa koskea vatsan puolelle?


  • k.a.t.z.a.a kirjoitti:

   No hyvä, että kissasi voi jo paremmin :) en kyllä muista kauan kesti :/ mutta meidän kissa on todella vaikea, se ei pidä yhtään lääkkeiden antamisesta eikä mistään. Mutta kun antaa vaan öljyä, vaikka pahaa se tekisikin, niin se on kissan parhaaksi :) Oletko hieroskellut kissasi vatsaa? Meidän kisu rakastaa sitä, mutta antaako teidän kissa koskea vatsan puolelle?

   Peräruisketta voi antaa kissalle, saa apteekista ilman reseptiä. Jos kakka ei tule. Parafiiniöljyn antamista voi jatkaa, jos ei rupea tulemaan läpi. Parfiiniöljyä ei kannata enää antaa, kun rupeaa tulemaan sitä öljyä takapuolesta, silloin on jo saanut niin paljon, että olisi tullut jo tukos ulos öljyn mukana, jos valuu. Meillä kissa lakkasi kakkimasta ja annettiin ruiskeet ym. öljyt. ei auttanut. Söi hanakasti ruohoa ja loppujenlopuksi oksensi ulos todella suuren karvamöykyn, joka ilmeiseti oli lopettanut ruan kulkeutumisen mahasta eteenpäin kokonaan. Möykky oli ollut eläinlääkärin mukaan siellä mahan pohjalla tukkien ruansulatuksen, jolloin myöskään kakkaa ei tule.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  46
  1253
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  639
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  527
 4. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  66
  388