Kumpaa uskoa kasvattajaa vai eläinlääkäriä?

Maro!!

Meillä on ensimmäisenä koirana 14 viikkoinen labbis uros. Kysyisin mielipiteitänne ruokinnasta. Kasvattaja on kehottanut vaihtamaan pennun ruuan aikuisen koiran ruokaan 12 viikon iässä. Eläinlääkärimme on kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että pentua tulee syöttää pentu ruualla 8 kk:n ikään asti.
Miellaisia kokemuksia teillä muilla on ruokinnasta? Itse olen nyt antanut Jahti&Vahti pentu ruokaa.

5

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • f87y4ty8yt

      Luotettavuus riippuu ihmisestä, ei työstä/roolista. On ihmisiä jotka tekevät mitä tahansa pelkän rahan takia, kuten vaikka kasvattavat koiranpentuja tai eläinlääkärityötä.

      Laita uudella järkevän kuuloisella otsikolla tämä kysely vaikka Koirien ruokinta-palstalle, niin saat kokeneilta koiraihmisiltä vastauksia propleemaasi.

    • Kasvattaja itsekkin

      Hei

      Kasvattajasi on varmasti katsonut koirasi kasvavan niin nopeasti, että on jo hyvä aika siirtyä aikuisen koiran ruokaan jossa on vähemmän ylimääräisiä kaloreita.

      Jotkut kasvattajat syöttävät pennuille ensimmäisistä annoksista saakka aikuisruokaa.
      Jos eläinlääkärisi ei ole kyseisen rodun kasvattaja ja kasvattajallasi on vankka kokemus, niin minä kuuntelisin kasvattajan neuvoja.

      Onnea uuden pennun kanssa.

      • Hukka-Musti

        On sekä kasvattajai että eläinlääkäreitä, jotka hoitavat rooliaan pelkkä raha mielessä ja viis piittaavat pikku mokista, kunhan vain rahaa saa. Riippuu itse ihmisestä, onko luotettava vai ei, on sitten kasvattaja tai eläinlääkäri.


    • hghf

      Suosittelisin syöttämään ehkä jopa 1 vuotiaaksi asti laadukasta penturuokaa pennulle. Koira kehittyy eniten ensimmäisen vuoden aikana jolloin on hyvin tärkeää millaista ruokaa syöttää. Eli ekaan vuoteen kannattaa omasta mielestäni satsata eniten, suosittelisin syöttämään royal caninia ekan vuoden ja melkeinpä vielä labbiksille tarkoitettua. Koska siitä labbis pentu saa kaiken tarpeellisen. ensimmäisen vuoden jälkeen voi sitten katsoa, jos haluaa siirtyä johonkin muuhun tuotteeseen.

      • Minttu<3

        Heippa vaan!

        Meillä on nyt 14 viikkoa vanha lapukkanarttu jolle kasvattajan ohjeiden mukaisesti syötän Royal caninin lapukkaruokaa, pentuversiota. Ja n. 8 kk iässä alamme siirtymään pikkuhiljaa aikuisen ruokaan. Mä itse myös ensimmäisen lapukkani omistajana kuuntelen kasvattajaa, toki eläinlääkäriä myös, mutta kuten joku jo sanoikin niin jos ei eläinlääkärillä ole sen enempää kokemusta rodusta, on se vähän niin että ainakin joillekin eläinlääkäreille kaikki koirat on vaan koiria, sen enempää ottamatta huomioon rotua, kokoa tms.
        Joten kasvattaja on meille se ensisijainen tiedon ja opin lähde. :)
        Mullakin lukuisia muun rotuisia koiria on ollut, mutta ne ovat olleet niin erilaisia että ruokinta on jokaisen koiran / rodun kohdalla erilaista. Toki kasvattajia on monenlaisia, maalaisjärkeä kannattaa käyttää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe