KOIRA SOKEUTUI YHTÄKKIÄ :`( Oliko syynä väärä lääkitys?

Vilpertti

Koirallani todettiin paha anemia reilu kuukausi sitten. Saimme siihen lääkkeet. Kortisoni (Prednisolon 20mg) 2 kertaa päivässä sekä imurel-lääkityksen 8 tablettia viikossa. Anemian syytä ei tiedetä. Epäiltiin, että koirallani on autoimmuuninen sairaus eli oma elimisti hajottaa omat punasolut. Kävimme verikoissa säännöllisesti ja lääkitys ei ollut ainakaan vielä auttanut anemiaan.

Ennen lääkitystä koira oli virkeä ja hyvä vointinen, vaikka olikin niin paha anemia. Emme olisi edes osanneet viedä koiraa anemian takia verikokeisiin. Verikokeet otettiin muuta tarkoitusta varten ja niissä todettiin anemia. Lääkityksen aikana koiran käytös muuttui: tuli apaattiseksi ja ihoon ilmestyi märkäpaiseita. Olimme varanneet tämän takia lääkäriajan loppuviikoksi...

SITTEN.......

Eilen huomasin koirani silmien muuttuneen. Ne paisuivat ja katse tyhjä. Tein makupalalla silmien seuraamistestejä ja huomasin, ettei koira näe eteensä. Soitin samantien eläinlääkäriin ja menimme vastaanotolle. Koiralle tehtiin paljon tutkimuksia....

Todettiin, että koirallani on todella korkea verenpaine. Silmien paineet on tästä syystä nousseet. Silmien paineen johdosta koiran verkkokalvot ovat melkein irronneet kokonaan ja tämän vuoksi koira on melkein sokea. Aloitettiin verenpaine lääkitys ja nyt toivotaan, että koiran näkö palautuisi.

ONKO KELLÄÄN KOKEMUSTA / TIETOA:

- Aiheuttaako koiran korkea verenpaine sokeutumista / verkkokalvon irtoamista?

Itse koen, että tämä ei ole mahdollista. Epäilen hyvin vahvasti, että koiralleni annettiin väärä lääkitys ja tämän johdosta koirani sokeutui. Luin kaikkien lääkkeiden haittavaikutukset ja molemmissa oli, että aiheuttaa näköhäiriöitä/kaihia.

Uskon, että eläinlääkärit eivät vain halua myöntää mokaansa! Ja tämän vuoksi verenpaineen syyksi laitettiin koiran sokeutuminen....Voi olla, että koko verenpainekin johtui näistä lääkkeistä...Koska nyt jostain syystä eläinlääkärit lopettivat näiden anemia lääkkeiden määräämisen ja anemia ei olekaan niin iso ongelma heidän mielestään, että siihen tarvittaisiin lääkehoitoa ja viimeksi kun käytiin, niin sitä pidettiin koiran elämän päättymisenä.

On aika ristiriitaista!!! Eli toisin sanoen rivien välistä voi päätellä, että koiran sokeutuminen (verkkokalvojen irtoaminen) on johtunut anemiaan määrätyistä lääkkeistä!

Tuntuu vaan niin hiton pahalle pienen puolesta, kun ei osaa auttaa, vaan pitää luottaa eläinlääkäreihin!!!

Kertokaa kommentteja mitä mieltä olette asiasta!

KERTOKAA JOS TEILLE ON JOTAIN TIETOA ASIASTA!

6

5165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • irlanninsetteri

      Minä olen täällä palstalla juuri kysellyt imusolmukesyövästä.Koirani noin 4 viikkoa sitten yhtäkkiä tuli sokeaksi ja syyksi todettiin paine päässä,syövästä johtuen.Koiralle laitettiin heti solumyrkkyhoito jossa olemme käyneet 3 kertaa ja näkö palasi.En ole ell mutta meillä näin.Syö myös jatkuvasti kortisoonia ja antibioottia.Solumyrkkyhoito kestää 4kk ja sitten nähdään tulos,ainakin tähän asti on kestänyt.
      Minun vanhemmalla koirallani on AIHA,siis autoimmuuni hemolyyttinen anemia,aiheesta voit lukea lisää otsikolla hemolyyttinenanemia.Vanhempi koirani ollut 5 vuotta taudissa ja on nyt 11v ja elää,tosin kortisoonia on syötävä koko elämänsä,muuten ei pärjää.
      Tsemppiä ja nämä minun ajatuksiani asiasta.

    • aiheuttavat painetta

      näköhermojen alueelle ja voi aiheuttaa sokeutumista.
      En usko että kortisoni on syy koirasi sokeutumiseen.

    • härkä -71

      painii täällä samaisten ongelmien kanssa,,,meillä vasta 2,5 v russeneiti alkoi sokeutua steriloinnin jälkeen...alan epäillä sairaalabakteeria kun ei muutakaan syytä löydy !!??
      aikä voi tehdä mitään ?? mikään ei ole silmiin osunut eikä se ole puhki -ei verkkokalvo irti...
      mutta kamalaa on katselle kun ennen niin pirteä koira ei nää lelujaan vaan toimii vain hajuaistin varassa ..jos vika ell haluis asian kyllä oikeuteen !! ja ell vastuuseen !!

    • kalpppio

      Meidän koiralle tuli kummia märkäpaiseita ihan yht äkkiä. Ihan aluksi yritin hoitaa niitä kotona koska luulin jonkun ampuneen koiraamme suolapanoksilla persuuksille. Mutta märkäpaiseita alkoi tulla jokapaikkaan kehoa, jopa varpaiden väliin. Menimme eläinlääkärille, joka ei tiennyt mistä ne johtuvat. Mutta lääkkeeksi saimme kortisonia ja jotain toista lääkettä jonka nimeä en muista. Lääkäri sanoi että äkillinen immuunijärjestelmän heikentyminen. Ensimmäinen lääkekuuri ei auttanut. Menimme uudestaan vastaan otolle, jolloin lääkäri otti kolme koepalaa märkäpaiseista. Ja samalla poltettiin suussa olevat verta vuotavat haavat, jotka myös oli märkäpaiseita. Verikokeet otettiin ja niissä näkyi myös anemia. Lääkäri käski syöttää koiralle pehmeää ruokaa ja anemiaan määräsi jauhettua raakaa maksaa noin ruokalusikallisen ruuan yhteydessä. Jos koiran maha kestää niin sai antaa enemmänkin. Pehmeä ruoka oli raaka jauheliha ja jälkiruuaksi jäätelöä. Jäätelöä sen takia että se hyydyttää suussa olevien haavojen vuodon. Samaa lääkekuuria jatkettiin ja koira parani. Näkö ei mennyt lääkkeistä, eikä koira muuttunut myöskään käytökseltään. Outo tapaus, mutta onneksi koira toipui. Luulen että jauheliha ja maksa auttoi paranemaan myös, sillä sitä se söi tosi mielellään normaali koiran ruokaan verrattuna.

    • Sss2016

      Vanha ketju mutta kirjoitan silti jos muut löytää ja tästä on apua jollekin. Meillä kävi ihan sama kuin aloittajan kanssa, lääkkeenä mm. Prednisona. Anemiaa ei tosin ollut, vaan koira lopetti syömisen täysin ihan yhtäkkiä ja alettiin hoitaa. Syytä ei koskaan löydetty mutta koira "parani" ja elämä jatkui. Kunnes kuukautta myöhemmin sokeutui yhtäkkiä ja verenpaine kohonnut pilviin. Nyt Ell yrittää selvittää että missä vika, on nyt kolmas Ell menossa ja kukaan ei toistaiseksi tiedä missä vika.. Päivitän jos tulee uutta tietoa. Ihan kauheaa katsella vierestä kun koira sokeutuu yhtäkkiä ja saa outoja oireita ja kukaan ei löydä syytä..

    • Anonyymi

      Minun 10 vuotias koira sokeutui ihan muutaman kuukauden sisällä.
      En tiedä, näkeekö se yhtään mitään. Mistä se mahtaisi johtua.
      En ole vielä vienyt sitä eläinlääkäriin, onko siitä apua. Harmittaa ihan hirveesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe