Vatikaanin rahasarjat, hintatietoa???

Vatikaani-keräilijä

Nyt Moneta myy Vatikaanin rahasarjaa 2009 sekä bu-laatuisena (164,-) että proof-laatuisena (385,-), tuliko mokattua kun en ehtinyt ostaa omaani (bu ilmeisesti jo loppuunmyyty!!!) vai saako noita jostain vielä halvemmalla kuten esim. Holmastolta?

Onko jollain käsitystä hintatasosta eli missä on halvimmat hinnat Vatikaanin rahasarjoille, erityisesti kiinnostaisi ne ensimmäiset Vatikaanin eurot vuodelta 2002 mutta niitä ei taida mistään enää halvalla saada? Jos kukaan on tehnyt hintavertailua niin laittakaa tietoa mistä kannattaa ostaa! Lisäksi Monetalla ja Holmastolla ei ylipäänsä näytä olevan kovinkaan kattavaa valikoimaa, onko kenelläkään tietoa mistä löytäisi paremmin esim. Vatikaanin juhlarahoja ja proof-laatuisia rahasarjoja eri vuosilta?

Ja pitääkö paikkansa että 2002 rahat ovat eri kuvalla kuin 2009 rahat eli onko noita Vatikaanin rahoja kahdella eri kuvalla vai onko uudemmissa rahoissa erona vain se uudempi kartta?

37

2108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Euroharrastaja

      Noita saa alle puoleen hintaan muualta, et siis todellakaan hävinnyt mitään... Suomessa Vatikaanin 2009 bu-kansioita saa alle 100 eurolla monestakin paikasta, pikaisen hintavertailun tuloksena halvin hinta näyttäisi olevan 77 euroa jos pääsee noutamaan Helsingistä: http://www.kolumbus.fi/mjk/eurot/

      Muuallakin hinnat vain 79-99 euroa postituskuluja, eli voi tulla halvemmaksi tilata postitse jos asuu jossain Rovaniemessä... Myös tuota Proof-sarjaa on saatavilla muutamassa paikassa mutta sekin oli halvin noudettuna yllä mainitulta myyjältä, hinta alle puolet mainitsemastasi...

      Vatikaanin 2002 bu-sarjaa ei löydy ihan yhtä monelta myyjältä ja hinnoissa reilusti enemmän hajontaa, kalleimmillaan jopa luokkaa 795 eur ja yllä mainitulla myyjällä ylivoimaisesti halvin hinta 570 euroa. Ja noita muitakin myyjiä löytää kyllä ihan helposti googlettamalla jos haluat kattavampaa hintavertailua tehdä, laita hakusanoiksi vaikka "vatikaanin eurorahat" tai mitä sitten kaipaatkin. Myös huuto.netistä tekee joskus löytöjä halvalla, kun ihmiset laittavat omia kokoelmiaan myyntiin, vaikkei sieltä useinkaan ihan heti löydä haluamaansa.

      Vatikaanin kolikoita löytyy itse asiassa jo kolmella eri "kuvalla", johtuen Paavin vaihtumisesta. Eli se aikaisempi Paavali 2, sitten nk. "valtaistuin tyhjänä" ja kolmantena tämä nykyisen Paavi Benedictin naama.

      • Halvemmalla saa

        Halvemmalla kun rahapajalta saa vaikka mistä. Eritoten jos on matkalla vaikka Hollannissa tai Saksassa ja tietää siellä oikeat ostospaikat niin voi saada kohtuuhintaan, mutta monessa paikassa hinnat toisaalta ulkomailla ihan sikamaiset. Ja tuolta Töölöstä olen itsekin käynyt noutamassa muutamia eurosarjoja ja erikoisrahoja, nouto on aina onnistunut joustavasti kotimatkalla ja hinnat kieltämättä tosi edulliset verrattuna muihin myyjiin. En siis tarkoita sitä Monetan liikettä vaan tätä mainittua: http://www.kolumbus.fi/mjk/eurot/

        Lisäksi kaverini kehui tätä liikettä Tampereella, kuulema hyvä valikoima: http://www.coin.fi/eshop/

        Vanha ja tuttu, joskin vähän hinnakkaampi on myöskin Helsingin keskustassa, niiltä löytyy fiini liiketilakin: http://www.holmasto.fi/

        Noilla pitäisi ainakin päästä alkuun keräilyssä!!!


      • hinnat ne nousee vaa

        Etsimpä itekin juuri tota vatikaanin 2009 sarjaa mutta mjk:lta se näyttää olevan jo lopussa, pitää kysäistä saako hankittua mutta hinta ainakin näemmä noussut kun sivulla luki nyt 90,- ja muilla myyjillä monta kybää enemmän. Aika harvalta myyjältä löytää enää kaikkia vuosia sarjoissa tai edes erikoiskakkosissa, tilaamallakaan ei tahdo aina onnistua kaikki vuodet vatikaanin ja monacon osalta. Pari vuotta julkaisusta yleensä vielä löytää kaikkia mutta parin vuoden päästä saatavuus alkaa aika usein vaikeutua ja hinnat nousta, pitäisi vissiin alkaa hankkia noi ajoissa.


    • Entäs Monaco?

      Monacossakin käsittääkseni vaihtui hallitsija eli onko Monacollakin kolme erilaista eurosarjaa eli vanha, "valtaistuin tyhjänä" sekä uuden ruhtinaan eurosarja?

      Ja onko kukaan tehnyt Monacosta vastaava hintavertailua eli mistä löytyisi Monacon eurot edullisimmin jollei halua ulkomaille asti lähteä?

    • Monaco 2 Vatikaani 3

      Monacolla on vain kaksi eurosarjaa, koska siellä uusi ruhtinas sai "viittansa" heti isänsä kuoltua. Eli vanha eurosarja edelliselle hallitsijalle Rainierille, ja uusi eurosarja nykyiselle Albertille. Eurosarjat ovat erilaisia kuten eri maillakin, eli kokoelma ei ole täydellinen ilman molempia eurosarjoja.

      En ole mitään kovin kattavaa hintavertailua tehnyt mutta edullisimmat hinnat Suomessa näyttäisivät löytyvän Helsingistä:

      http://www.kolumbus.fi/mjk/eurot/

      Plussaa kattava Monaco-valikoima ja suht halvat hinnat, mutta miinuksena postimyynnin puuttuminen jollei satu pääsemään pääkaupunkiseudulle.

      Vatikaanin osalta Paavien välissä oli "valintavaihe", jollaista ei ollut Monacolla. Tälle ajalle Vatikaani perinteisesti lyö "Sede Vacante" eli "Tyhjä Valtaistuin" -rahasarjan. Siksi Vatikaanilla on kolme erilaista eurosarjaa, jotka kaikki kuuluvat täydelliseen eurokokoelmaan yhtä paljon kuin kaikki eri euromaatkin.

      Mutta toisaalta nämä "ylimääräiset" pienvaltioiden eurosarjat ovat harvinaisuutensa vuoksi myös niitä parhaita sijoitusmielessä, jos asiaa ajattelee kokoelman arvon nousun kannalta...

    • Löytyykö mistään?!??

      En ole nähny Suomessa myytävän lainkaan Monacon eurosarjoja vuosilta 2009 ja 2011... eikö näitä ole edes vielä laitettu myyntiin ollenkaan vai onko ne vaan niin harvinaisia että kaikki on jo myyty pois?

    • Tod. harvinaisia

      Monacon eurosarjoja vuosilta 2009 ja 2011 on lyöty niin vähän että tuskin niitä Suomessa kenelläkään myynnissä on, taitavat olla ylivoimaisesti harvinaisimpia eurosarjoja koko euroalueen lyöntimääriä katsoen.

      Ulkomailta noita voi vielä löytää mutta 7000-9000 kappaleen lyöntimäärät on pian myyty keräilijöille eli näille voi povata rajusti nousevaa hintakehitystä. Jopa seuraavaksi pienimmän lyöntimäärän Grase Kelliä on tehty yli 20.000kpl ja hinta lähentelee silti jo paria tonnia...

      • Lyöntimäärät

        Onko mahdollista että jonkun maan eurokolikoiden lyöntimäärä on oikeesti noin pieni kuin 7.000kpl? Kun miettii keräilijöiden määrää Euroopassa niin eihän tosta riitä kuin tosi pienelle joukolle, eli miksi niitä eurokolikoita olisi jonkun maan kohdalla tehty noin älyttömän vähän? Mistä sitten näkee noita lyöntimääriä maittain?


      • UusiKelly

        Monacosta muuten ilmestyi viime vuonna vielä Kellyäkin harvinaisempi 2 euron juhlaraha "Forteresse", jos jotakuta kiinnostaa hankkia ns. "ajoissa".

        Hinta uudessa juhlarahassa liikkuu nyt tuhannen euron molemmin puolin, eli halvemmalla saa kuin Kellyä. Ainakin vielä tässä vaiheessa, tuskin kauaa.


    • Vertailu kannattaa..
      • Anonyymi

        Tuo olikin mielenkiintoinen keskusteluketju, useampikin varteenotettava kauppias vaikka moni noista nimistä olikin jo tuttuja. Hinnat kuitenkin monella aika hurjat, vain yhdellä entuudestaan tutulla ja hyvällä myyjällä oli todella edullista mutta hänkin ilmeisesti jo lopettelemassa harrastustaan mikä on todella harmi. :(


    • Löytyy ainaski...

      ...ylempänä keskustelussa mainitusta linkistä tällä hetkellä noita molempia Monacon eurosarjoja eli vuosilta 2009 ja 2011, vieläpä edullisemmin kuin millä niitä myydään monissa ulkomaisissa nettikaupoissa. Aika harvinaisia kyseiset rahasarjat kyllä ovat, kieltämättä.

    • Kysymys Monacoista

      Onko Monaco lyönyt vaan kolme erikois-lyöntiä? Miksei niitä lyödä joka vuosi?

      • Maat itse päättävät

        Jokainen maa voi itse päättää milloin lyö ja milloin ei lyö, ja Monacon linja on ollut vähän arvaamattomampi kuin muiden maiden... ei voi tietää syytä.


      • Anonyymi

        Tuo on hassua että 2€ erikois-lyöntejä ei Monacossa lyöty välillä moneen vuoteen ja nyt taas tulee joka vuosi uusi erikois-lyönti joissa vielä pienempi lyöntimäärä kuin Grace Kellyssä, onko niitä lyöty noin vähän sen takia että saataisiin keräilijät innostumaan tulevasta arvonnoususta? Vai onko Monacolla joku kiintiö ettei siellä voida lyödä muka isompia määriä?


    • Ei tusina-kolikoita

      Jokainen maa päättää itsenäisesti milloin lyö erikois-kakkosia eikä niitä tarvitse lyödä joka vuosi. Ehkä juuri siksi Monacon erikoisrahat ovat kiinnostavampiakin kun niitä ei ilmesty ihan joka viikko, vaan tähän asti ainoastaan nuo kolme:

      1) Grace Kellyn kunniaksi 2007
      2) Ruhtinas Albertin kunniaksi 2010
      3) Albertin ja Charlenen häiden kunniaksi 2011

      Näitä ei myöskään riitä ihan joka keräilijälle kun niitä on lyöty tosi pieni määrä, sekin tekee niistä kiinnostavia keräilykohteita mikä näkyy tietenkin hinnoissa ja melko varmasti voimakkaana hintojen nousuna jatkossakin. Hienojakin nuo ovat.

      • Monacon2eurot

        Uudemmissa Monacon erikois-2-eurosissa 2015-2018 muuten vielä pienemmät lyöntimäärät kuin Grace Kellyssä, epäilemättä näidenkin hinnat nousevat vähitellen taivaisiin kuten kävi Grace Kellylle.


      • kysyisinvaan

        Siis mitkä noi lyöntimäärät näissä 2015-2018 Monacon 2€ erikoiseuroissa on? Ja mistä löytyy lyöntimäärät kaikille 2€ erikoiseuroille, pitääkö niitä etsiä jostain pankkien tai rahapajojen sivuilta?


      • Anonyymi
        Monacon2eurot kirjoitti:

        Uudemmissa Monacon erikois-2-eurosissa 2015-2018 muuten vielä pienemmät lyöntimäärät kuin Grace Kellyssä, epäilemättä näidenkin hinnat nousevat vähitellen taivaisiin kuten kävi Grace Kellylle.

        Juuri noin on näköjään käymässäkin, esim. Monacon 2015 erikois-2€ on jo yhtä kallis kuin Grace Kelly ja pian varmaan kalliimpi kun siinä on puolta pienempi lyöntimäärä kuin Grace Kellyssä. Uudemmatkin vuodet ovat kallistumassa kovaa vauhtia kun kaikissa pienempi lyöntimäärä kuin Grace Kellyssä.

        Monacolta ilmeisesti ihan tarkoituksellinen veto pitää lyöntimäärät niin pieninä että arvot nousevat pilviin. Grace Kellyn hinta jo lähemmäs 4000 euroa mutta nyt näitä uudempia ja harvinaisempia saa vielä selvästi alle tonnilla.


    • Etsin... tietoa?

      Missä hinnoissa on Vatikaanin tämänvuotinen Proof-eurosarja jossa mukana kultaraha? Ja mistä näitä kannattaisi kysellä, myykö kukaan Suomessa?

    • Vatikaanin keräilijä

      Valitettavasti noita "kulta-sarjoja" on tehty niin vähän että hinta voi nousta aika korkeaksi. Tämä johtuu erityisesti erittäin pienilyöntisestä 50 euron kultarahasta, jota haluavia keräilijöitä varmasti riittää. Sarjan hinta suoraan Vatikaanista onnekkaasti sarjan voittaneille ostajille oli muistaakseni pitkälti yli tonnin jo heillekin...

    • Ei näy missään

      Ei noita ainakaan huutiksessa oo näkyny yhtäkään kappaletta, voi olla aika vaikea löytää mistään muualtakaan 2000 kappaleen lyöntimäärällä...

      • Haluasin minäkin..

        Juuri myytiin yksi huutokaupassa mutta hinta nousi niin korkeaksi etten pystynyt edes huutamaan, elikkä jos jollain tämä sarja on niin kannattaa pitää se visusti itsellään! Sama pätee moneen Vatikaanin ja Monacon eurosarjaan, ovat erittäin arvokkaita nyt mutta varmasti vielä paljon arvokkaampia muutaman vuoden kuluttua!!


      • NumisJamppa

        Huutokaupoissa hinnat voivat nousta joskus aika korkeiksi, mutta kyllä niistäkin voi löytöjä tehdä myös harvinaisten eurojen keräilijät.

        Pienet lyöntimäärät = nousevat hinnat. Tämä johtuu siitä että keräilykohdetta ei riitä kaikille keräilijöille, ja hinta voi nousta teoriassa ilman ylärahaa. Joissakin todella harvinaisissa numismaattisissa kohteissa voi hinta nousta kymmeniin tuhansiin euroihin, etukäteen vaikea ennakoida tulevaa hintakehitystä.


      • Anonyymi
        Haluasin minäkin.. kirjoitti:

        Juuri myytiin yksi huutokaupassa mutta hinta nousi niin korkeaksi etten pystynyt edes huutamaan, elikkä jos jollain tämä sarja on niin kannattaa pitää se visusti itsellään! Sama pätee moneen Vatikaanin ja Monacon eurosarjaan, ovat erittäin arvokkaita nyt mutta varmasti vielä paljon arvokkaampia muutaman vuoden kuluttua!!

        Hinnat nousseet jo todella korkeiksi ja tuntuu ettei hintojen nousulle näy loppua noissa Monacon 2€ juhlalyönneissä, toinen ongelma ettei näitä tahdo enää edes olla myynnissä monellakaan kauppiaalla kun melkein kaikkialta jo loppuunmyyty.


    • Kymysys!!!

      Mistä löydän taulukon vuosikohtaisista lyöntimääristä ns. kääpiövaltion euroille?

    • Hakukoneet avuksi!

      Lyöntimäärätkin löytyvät kyllä Googlella, melkein pienemmällä vaivalla kuin kysymällä täällä muilta... ja nopeammin taatusti.

      • Anonyymi

        Löytyisikö jostain vahvistettuja lyöntimääriä ihan kaikille 2€ erikois-euroille?


    • apua kaivataan

      antakkee rahaa mulle koska ihmisten pitäis auttaa muit

    • Hinnat nousee vaan..

      Kyllä ne hinnat on aina nousseet Vatikaanin rahasarjoissa... vaikka Moneta myy usein moninkertaiseen hintaan arvoon nähden, niin kymmenen vuoden kuluttua arvo voi olla jo ylittää Monetan alkuperäisen myyntihinnan. Ei sieltä ostaa silti kannata.

    • kelpo_harrastus

      Ainakin viime vuosien osalta Vatikaanin rahasarjat vielä erittäin edullisia, sama pätee tällä hetkellä varsinkin 2e-juhlarahoihin niissä missä pienet lyöntimäärät eli Vatikaani, Monaco, SanMarino. Hinnat kyllä tulevat kaikissa harvinaisissa sitten ylös, joskus nopeastikin.

      Aika moni keräilijä rahoittaa oman keräilyharrastuksensa näiden arvonnousulla, ostaa muutaman ylimääräisen heti ilmestymisen jälkeen ja myy sitten muutaman vuoden päästä kalliimmalla pois. Itsekin olen jo saanut suunnilleen "omat pois" mitä aikoinaan sijoitin, ja eurokokoelman arvo on helposti jo viisinumeroinen.

      • Jaska576

        Aikaisemmin hinnat nousi heti lyöntivuoden jälkeen, nyt saa kohtuuhintaan vielä monia yksittäisiä pikkumaiden rahoja vaikka ne olisi lyöty useampi vuosi sitten. Omansa saa kyllä melkein aina helposti pois myydessä ja ylikin, se on hyvä näissä pikkumaissa Vatican, Monaco ja San Mariino.


      • Anonyymi
        Jaska576 kirjoitti:

        Aikaisemmin hinnat nousi heti lyöntivuoden jälkeen, nyt saa kohtuuhintaan vielä monia yksittäisiä pikkumaiden rahoja vaikka ne olisi lyöty useampi vuosi sitten. Omansa saa kyllä melkein aina helposti pois myydessä ja ylikin, se on hyvä näissä pikkumaissa Vatican, Monaco ja San Mariino.

        Sama juttu kyllä ollut aina että vanhemmissa hinnat jo korkeampia kuin uudemmissa, eli kyllä nuo kannattaa mieluummin hankkia heti kuin hintojen noustua.


    • OppirahatMaksettu

      Ei kai noita nyt kukaan enää Monetalta osta? Halvemmalla saa vaikka mistä?

      • KeräilijäLiisa

        Itse olen tehnyt jonkin verran hintavertailua ja tuo www.kolumbus.fi/mjk/eurot/ varmaan se kaikista edullisin, tuolta olen itse suurimman osan hankkinut.


      • Anonyymi
        KeräilijäLiisa kirjoitti:

        Itse olen tehnyt jonkin verran hintavertailua ja tuo www.kolumbus.fi/mjk/eurot/ varmaan se kaikista edullisin, tuolta olen itse suurimman osan hankkinut.

        Omani olen hankkinut Eurospecial.fi kaupasta, hyvin pakattuina ja nopeasti aina tulleet perille. Hinnatkin sopuiset, ainakin tuohon mjk verrattuna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe