Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Näkymätön ihminen?

en ole olemassa

Olen ollut ujo aivan lapsesta lähtien ja elämän varrella on monta kertaa tullut tunne, että olen näkymätön. Olen hyvin hiljainen isommassa porukassa, mutta yhden tai kahden ihmisen seurassa kyllä pystyn juttelemaan, mutta se ei yleensä riitä. Onko teillä muilla kokemuksia, että teidät on yksinkertaisesti unohdettu? Yleisin mitä olen saanut kuulla, on "unohdin, et säkin olet täällä" ja sen eri variaatiot. Nuorena kesätyöpaikassa muut työntekijät (meitä oli 5-6 yhteensä) olivat jo käyneet vaihtamassa vaatteet ja lähdössä, kun muistvat, että minäkin olen rakennuksessa töissä. "Meinattiin unohtaa sut, sun pitäis jutella enemmän." On niin monia kokemuksia, jossa minut on vain unohdettu olevan olemassa.

Herkkä kun olen minulla jää kaikki tällaiset heti korvan taakse etenkin, kun tuntuu ettei vierivät vuodet vaikuta asiaan; ei ole suotavaa olla hiljaisempi missään ikäjakaumassa. Olen ystävällinen, tavallinen ja juttelen ihmisille kun ympärillä ei ole isoa porukkaa, mutta olen silti mitäänsanomaton ihminen. Itsetuntoni on yleensäkin hyvin alhainen tällä hetkellä. Nykyäänkin on vaikea kuvitella, että esim. kukaan mies voisi OIKEASTI kiinnostua minusta ihmisenä, olen liian mitäänsanomaton ollakseni oikeasti kiinnostava. Jos joku mies osoittaa kiinnostusta ajattelen heti, että en kelpaa ja hän haluaa luultavasti vain yhtä asiaa. No nyt pitää lähteä töihin.

15

3455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aaaaaaabc

      Mielenkiintoinen lopetus. Ihan kuin ei noilla asioilla sitten olisikaan niin väliä sinulle. Olen itsekin aika harmaa. Mukavat ihmiset ovat yleensä puheleita eikä tuppisuita. En voi auttaa.

      • en ole olemassa

        Heh heh. Minulla oli jotain vielä mielessä ja huomasin, että kello oli jo todella paljon ja tuli ihan hirveä kiire. Siksi noin tökerö lopetus.


      • en ole olemassa
        en ole olemassa kirjoitti:

        Heh heh. Minulla oli jotain vielä mielessä ja huomasin, että kello oli jo todella paljon ja tuli ihan hirveä kiire. Siksi noin tökerö lopetus.

        Ai että mukavat ihmiset ovat puheliaita. Me ujot sen sijaan kamalia ihmisiä.


      • Ei puhelias
        en ole olemassa kirjoitti:

        Ai että mukavat ihmiset ovat puheliaita. Me ujot sen sijaan kamalia ihmisiä.

        Kaikki puheliaat eivät suinkaan ole mukavia, joten eivät kai kaikki mukavatkaan ole puheliaita?
        Siis mukava ei tarkoita samaa kuin puhelias.


      • Ujo N.
        Ei puhelias kirjoitti:

        Kaikki puheliaat eivät suinkaan ole mukavia, joten eivät kai kaikki mukavatkaan ole puheliaita?
        Siis mukava ei tarkoita samaa kuin puhelias.

        Itse olen havainnut, että jotkut puheliaat ihmiset ovat negatiivisia, uteliaita, tenttaavat asioita ja vetävät vääriä johtopäätöksiä, mustamaalaavat, puhuvat pahaa toisista, juoruavat.

        En minä nyt ainakaan puheliaista ihmisistä välttämättä pidä. Erityisesti tuo juoruaminen ja pahan puhuminen muista ja uteleminen ovat tosi ikäviä piirteitä. Harva ujo ihminen on noin inhottava.
        En minä ainakaan ketään kiusaa tai halvenna tai keksi juttuja.

        Työpaikan lörpöt ärsyttävät kun ne aina haukuvat muita ihmisiä.


    • Enjoy the Silence

      Minä olen näkymätön, en ole ujo, tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa. Mutta olen silti näkymätön, koska itse niin haluan... Ja se on minusta (ainakin itseni kohdalla) loistava ominaisuus.

    • kseeeis

      Minulla on ainakin tapana huomata juuri ne hiljaisimmat ihmiset. Kälättäviä ja todella pahasti huomionkipeitä ihmisiä on nähty niin paljon, että jotenkin sitä kiinnittää huomionsa aivan jonnekkin muualle. Turhanpäiväinen suunpieksäminen on muutenkin vastenmielistä. Viettäessä aikaa "normaalien" ihmisten kanssa, sitä joutuu jatkuvasti sanomaan jotain vain siksi että jotain pitää sanoa, ihan niinkuin se asia itsessään nyt ketään kiinnostaisi. Ärsyttää ylipäätään puhua ihmisille, kun tietää ettei heitä kiinnosta asiani paskan vertaa, mutta silti pitää suuta pieksää hullun lailla, tai leimautuu oudoksi.

      "Nykyäänkin on vaikea kuvitella, että esim. kukaan mies voisi OIKEASTI kiinnostua minusta ihmisenä, olen liian mitäänsanomaton ollakseni oikeasti kiinnostava"

      Hauska sanaleikki tuossa muuten, oletko mielestäsi oikeasti mitäänsanomaton, vai pelkästään mitään sanomaton?

    • scorpio89

      Kyllä ainakin itsellä on taipumusta hakeutua porukan hiljaisempien puoleen. Olen itsekkin hiljainen ja rauhallinen ja yritän porukassa hakea henkilöä johon samaistua ja yleensä nää hiljaiset tyypit on helpompi minun yrittää lähestyäkkin. Nää kälättäjät lähinnä ärsyttävät kun hiljasta hetkeä ei ole sitten yhtään ja yleensä minulla ja kanalaumalla on vähän yhteistä (minun kokemuksen mukaan ne on juuri näitä bilettäjiä).

      "Nykyäänkin on vaikea kuvitella, että esim. kukaan mies voisi OIKEASTI kiinnostua minusta ihmisenä, olen liian mitäänsanomaton ollakseni oikeasti kiinnostava"

      Äläs nyt. Luulisi että on olemassa miehiäkin jotka arvostavat sitä ettei nainen koko ajan puhu ja kälätä joutavia..... itselläni ainakin korvissa soi jos olen kälättävän ja kikattavan kanalauman lähellä......

    • treetop

      "Nykyäänkin on vaikea kuvitella, että esim. kukaan mies voisi OIKEASTI kiinnostua minusta ihmisenä, olen liian mitäänsanomaton ollakseni oikeasti kiinnostava."

      Mun mielestä viestisi perusteella tunnut tosi mielenkiintoselta, herkältä ja syvälliseltä ihmiseltä :)

      Sulla taitaa olla tosi vääristynyt kuva itsestäsi.

      Ujous on muuten monen miehen (mm. minun) mielestä ihan älyttömän viehättävä piirre naisessa.

    • Jiiiiiiii

      Minullakin on hieman samanlaisia tuntemuksia. Esim. kerran sattui niin, että olin ollut uudessa koulussa lähemmäs puoli vuotta ja sitten eräs hämmästyi siitä, että minä olen samalla luokalla kuin hän.. Samoin jos satun jonkun porukan mukana roikkumaan niin voisin lähes milloin vain poistua paikalta kenenkään sitä huomaamatta tai sitten käy juuri tuollaisia "sori, unohdin että olet olemassa".

      Mutta joo, itse ainakin haluaisin tavata nimenomaan kaltaisesi tytön, enkä mitään supersosiaalista "kanalaumoissa" viihtyvää tapausta. En ymmärrä sitä, miksi ihminen, jolla ei ole miljoonaa kaveria tai joka ei kerro asioitaan jokaiselle vastaantulijalle, olisi jotenkin mitäänsanomaton tai epäkiinnostava. Päinvastoin. Minusta se olisi ainakin pelkästään positiivista, että olisin jollekin erityinen, ja tietäisin asioita, joita ei jokainen tiedä.

    • Chillaa!

      "Nykyäänkin on vaikea kuvitella, että esim. kukaan mies voisi OIKEASTI kiinnostua minusta ihmisenä, olen liian mitäänsanomaton ollakseni oikeasti kiinnostava. Jos joku mies osoittaa kiinnostusta ajattelen heti, että en kelpaa ja hän haluaa luultavasti vain yhtä asiaa. No nyt pitää lähteä töihin."

      Minä miehenä kyllä halajan sitä yhtä asiaa.
      Sen saavat tuntea nahoissaan puhuvat ja puhumattomat, kaikki naiset.
      Nainen vain haukkuu kun sen oma napa paukkuu, niin kyllä naisesta eniten haluaa juuri sitä yhtä:)

      Jos haluut jonkun miehen joka Aikuisen oikeesti kiinnostuu niin..
      vaikee sanoo..me miehet nyt ollaan niin pillun kipeitä.
      Tee aloite jollekin ujolle miehelle. Ne on enemmän korkeamoraalisia. Puhu niille tunteistasi.
      Cest la vie.

      • Jiiiiiiii

        "Minä miehenä kyllä halajan sitä yhtä asiaa."

        Joo niin minäkin, mutta en VAIN sitä yhtä asiaa. En tiedä mikä minua vaivaa, vai ovatko sitten 99.9% muista outoja, mutta jokatapauksessa itse en osaa ajatella jostain vastaantulevasta henkilöstä tai kenestäkään että vain panisi häntä kerran tutustumatta yhtään etukäteen. Sama koskee yhdenillanjuttuja, minusta ne ovat lähinnä vastenmielisiä ja en oikein ymmärrä, mitä niistä saa. Eli siis minun päässäni asiat tapahtuu päinvastoin kuin monilla muilla, eli kiinnitän huomiota ensin itse naiseen, ja jos hän osoittautuu kiinnostavaksi, niin sitten myös "se" alkaa kiinnostaa. Jokatapauksessa oman rakkaan kanssa jo pelkkä kunnon halaus tuntuu todella ihanalta, paljon paremmalta kuin mikään jonkin vieraan kanssa. Puhumattakaan sitten vielä läheisemmistä asioista.


        "Jos haluut jonkun miehen joka Aikuisen oikeesti kiinnostuu niin..
        vaikee sanoo..me miehet nyt ollaan niin pillun kipeitä."

        Ei kannata yleistää. Vaikka satutkin olemaan mies, se ei tarkoita sitä, että voisit tietää mitä "me miehet" eli sinun mielestäni jokainen mies ajattelee asioista.


    • Yleinen vuodattaja

      Muumeista löytyy tarina "Näkymätön lapsi". Hän on muuttunut näkymättömäksi. Kun hän pääsee Muumitalon rakastavan väen pariin, hän alkaa muuttua jälleen näkyväksi. Kun saa osakseen kosketusta, kannustusta ja rakkautta, uskaltautuu tulla näkyväksi. Tsemppiä töihin!

    • Näkymätön.opiskelija

      Vaikka onkin vanha ketju niin kerron silti oman tarinani on sitten eri asia kiinnostaako ketään lukea. Olen 20v opiskelija ja tarinani alkaa ku olin ala asteella. Kaikki oli uutta ja tutustuin muutamaan ihmiseen mutta toinen lähti ulkomaille vanhempien mukana mutta toisesta tuli hyvä kaveri ainakin kahdeksi vuodeksi. 2 luokalla jouduin muuttamaan vanhempien kanssa pois ja ajattelin ja vanhemmat sano et kyl sieltä uudesta paikasta ja koulusta löytyy uusia kavereita. 2-4 luokat olin usein miten aivan yksin toki minulla oli "koulu kavereita" mutta vain koulussa eikä tuntunut yhtään siltä että olisi yhtään ystävää kuten ennen muuttoa. Noh 5 luokalla vanhemmilla tuli ero ja isä muutti pois. Mun isä aina sai mut tuntee et kaikki mitä teen väärin on mun syytä ja tukisi yleensä kun tein asioita väärin pienenä taaperona vaikka en välillä ollut tehnyt mitään väärää. Noh tämä suurinpiirtein tuhos mut ha aina jälkeenpäin jäänyt fiilis kuin isän lähteminen on mun syytä, että olen vain pettymys hänelle koko elämän(en ole kuullut tai nähnyt häntä yli 10v). Sitten siirryin ylä asteelle ja tapasin mahtavan jutun nimittäin tietokoneen. Siellä pystyin tekemään kaikenlaista ja tutustumaan ihmisiin heidän tuomitsematta minua heti. Tietokoneen seurauksena sosiaalisena olen erittäin ujo eikä kukaan huomaa minua. Ylä aste ja lukion olin kokonaan yksin ja yritin aina esittää että asiat olisi ok. Nyt 20v enkä ole koskaan puhunut asiasta kenellekään ja kaikki tuntuu menevän päin helvetii. Olen siinä pisteessä että en tiiä enää kuka olen tai mitä ees haluan tehdä. Muutama viime vuotena itken välillä noin viikoittain sängyssäni välillä miettien kun ei ketään kiinnosta ketään elänkö vai en. Joka kerta kun yritän mennä uuteen paikkaan esim uuteen kouluun tai seuraan jään aika ulkopuolelle vaikka puhuin ihmisten kanssa. Pikkuhiljaa tulee siihen pisteeseen että kannattaako ees yrittää. Minulla on myös fyysisiä ongelmia kuten ylipaino joka vain lisää ongelmia ja tuho itsetuntoa. En ennen 18v ollut edes ajatellut koko asiaa vaan uppoutunut tietokoneella olemiseen koko elämän sittenkin yksi päivä tuli mieleen että kuka oikeen olen koneen ulkopuolella ja menin kattomaan peilistä niin en edes tiennyt ketä katsoin. Tämä tarina saattaa kuulostaa tyhmältä ja lukijana voit ajatella että ongelma on itseni aiheuttama ja niin se osin onkin mutta minulle tämä on totta enkä uskalla kysyä apua keneltäkään. Toivottavasti saan jotain tehtyä ennekuin päädyn itsemurhaan.

      • 1608y

        Ei isäsi lähtö ollut sinun syytäsi.

        Olet vielä kovin nuori. Anna itsellesi aikaa ja huolehdi itsestäsi ja fyysisestä kunnostasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe